Category Archives: Healthy Nutrition

Memperlahankan Proses Penuaan dengan Telomere yang Sihat? Mudah Aje Caranya…

Setiap benda yang diciptakan pasti akan melalui proses penuaan kan? Tak kisah lah manusia, haiwan ataupun tumbuhan. Proses ni memang tak boleh nak dielakkan TAPI ianya boleh diperlahankan! Tak percaya ke? Jom kita selidik. Perlahankan Proses Penuaan dengan Telomere yang Sihat Kita selalu dengar ucapan “Semoga panjang umur, murah rezeki” kan? Sebenarnya kaitan ‘panjang umur’… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Apa Yang Lelaki Ini Buat Sehingga ‘Famous’ di Hospital Memang Awesome!

Untuk hilangkan jerawat bukan perkara yang senang, tambah lagi yang jenis memang sudah tiba masa tumbesaran umur yang memang sudah tiba masanya jerawat akan timbul. Ada yang kata, biar kan sahaja, “memang umur kamu tengah naik, nanti hilang lah”. Tapi kalau yang jenis bertahun tahun tu macam mana pula? Proses detoksifikasi ni memakan masa untuk… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Apakah Tanda-tanda Kekurangan Asid Lemak Omega-3?

Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan ia memerlukan pengambilan secara kerap di dalam diet harian. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa asid lemak Omega-3 boleh mengurangkan tekanan darah, meningkatkan fungsi otak dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. “Kajian menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 mengurangkan keradangan dan boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Manfaat Asid Lemak Omega 3 EPA dan DHA

Manfaat asid lemak Omega 3 EPA dan DHA kepada kesihatan manusia ni sangat banyak. Omega-3 ni sangat penting bukan sahaja kerana peranan mereka penting dalam mengekalkan metabolisme normal badan, tetapi juga untuk mengekalkan fungsi otak yang betul dan membolehkan pertumbuhan dan perkembangan yang normal berlaku. Asid lemak Omega-3 EPA dan DHA dijumpai dalam ikan air sejuk seperti… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Apa itu Asid Lemak Omega 3 EPA dan DHA?

Bila bicara tentang lemak, pastinya ramai yang salah anggap kan? Ramai beranggapan istilah lemak ini akan menambahkan ukur lilit pinggang dan menghodohkan pandangan. Tapi, sebenarnya tak semua lemak bersifat macam tu. Lainlah jika setiap hari kita makan burger keju dan kek cawan, sampai terpaksa beli seluar baru!. Namun dari sudut positif, tidak semua lemak itu JAHAT.… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.