Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas | Awet muda ertinya mempunyai paras hormon yang tinggi sebagai mana kita di usia muda. Bagi mereka yang tampak muda meskipun berusia dan awet muda secara semula jadi, itu bermakna kelenjar hormon mereka adalah lebih aktif dan mungkin bersaiz lebih besar daripada orang lain.

Penuaan merupakan masalah kesihatan utama bagi wanita berumur 40-an. Ia sering dikaitkan dengan menopaus. Gejala-gejala ini perlu dititik beratkan kerana jangka hayat bagi seorang wanita boleh mencecah hingga 80 tahun. Ia lebih panjang daripada jangka hayat sebelum ini.

Fenomena Wanita Berusia

Apabila wanita menjangkau umur 50-an, mereka akan sentiasa risau. Idea penuaan mula membelenggu diri. Namun, sudah menjadi tradisi dan realiti bahawa setiap manusia tidak mampu lari daripada kitaran tersebut. Sekiranya bijak, kita mampu melambatkan proses tersebut.

Berat badan meningkat, kulit kering, muka sembap, rambut rapuh dan gugur, kerap letih, mengantuk, pergerakan dan tindak balas menjadi perlahan. Simptom-simptom ini sering dianggap sebagai perkara semula jadi dalam proses penuaan, terutama bagi wanita yang menjangkau usia 40-an.

Boleh dikatakan hampir semua orang turut mengalami gejala sama, tetapi pada tahap berbeza. Namun, hakikatnya ia bukan sebahagian daripada proses semula jadi penuaan kerana ada orang masih mampu bergiat aktif, nampak awet muda, cergas dan tajam fikirannya, walaupun usia melebihi separuh abad.

Diet sihat dan Gaya Hidup Aktif

Pemakanan yang mengikut konsep piramid makanan hakikatnya memenuhi keperluan diet sihat manusia. Pada masa yang sama, ia mengelakkan kekurangan atau pengambilan zat berlebihan yang boleh menyumbang kepada risiko penyakit,

Sayur-sayuran bertindak sebagai antioksida dan merupakan zat penting yang dapat mengurangkan kesan negatif radikal bebas. Radikal bebas itu bertindak sebagai bahan reaktif yang berupaya memusnahkan sel membran, tisu dan organ.

Selain itu, pengambilan multivitamin boleh membantu kita menjalani kehidupan dengan lebih yakin.

Bagi memastikan tubuh menjalankan fungsinya dengan betul, kita digalakkan mengambil suplemen dalam bentuk multivitamin. Apabila umur menjangkau 40 tahun, pengambilan nutrisi perlu selaras dengan gaya hidup.

Perubahan gaya hidup turut mempengaruhi motivasi seseorang untuk bersenam. Meskipun begitu, masih belum terlambat bagi mereka yang berumur lebih 40 tahun untuk mengekalkan kecergasan mereka dengan melakukan aktiviti yang sesuai dengan usia mereka.

Pada peringkat permulaan, aktiviti berjalan kaki dan melakukan aerobik di antara 10 hingga 15 minit sudah memadai.

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas Dengan Vivix®!

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Vivix® adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan (anti-penuaan), anti-inflamasi dan anti kanser. Ketahui manfaat Vivix® untuk kesihatan yang premium!

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols. Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung.

Kuasa Lobak Ungu Untuk Kesihatan dan Kecantikan

Vivix® merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.

Bagaimana Vivix® membantu melawan penuaan?

Antioksida dalam reseveratrol Vivix® melambatkan kitaran dan kematian sel, melambatkan proses penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat.

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix® telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme penuaan iaitu dengan cara :

1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
2. Memberi impak positif kepada proses pengawalan genetik
3. Menggalakkan biogenesis ( pembentukan baru ) mitochondria
4. Melambatkan pembentukkan protin AGE ( Advanced Glycation End products )

Cuba teka berapa umur untie Azizah ni??? Anda rasa sampai tak 60-an??? Nampak awet muda kan?

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Puan Azizah dah mengamalkan suplemen Shaklee selama 20 tahun dengan konsisten dan paling digemarinya ialah Vivix®.

Harga Vivix® RM475 sebotol..Eh tunggu dulu! Anda boleh beli dengan promosi set Healthy Living Package YES! Beli twin pack, dapat F.R.E.E keahlian.

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Pemakanan Anti Penuaan Untuk Kekal Awet Muda

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

19 thoughts on “Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Comments are closed.