Category Archives: Get Clean

Jangkitan Kudis Buta Anak Sudah Kering dan Sembuh

Jangkitan Kudis Buta | Salam Eidulfitri untuk semua rakan-rakan pembaca blog MV. Alhamdulillah, MV pun selamat beraya di kampung halaman di Kedah. Cuti seminggu juga la di kampung pasal nak beraya dengan adik beradik 10 orang yang tak ramai tu  😛 Tapi raya kali ni, habuan MV la anak-anak tak berapa sihat. First, kakak kena… Read More »

Bau Hapak Baju Tiada walaupun 2 Hari Terlupa Nak Sidai

Bau Hapak Baju Tiada walaupun 2 Hari Terlupa Nak Sidai Bau Hapak Baju Hilang | MV pasti anda pernah terlupa bahawa anda mempunyai pakaian dalam mesin basuh, dan terbiar di dalam mesin selama beberapa hari dan bau hapak baju tu memang tak boleh tahan kan?. Kalau pakaian berwarna putih boleh la gunakan peluntur, tetapi bagaimana pula dengan pakaian… Read More »

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya!

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya | Anda tahu tak kebanyakan bahan pencuci serbaguna sekarang ni banyak mengandungi toksik yang boleh meresap ke dalam tubuh kita melalui kulit dan pernafasan? Scary tau kalau anda baca fakta ni: Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon Bahan pelarut organik seperti… Read More »

Hilangkan Kesan Kotoran TANPA Menggunakan Peluntur!

Hilangkan Kesan Kotoran TANPA Menggunakan Peluntur Kali ini MV nak cerita pasal basuh baju pula…MV yakin topik ni bakal mearik perhatian terutamanya para ibu yang runsing macam MV bila mencuci pakaian tapi still tak bersih..MV akan bagi petua hilangkan kesan kotoran tanpa menggunakan peluntur… 🙂 MV memang stress bila basuh baju anak guna washing machine… Read More »

Hilangkan Bau Hapak Baju agar Tidak Menjadi ‘Tikaman’ Orang

Hilangkan Bau Hapak Baju Hilangkan bau hapak baju | Baju hapak memang tak best. Busuk sangat! Ya, memang memalukan! Memakai pakaian yang berbau hapak boleh menyebabkan keyakinan seseorang menurun dan menyebabkan seseorang rasa tidak selesa kerana bau yang kurang menyenangkan. Tapi ada ketika kita tak boleh nak elak. Letaklah macam-macam pencuci dan pewangi, masih lagi berbau… Read More »