Salam 6 Ramadhan semua. Harapnya puasa kita masih kuat dan utuh ye.

Huish Bahaya! Produk Shaklee tiada kelulusan KKM!

Hish ni berita apa pula yang menular? Dah bertahun-tahun MV makan produk Shaklee tetiba boleh pulak cakap produk keluaran Shaklee tiada mendapat kelulusan KKM pun. Biar betul ni!

Sudahlah semua produk Shaklee yang ramai pengguna duk beli tu TERLARIS dipasaran dan mengungguli carta sentiasa OUT OF STOCK.

Betulkah produk Shaklee Tidak Mendapat Kelulusan KKM?

Selidik dulu, kaji dulu lepas dah dapat fakta baru tularkan kat media sosial bagi satu dooonia tahu.

Sebenarnya macam ni. Semua yang duk cakap kata produk Shaklee tak dapat kelulusan KKM tu termasuk dalam kategori MAKANAN. Alah macam kita beli teh, kopi, quaker oat, susu dan gula tu. Cuba anda bayangkan kalau semua makanan harian kita tu perlukan kelulusan KKM. Tak ke huru hara kejadiannya?

Sebab itu produk yang dijual shaklee dalam kategori ni tak perlukan hologram KKM yang berkilau tu.

Begitulah kekdahnya. So, la ni FAHAM kan kenapa takda kelulusan KKM?

Sekarang anda masih percaya produk Shaklee ni BAHAYA dan TIDAK LULUS KKM?

Kalau betul produk keluaran Shaklee ni tidak bahaya dan diluluskan oleh KKM, mana buktinya?

Mudah sahaja, kelulusan ini boleh diperolehi dari BIRO PENGAWALAN FARMASEUTIKAL KEBANGSAAN MALAYSIA menggunakan Quest3.

Bagaimana pula nak kenal asli atau palsu produk tu berdaftar dengan KKM?

Ada 2 ciri:

  1. Pertama adalah nombor pendaftaran MAL.
  2. Kedua adalah hologram meditag.

Contoh supplemen Shaklee yang mempunyai nombor pendaftaran MAL dan hologram meditag. Bermakna ia telah mendapat kelulusan KKM dan dan telah didaftarkan dengan KKM.

So hati-hati. Dapatkan produk yang ada kajian klinikal dan diformulasikan oleh para saintis atau doktor yang ahli dalam bidangnya. Itu jauh lebih selamat. Yang paling penting, pastikan ada kelulusan KKM.

Selepas sesuatu ubat atau suplemen itu mempunyai logo KKM, pastikan juga logo KKM tu original dan bukan palsu. Periksa semula dengan database Biro Farmaseutikal Kebangsaan Malaysia.

Jangan ambil mudah bab ini sebab kelak anda juga yang bakal merana. Mungkin ada ibu bapa kita yang tak sedar dan tak berpengetahuan tentang perkara ni. Jadi tanggungjawab kita la untuk beritahu dan ‘educate’ mereka supaya tak ambil produk yang boleh memudaratkan kesihatan mereka.

Sentiasa juga peka dengan sebarang pengumuman rasmi daripada pihak KKM sekiranya terdapat produk yang diharamkan kerana mengandungi bahan yang tak dibenarkan.

 

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Bahaya! Produk Shaklee TIDAK Mendapat Kelulusan KKM?

11 thoughts on “Bahaya! Produk Shaklee TIDAK Mendapat Kelulusan KKM?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.