04
- March
2015
Posted By : noriza rahman
Baguskah Minuman Tenaga?

Baguskah Minuman Tenaga

Baguskah minuman tenaga | Anda selalu mengamalkan minuman tenaga seperti Red bull, Livita, Monster, mahupun Power Root? Pernah tak anda rasa bila selalu minum minuman tenaga untuk melakukan kerja, kita berasa ingin minum lagi pada esok hari?

Antara jenama-jenama minuman tenaga yang mendapat tempat di hati pengguna Malaysia ialah Red Bull, Livita, dan Power Root. Jika di Amerika Syarikat, produk-produk minuman tenaga sebegini sebenarnya bersepah, dan seringkali bungkusannya kelihatan ‘a little bit funky‘ yang bertujuan untuk menarik perhatian golongan remaja membelinya. Golongan remaja di sana merupakan pembeli utama minuman tenaga untuk memenuhi gaya hidup mereka sebagai remaja yang aktif.

Baguskah Minuman Tenaga

Namun, persoalan mula timbul, baguskah minuman tenaga ini? Bagaimana pula dengan kesan jangka masa panjangnya? Ini berikutan beberapa buah negara telah mengambil langkah mengharamkan penjualan minuman tenaga ini secara terbuka, di antaranya ialah Australia, New Zealand, dan beberapa buah negara Eropah yang lain.

Tahukah anda yang minuman tenaga ni mengandungi kandungan kafein dan gula yang tinggi? Menurut Roland Griffiths iaitu professor psikiatri dan pakar saraf dari Sekolah Perubatan Universiti Johns Hopkins, Amerika Syarikat, minuman dengan kandungan kafein yang sangat tinggi berpotensi mengganggu kesihatan. Ini kerana ia mampu mendorong peningkatan kadar gula darah, merosakkan gigi, menyebabkan pertambahan berat badan serta berisiko dehidrasi akibat penyerapan air ke dalam tubuh tersekat.

Baguskah Minuman Tenaga

Selain itu minuman tenaga ini juga mampu mengakibatkan tekanan darah meningkat dan jantung terasa berdebar-debar terutamanya bagi mereka yang sensitif. Kesan lain apabila meminum minuman tenaga ni ialah pening, mual, dan sakit kepala.

Bagi MV pula, sudah pastinya saya memilih Cinch® Energy Tea Mix sebagai sumber minuman tenaga! MV tak minum setiap hari cinch tea ni, minum bila bila badan terasa letih dan lesu sebab Cinch energy tea mix ini menjadi minuman tenaga segera bagi MV menggantikan Livita, Red Bull dan Power Root yang MV selalu ambil dulu.

Baguskah Minuman Tenaga

Senang saja nak bancuh, MV tuangkan 1 sachet Cinch® Energy Tea Mix kedalam secawan air panas @ sejuk then minum. Kalau nak rasa sedap MV tambahkan madu dan lemon. Dalam masa 5 hingga 10 minit, badan MV akan kembali bertenaga  🙂

Satu lagi bila MV balik kampung, memang MV akan minum Cinch® Energy Tea Mix as an energy drink sebab suami MV selalu balik waktu malam, dia tak mau panas dan lebih tenang kerna anak-anak mudah tidur. Tapi bila terlalu damai, mata pun cepat mengantuk. Inilah peneman MV supaya tak mengantuk.

baguskah minuman tenaga

Sebenarnya khasiat Cinch® Energy Tea Mix ini bukan sahaja terhad kepada minuman tenaga segera, tetapi penciptaan asal produk ini adalah untuk program menurunkan berat badan. Sebab itu cinch tea ni ada dalam Set Kurus Shaklee. Cinch® Energy Tea Mix ini diekstrak dari 3 jenis teh, iaitu Exotic white, Red and Matcha green tea. Gabungan ini untuk meningkatkan kadar metabolisma seseorang yang sedang dalam program menurunkan berat badan supaya lebih bertenaga dan kalori dibakar dengan sempurna.

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
====================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.