Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Manfaat Boron untuk Kesihatan Tulang

Manfaat Boron untuk Kesihatan Tulang

Manfaat boron untuk kesihatan tulang | Mengekalkan kesihatan tulang adalah yang paling kritikal, kerana tulang lemah sangat cenderung untuk patah. Kalau ini terjadi, aktiviti seseorang perlu dihadkan. Dianggarkan juga hampir 20% daripada lebih 50 orang wanita akan mengalami keretakan pinggul. Oleh yang demikian, adalah sangat penting untuk fokus mengekalkan kepadatan tulang untuk mencegah kecederaan lebih serius berlaku.

Nutrien yang paling penting untuk mengekalkan tulang yang kuat adalah kalsium . Kalsium penting membantu menyokong tulang dan gigi yang kuat sepanjang hidup.

Selain kalsium, Vitamin D juga sangat penting untuk kesihatan tulang kerana ia membantu tubuh menyerap kalsium yang diambil dengan lebih mudah. Pakar mengesyorkan pengambilan harian vitamin D antara 400 dan 800 unit antarabangsa (IU).

Lain-lain nutrien yang boleh membantu menyokong tulang yang sihat adalah magnesium dan boron

– Magnesium perlu untuk pemeliharaan dan pergerakan kalsium dalam tulang dan diperlukan untuk penggunaan vitamin D. U.S. RDA untuk magnesium ialah 400 mg setiap hari.

– Boron diperlukan untuk menukar vitamin D kepada bentuk aktif; ini menerangkan mengapa kekurangan boron akan menjejaskan metabolisme kalsium dan pembentukan tulang. Boron mengurangkan penyusutan kalsium dari tulang. Walaupun tidak ada RDA rasmi bagi boron, dosej harian yang mengandungi 1.5 hingga 3.0 mg adalah selamat dan mencukupi.

“In an important study of postmenopausal women, scientists examined boron’s effect on various measures of bone health. The women ate a boron-deficient diet for 119 days, followed by 48 days of boron supplementation. On the boron-depleted diet, the participants demonstrated increased urinary loss of both calcium and magnesium. On the boron-supplemented diet, however, they showed less urinary excretion of calcium and magnesium, as well as increased levels of two hormones associated with healthy bone mass. “

Manfaat Boron untuk Kesihatan Tulang

Mengapa Boron?

Boron sebenarnya karbohidrat yang wujud secara semula jadi dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, yang stabil, tidak beracun dan bioavailable. Boron juga adalah mikronutrien yang telah digunakan sebagai makanan tambahan untuk menggalakkan kesihatan tulang dan sendi, dan kajian kini dipercayai membantu dalam metabolisma Vitamin D serta kesihatan prostat.

Kenapa OsteMatrix adalah Pilihan Terbaik Kalsium Anda!

Manfaat Boron untuk Kesihatan Tulang

“Selain kalsium, vitamin D dan magnesium, OsteMatrix juga diperkaya dengan BORON”

Kerana keistimewaan OsteMatrix ni la ramai yang berkongsi kegembiraan mengamalkannya  😉

#1 Puan Hanis Amin ~ “Bab pelawasan best, bab sakit2 badan dan belakang pun best”

Manfaat Boron untuk Kesihatan Tulang

“Bab pelawasan best, bab sakit2 badan dan belakang pun best”

#2 Puan Oja ~” Membantu tidur yang lebih berkualiti”

Manfaat Boron untuk Kesihatan Tulang

” Membantu tidur yang lebih berkualiti”

Antara post lain berkenaan OsteMatrix yang mungkin menjadi pilihan anda

“Kalsium Magnesium Atasi Masalah Insomnia”

“Promosi Februari Shaklee 2015 Lebih Hebat”

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kekal Jelita Ketika Hamil

Kekal Jelita Ketika Hamil | Tiada lagi bibir yang merah menggoda, mata bersinar dan penampilan menawan. Sebaliknya, kebanyakan wanita kelihatan pucat, lemah dan kusam ketika hamil. Alasan mereka ialah pembawakan bayi. Sebenarnya itu persepsi lapuk yang seharusnya ditinggalkan oleh wanita. Bak kata pepatah Inggeris, you are what you think.

Kekal Jelita Ketika Hamil

Tengok saja Che Ta masa sarat mengandung tetap cantik! Walaupun dah sarat, Che Ta tetap tampil cantik dan menawan sesuai dengan statusnya sebagai seorang selebriti terkenal. Ternyata kehamilan tidak membuatkannya memandang ringan akan imejnya sebaliknya Che Ta tetap maintain dengan trademark bulu mata palsu serta pakaian bling-bling! Beruntunglah Zain Saidin beristerikan Che Ta yang kekal awet muda luar dan dalam. Anda, tak mahu disayangi suami sebegitu rupa? Rugi la siapa yang taknak kan?

Tips Kulit Cantik untuk Kekal Jelita Ketika Hamil

Selain penjagaan kesihatan dan pemakanan, penjagaan kulit juga penting sepanjang tempoh kehamilan. Perubahan hormom semasa hamil kadangkala membuatkan kulit muka sensitif dan naik jerawat, kering, gelap, jeragat dan sebagainya.

MV nak share dengan anda tips yang boleh diamalkan sepanjang kehamilan untuk kulit tetap kelihatan cantik dan berseri-seri.

#1 Penjagaan Luaran ~ Asas penjagaan wajah jangan diabaikan. Gunakan produk yang memang serasi dan sesuai dengan kulit anda sahaja.

#2 Rehat dan tidur yang cukup ~ Seboleh-bolehnya sepanjang tempoh kehamilan ni jangan stay up sangat especially nak elakkan masalah puffy eyes dan lingkaran gelap bawah mata.

#3 Pengambilan air yang cukup ~ Pastikan minum air suam sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Ianya bagus untuk kulit juga.

#4 Pemakanan dan diet yang seimbang ~ Avoid makanan bergoreng, berlemak, berminyak atau terlebih masak. Lebihkan masakan kukus dan bakar dan juga banyakkan makan buah-buahan dan sayuran.

Kekal Jelita Ketika Hamil

#5 Pemakanan suplemen ~ Ibu hamil wajib makan pre-natal vitamin sepanjang kehamilan. Bukan sahaja untuk kesihatan ibu tetapi juga untuk tumbesaran janin didalam kandungan. Cadangan suplemen ialah Vita-lea, B-complex, Vita-C, ESP, OmegaGuard dan OsteMatrix. Suplemen ini lengkap dan penting untuk konsisten mengamalkannya untuk anda nampak sihat dan cergas sepanjang kehamilan.

Hari ni, MV akan bongkar rahsia bagaimana anda boleh kekal cantik, dan jelita, dengan cara yang paling minimum sepanjang kehamilan. Malah anda juga akan lebih sihat, bukan sahaja pada diri sendiri, sebaliknya juga kepada bayi yang sedang dikandung. Jom lihat testimoni pengguna yang sihat jelita sepanjang kehamilannya.

Kekal Jelita Ketika Hamil

Puan Liyana mengamalkan Set Kehamilan Shaklee iaitu kombinasi suplemen terbaik untuk ibu hamil.

Vita-lea dilengkapi dengan 28 vitamin dan mineral termasuklah zat besi. Zat besi sangat penting untuk pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi menyebabkan ibu hamil kelihatan pucat, letih, lesu dan tidak bermaya.

Vita-C Plus diperlukan untuk meningkatkan penyerapan zat besi dalam badan. Zat besi diperlukan untuk mengikat oksigen pada haemoglobin dalam darah. Ia juga embantu meningkatkan sistem pertahanan badan.

ESP adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh. ESP juga membantu memberi tenaga. ESP ni sebenarnya sangat bagus untuk dapatkan kulit yang sihat dan menawan.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips mencuci muka yang betul | Mencuci muka dapat mengembalikan kesegaran kulit. Lebih-lebih lagi selepas anda beriadah, balik dari kerja dan melakukan aktiviti yang mendedahkan anda kepada persekitaran yang kurang bersih. Cuci muka juga dapat menghilangkan jerawat dan mencegah penumbuhan jerawat.

MV pasti anda pun mencuci muka juga. Tetapi adakah anda mencuci dengan betul? Ikuti langkah cara mencuci muka menggunakan makeup remover, cleanser, toner dan mositurizer yang betul!

Apa langkah yang penting dalam perawatan muka? Semestinya langkah atau cara yang betul menggunakan cleanser, toner dan moisturizer. Setiap wanita perlu melakukan 3 perkara ini ketika membuat perawatan muka. Tanpa 3 perkara ini rasa seperti tidak lengkap. Tapi tidak semua tahu langkah penggunaannya yang betul, maksud saya cara cuci muka dengan betul, penggunaan toner dan moisturizer yang betul. Penting untuk mengetahuinya agar wajah anda tidak lagi dicemari dan kotor.

1. Cuci Tangan ~ Pastikan tiada kotoran yang tertinggal di tangan anda melainkan anda mahu kuman dan bakteria pada tangan anda hinggap di muka anda.

2. Buang Kotoran Pada Muka ~ Buang kotoran dan kesan make up di muka anda dengan menggunakan makeup removal. Make up amat susah nak tanggal dengan hanya mencuci muka.

3. Cuci Muka Menggunakan Pencuci Muka ~ Basahkan muka sedikit. Kemudian guna pencuci muka yang bersesuaian dengan jenis kulit anda. Ratakan pencuci muka ke suluruh muka. Jangan sampai ada bahagian yang tertinggal. Cara urutan yang betul boleh dilihat di gambar, anda harus tekankan kawasan dahi dan t-zone. Urut perlahan-lahan dan jangan menekannya sama sekali.

Tips Mencuci Muka yang Betul

5. Bilas Muka ~ Bilas muka dengan air bersih. Bilas sehingga tiada buih yang tertinggal. Keringkan muka dengan tuala muka. Sapu toner pada muka untuk mengecilkan liang pori dan menegangkan kulit.

6. Pelembap Muka ~ Gunakan pelembab atau moisturizer pada muka untuk mengembalikan kelembapan kulit muka anda sebab penggunaan pencuci muka boleh menghilangkan kelembapan pada kulit anda.

Sumber : forestforwomen

Mudah bukan?? Jangan lupa cuci muka sekurang-kurangnya dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam supaya kulit sentiasa sihat dan bermaya.

Jangan risau, walau apapun masalah muka anda, produk Nutriwhite mampu bekerja dengan 5 langkah untuk menjadikan kulit wajah anda secantik artis Korea!

Tips Mencuci Muka yang Betul

Jika kulit anda bermasalah jerawat, kering atau berminyak anda boleh gunakan Enfuselle.

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips mencuci muka dengan betul untuk Kulit Cantik Tanpa Cela dengan Set Penjagaan Kulit NutriWhite dan Enfuselle Shaklee

#1 Tak perlu tempek mekap, muka glowing

Tips Mencuci Muka yang Betul

#2 Muka glowing dan flawless

Tips Mencuci Muka yang Betul

Kulit muka yang sihat adalah hasil daripada penjagaan yang baik dan sempurna oleh diri kita sendiri. Semoga kulit muka menjadi bersih dan sihat kembali. Perangi Jerawat Untuk Hidup Yang Lebih Ceria dan sihat 🙂

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit wajah licin dan berseri tanpa jerawat | Sebelum MV kongsikan vitamin yang dapat membantu merawat jerawat, mari kita lihat dulu apakah sebenarnya punca jerawat.

Apakah sebenarnya punca jerawat?

Jerawat merupakan keradangan kulit yang boleh disebabkan oleh beberapa faktor. Kebanyakan faktor-faktor ini boleh dikawal, tetapi terdapat juga faktor yang di luar kawalan anda. Antara faktor-faktor yang menyebabkan atau meningkatkan jerawat adalah:

  • Hormon
  • Diet
  • Tekanan
  • Tabiat tidur
  • Dadah
  • Alkohol
  • Kosmetik
  • Kelembapan
  • Ubat-ubatan, terutama pil perancang
  • Kafein

Vitamin Dan Mineral Penting Untuk Mendapatkan Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat!

Terdapat beberapa vitamin yang didapati boleh menyihatkan kulit. Vitamin yang terbaik adalah sudah tentu yang diperolehi daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan. Tapi, adakah kita mengambil jumlah nutrisi yang mencukupi melalui pemakanan kita? Maka di sinilah makanan tambahan memainkan peranan.

#1: Vitamin A

Vitamin A bekerja dengan badan anda untuk menguatkan tisu kulit. Semakin banyak Vitamin A dalam diet anda, semakin baik untuk kulit anda. Vitamin A adalah antioksidan yang kuat dan juga bertindak sebagai anti-radang untuk kulit.

#2: Vitamin B

Thiamine (B1) merupakan antioksidan yang meningkatkan peredaran darah dan membantu dalam penghadaman. Riboflavin (B2) adalah penting untuk kulit, rambut dan kuku yang sihat. Niacin (B3) memperbaiki peredaran darah dan membantu untuk menarik toksin keluar dari sistem anda lebih cepat. Pantothenic acid (B5) mengurangkan saiz pori-pori kulit sekaligus akan mengurangkan peluang pori-pori kulit tersumbat. Pyridoxine (B6) berfungsi merawat jerawat dengan mengawal paras hormon dan pelepasan prostaglandin.

#3: Vitamin C

Vitamin larut air ini adalah antioksidan yang sangat kuat, ia terlibat dalam sintesis kolagen dan ia juga merupakan kofaktor untuk kebanyakan enzim. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu menghilangkan parut jerawat.

#4: Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan yang sangat berkesan dan bertanggungjawab untuk menyerap spesies oksigen reaktif yang dihasilkan daripada metabolisme lemak. Ia juga terlibat dalam pertumbuhan semula tisu yang diperlukan untuk membaiki luka.

#5: Zink

Zink adalah mineral yang membantu menyembuhkan kulit dan mencegah parut yang disebabkan oleh jerawat. Zink juga bertindak sebagai antioksidan, menentang dan mencegah kerosakan akibat dari radikal bebas.

Produk Shaklee boleh membantu menghilangkan jerawat dan parut! ~ Tak percaya? Kena tengok dan baca testimoni pengguna kami  😉

Set suplemen yang digunakan oleh cikjarumpeniti ni ialah ESP, GLA dan Vita-C Plus. Alhamdulillah kulit jadi bersih, parut jerawat semakin pudar. Menyelesaikan masalah jerawat sampai ke akar umbi. Setelah masalah jerawat selesai, beliau mengamalkan pula Vita-E dan B-Complex, Collagen Powder serta penjagaan wajah Nutriwhite.

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat
Setiap orang mengalami masalah jerawat yang berbeza. Jadi kalau nak tahu suplemen mana yang sesuai mengikut keadaan masalah kulit anda sila lah contact MV yea.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Manfaat GLA daripada minyak biji borage | Pernah tak bila berkunjung ke farmasi, berderet suplemen Evening Primrose Oil yang anda nampak? MV pun macam tu juga dulu, wajib beli suplemen ni setiap bulan. Tetapi MV tak pernah ambil tahu pun dari mana sumber GLA ni dan sumber apakah yang paling tinggi mengandungi GLA kan? Nak ambil tahu tu memang tak la sebab GLA pun MV tak tahu benda apa  🙄

Apakah GLA ni?

Gamma-linolenik acid (GLA) adalah asid lemak omega-6 yang kebanyakannya didapati dalam minyak berasaskan tumbuhan seperti Borage Seed Oil, Evening Primrose Oil, dan Black Currant Seed Oil. Omega-6 dianggap asid lemak penting yang diperlukan untuk kesihatan manusia, tetapi badan tidak boleh menghasilkannya. Kita perlu mendapatkannya melalui makanan.

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Borage adalah dari keluarga Boraginaaceae dan nama sempurnanya ialah Borago officinalisMinyak biji borage mempunyai kepekatan asid gamma linolenik (GLA) semulajadi yang tertinggi ditemui, lebih tinggi daripada mana-mana sumber tumbuhan yang lain. Borage boleh digunakan sebagai makanan tambahan untuk membetulkan kekurangan EFA dalam keadaan radang kronik, terutamanya artritis reumatoid. Minyak Borage juga pilihan yang baik untuk penyakit kulit seperti psoriasis dan ekzema.

Apakah kandungan GLA Complex Shaklee yang menjadikannya sumber GLA terbaik?

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

GLA Complex Shaklee mengandungi GLA dari minyak biji borage, Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage). Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

✔ Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan 15IU Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
✔ Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard – iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan
✔ Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
✔ GLA dari borage Shaklee adalah hasil yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan
Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

Nak lihat TESTIMONI pengguna yang berpuas hati dengan GLA Complex ni?

Manfaat GLA daripada Minyak Biji BorageSebotol GLA Complex hanya bernilai RM91.25 bersamaan dengan 60’s kapsul. Tak mahal kan?  😉

Berminat untuk mencuba GLA Complex, teman baik wanita ni?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.