04
- November
2015
Posted By : noriza rahman
Bagaimana Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung?

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung | Jantung yang sihat adalah sangat penting untuk fungsi keseluruhan badan, kerana jantung bertanggungjawab untuk mengepam darah ke semua bahagian badan. Diet dan senaman memainkan peranan yang sangat penting dalam mengekalkan kesihatan tambahan jantung. Oleh yang demikian, vitamin juga membantu dalam menjaga kesihatan jantung dengan mencegah bermulanya penyakit jantung.

Ramai orang berfikir vitamin C adalah nutrien yang tidak penting, tetapi salah anggapan itu. Vitamin C boleh membantu untuk melambatkan serangan katarak sebanyak 10 tahun. Ia juga membantu untuk menggalakkan imun, kesihatan tulang dan sendi. Tetapi yang paling penting, vitamin C menyokong kesihatan jantung.

Faedah Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

Vitamin C, juga dikenali sebagai ascorbic acid, adalah salah satu antioksidan yang paling terkenal. Vitamin C menghalang kerosakan DNA yang disebabkan oleh radikal bebas. Radikal bebas bertanggungjawab untuk mengurangkan fungsi tisu, yang mengakibatkan penyakit jantung. Dari masa ke semasa, kerosakan radikal bebas boleh mempercepatkan penuaan dan menyumbang kepada berlakunya penyakit jantung dan masalah kesihatan lain.

BERKAITAN : Antioksidann Berfungsi Melindungi dan Menguatkan Sistem Imun

Tahap Vitamin C lebih tinggi Berkait Rapat dengan Merendahkan Risiko Penyakit Jantung dan Kematian Awal

“Kajian yang diterbitkan dalam American Heart Journal mendedahkan bahawa setiap 20 micromole / liter (μmol / L) meningkat dalam plasma vitamin C telah dikaitkan dengan pengurangan sembilan peratus dalam kegagalan kematian jantung.”

“Menurut Dr Andrew Saul, editor Orthomolecular Medicine News Service, jika setiap orang untuk mengambil 500 miligram (mg) vitamin C setiap hari – dos yang diperlukan untuk mencapai tahap yang sihat 80 μmol / L – kira-kira 216,000 nyawa boleh diselamatkan setiap tahun.”

Bagaimana Vitamin C Melindungi Jantung?

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

  • Mencegah penyakit arteri koronari dengan meningkatkan tahap glutation badan semula jadi, menyingkirkan’laluan’ radikal bebas untuk melindungi arteri.
  • Menguatkan dinding saluran darah dengan membolehkan sintesis kolagen dalam tisu perantara dinding arteri. dan mencegah kerosakan kepada kolesterol LDL. Asap rokok dan logam berat menyebabkan reaksi keradangan dalam lapisan vaskular – yang bermula proses pembentukan plak atherosclerotic itu.
  • Meningkatkan vasodilatasi, yang merupakan keupayaan arteri jantung untuk memperluaskan apabila lebih banyak darah diperlukan-faktor utama dalam mencegah penyakit jantung. Sebab utama vitamin C membantu adalah dengan meningkatkan ketersediaan nitrik oksida (NO), iaitu “promoter” vasodilatasi.

credit : Mercola, NaturalHomeRemedies & DrSinatra

Bagaimana nak mendapatkan Vitamin C secara optimum untuk kesihatan jantung?

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

Vitamin C adalah nutrien “essential” yang badan kita tidak menghasilkannya, jadi kita perlu mendapatkannya dari makanan atau suplemen. Dr Sinatra, cardiologist menyarankan pengambilan 1000 mg vitamin C pada waktu pagi. Ia juga penting untuk makan makanan yang kaya dengan vitamin C termasuk brokoli, tomato, strawberi dan buah-buahan sitrus, seperti limau gedang merah jambu dan oren.

Anda perlukan vitamin C untuk kesihatan jantung? Pastikan pilihan anda adalah dari sumber semulajadi tau.

Mengapa Sustained Release Vita-C Plus™ berbeza dengan Vitamin C jenama lain?

1. Sustained Release Vita-C Plus™ merupakan Vitamin C PERTAMA di dunia yang mempunyai teknologi Sustained Release.

2. Teknologi Sustained Release membolehkan Vitamin C kekal di dalam badan selama 5 jam. 100mg akan dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan untuk memaksimumkan penyerapan.

Kajian menunjukkan pengambilan 2 biji Sustained Release Vita-C Plus™ dalam sehari mampu membekalkan vitamin c ke dalam badan selama 24 jam. 🙂

Ini menjelaskan mengapa Sustained Release Vita-C Plus™ sangat berkesan.

Bulan ini anda boleh menikmati promosi Sustained Release Vita-C Plus™ Buy 6 Free 1 ATAU Twin Pack iaitu beli 2 botol dan nikmati 5% diskuan.

Vitamin C Merendahkan Risiko Penyakit Jantung

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Comments

Comments are closed.