Category Archives: Health Info

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan Diri dan Keluarga

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan | MEROKOK satu isu yang susah ditangani terutama sekali kat Malaysia ni. Walaupun dah pelbagai cara kerajaan buat supaya rakyatnya tak makan asap, masih juga tak berkesan. Pengharaman iklan rokok di mana-mana media massa, pengharaman penjualan rokok kepada kanak-kanak dibawah umur, mewajibkan pengeluar rokok menampalkan sticker… Read More »

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Selepas 10 hari Menggunakan Set Berpantang Premium

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Luka Jahitan Episiotomi Sembuh | Semasa melahirkan anak, ibu mesti dinasihatkan agar tidak mengangkat punggung semasa meneran supaya bahagian pangkal rahim tu tak terkoyak kan? Tapi, masa meneran mestilah tak ingat apa yang berlaku. Yang kita ingat adalah sakitnya sahaja. Dan paling penting kita nak cepat baby tu keluar saja 🙂 Tapi, akibatnya,… Read More »

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih Selepas Pengambilan Kolagen

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih | Orang dahulu mempercayai jari kaki yang rapat mencegah sinaran cahaya matahari dan ini menyebabkan ulat air mudah membiak. Istilah ‘ulat air’ digunakan sesetengah orang kerana mereka tidak tahu ia sebenarnya berpunca daripada pembiakan kulat. Punca Gatal Celah Tangan dan Kaki, Angkara… Read More »

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata | Secara umumnya jerawat adalah sejenis penyakit kronik yang dihidapi hampir 80% masyarakat di negara kita terutamanya di kalangan remaja dan orang dewasa. Masalah jerawat memberi kesan kepada rupa paras serta keterampilan seseorang kerana ia dapat dilihat dengan… Read More »

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia untuk Kesihatan Keseluruhan

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia | Pernah dengar tak yang Vivix® menjadi pilihan artis Malaysia sebagai suplemen harian dalam kehidupan mereka? Alhamdulillah, walaupun ramai yang anti Shaklee namun masih ramai lagi juga yang sentiasa dengan produk Shaklee. Shaklee tidak pernah menggunakan khidmat artis untuk menjadi duta mereka. Kenapa? kerana sesiapa yang mendaftar menjadi pengedar… Read More »