Category Archives: Diabetes

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet

Perut Tetap Buncit Walaupun Sudah Penat Berdiet Perut tetap buncit walaupun sudah penat berdiet | Diet sudah dilakukan, latihan intens pun sudah, berat badan sudah mulai turun, tapi mengapa perut masih membuncit ya? Itulah pertanyaan yang seringkali disampaikan oleh orang-orang yang sedang berdiet ketika menemukan permasalahan di atas. Adakah perut buncit merupakan masalah kesihatan? Ramai orang… Read More »

Promosi Shaklee March 2015 Kuasa Berganda

Promosi Shaklee March 2015 Kuasa Berganda Promosi Shaklee March 2015 Kuasa Berganda | Promosi Shaklee bulan Mac 2015 diteruskan dengan Energizing Soy Protein (ESP), Zinc Complex dan juga Vita-Lea For Children. Lengkap untuk manfaat seisi keluarga! Ada vitamin untuk ayah, ibu dan juga anak-anak. Promosi Shaklee 1 ESP – Beli 6 Percuma 1 Atau Beli 2… Read More »

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage Manfaat GLA daripada minyak biji borage | Pernah tak bila berkunjung ke farmasi, berderet suplemen Evening Primrose Oil yang anda nampak? MV pun macam tu juga dulu, wajib beli suplemen ni setiap bulan. Tetapi MV tak pernah ambil tahu pun dari mana sumber GLA ni dan sumber apakah yang paling tinggi… Read More »

Rahsia di Sebalik Kemanisan Coklat

Rahsia di Sebalik Kemanisan Coklat Rahsia di sebalik kemanisan coklat | Siapa yang tidak gemarkan coklat? Voklat ini banyak digunakan didalam majlis keraian seperti majlis pertunangan dan juga perkahwinan. Bukan sahaja enak dimakan begitu sahaja namun juga sedap dijadikan minuman. Kebaikan Coklat Gelap (Dark Chocolate) Dark chocolate is loaded with nutrients that can positively affect your health.… Read More »

Manfaat Stevia dan Xylitol Kepada Kesihatan

Manfaat Stevia dan xylitol kepada kesihatan | Amat sukar untuk berhenti dari minum TANPA gula halus kan?. Tetapi memandangkan gula ini sangat berbahaya, pastinya berbaloi jika kita berlaih kepada pemanis semulajadi pula. Terdapat beberapa pemanis ditemui dalam alam semula jadi yang sebenarnya baik untuk kesihatan. Pemanis ini rendah kalori, rendah fruktosa dan rasanya juga manis. Pemanis Asli… Read More »