Category Archives: Diabetes

Jangkitan Kuman dan Pengaliran Darah Tersekat Menyebabkan Risiko Gangren !

Jangkitan dan Kekurangan Pengaliran Darah Meningkatkan Risiko Gangren ! Risiko Gangren | Pernah dengar kan pasal gangren ni? Gangren adalah kerosakan atau kematian organ atau tisu yang disebabkan oleh kehilangan bekalan darah. Risiko gangren ini terjadi apabila seseorang mengalami luka, jangkitan atau masalah kesihatan yang kronik seperti diabetes dan atherosclerosis. Anggota badan yang diserang gangren memang agak mengerikan.… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil | Obesiti dan Diabetes Penyakit Utama Rakyat Malaysia. Diabetes Mellitus adalah penyakit kronik di mana keadaan paras gula (glukosa) adalah tinggi dalam darah sama ada disebabkan oleh kekurangan hormon Insulin atau keberkesanan fungsi Insulin itu sendiri berkurangan. Mengikut kajian National Health and Morbidity… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin

Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin Kawal Diabetes TANPA Suntikan Insulin | Sebut saja pasal diabetes pasti akan mengingatkan MV pada insan tersayang suami MV iaitu ayahnya. Dia mengalami penyakit darah tinggi, diabetes Jenis 2 serta gout. Diabetes merupakan satu sindrom atau penyakit akibat kekurangan hormon insulin. Insulin membolehkan glukosa memasuki sel-sel dalam badan. Sel-sel ini kemudiannya… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Promosi Shaklee April Penuh Kejutan

Promosi Shaklee April Penuh Kejutan Promosi Shaklee April Penuh Kejutan | Bersempena dengan April yang super HOT akibat GST (Good Shopping Time), maka dengan rasminya Shaklee perkenalkan promosi paling banyak pada bulan ni. Bertuahnya pengguna tegar shaklee. Macam tau pula ramai yang nak save budget akibat GST (Get Shaklee Today) dengan harga JIMAT. Seingat MV belum pernah rasanya… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Protein ESP shaklee Memang Terkenal dan TERBUKTI berkesan!

Protein ESP Shaklee Memang Terkenal Protein ESP Shaklee memang terkenal | Bila sebut sahaja pasal Shaklee, search je kat internet tentang testimoni keberkesanan ESP, memang beribu-ribu testimoni yang boleh dilihat. Walaupun Shaklee mengeluarkan banyak vitamin yang lain, ESP tetap menjadi pujaan hati. ESP juga merupakan penyebab MV jatuh cinta dengan Shaklee 2 tahun yang lalu. Sehingga kini,… Read More »

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.