20
- February
2015
Posted By : noriza rahman
Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

Berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti | Purata kiraan sperma yang sihat adalah antara 120 dan 350 juta cm3. Manakala, seseorang yang dikatakan mempunyai bilangan sperma yang rendah adalah di bawah 40 juta cm3. Kiraan sperma yang rendah ini boleh menyumbang kepada ketidaksuburan para suami.

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

“Several studies have shown that men who smoke cigarettes, drink alcohol, consume caffeine and/or are obese have lowered fertility due to a negative impact on sperm health.

Men who used nicotine regularly were shown to have poor sperm morphology and motility. Studies found little difference in how much nicotine was used daily, just that any use at all had a higher incidence of negative impact.”

sumber : natural fertility

Fakta Sperma dan Merokok

Perokok tegar lebih berisiko mempunyai masalah bilangan sperma yang kurang dan peratus sperma yang bergerak juga kurang serta perlahan atau lambat.

Credit : Natural Fertility Info

Apa yang boleh membantu?

Untuk masalah kesuburan lelaki berkait dengan merokok dan kualiti sperma, MV cadangkan beberapa jenis nutrisi yang penting!

berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti

1) Vita-E Complex™ RM149 ~ melindungi sperma daripada kerosakan dan tahan serangan antibodi anti-sperm

Boleh rujuk di International Journal of General Medicine untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana Vitamin E ini berfungsi meningkatkan tahap kesuburan lelaki.

2) Zinc Complex RM 33.75untuk meningkatkan hormon testestrone dan bilangan sperma dalam air mani

3) CoQ Health™ Plus RM124 ~ untuk pembentukan sperma yang sihat daripada peringkat sel agar sperma tidak dilahirkan cacat (ekor dan kepala abnormal)

Anda rasa mahal nak beli vitamin ni? Jom kira berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

Perhatian perokok tegar! Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi. Mahal ke? MV yakin mahal lagi harga kesihatan yang wajib anda bayar kesan dari merokok ni kan!

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
==============================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.