Berpantang Secara MODEN

By | March 18, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+5Share on Facebook0

Berpantang Secara Moden

Berpantang secara modenSecara moden dekat sini bukan lah ala-ala cowboy berlenggang sana-sini. Makan tetap jaga, badan tetap jaga. Berpantang cara moden dengan ambil supplimen Shaklee 100% dan tak ambil jamu langsung.

Kenapa MV pilih Set Berpantang Shaklee?

Sebab MV yakin dengan kualiti yang terjamin, HALAL & selamat diambil seawal baru bersalin. Paling penting tak berbau dan tak pahit.

Set Berpantang Shaklee ni dari basic sampailah yang fullset sekali dengan penyusuan dan ianya sesuai diambil oleh mereka yang bersalin ceasar atau normal.

KANDUNGAN SET BERPANTANG SHAKLEE

Berpantang Secara MODEN

Vita-Lea® Iron Formula : Multivitamin dan multimineral lengkap yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan.

B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin serta meningkatkan system imunisasi.

Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur.

Suplemen lain yang boleh diambil ialah:

Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP) : Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.

Ostematrix: Komposisi mineral yang tinggi dalam susu ibu ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.

Lecithin: Juga mengatasi masalah bengkak susu disamping membantu menguruskan badan kerana bertindak sebagai pemecah lemak.

Alfalfa : Untuk detoks dan penggalak susu

Berpantang Secara MODEN kini menjadi pilihan Ibu Muda Zaman Sekarang!

Jadi pada mereka yang nak berpantang secara moden macam MV boleh dapatkan set ini mengikut budget anda ye. UNIK kerana gabungan vitamin yang ada dalam set berpantang Shaklee ini membuatkan ibu lebih cergas, lebih bertenaga, lebih anggun dan cantik.  😉

#1. Puan Vivian “..saya ambil vit b, vit c, alfalfa, zinc dan vitaleaseminggu lebih luka episio dah sembuh dah boleh duduk bersila..”

Berpantang Secara MODEN

#2. Puan Su Annajah “..Memang banyak beza berpantang yg ke3 ni dgn abang2nya dulu. Hari ke 20++ dah rasa segar bugar, langsung takde demam..”

Berpantang Secara MODEN

#3. Puan Hifzan “..Bertenaga (Vitalea, SR vita C & esp), 3 hari luka dah kering & rambut tak gugur (zinc complex), tak stress walau pantang sendiri (B-complex), susu badan meriah (alfalfa), tak lenguh, sembelit (ostematrix)…”

Berpantang Secara MODEN

#4. Puan Anie “..alhamdulilah dah sembuh, rahim pn kecut cepat bbanding fist bby..”

Berpantang Secara MODEN

#5. Puan Wanie “..Saya amik vitalea, vit c, zinc, ostematrix, ESP, peformance drink n lecithin..berpantang kali ni lebih mudah dari 2 anak yg sebelum ni..”Berpantang Secara MODEN

8 thoughts on “Berpantang Secara MODEN

  1. Sylarius Yusof

    Berpantang ni memang bagus. Selain untuk kesihatan, ia juga dapat merapikan tubuh badan supaya kekal anggun. Cewah. Hehe
    Sylarius Yusof recently posted…Milo PalsuMy Profile

Comments are closed.