Category Archives: Obesity

Manfaat Lecithin Soya

Manfaat Lecithin Soya Manfaat Lecithin Soya | Lecithin sebenarnya campuran semulajadi daripada phospholipid, molekul lemak yang berlaku secara semula jadi, yang berasal dari pemprosesan kacang soya. Lecithin Soya merupakan sumber utama kolina yang merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat secara lansung untuk menghantar mesej ke otak dan sistem saraf Manfaat Lecithin Soya yang paling asas… Read More »

Cinch Shake TERBUKTI Rendah Indeks Glisemik

Cinch Shake TERBUKTI Rendah Indeks Glisemik | Apa itu Indeks Glisemik (G.I)? Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah. Makanan Rendah Indeks Glisemik Makanan ini mengambil masa yang lama untuk dicerna maka anda akan berasa kenyang lebih lama. Badan perlahan-lahan akan menyerap nutrien supaya dapat mengelakkan… Read More »

Promosi Shaklee April Penuh Kejutan

Promosi Shaklee April Penuh Kejutan Promosi Shaklee April Penuh Kejutan | Bersempena dengan April yang super HOT akibat GST (Good Shopping Time), maka dengan rasminya Shaklee perkenalkan promosi paling banyak pada bulan ni. Bertuahnya pengguna tegar shaklee. Macam tau pula ramai yang nak save budget akibat GST (Get Shaklee Today) dengan harga JIMAT. Seingat MV belum pernah rasanya… Read More »

Pengalaman Berpantang TANPA Jamu

Pengalaman Berpantang TANPA Jamu Pengalaman berpantang tanpa jamu | Bila sebut sembelit lepas bersalin ni, MV rasa ramai yang fobia nak beranak bila ingat pengalaman membuang masa tu kan? Ramai yang takut dan ngeri sebab macam-macam pengalaman yang pernah dilalui. Pengalaman berpantang MV untuk Rania dan Humaira jauh berbeza, berpantang anak sulung dulu dengan jamu bagai, sampaikan tak larat nak… Read More »

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet Perut tetap buncit walaupun sudah penat berdiet | Diet sudah dilakukan, latihan intens pun sudah, berat badan sudah mulai turun, tapi mengapa perut masih membuncit ya? Itulah pertanyaan yang seringkali disampaikan oleh orang-orang yang sedang berdiet ketika menemukan permasalahan di atas. Adakah perut buncit merupakan masalah kesihatan? Ramai orang… Read More »