Category Archives: Health Info

Pengalaman Berpantang TANPA Jamu

Pengalaman Berpantang TANPA Jamu Pengalaman berpantang tanpa jamu | Bila sebut sembelit lepas bersalin ni, MV rasa ramai yang fobia nak beranak bila ingat pengalaman membuang masa tu kan? Ramai yang takut dan ngeri sebab macam-macam pengalaman yang pernah dilalui. Pengalaman berpantang MV untuk Rania dan Humaira jauh berbeza, berpantang anak sulung dulu dengan jamu bagai, sampaikan tak larat nak… Read More »

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet Perut tetap buncit walaupun sudah penat berdiet | Diet sudah dilakukan, latihan intens pun sudah, berat badan sudah mulai turun, tapi mengapa perut masih membuncit ya? Itulah pertanyaan yang seringkali disampaikan oleh orang-orang yang sedang berdiet ketika menemukan permasalahan di atas. Adakah perut buncit merupakan masalah kesihatan? Ramai orang… Read More »

Hilangkan Bau Hapak Baju agar Tidak Menjadi ‘Tikaman’ Orang

Hilangkan Bau Hapak Baju Hilangkan bau hapak baju | Baju hapak memang tak best. Busuk sangat! Ya, memang memalukan! Memakai pakaian yang berbau hapak boleh menyebabkan keyakinan seseorang menurun dan menyebabkan seseorang rasa tidak selesa kerana bau yang kurang menyenangkan. Tapi ada ketika kita tak boleh nak elak. Letaklah macam-macam pencuci dan pewangi, masih lagi berbau… Read More »

AWAS! Bahaya Ulser Mulut Di Kalangan Kanak-Kanak

Bahaya Ulser Mulut Bahaya Ulser Mulut | Ulser mulut dikalangan kanak-kanak boleh berlaku tanpa sebab yang spesifik. Ia mungkin disebabkan oleh penggunaan berus gigi yang kasar, tergigit bibir, stress ataupun demam. “Mouth ulcers are painful round or oval sores that form in the mouth, most often on the inside of the cheeks or lips.” Selalunya… Read More »

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan!

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan | Tumbuh-tumbuhan memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan manusia sejak turun temurun kan? Selain dijadikan bahan makanan, ada yang dijadikan ramuan ubat untuk menyembuhkan penyakit. Rosemary adalah herba yang biasa kita gunakan di dapur tetapi ia juga mempunyai manfaat sebagai ubat-ubatan herba pada zaman purba. Rosemary berasal dari… Read More »