Bila perhatikan kulit orang Korea ni cantik mulus je kan?. Ha, jangan tak tahu diorang ni amalkan bawang putih setiap hari dalam diet pemakanan. So, no wonder lah kulit diorang ni cantik mulus je.

Berbalik pada cerita bawang putih ni, MV ada la sikit baca apa kebaikan dia. Jom kita bercerita dengan lebih detail.

Bawang Putih Boleh Berkesan Menghalang Jerawat

Rupanya antioksidan dalam bawang putih berkesan menangani jerawat yang degil dan boleh menghentikan jangkitan dari  kulit. Boleh makan bawang putih dan juga nak tambah berkesan lagi tenyeh bawang putih tu pada jerawat. Nanti tak lama hilanglah jerawat tu.

Bawang Putih Berkesan Dalam Pembuangan Blackhead Dan Whitehead

Blackheads muncul di muka disebabkan oleh rembesan minyak yang berlebihan. Bawang putih mengandungi polifenol pelindung kulit yang mengawal rembesan.

Ambil bawang putih dan tomato, hancurkan bersama-sama. Sapukan pes sebagai topeng muka. Ia keupayaan mereka untuk membantu dalam menghapuskan bintik hitam dan whiteheads.

Bawang Putih Boleh Buatkan Wajah Jadi Glowing

Oh ini MV suka amat. Patutlah rasa muka makin bersih dan kurang jeragat sejak amal garlic ni ehemmm. Kenapa agaknya?

Ini kerana kandungan sulfur dalamnya bukan sahaja boleh bantu mengurangkan keradangan dan mencegah jangkitan, malah boleh melancarkan perjalanan darah dan membuatkan wajah berseri. Oh terima kasih duhai bawang putih.

Sebatian sulfur juga penting dalam meningkatkan pengeluaran kolagen dalam tubuh kita. Secara langsung dapat mengurangkan kedutan. Whoa!

Bawang Putih Berupaya Mencegah dan Mengurangkan Kedutan

Penggunaan harian dan penggunaan bawang putih dapat mengurangkan kedutan ke tahap tertentu. Sebab dalam bawang putih ni mengandungi antioksidan tinggi, yang mengawal radikal bebas seterusnya buat kulit lebih tegang dan juga lebih muda.

Bawang putih mempunyai keupayaan untuk mencegah kedutan, garis halus, bintik-bintik gelap serta tanda-tanda penuaan yang lain.

Bawang Putih Boleh Buatkan Kulit Lebih Elastik

Ini pun MV suka sangat. Orang tengok kulit kita dekat pun tak seram. Kulit kita akan lebih elastik dan tegang. Haih lebih jatuh cinta.

Hish senangnya lahai makan bawang putih je boleh kulit cantik bagai, mau tak nak kan?

Tapi, sanggup tak nak makan bawang putih mentah macam tu je lepas ni? Hehe MV pun tak sanggup.

Nak lebih mudah amalkan saja Garlic Complex dalam bentuk tablet ni. Saintis juga mencadangkan pengambilan bawang putih dalam bentuk tablet mempunyai kesan yang lebih baik.

Garlic Complex ni mudah ditelan serta tidak berbau bawang putih sebaliknya ditambah dengan herba rosemary dan spearmint.

2 tablet Garlic Complex membekalkan 100mg ekstrak garlic tule bersamaan dengan 2 ulas bawang putih mentah.

Banyak sangat ye kebaikan bawang putih untuk kulit ni. Nampaknya tak sia sialah MV amalkan garlic ni since 2 tahun lepas. Dapat pakej orang kata. Sambil buang angin, dapat cantik sekali. wow hehe.

Anda yang nak mencuba garlic complex aka bawang putih ni boleh klik link ni, boleh buat belian melalui website dan ikut arahan dalam tu.

>>>> saya nak garlic complex

atau

kalau susah nak klik klik tu whatsapp je MV kat sini >>> nak garlic complex

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Bawang Putih Bukan Hanya Penyedap Masakan Tetapi Juga Cantikkan Kulit

5 thoughts on “Bawang Putih Bukan Hanya Penyedap Masakan Tetapi Juga Cantikkan Kulit

Comments are closed.