Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips mencuci muka yang betul | Mencuci muka dapat mengembalikan kesegaran kulit. Lebih-lebih lagi selepas anda beriadah, balik dari kerja dan melakukan aktiviti yang mendedahkan anda kepada persekitaran yang kurang bersih. Cuci muka juga dapat menghilangkan jerawat dan mencegah penumbuhan jerawat.

MV pasti anda pun mencuci muka juga. Tetapi adakah anda mencuci dengan betul? Ikuti langkah cara mencuci muka menggunakan makeup remover, cleanser, toner dan mositurizer yang betul!

Apa langkah yang penting dalam perawatan muka? Semestinya langkah atau cara yang betul menggunakan cleanser, toner dan moisturizer. Setiap wanita perlu melakukan 3 perkara ini ketika membuat perawatan muka. Tanpa 3 perkara ini rasa seperti tidak lengkap. Tapi tidak semua tahu langkah penggunaannya yang betul, maksud saya cara cuci muka dengan betul, penggunaan toner dan moisturizer yang betul. Penting untuk mengetahuinya agar wajah anda tidak lagi dicemari dan kotor.

1. Cuci Tangan ~ Pastikan tiada kotoran yang tertinggal di tangan anda melainkan anda mahu kuman dan bakteria pada tangan anda hinggap di muka anda.

2. Buang Kotoran Pada Muka ~ Buang kotoran dan kesan make up di muka anda dengan menggunakan makeup removal. Make up amat susah nak tanggal dengan hanya mencuci muka.

3. Cuci Muka Menggunakan Pencuci Muka ~ Basahkan muka sedikit. Kemudian guna pencuci muka yang bersesuaian dengan jenis kulit anda. Ratakan pencuci muka ke suluruh muka. Jangan sampai ada bahagian yang tertinggal. Cara urutan yang betul boleh dilihat di gambar, anda harus tekankan kawasan dahi dan t-zone. Urut perlahan-lahan dan jangan menekannya sama sekali.

Tips Mencuci Muka yang Betul

5. Bilas Muka ~ Bilas muka dengan air bersih. Bilas sehingga tiada buih yang tertinggal. Keringkan muka dengan tuala muka. Sapu toner pada muka untuk mengecilkan liang pori dan menegangkan kulit.

6. Pelembap Muka ~ Gunakan pelembab atau moisturizer pada muka untuk mengembalikan kelembapan kulit muka anda sebab penggunaan pencuci muka boleh menghilangkan kelembapan pada kulit anda.

Sumber : forestforwomen

Mudah bukan?? Jangan lupa cuci muka sekurang-kurangnya dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam supaya kulit sentiasa sihat dan bermaya.

Jangan risau, walau apapun masalah muka anda, produk Nutriwhite mampu bekerja dengan 5 langkah untuk menjadikan kulit wajah anda secantik artis Korea!

Tips Mencuci Muka yang Betul

Jika kulit anda bermasalah jerawat, kering atau berminyak anda boleh gunakan Enfuselle.

Tips Mencuci Muka yang Betul

Tips mencuci muka dengan betul untuk Kulit Cantik Tanpa Cela dengan Set Penjagaan Kulit NutriWhite dan Enfuselle Shaklee

#1 Tak perlu tempek mekap, muka glowing

Tips Mencuci Muka yang Betul

#2 Muka glowing dan flawless

Tips Mencuci Muka yang Betul

Kulit muka yang sihat adalah hasil daripada penjagaan yang baik dan sempurna oleh diri kita sendiri. Semoga kulit muka menjadi bersih dan sihat kembali. Perangi Jerawat Untuk Hidup Yang Lebih Ceria dan sihat 🙂

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit wajah licin dan berseri tanpa jerawat | Sebelum MV kongsikan vitamin yang dapat membantu merawat jerawat, mari kita lihat dulu apakah sebenarnya punca jerawat.

Apakah sebenarnya punca jerawat?

Jerawat merupakan keradangan kulit yang boleh disebabkan oleh beberapa faktor. Kebanyakan faktor-faktor ini boleh dikawal, tetapi terdapat juga faktor yang di luar kawalan anda. Antara faktor-faktor yang menyebabkan atau meningkatkan jerawat adalah:

  • Hormon
  • Diet
  • Tekanan
  • Tabiat tidur
  • Dadah
  • Alkohol
  • Kosmetik
  • Kelembapan
  • Ubat-ubatan, terutama pil perancang
  • Kafein

Vitamin Dan Mineral Penting Untuk Mendapatkan Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat!

Terdapat beberapa vitamin yang didapati boleh menyihatkan kulit. Vitamin yang terbaik adalah sudah tentu yang diperolehi daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan. Tapi, adakah kita mengambil jumlah nutrisi yang mencukupi melalui pemakanan kita? Maka di sinilah makanan tambahan memainkan peranan.

#1: Vitamin A

Vitamin A bekerja dengan badan anda untuk menguatkan tisu kulit. Semakin banyak Vitamin A dalam diet anda, semakin baik untuk kulit anda. Vitamin A adalah antioksidan yang kuat dan juga bertindak sebagai anti-radang untuk kulit.

#2: Vitamin B

Thiamine (B1) merupakan antioksidan yang meningkatkan peredaran darah dan membantu dalam penghadaman. Riboflavin (B2) adalah penting untuk kulit, rambut dan kuku yang sihat. Niacin (B3) memperbaiki peredaran darah dan membantu untuk menarik toksin keluar dari sistem anda lebih cepat. Pantothenic acid (B5) mengurangkan saiz pori-pori kulit sekaligus akan mengurangkan peluang pori-pori kulit tersumbat. Pyridoxine (B6) berfungsi merawat jerawat dengan mengawal paras hormon dan pelepasan prostaglandin.

#3: Vitamin C

Vitamin larut air ini adalah antioksidan yang sangat kuat, ia terlibat dalam sintesis kolagen dan ia juga merupakan kofaktor untuk kebanyakan enzim. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu menghilangkan parut jerawat.

#4: Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan yang sangat berkesan dan bertanggungjawab untuk menyerap spesies oksigen reaktif yang dihasilkan daripada metabolisme lemak. Ia juga terlibat dalam pertumbuhan semula tisu yang diperlukan untuk membaiki luka.

#5: Zink

Zink adalah mineral yang membantu menyembuhkan kulit dan mencegah parut yang disebabkan oleh jerawat. Zink juga bertindak sebagai antioksidan, menentang dan mencegah kerosakan akibat dari radikal bebas.

Produk Shaklee boleh membantu menghilangkan jerawat dan parut! ~ Tak percaya? Kena tengok dan baca testimoni pengguna kami  😉

Set suplemen yang digunakan oleh cikjarumpeniti ni ialah ESP, GLA dan Vita-C Plus. Alhamdulillah kulit jadi bersih, parut jerawat semakin pudar. Menyelesaikan masalah jerawat sampai ke akar umbi. Setelah masalah jerawat selesai, beliau mengamalkan pula Vita-E dan B-Complex, Collagen Powder serta penjagaan wajah Nutriwhite.

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat

Kulit Wajah Licin dan Berseri Tanpa Jerawat
Setiap orang mengalami masalah jerawat yang berbeza. Jadi kalau nak tahu suplemen mana yang sesuai mengikut keadaan masalah kulit anda sila lah contact MV yea.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Manfaat GLA daripada minyak biji borage | Pernah tak bila berkunjung ke farmasi, berderet suplemen Evening Primrose Oil yang anda nampak? MV pun macam tu juga dulu, wajib beli suplemen ni setiap bulan. Tetapi MV tak pernah ambil tahu pun dari mana sumber GLA ni dan sumber apakah yang paling tinggi mengandungi GLA kan? Nak ambil tahu tu memang tak la sebab GLA pun MV tak tahu benda apa  🙄

Apakah GLA ni?

Gamma-linolenik acid (GLA) adalah asid lemak omega-6 yang kebanyakannya didapati dalam minyak berasaskan tumbuhan seperti Borage Seed Oil, Evening Primrose Oil, dan Black Currant Seed Oil. Omega-6 dianggap asid lemak penting yang diperlukan untuk kesihatan manusia, tetapi badan tidak boleh menghasilkannya. Kita perlu mendapatkannya melalui makanan.

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

Borage adalah dari keluarga Boraginaaceae dan nama sempurnanya ialah Borago officinalisMinyak biji borage mempunyai kepekatan asid gamma linolenik (GLA) semulajadi yang tertinggi ditemui, lebih tinggi daripada mana-mana sumber tumbuhan yang lain. Borage boleh digunakan sebagai makanan tambahan untuk membetulkan kekurangan EFA dalam keadaan radang kronik, terutamanya artritis reumatoid. Minyak Borage juga pilihan yang baik untuk penyakit kulit seperti psoriasis dan ekzema.

Apakah kandungan GLA Complex Shaklee yang menjadikannya sumber GLA terbaik?

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

GLA Complex Shaklee mengandungi GLA dari minyak biji borage, Vitamin E dan minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6. Daun borage juga dikatakan galactogogue yang bagus (dalam GLA Complex Shaklee bukan daun, tapi biji bunga borage). Borage oil juga digunakan pada akhir kehamilan untuk mematangkan serviks.

✔ Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6
Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan 15IU Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya
✔ Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard – iaitu antioksidan semulajadi yang telah dipatenkan
✔ Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
✔ GLA dari borage Shaklee adalah hasil yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan
Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

Nak lihat TESTIMONI pengguna yang berpuas hati dengan GLA Complex ni?

Manfaat GLA daripada Minyak Biji BorageSebotol GLA Complex hanya bernilai RM91.25 bersamaan dengan 60’s kapsul. Tak mahal kan?  😉

Berminat untuk mencuba GLA Complex, teman baik wanita ni?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

Berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti | Purata kiraan sperma yang sihat adalah antara 120 dan 350 juta cm3. Manakala, seseorang yang dikatakan mempunyai bilangan sperma yang rendah adalah di bawah 40 juta cm3. Kiraan sperma yang rendah ini boleh menyumbang kepada ketidaksuburan para suami.

Berhenti Merokok Jika Mahu Sperma Berkualiti

“Several studies have shown that men who smoke cigarettes, drink alcohol, consume caffeine and/or are obese have lowered fertility due to a negative impact on sperm health.

Men who used nicotine regularly were shown to have poor sperm morphology and motility. Studies found little difference in how much nicotine was used daily, just that any use at all had a higher incidence of negative impact.”

sumber : natural fertility

Fakta Sperma dan Merokok

Perokok tegar lebih berisiko mempunyai masalah bilangan sperma yang kurang dan peratus sperma yang bergerak juga kurang serta perlahan atau lambat.

Credit : Natural Fertility Info

Apa yang boleh membantu?

Untuk masalah kesuburan lelaki berkait dengan merokok dan kualiti sperma, MV cadangkan beberapa jenis nutrisi yang penting!

berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti

1) Vita-E Complex™ RM149 ~ melindungi sperma daripada kerosakan dan tahan serangan antibodi anti-sperm

Boleh rujuk di International Journal of General Medicine untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana Vitamin E ini berfungsi meningkatkan tahap kesuburan lelaki.

2) Zinc Complex RM 33.75untuk meningkatkan hormon testestrone dan bilangan sperma dalam air mani

3) CoQ Health™ Plus RM124 ~ untuk pembentukan sperma yang sihat daripada peringkat sel agar sperma tidak dilahirkan cacat (ekor dan kepala abnormal)

Anda rasa mahal nak beli vitamin ni? Jom kira berapa harga sekotak rokok?

RM13.00

Berapa jumlah wang anda belanjakan untuk rokok sebulan?

RM13 x 30 = RM390

Ada hari-hari yang anda stress atau banyak kerja, jadi rokok 2 kotak sehari.

RM13 x 40 = RM520

Perhatian perokok tegar! Kami tawarkan detox nikotin dengan harga yang sama atau lebih murah lagi. Mahal ke? MV yakin mahal lagi harga kesihatan yang wajib anda bayar kesan dari merokok ni kan!

Kali ini anda berbelanja untuk hidup, bukan berbelanja untuk MATI.

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
==============================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

Kepentingan dan Pengambilan Protein

Kepentingan dan Pengambilan Protein

Kepentingan dan pengambilan protein | Protein adalah blok bangunan utama badan. Mereka digunakan untuk membuat otot, tendon, organ-organ dan kulit. Protein juga digunakan untuk membuat enzim, hormon, neurotransmitter dan pelbagai molekul kecil yang berkhidmat fungsi penting. Tanpa protein, kehidupan seperti yang kita tahu ia tidak mungkin dapat dilaksanakan.

Kepentingan dan Pengambilan Protein

Protein sangat penting untuk memastikan tubuh berfungsi dengan baik. Ini kerana protein menjalankan fungsi memperbaiki dan menghasilkan sel baru, pengaturan dan pengekalan tisu yang sihat, penghasilan hormon dan enzim, keseimbangan bendalir dan membekalkan tenaga.

“Protein is KING”

Protein diperbuat daripada molekul yang lebih kecil yang dipanggil asid amino. Sebahagian daripada asid amino boleh dihasilkan oleh badan, manakala sebahagian lagi daripada diet. Asid amino ini dikenali sebagai “asid amino perlu”

Kepentingan Protein kepada Sel dan Tisu

Tubuh kita akan memperbaiki dan memperbaharui tisu secara berterusan. Sejumlah protein diperlukan untuk membina tisu baru atau mengekalkan struktur dan fungsinya bergantung kepada kadar pembaharuan atau peringkat pertumbuhan dan perkembangannya.

Cuba perhatikan luka atau parut di tubuh anda, adakah tempoh pembaikannya mengambil masa yang sekejap atau lama? Jika ia mengambil masa yang lama untuk pulih, kemungkinan anda mengalami masalah kekurangan protein.

Protein sebagai Sumber Tenaga

Protein bukanlah sumber tenaga yang signifikan dalam tubuh apabila amaun karbohidrat dan lemak dalam tubuh mencukupi. Protein juga adalah tenaga yang tersimpan seperti juga karbohidrat dan lemak.

Walaubagaimanapun, jika amaun karbohidrat dan lemak yang di hadam tidak mencukupi, protein tetap digunakan sebagai sumber tenaga dalam tubuh. Kegunaan protein sebagai sumber tenaga bukan ekonomikal kerana pengekalan tisu, pertumbuhan, dan pembaikan sel juga turut memerlukan tenaga.

Kepentingan dan Pengambilan Protein

Kenapa mesti ambil ESP sebagai sumber protein?

  1. ESP diiktiraf diseluruh dunia sebab ia mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif, kualiti sangat tinggi.
  2. ESP adalah soya Non-GMO. Mutu soyanya di kawal ketat tanpa menggunakan sebarang kimia.
  3. Soyanya di proses pada suhu rendah
  4. Satu-satunya produk yang datang dengan 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh tetapi tubuh manusia tidak dapat menghasilkannya.
  5. Indeks glisemik rendah
  6. ESP dibasuh dengan air untuk mengekalkan isoflavon.

Dapatkan sumber protein anda HARI INI juga!

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
==============================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)