Category Archives: Womens’ Health

Ibu Menyusukan Bayi Risau Tidak Datang Haid ?

Ibu Menyusukan Bayi Risau Tidak Datang Haid Risau Tidak Datang Haid | Selepas melahirkan bayi, dan bersih dari darah nifas, kitaran haid selalunya tidak normal. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dengan susu formula, biasanya tiada masalah. Haid akan datang dalam masa terdekat dan akan lebih mudah stabil. Namun, berbeza bagi ibu menyusu. Tiada satu waktu yang… Read More »

Manfaat Borage Seed Oil Untuk Mengatasi Masalah Jerawat

Manfaat Borage Seed Oil  Manfaat Borage Seed Oil | Borage seed oil adalah minyak herba yang kurang dikenali tetapi mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan. Ia dihasilkan daripada biji benih borage starflower’s dari keturunan Borago Officinalist, yang merupakan tumbuhan yang ditemui di seluruh Eropah dan Amerika Syarikat. Menurut Dr. Bruce Miller, keseluruhan sel kulit akan silih berganti dalam… Read More »

Apakah Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung?

Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung | Sedang enak dibuai mimpi tiba-tiba terjaga dan ARGHHH!!! Kejang Kaki!! Perit sangat kan? MV memanggilnya tarik mengkarung. Ada juga yang panggil simpul biawak. Tentu ramai dikalangan ibu hamil yang pernah mengalaminya kan?, MV pun tak terkecuali juga. Mengalami kekejangan kaki semasa hamil adalah perkara yang normal. Biasanya ia kerap… Read More »

Promosi Sempena Bulan Kemerdekaan Sehati Sejiwa!

Promosi Sempena Bulan Kemerdekaan Promosi Sempena Bulan Kemerdekaan | Nak tahu Promosi Sempena Bulan Kemerdekaan untuk Bulan September 2015 ni? Ramai yang dah kecoh ni sebab bulan ni promosi ESP beli 7 tapi bayar untuk 6 canister sahaja. Kalau tak suka nak beli banyak-banyak, beli 2 canister ESP pun BOLEH dapat diskaun 5%. Protein ESP Shaklee memang… Read More »

Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi

Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi Meningkatkan Tahap Hemoglobin Secara Semulajadi | Kita hanya tahu sebut sel darah merah saja kan? tetapi kita kurang nakk ambil tahu apa ada dalam sel darah merah dan fungsinya kepada badan kita. Hemoglobin adalah sejenis protein yang terdapat di dalam darah badan kita, yang mengangkut oksigen ke tisu-tisu dalam badan… Read More »