Category Archives: Diari MommaVogue

Family Inspires Infinite Possibilities Learnings

Aku suka buka Youtube tengok iklan Thailand. Ada satu kisah tu memang membuatkan aku menangis juga lah. Kisah seorang anak yang suka makan nanas, mencuba untuk mengupas sendiri buah tu. Setelah berkali kali dicuba tetap juga gagal mengupasnya. Ibunya hanya memandang sahaja. Ibunya tidak pernah bersekolah dan dia berfikir cara terbaik untuk mengajar anaknya. Dia… Read More »

Krim Malam untuk Wanita yang Ingin Kelihatan Lebih Muda Setiap Pagi

Berapa kali anda pulang ke rumah dari hari yang panjang kerana bekerja dan hanya mahu merebahkan diri ke tempat tidur tanpa mengambil kira kulit anda? Waktu tu kita merasakan seolah-olah membersihkan solekan kelihatan lebih sukar daripada mendaki gunung, dan menggunakan krim malam sangat sukar seolah-olah join larian maraton. Ia mungkin kedengaran seperti satu idea yang baik… Read More »

Jeng Jeng Jeng! Filem Terbaru Upin dan Ipin

Hasrat nak bawa anak-anak menonton Upin Ipin Jeng Jeng Jeng tercapai juga bila pihak Denaihati sudi memberikan 4 tiket movie treat. Kami menonton di GSC, IOI Mall Putrajaya pada hari Rabu, 23 November 2016. Sampai seawal pukul 7:30 malam, kami terus mendaftar dulu untuk dapatkan tiket serta door gift. Door gift tu anak-anak la yang paling… Read More »

Khasiat Chia Seed Dalam Diet Harian

Ch-ch-ch-chia! Bila terbaca perkongsian khasiat chia seed dari kak Jue di facebook hari tu, baru teringat yang MV pun ada beli organic chia seed kat tesco. Then, since seminggu ni memang MV mulakan hari dengan minuman dan sarapan yang sihat dengan chia seed. Chia seed telah menjadi salah satu superfoods yang paling popular dalam komuniti masyarakat Malaysia sekarang. Bila… Read More »