Category Archives: Health Info

5 Fasa Peringkat Penyakit Buah Pinggang Kronik

Setiap tahun, semakin bertambah individu yang mengalami masalah berkaitan kegagalan buah pinggang. Terdapat dua jenis kegagalan buah pinggang. Penyakit buah pinggang kronik juga dikenali sebagai kegagalan buah pinggang kronik di mana seseorang itu kehilangan fungsi buah pinggang. Ujian untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD) CKD boleh didiagnosis menggunakan ujian darah dan air kencing. Ujian ini digunakan untuk… Read More »

Herba untuk Cuci Buah Pinggang Serendah RM1

Bila bicara tentang pembersihan buah pinggang, ramai yang menggambarkan seperti mencuci kereta, atau seperti mencuci pakaian menggunakan mesin basuh. Malangnya, pembersihan buah pinggang tidak begitu mudah. Pembersihan buah pinggang Buah pinggang adalah organ yang sangat halus yang menapis darah – 24/7 – sepanjang hayat. Perkara penting untuk pembersihan buah pinggang yang mesti diamalkan ialah minum… Read More »

Jenis-jenis Kegagalan Buah Pinggang

Bila sebut sahaja kegagalan buah pinggang, pastinya ramai yang gerun bukan? Jika ada sejarah keluarga yang menghidapi penyakit ini, sudah tentu langkah-langkah prevention perlu di beri perhatian. Bila ahli keluarga atau orang yang dekat dengan kita mengidap penyakit kronik, barulah kita nak ambil tahu tentang penyakit tu, termasuk MV sendiri. Arwah mama MV seorang pesakit kegagalan… Read More »

Bagaimana Nak Mengenali Jenis Kulit Wajah

Ramai orang struggle dan tak tahu bagaimana nak mengenali jenis kulit wajah kan? Amat penting bagi kita untuk mengetahui jenis kulit kita. Oleh itu, kita boleh menggunakan produk kecantikan yang betul dan menjaga kulit kita. MV nak kongsikan TIPS dan TRICK mudah ni. Bila dah tahu mudah la nak mencari kaedah terbaik untuk melambatkan penuaan… Read More »

Bapa Anak 2 Bebas dari Penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor tanpa Melakukan Ujian Biopsi

Kisah lelaki ini bebas dari penyakit penapis buah pinggang bocor tanpa melakukan ujian bopsi. Dulu beliau pernah didiagnos penapis buah pinggangnya bocor. Ianya sesuatu yang sangat mengejutkan. Beliau perasan bila kencing, air kencingnya berbuih. Kenapa air kencing berbuih? Normal atau tanda penyakit? Apakah usaha yang telah dibuat olehnya? Ikuti kisah benar ini dan pengakuan eksklusif… Read More »