Category Archives: Diari MommaVogue

REBUT SYURGA DIDEPAN MATAMU DAN SYURGA HAKIKI AKAN MEMBURUMU.

“Ayah ayah, ibu ibu, tau dak syurga terbesar berada didalam rumah kita?” Terkesima aku mendengar kata kata ustaz ni. (Syurga Allah punyalah susah nak masuk, macam mana pula boleh ada dalam rumah kita. Mana mungkin segampang itu) Ayah ayah ibu ibu, sebenarnya ibubapa yang ada didalam rumah kita, itulah syurga terbesar untuk kita. Nabi bersabda… Read More »

Ajaibnya Doa Sehingga Mampu mengubah Takdir. Maka Berdoalah!

Aku ni ada penyakit ‘lupa’ tapi jauh sekali jika nak disamakan dengan nyanyuk atau nama glemernya Alzheimer. Kisah awal tahun ni. Aku LUPA TUTUP SUIS IRON Setiap kali aku iron baju, tabiat yang sukar nak dibuang ialah aku lupa nak switch off suis. Mesti ada benda yang disibukkan hingga aku lupa nak tutup suis tu.… Read More »

Setiap Hari Pastikan Kita Meluahkan Ucapan Terima Kasih

Tidak ramai yang ringan mulut mengucapkan “Terima Kasih”. Masih ramai yang bakhil untuk menuturkannya. Seolah olah menyimpan sejongkong emas didalam mulut. Padahal ucapan ini tak sampai seminit pun untuk kita luahkannya. Badan yang letih akan terasa segar bila disuntik dengan cecair ‘Terima Kasih’ ini. Hati yang kosong terasa penuh diisi dengan kegembiraan apabila ucapan ini… Read More »

Family Inspires Infinite Possibilities Learnings

Aku suka buka Youtube tengok iklan Thailand. Ada satu kisah tu memang membuatkan aku menangis juga lah. Kisah seorang anak yang suka makan nanas, mencuba untuk mengupas sendiri buah tu. Setelah berkali kali dicuba tetap juga gagal mengupasnya. Ibunya hanya memandang sahaja. Ibunya tidak pernah bersekolah dan dia berfikir cara terbaik untuk mengajar anaknya. Dia… Read More »