Category Archives: Detox

Tips Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa

Kekal Cergas Bertenaga Ketika Berpuasa | Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke-3 umat Islam berpuasa kan?. Walaupun berpuasa, tugas-tugas harian tetap perlu dijalankan seperti biasa tambah pula kita disunatkan untuk menjalankan amalan-amalan sunat seperti solat sunat tarawih, sunat tahajjud, bertadarrus dan banyak lagi kan?. Sebab tu penting untuk kita kekal cergas bertenaga ketika berpuasa sepanjang hari.… Read More »

Diet Detoks Singkirkan Logam Berat

Diet Detoks Singkirkan Logam Berat | Ketoksikan logam adalah salah satu masalah kesihatan yang serius hari ini. Tanpa kita sedari sebenarnya kita dikelilingi oleh logam berat, samada bahan pencuci, bahan kosmetik dan penjagaan diri, bahan memasak, air minuman, makanan, bahan industri, dan produk pengguna. Menurut satu artikel baru-baru ini yang disiarkan dalam American Heart Journal, terdapat bukti epidemiologi… Read More »

Buang Toksin Untuk Elak MASALAH JERAWAT

Buang Toksin Untuk Elak MASALAH JERAWAT | Kesan yang nyata seandainya kita kurang menekankan tentang detoksifikasi badan kita ialah masalah jerawat yang melampau. Jerawat yang terlalu banyak sehingga melarat ke seluruh badan ialah petanda bahawa badan kita dipenuhi dengan toksin. Lebih memalukan seandainya kita seorang wanita yang mempunyai masalah ini sehingga merasa kurang yakin untuk berdepan… Read More »

DIET Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit

Pemakanan Semasa Proses Detoks Parasit | Semalam MV sentuh pasal detoks parasit dan tanda-tanda badan mempunyai jangkitan parasit. Kenapa la MV ni asyik ulang pasal detoks parasit ni? Ha, sebabnya parasit ni culprit kepada tubuh badan kita. Salah satu cara yang terbaik untuk membantu badan memusnahkan dan menghapuskan parasit yang tidak diingini adalah dengan mengikuti diet pemakanan semasa proses… Read More »

Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit

Tanda-tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit | Bagaimana kita nak tahu tanda-tanda badan mempunyai jangkitan parasit dan perlu detoks? Membayangkan parasit dalam badan pun dah menakutkan apath lagi kalau memang kita dah dihuni oleh parasit, tetapi ramai dikalangan kita yang mempunyai parasit tidak sedar akan kewujudannya itu. Tanda Tanda Badan Mempunyai Jangkitan Parasit Tanpa Kita Sedari Jangkitan parasit adalah sangat biasa, lebih daripada… Read More »