Category Archives: Arthritis/Joint

Apakah Tanda-tanda Kekurangan Asid Lemak Omega-3?

Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan ia memerlukan pengambilan secara kerap di dalam diet harian. Banyak kajian telah menunjukkan bahawa asid lemak Omega-3 boleh mengurangkan tekanan darah, meningkatkan fungsi otak dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. “Kajian menunjukkan bahawa asid lemak omega-3 mengurangkan keradangan dan boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kronik seperti… Read More »

Visceral Fat Berlebihan Adalah Tidak Sihat

Ramainya yang tak pernah ambil tahu bahawa beberapa jenis lemak berlebihan yang disimpan di sekitar organ-organ boleh menyumbang kepada penyakit jantung, demensia, kanser, kemurungan dan pelbagai penyakit lain. Apa itu Visceral Fat? Visceral fat ialah pengumpulan tisu intra-abdominal berlebihan di bawah otot perut anda dan sekitar organ-organ utama seperti hati, pankreas dan usus. Dalam erti kata mudah,… Read More »

Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita | Alhamdulillah semalam MV dapat beli sebotol Vivix® selepas hampir 3 tahun perjalanan penyusuan anak kedua MV. Vivix® tidak digalakkan untuk ibu menyusu dan hamil atas sebab kandungan antioksidan dan polifenol yang tinggi didalamnya. Suka sangat sebab mana tahu dengan konsisten Vivix® sebotol ni ada… Read More »

Ubat Sendi Mengandungi Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang Steroid Mengakibatkan Reput Tulang | Isu rampasan ubat mahupun bahan kesihatan lain bukan masalah baru negara kita. Pelbagai lambakan produk di pasaran sekarang ni yang melibatkan ubatan tiruan mahupun bahan yang digunakan tidak mendapat kelulusan KKM. Demi mengaut keuntungan, ada pengusaha yang sanggup menggadaikan kesihatan pengguna dengan memasarkan ubatan yang tidak… Read More »

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir. Ini Penawarnya!

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir | Pernah dengar sakit gout tak? Adakalanya kaki boleh membengkak dan sakit. Deritanya seperti kaki dicucuk-cucuk oleh jarum. Kalau nak berjalan pun teramat sakit. MV ada abang dan bapa mertua yang menghidap gout ni, so boleh tahu la macam mana rasanya sakit tu.… Read More »