Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Cinch® Shake Mix, ESP - Soy Protein Isolate Powder, Essential Nutrition, Health Info, Healthy Nutrition, Hypertension, Meal Shakes, Shaklee Products, Tips
Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi | Oh! Hari baru bulan baru ni cuaca sungguh terik walau pun jam baru menunjukkan pukul 9.00 pagi! Nampaknya sinaran cahaya matahari menerangi seluruh Bangi ni dengan teriknya. Syukur ada juga matahari kan  :roll: Siapa yang suka smoothie? Mesti ramai kan yang suka smoothie, macam MV kalau ke Alamanda, Putrajaya memang suka ke kafe BOOST, MV dan suami berkongsi minum weekend warrior protein smoothies (banana, blueberries, oat, low fat milk, vanilla yogurt, chia seeds and protein booster) , manakala anak-anak suka local favourite juices campuran watermelon dan lychee. Rasanya yang fresh TANPA gula sangat melazatkan. Smoothies ni sebenarnya boleh dijadikan 'meal replacement' yang berkhasiat dan mudah. Mudah sahaja nak buat smoothies ni. Hanya sediakan buah-buahan atau sayuran yang kita nak then blend ja. Kita juga boleh tambah serbuk protein ke dalam smoothie sebagai…
Read More
Pilihan Pemanis Semulajadi Menggantikan Gula Putih

Pilihan Pemanis Semulajadi Menggantikan Gula Putih

Cardiovascular/Heart, Diabetes, Health Info, Hypertension, Obesity, Weight Management
Pemanis Semulajadi Menggantikan Gula Putih | Boleh ke kita hidup sehari TANPA gula? Atau sememangnya kita ni jenis Sweet Tooth yang sukar nak singkirkan gula dari kehidupan seharian? Gula ni memang komponen yang penting dalam diet harian kita, sama ada nak minum teh atau kopi ataupun sebagai bahan tambahan nak baking, buat desserts dan sebagainya. Tanpa gula, pastinya tak cukup lengkap kan? Namun, kita tidak menyedari bahawa selama ini GULA PUTIH yang menjadi pemanis minuman dan makanan kita sebenarnya tinggi dengan kandungan kalori dan nilai glisemik. Ianya mempunyai kesan negatif ke atas badan dan penyumbang utama kepada penyakit kencing manis, darah tinggi, jantung, obesiti dan lebih 60 penyakit kronik merbahaya lain yang boleh membawa kepada kematian! Ngeri kan? Menurut American Heart Association, maksimum amaun pengambilan gula hanya 150 calories per day (37.5 grams or 9 teaspoons) untuk lelaki…
Read More
Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Acne, Anti Aging, Arthritis/Joint, Collagen Powder, Diabetes, Healthy Nutrition, Hypertension, Obesity, Shaklee Products, SLE, Stroke, Testimonials, Tips, Vivix, Womens' Health
Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita | Alhamdulillah semalam MV dapat beli sebotol Vivix® selepas hampir 3 tahun perjalanan penyusuan anak kedua MV. Vivix® tidak digalakkan untuk ibu menyusu dan hamil atas sebab kandungan antioksidan dan polifenol yang tinggi didalamnya. Suka sangat sebab mana tahu dengan konsisten Vivix® sebotol ni ada rezeki MV hamil anak ketiga pula. Kolagen MV dah pernah amalkan dulu semasa menyusukan adik. Yang hairannya, si adik ni memang suka menyusu tau, maybe ada bau ikan kot dalam kolagen tu. Weee~~~ Masa amalkan kolagen dulu, terasa sangat kesannya seawal 5 hari. Pantaskan? Kolagen ni molekulnya sangat ringan, sebab itu senang nak diserap oleh badan. Hanya bancuh dengan air tanpa kacau, then terus minum! Kalau sesiapa yang pernah mencuba pasti tahu kebaikannya. Ramai orang ingat kolagen…
Read More