Category Archives: Hypertension

Visceral Fat Berlebihan Adalah Tidak Sihat

Ramainya yang tak pernah ambil tahu bahawa beberapa jenis lemak berlebihan yang disimpan di sekitar organ-organ boleh menyumbang kepada penyakit jantung, demensia, kanser, kemurungan dan pelbagai penyakit lain. Apa itu Visceral Fat? Visceral fat ialah pengumpulan tisu intra-abdominal berlebihan di bawah otot perut anda dan sekitar organ-organ utama seperti hati, pankreas dan usus. Dalam erti kata mudah,… Read More »

Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi | Oh! Hari baru bulan baru ni cuaca sungguh terik walau pun jam baru menunjukkan pukul 9.00 pagi! Nampaknya sinaran cahaya matahari menerangi seluruh Bangi ni dengan teriknya. Syukur ada juga matahari kan  🙄 Siapa yang suka smoothie? Mesti ramai kan yang suka smoothie, macam MV kalau ke Alamanda, Putrajaya memang… Read More »

Pilihan Pemanis Semulajadi Menggantikan Gula Putih

Pemanis Semulajadi Menggantikan Gula Putih | Boleh ke kita hidup sehari TANPA gula? Atau sememangnya kita ni jenis Sweet Tooth yang sukar nak singkirkan gula dari kehidupan seharian? Gula ni memang komponen yang penting dalam diet harian kita, sama ada nak minum teh atau kopi ataupun sebagai bahan tambahan nak baking, buat desserts dan sebagainya. Tanpa gula, pastinya tak cukup… Read More »

Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita | Alhamdulillah semalam MV dapat beli sebotol Vivix® selepas hampir 3 tahun perjalanan penyusuan anak kedua MV. Vivix® tidak digalakkan untuk ibu menyusu dan hamil atas sebab kandungan antioksidan dan polifenol yang tinggi didalamnya. Suka sangat sebab mana tahu dengan konsisten Vivix® sebotol ni ada… Read More »

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia untuk Kesihatan Keseluruhan

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia | Pernah dengar tak yang Vivix® menjadi pilihan artis Malaysia sebagai suplemen harian dalam kehidupan mereka? Alhamdulillah, walaupun ramai yang anti Shaklee namun masih ramai lagi juga yang sentiasa dengan produk Shaklee. Shaklee tidak pernah menggunakan khidmat artis untuk menjadi duta mereka. Kenapa? kerana sesiapa yang mendaftar menjadi pengedar… Read More »