Category Archives: Vivix

Jangan Kerana Bau Ketiak Masam Kita Hilang Kawan

Bau Ketiak Masam | Masalah bau ketiak masam dan bau badan tengik ni tak kira lelaki atau perempuan. Kita mungkin mengira bau ketiak masam atau bau badan ni sama dengan dengan bau peluh kan?. Padahal, peluh kita sebenarnya tak ada bau pun. Hish cuba bayangkan kalau bau ketiak kita yang masam tu dekat dengan orang? agak-agak la kan orang sekeliling… Read More »

Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Perokok Tegar Berhenti Merokok | Sudah bermacam iklan di tv memberikan kesan negatif tentang bahaya nikotin dan rokok ni. Namun, berapa ramai yang ambil kisah dan berapa ramai pula yang tak endah langsung? MV kurang pasti akan kewujudan ubat untuk berhenti merokok. Tetapi, jika mencari penawar untuk mengurangkan ketagihan kepada menghisap rokok ini memang ada. Dari kurang… Read More »

Cara Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan

Bersedia Untuk Hamil dan Tingkatkan Kesuburan | Tidak mengandung? Tetapi haid saya dah lima hari lewat. Mesti si isteri pernah alami situasi macam ni kan?. Padahal kalau lewat haid tu dah satu tanda dari awal kehamilan. Macam mana isteri tak hamil pula? “10 Tanda Kehamilan Yang Perlu Diketahui“ Hamil tidak semudah yang disangka. Keputusan negatif yang sering… Read More »

5 Sebab Wanita Memerlukan Protein untuk Fat Loss

Wanita Memerlukan Protein untuk Fat Loss | Cakap pasal protein, penting ke pengambilannya kepada wanita untuk kurangkan fat loss? Kenapa pula wanita perlukan protein untuk kurangkan fat loss? Bukan benda ni semua khas untuk lelaki yang ‘main besi’ saja ke yang layak ambil? Ha, inilah yang MV nak ingatkan diri sendiri dan anda di luar sana juga, kenali apa… Read More »

Kesan Negatif Komplikasi Diabetes Jangka Masa Panjang

Kesan Negatif Komplikasi Diabetes | Akhbar KOSMO 18 Januari 2014 melaporkan, 46,000 pesakit diabetes dipotong kaki, tangan. Kos potong anggota badan pesakit diabetes pula mencecah ribuan ringgit. Kalau 3.6 juta rakyat Malaysia dianggarkan bakal menghidap diabetes ini, pastinya angka ini sangat membimbangkan kita kan? Itu yang dilaporkan, yang tidak melapor? yang tidak pergi klinik? Yang berubat… Read More »