Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma!

By | March 3, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+2Share on Facebook9

Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

Cara mudah mempercepatkan metabolisma | MV nak berkongsi tentang cara mudah mempercepatkan metabolisma bagi membantu anda untuk mencapai dan mengekalkan berat badan yang sihat tanpa menggunakan ubat yang mempunyai kesan sampingan kepada diri anda.

Faham apa itu metabolisma?

Metabolisme adalah mekanisme yang menukarkan makanan kepada sumber tenaga yang memberi tenaga kepada badan anda. Sekiranya metabolisme anda meningkat, badan anda boleh membakar lebih banyak kalori dalam badan anda pada kadar yang lebih cepat walaupun anda hanya duduk ataupun tidur. Ini akan membantu anda menurunkan berat badan dan kekal sihat dengan lebih mudah lagi.

10 cara mudah untuk mempercepatkan metabolisme anda

1. Pastikan bersarapan ~ Jika tidak anda akan melambatkan metabolisma badan dan menghantar signal ‘survival mode’ kerana badan berfikir yang anda kelaparan untuk jangka masa yang panjang. Pilih sarapan yang tinggi serat dan protein.

Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

2. Pengambilan asid lemak omega-3 ~ mengurangkan risiko menjadi obes dan merangsang rembesan leptin, sejenis hormon yang membantu mengawal metabolisme. Omega-3 juga mengurangkan rasa lapar dan meningkatkan gula darah dan insulin. Jika anda tidak suka makanan laut, anda juga boleh mengambil suplemen omega-3.

Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

3. Minum Teh Hijau ~ Gantikan cawan kopi atau teh tarik yang kedua itu dengan teh hijau. Teh hijau mengandungi kafein dan catechin yang mempercepatkan metabolisme untuk beberapa jam selepas minum teh. Anda perlu meminum 2-4 cawan sehari untuk melihat kesannya.

4. Bersenam ~ Apabila anda bersenam sekurang-kurangnya 30 minit sehari, anda akan meningkatkan kadar metabolisme anda dalam tempoh 24 jam berikutnya. Contohnya berjalan lebih jauh apabila anda pergi membeli-belah, menggunakan tangga daripada menggunakan lif dan melakukan lebih banyak aktiviti di sekitar rumah.

5. Membina Otot ~ Lebih banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori anda bakar tanpa mengira faktor-faktor yang lain. Amalkan makan makanan diet protien tinggi yang sihat serta digabungkan dengan senaman aerobik dan latihan berat badan.

6. Tidur yang cukup ~ Tidur sekurang-kurang 7 atau 8 jam setiap malam penting untuk mengekalkan metabolisme yang sihat. Kekurangan tidur boleh mengganggu kebolehan tubuh untuk membakar kalori.

7. Snek ~ Nikmati makanan ringan yang sihat di antara waktu makan atau membahagikan pengambilan makanan harian anda kepada lima atau enam hidangan kecil sepanjang hari.

Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

8. Makanan Pedas ~ Makanan pedas akan memberi rangsangan yang cepat dan meningkatkan kadar metabolisma.

9. Makan Lebih Protein ~ Badan membakar kalori 2x ganda untuk mencerna protein berbanding lemak dan karbohidrat supaya berasa kenyang lebih lama.

10. Minum Air ~ Air adalah penting untuk metabolisme yang baik. Meminum 8 gelas air yang disyorkan oleh pakar pemakanan sebenarnya membantu tubuh anda untuk berfungsi pada tahap yang optimum.

Set Kurus Shaklee Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma Badan!

Berkongsi cerita dengan anda semua tentang pengalaman rakan MV, Puan Siti yang berjaya menurunkan berat badan menggunakan Set Kurus Shaklee disamping mengawal pemakanan, semoga sedikit sebanyak dapat memberi harapan dan sinar baru kepada anda supaya tidak pernah mengalah untuk berusaha mengembalikan bentuk badan anda kepada yang lebih baik dan menarik.

Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

Set Kurus Shaklee bukan hanya fokus kepada penurunan berat, tetapi fokus kepada pengurangan inci!

Ukuran pada 21/12/2014
*Pinggang 36inci
*Punggung 44 inci
*Paha 26
Ukuran pada 2/3/2015
*Pinggang 33inci
*Punggung 41 inci
*Paha 23 1/2

Lebih menggembirakan lagi, beliau adalah pemenang 2nd Runner Up untuk JK1M di Penang!

Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma

Anda juga inginkan perubahan seperti ini? Jangan fikir lama-lama, dapatkan segera Set Kurus Shaklee, anda pasti akan berpuas hati. 🙂

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
==============================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

8 thoughts on “Cara Mudah Mempercepatkan Metabolisma!

Comments are closed.