Jangkitan Kudis Buta Anak Sudah Kering dan Sembuh

Jangkitan Kudis Buta Anak Sudah Kering dan Sembuh

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate, Chewable Vita-C Plus™ 100 mg, Children Health, Children's Nutrition, Herbal Blend® Multi-Purpose Cream, Scabies, Testimonials, Tips
Jangkitan Kudis Buta | Salam Eidulfitri untuk semua rakan-rakan pembaca blog MV. Alhamdulillah, MV pun selamat beraya di kampung halaman di Kedah. Cuti seminggu juga la di kampung pasal nak beraya dengan adik beradik 10 orang yang tak ramai tu  :-P Tapi raya kali ni, habuan MV la anak-anak tak berapa sihat. First, kakak kena semput (asthma) malam raya tu, siap kena pergi sedut gas (nebulizer). Si adik pula, MV ingat dia terkena alahan, tapi rupa-rupanya terkena jangkitan kudis buta. Kalau nak diikutkan, MV memang tak pernah berhadapan dengan isu kudis buta atau scabies ni. Jadinya, kurang la ambil tahu mengenai kisah jangkitan kudis buta ni. So, bila anak sendiri dah kena jangkitan kudis buta ni, wajib la tanya pakcik google dan rakan MV yang juga seorang doktor. MV tak tahu istilah…
Read More
Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat.

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat.

Children's Nutrition, Healthy Nutrition, Join Shaklee, Shaklee Membership, Shaklee Products, Testimonials, Tips, Vita-Lea® for Children
Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat | Perkara yang paling merisaukan adalah apabila anak kesayangan kita tidak sihat, kan? Demam terutamanya. Bawa pergi klinik, doktor bagi ubat demam, antibiotik, dua tiga hari baru sihat. Bulan depan demam lagi, ulang benda yang sama lagi. Sampai bila nak macam tu kan? Apa yang MV lakukan bila Rania dan Humaira demam? First and foremost MV akan visit doktor supaya boleh periksa mereka demam kerana apa. Balik rumah MV akan jerlum kepala dengan letak towel basah kat kepala anak. Kalau tengok anak tak ok juga MV akan buat garlic oil. Boleh buat lebih dan boleh disimpan. Caranya mudah sahaja, ambil satu labu bawang putih, chopped, tak perlu buang kulit, bakar atas kuali tanpa minyak dengan api kecil. Bila dah kekuningan, buang kulit, masukkan dalam…
Read More
Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak

Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak

Chewable Vita-C Plus™ 100 mg, Children Health, Children's Nutrition, Health Info, Heart Health, Lecithin, Meal Shakes, OmegaGuard™, Shaklee Products, Testimonials, Tips, Vita-Lea® for Children, Wellness Set
Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak Nutrisi Sihat untuk Tumbesaran Kanak-kanak | Makanan berkhasiat penting untuk perkembangan tumbesaran kanak-kanak. Bagaimanapun, lambakan makanan segera dilihat lebih menarik minat mereka berbanding makanan sihat seperti sayur dan buah-buahan. Ini ditambah pula dengan kebanjiran gajet yang 'mele­nyapkan' terus aktiviti fizikal kanak-kanak di luar rumah seperti bersukan, selain membataskan komunikasi antara mereka. Makanan penentu perkembangan fizikal dan mental Bayangkan otak anak anda seperti laluan di jalan raya. Khasiat nutrisi penting yang anda beri akan memastikan permukaan jalan raya yang licin tanpa lubang dan aktiviti yang anda lakukan untuk merangsang otaknya seperti bermain dan berinteraksi adalah kereta yang bergerak di atas jalan terbabit. Kurang vitamin dan nutrisi ganggu perkembangan tahap fizikal kanak-kanak Nutrisi pemakanan penting untuk tumbesaran kanak-kanak yang sihat dan cergas. Apabila makan pasti mengenyangkan. Namun sejauh…
Read More