Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

By | February 11, 2015
If Benefit To You Please share...Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Google+5Share on Facebook1

Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat | Jerawat muncul apabila badan kita tidak mendapat ruang yang cukup untuk bernafas dan mengeluarkan semua toksin dari bahagian badan menyebabkan liang tersumbat akibatnya sel-sel kulit mati, minyak, sebum, tidak boleh dikeluarkan maka terjadilah pembentukan blackhead dan whitehead dan perlahan-lahan bertukar menjadi jerawat.

Bawang Putih untuk Rawatan Jerawat

Bawang putih adalah rempah yang sangat diperlukan dalam setiap hidangan harian. Bawang putih dikenali dengan keupayaannya untuk mengeluarkan toksin dari badan. Ia membantu membuatkan aliran darah kita bebas daripada toksin dan mempunyai kesan-kesan anti-bakteria, mencegah penyakit dan ia amat berkesan dalam rawatan jerawat.

Jerawat boleh disembuhkan sepenuhnya tanpa meninggalkan sebarang kesan lebam atau parut di muka jika mengamalkan cara yang MV kongsikan ini:

Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

#1 Sapukan bawang putih

Bawang putih adalah salah satu penawar semula jadi untuk jerawat kerana ia mengandungi Allicin, Ajoene dan Liallyl Sulfide. Potong seulas bawang putih mentah dan tempelkan pada jerawat. Ia akan menyembuhkan jerawat dan juga membersihkan muka.

Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

#2 Makan bawang putih

Anda perlu makan 2-3 ulas bawang putih setiap pagi. Ia akan membantu membersihkan badan anda, meningkatkan kadar metabolisme oksigen kepada kulit dan menjadikan kulit anda kelihatan lebih baik. Ia juga membantu mencegah dan menyembuhkan jerawat lebih baik.

Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

#3 Bawang putih dan cuka putih

Anda boleh menyembuhkan jerawat dengan cara merendam bawang putih di dalam air sehingga ia lembut, menghancurkan dan kemudian menambah cuka putih. Gunakan campuran ini pada jerawat setiap hari dan ia sangat berkesan.

Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

#4 Bawang putih dan madu

Madu dan bawang putih adalah baik untuk kulit dan membantu menyembuhkan jerawat. Jika ia digabungkan, satu penawar paling berkesan dan semula jadi untuk jerawat dihasilkan. Hancurkan 3 ulas bawang putih dan campurkan 1 sudu besar oat, 1 sudu besar madu dan 3 sudu besar jus lemon bersama-sama. Kemudian, sapu campuran pada kulit dalam 3 minit dan cuci dengan air suam. Kaedah ini amat berkesan. Ia akan membersihkan sepenuhnya anda dan membantu anda mempunyai kulit yang licin dan sihat.

sumber : articleriver &  naturalhomeremedies

Garlic Complex Shaklee untuk Rawatan Jerawat

Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

Oleh kerana shaklee ada GARLIC COMPLEX yang berbentuk tablet, maka MV sarankan anda amalkannya. Garlic Complex ini diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan BEBAS 100% daripada penggunaan racun perosak. Pembuatan Garlic Complex dilakukan pada suhu terkawal iaitu suhu bilik semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%.

“Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih”

Kepada mereka yang mengalami masalah jerawat dan sukar nak sembuh walaupun dah cuba pelbagai produk, maka Garlic Complex adalah saranan MV kepada anda kerana ia juga berkesan untuk detoks serta bersifat anti-bakteria.

2 thoughts on “Bawang Putih Penyembuh Semulajadi Jerawat

Comments are closed.