Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Cara Mudah Nak Tukar Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

2 hari yang lepas MV menukar akaun instagram personal kepada bisnes. Kekononnya nak asingkan akaun sebab SENANG dan MUDAH untuk potential customer menghubungi MV.

Instagram ni dah jadi medium bisnes untuk anak muda Gen Y kan, so nak tak nak kena follow diorang juga supaya Gen X macam MV ni tak ketinggalan zaman.

Step untuk Tukar Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Nak Tukar Instagram Biasa Ke Instagram Bisnes? Ikut Langkah Mudah yang dikongsikan oleh Kamon Media Resources

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes
Akaun Instagram Personal kepada Bisnes
Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Senang sangat kalau kita follow step by step ni, kejap jer dah siap.

Antara kelebihan instagram bisnes ni:

  1. Ada butang CONTACT supaya lebih mudah untuk pelanggan call atau email kita
  2. Boleh tengok insight analysis untuk impression, reach dan maklumat follower IG kita
  3. Lebih mudah kalau kita nak buat Instagram Ads

Cuba tengok perbezaan akaun instagram bisnes dan personal MV ni.

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Buat masa ni akaun bisnes instagram ni hanya boleh link kepada facebook page sahaja. So, mudah la MV nak connect dengan FB page yang ada sekarang ni. Tak payah la nak sibuk-sibuk share kat facebook wall MV.

Akaun Instagram Personal kepada Bisnes

Yang ni pula akaun instagram personal, so memang tak bercampur aduk langsung dengan bisnes yang MV buat sekarang ni. Senang nak uruskan pula tu. Cuma kena rajin log in dan logged out la kalau nak masuk akaun instagram ni.

Anda pun nak tukar akaun personal ke akaun bisnes juga?

Sila follow step yang MV dah SHARE kat atas tu yea..

5 Sebab Kenapa Surirumah Perlukan Iron Philips

Kenapa Surirumah Perlukan Iron Philips | Ramai yang berkongsi status pasal “Persatuan Suami Mithali Malaysia” yang mengatakan hadiah terbaik tahun ini (2016) buat para isteri adalah Periuk Noxxa atau Iron Philips kat media sosial kan?

Kenapa Surirumah Perlukan Iron Philips

Memang dah jadi trend perbualan hangat para isteri sekarang. Kalau buka facebook, whatsapps, instagram ke apa semuanya dah masukkan iron philips ni dalam wishlist tau.

Loncat loncat gumbira sampai ke bintang kejora la MV kalau dapat iron philips ni.

Ia sangat bermakna bagi isteri bekerja dan surirumah yang tiada pembantu rumah macam MV ni.

5 Sebab Kenapa Surirumah Perlukan Iron Philips

Kenapa Surirumah Perlukan Iron Philips

Apa keistimewaan iron ini?

  1. Iron philips ni memiliki auto temperature. Memang tiada button bulat untuk adjust suhu. Hal ini disebabkan iron ini mempunyai teknologi OptimalTemp yang membolehkan kita menyerika apa saja jenis kain tanpa perlu mengubah suhu.
  2. Bukan itu saja, seterika ini ultra light ironquicker and iron more in less time. Hanya sekali lalu sahaja dah mampu untuk melicinkan kedutan depan belakang pakaian kita.
  3. Paling best ianya safe dan tidak membakar baju. Kalau terlupa nak tutup suis dan terbiar seterika tu atas baju tanpa menutup suis pun kain tidak akan terbakar atau rosak.
  4. Tank airnya adalah detachable. Jadi senang nak isi air dan buang air. Guna air paip pun boleh.
  5. Iron ni mempunyai sistem auto-decalc. Sampai satu masa, lampu auto-decalc ini akan menyala. Maksudnya kena buang air melalui corong yang ada pada tank tu.

Kenapa Surirumah Perlukan Iron Philips

Apa yang best dapat sekali dengan ironing board dia juga. Bukan iron board biasa tapi ianya sangat besar dan lebar yang sememangnya sangat sesuai untuk meletak Iron Philips ni.

Blogger Red Mummy pun ada review juga pasal iron philips ni. Anak  bujangnya pun suka banget iron baju.

Jadi ada tak yang berhajat nak hadiahkan isteri dengan iron philips tahun 2016 ni? 🙂

Berapa Harga Iron Philips ni dan Kenapa Surirumah Perlukan Iron Philips?

Harga dia memang mahal, RM1699.00, tapi di Lazada tengah ada promosi Philips Steam Generator Iron GC9622 + Free Iron Board (400g Steam Boost)  dan jimat sehingga 24% (RM1299.00).

Point MV di sini adalah jangan kedekut untuk melaburkan duit pada barang yang memudahkan kerja seharian ‘orang umah’ kita. Setiap barang yang mahal itu sudah pasti ada kebaikan atau kelebihan berbanding produk yang murah atau biasa.

Jom tonton video ni dan pastinya para suami takkan menyesal menghadiahkan isteri mereka dengan iron philips ni  😆

Memang berbaloi sangat beli sebab kerja meng’iron’ akan menjadi lebih mudah, cepat dan tidak lagi memenatkan. Dah tak stress lagi kalau hal nak meng’iron baju. Jimat masa dan tenaga.

Daftar Haji Menggunakan Akaun KWSP Tanpa Deposit RM1300

Daftar Haji Menggunakan Akaun KWSP | Kebetulan bulan ni ramai yang nak menunaikan haji, MV pun nak berkongsi maklumat ni lah.

Kemudahan ini tidak melibatkan pengeluaran wang simpanan KWSP.

Kaedah Pelaksanaan Daftar Haji

Daftar Haji Menggunakan Akaun KWSP

Kita boleh mendaftar haji di bawah Pendaftaran Haji Ahli KWSP dengan cara-cara berikut:

  1. Hadir sendiri di mana-mana cawangan LTH, Bank Rakyat dan Bank Islam
  2. Bawa MyKad dan Penyata Ahli KWSP.
  3. Proses pendaftaran haji adalah mengikut prosedur semasa Lembaga Tabung Haji.

Cara Daftar Haji Menggunakan Akaun KWSP di Lembaga Tabung Haji

Kalau siapa yang bekerja swasta memang mencarum dalam KWSP kan?

So, jangan risau kalau dalam akaun Tabung Haji kita tak mencukupi RM1300 untuk pendaftaran haji.

Sebabnya kalau kita seorang pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), secara automatik kita berhak mendaftar untuk pergi haji tanpa perlu keluar modal sesen pun!

Bagaimana caranya? Mudah saja, dengan syarat kita ada baki simpanan minimum dalam akaun 1 sebanyak RM1,300 sahaja. Sebenarnya kemudahan ini telah berkuatkuasa mulai 3 Januari 2012 lagi. Cuma ramai yang tak tahu, kan? Yang tahu macam MV pun melengahkan urusan ni, dah rugi 4 tahun.

Syarat Daftar Haji Menggunakan Akaun KWSP Tanpa Deposit RM1300

Mereka yang layak perlu memenuhi syarat berikut :-

  1. Beragama Islam dan mempunyai akaun simpanan Tabung Haji
  2. Warganegara Malaysia/Permastautin Tetap
  3. Mempunyai simpanan KWSP dalam Akaun 1 sekurang-kurangnya RM1,300.00
  4. Belum mencapai umur 55 tahun

Caranya senang sahaja. Bawa terus penyata KWSP ke pejabat Tabung Haji dan maklumkan pada pegawai nak buat pendaftaran haji.

Dalam kes MV, minggu lepas pergi ke TH untuk depositkan duit raya anak. Sebenarnya tak terniat pun nak daftarkan haji ni sebab suami tiada bersama.

Jadi, dalam hati duk fikir takkan la nak daftar diri sendiri sahaja kan, sebab nak menunaikan haji dengan suami juga. Masa tu pula memang tak bawa pun penyata KWSP.

Namun, kalau niat kita baik pastinya Allah akan permudah urusan kita. Pegawai yang layan MV tu sangat peramah orangnya. Beliau tanya dah daftar haji ke Puan?. MV cakap belum, lagipun suami tak ada hari ni. Pegawai tu cakap tak apa, kalau puan ada no akaun KWSP suami pun dah mencukupi, kita tak perlukan cap jari dan IC pun untuk proses ni puan. Alhamdulillah, mudahnya urusan MV.

MV pun terus login i-akaun KWSP dan screenshot no akaun KWSP suami dan juga MV untuk proses selanjutnya.

Daftar Haji Menggunakan Akaun KWSP

Pegawai Tabung Haji tu terus key in maklumat no. akaun KWSP dan selesai. MV akan mendapat peruntukan haji pada tahun 1527 Hijrah / 2104 M.

Selain itu ada satu lagi kemudahan yang kita boleh gunakan dengan akaun KWSP. Jika kita mendapat tarikh lebih awal, kita boleh memohon untuk mengeluarkan wang di Akaun 2. Had pengeluaran adalah sekitar RM3000 dan sekali seumur hidup.

Jadi bukan alasan lagi untuk kita mendaftar haji. Dengan adanya KWSP, ia membantu kita menyediakan deposit tersebut.

Untuk maklumat lanjut bagi Pendaftaran Haji Ahli KWSP dan Pengeluaran Haji Pencarum KWSP di laman sesawang KWSP atau hubungi THCC di talian 03-6207 1919.

Kisah Cancer Survivor Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee

Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee | Sesiapa yang mengidap kanser mohon tidak mudah cepat putus asa. Orang kata berpantang ajal sebelum maut kan?.

Dalam dunia Shaklee Malaysia, Master Law sangat dikenali kerana beliau merupakan salah seorang dari cancer survivor yang berjaya pulih sepenuhnya. Fikir positif dan kental melawan penyakit seperti Master Law Chu Hian.

Apa yang paling penting ialah berdoa kepada Yang Maha Esa untuk kesembuhan.

Mari kita baca luahan Master Law Chu Hian ini.

“Saya bertemu dengan Shaklee selepas satu tahun kemoterapi saya. Ya, saya seorang penghidap kanser yang masih hidup. Pada awal Disember 2003, saya telah didiagnosis dengan tumor paru-paru, dan untuk lebih tepat, Germa-sel Tumor. Berita itu datang sebagai tamparan yang dahsyat kepada semua aspek dalam hidup saya kerana saya tidak pernah jangka yang saya akan didiagnosis sebagai pesakit kanser. Bahagian yang paling mencabar untuk menjadi seorang pesakit kanser adalah rawatan itu sendiri. Saya telah melalui rejim kemoterapi selama tiga bulan. Percayalah, ia adalah neraka! Mimpi ngeri yang paling teruk ialah muntah itu sendiri. Apa sahaja pergi ke perut saya, saya akan muntah dalam masa yang singkat, dan trauma itu berakhir dengan muntah darah.

Sejak itu, saya menjadi vegetarian tulen, yang bermaksud dalam diet saya, tiada daging, tiada telur, tiada susu, tiada bawang putih (kecuali Garlic Kompleks Shaklee), dan tidak ada bawang. Sebelum saya bertemu dengan Shaklee, saya benar-benar tidak bertenaga dan lesu, dan semua orang menasihati saya supaya tidak menjadi vegetarian, tetapi dari pembacaan saya dan pengalaman peribadi saya dengan pesakit, saya menyedari bahawa menjadi vegetarian adalah terbaik untuk kesihatan saya tidak begitu memuaskan.

Segala-galanya berubah selepas Shaklee datang ke dalam hidup saya pada Julai tahun ini. Bukti terbaik adalah keputusan pemeriksaan perubatan saya baru-baru ini. Selepas mengambil Shaklee selama kira-kira empat bulan, saya pergi untuk temujajnji setiap enam bulan sekali untuk pemeriksaan perubatan. Saya sangat gembira apabila mengetahui bahawa “kad laporan” saya SEMPURNA! Orang sentiasa bertanya kepada saya, “Apakah produk Shaklee yang anda ambil?” Dan jawapan saya sentiasa,” Semua! “Memang betul, SEGALANYA, kerana ia adalah daripada makanan tambahan untuk penjagaan kulit dan penjagaan rambut, dan semua produk isi rumah, saya Shaklee-kan hidup saya.

“Apabila saya pertama kali mula mengambil Shaklee, saya mengalami krisis penyembuhan – Saya mengalami batuk sehingga paru-paru saya terasa nak meletup! Dengan kepercayaan dan keyakinan dalam produk Shaklee dan sistem imun saya sendiri saya, saya teruskan juga. Dan sekarang, saya mula menikmati masa, kesihatan dan kebebasan kewangan.

Sekali lagi, saya berterima kasih kepada Dr Shaklee untuk memberikan dunia yang terbaik, dan kerana membenarkan saya untuk benar-benar menikmati kebebasan dalam kehidupan. Terima kasih, saya sukakan anda, Dr Shaklee! Dan saya cintakan ibu bapa saya untuk semua perkara yang indah mereka memberi saya sepanjang hidup saya. “- Master Law Chu Hian

Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee

Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee

Ini adalah antara produk yang menjadi kegemaran beliau. Beliau gelar Shaklee Energy Soup.

Lihat sahaja Master Law yang kini kelihatan sangat muda dan cergas walaupun umurnya telah mencapai 50-an.

 Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee

Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee Vivix®

Antara vitamin Shaklee yang diamalkan oleh Master Law dalam menjaga kesihatannya dan sembuh dari kanser ialah Vivix®.

Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee

Resveratrol Musuh kanser

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix® yang telah dirujuk lebih daripada 2,000 penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi.

Vivix® mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau merencatkan sel kanser.

Jom kita dengar apa kata beliau selepas berjaya Nikmati Kebebasan Masa, Kewangan dan Kesihatan Bersama Shaklee

Jom lawan kanser dengan Vivix®

esell-shaklee-logo-500x351

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee dan Bagaimana Pembelian Shaklee Secara Online Membantu Saya Berkembang

Kelebihan menjadi ahli Shaklee dan bagaimana Pembelian Shaklee Secara Online membantu saya berkembang | Entri ni khas untuk menyahut seruan nak dapatkan free gift dari Jepun oleh pengasas Euphoria group Shaklee dan pemilik blog anakkuwiraku.

Jom MV berkongsi lagi tentang KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE dan Pembelian Shaklee Secara Online

1. MODAL YANG RENDAH

Permulaan mendaftarkan diri hanya RM69, itu kalau tanpa produk. Kalau pembelian sebanyak RM800++ melayakkan dapat percuma keahlian. SEUMUR HIDUP tanpa perlu diperbaharui.

2. SISTEM TELUS

Multilevel marketing yang sangat telus tanpa melihat kepada UPLINE @ downline. Kalau siapa usaha lebih bonusnya lebih. Kalau goyang kaki memang jangan harap nak dapat bonus besar atas usaha orang lain.

3. PENGIKTIRAFAN KEPADA PENGEDAR

Setiap pencapaian pengedar akan dihargai dengan CASH, CAR BONUS dan CONVENTION. Bukan dilayan biasa-biasa tetapi semuanya 5 ?.  Setiap tahun akan ada National Conference untuk menghargai setiap leaders.

4. SEMINAR PERCUMA

Setiap pengedar ada peluang yang sama rata untuk menambahkan pengetahuan tentang produk shaklee menerusi health wellness dan juga shaklee meeting setiap bulan. Siapa nak ilmu tentang nutrisi memang bagus ke kelas yang dianjurkan pihak Shaklee.

5. PERNIAGAAN WARISAN KELUARGA

Pembelian Bisnes shaklee boleh diwariskan kepada anak cucu cicit kita. Perniagaan ni memang boleh diwariskan sampai 7 generasi tau  😆

Pembelian Shaklee Secara Online Membantu Perniagaan MV Berkembang dengan mudah kerana

1. INTERNET ADALAH TEMPAT PERFECT UNTUK PERNIAGAAN.
.
Dengan adanya sistem online, dan blog ni memang mudah nak ceritakan kebaikan shaklee,  kita hanya perlukan teknik pemasaran yang betul dan bagus, jadi dengan hanya satu klik sahaja dari bakal pelanggan, SID mampu menghasilkan jualan.

2. IMEJ KORPORAT SHAKLEE
.
Pembelian Shaklee secara online juga meningkatkan imej shaklee kerana jika ia mempunyai produk yang hebat tetapi tidak mempunyai website untuk memberi servis yang bagus secara online maka pastinya ramai yang tidak mengenali #shaklee

3. MEMBERIKAN SOKONGAN LEBIH BAIK KEPADA PELANGGAN

Mengekalkan pelanggan adalah salah satu faktor nilai rantaian utama bisnes. Melalui sistem order online perniagaan boleh menyediakan sokongan pelanggan dengan lebih berkesan. Ini bermakna kepuasan pelanggan yang lebih baik dan peningkatan keuntungan. Mudah nak trace balik pelanggan sebab data setiap pelanggan disimpan dalam bahagian shopping.

4. KOS BERKURANG
.
Dengan adanya sistem pembelian shaklee secara online, banyak kos yang boleh dikurangkan seperti pembungkusan,penghantaran dan juga masa. Semuanya diuruskan oleh pihak company. Kita hanya terima order dari pelanggan sahaja.

JIMAT wang pos sebab Shaklee charge hanya RM12 sahaja untuk seluruh semenanjung Malaysia dan RM23 sahaja untuk Sabah Sarawak,tak kira berapa berat pun produk yang dipesan pelanggan.

5. URUSKAN PERNIAGAAN 24 JAM.
.
Kelebihan terbesar order dalam talian adalah ianya dibuka 24 jam setiap hari sepanjang tahun. Jadi, tak perlu risau kalau HQ tutup pada hari ahad dan public holiday. Internet kan ada!
.
6. KITA BOLEH BERADA DIMANA-MANA LOKASI.
.
World Wide Web membolehkan kita untuk melakukan perniagaan dari mana-mana di dunia. Dengan adanya pesanan atas talian, tak perlu risau kalau kita berada diluar negara kerana sistem order itu akan membantu kita membuat pesanan untuk bakal pelanggan kita.
.
7. PELANGGAN BOLEH URUSKAN SENDIRI PESANAN MELALUI ESELL

Pembelian Shaklee Secara Online

Cara ini adalah pilihan yang paling mudah, SELAMAT dan JIMAT untuk pengguna.

Sistem pesanan dalam talian seperti eSell membolehkan pelanggan membuat pesanan dalam talian secara langsung, dengan itu mengurangkan risiko meninggalkan butiran penting bagi setiap pesanan.

Boleh bayar guna kad kredit dan juga debit card.

8. APLIKASI TELEFON PINTAR My Shaklee App

Pembelian Shaklee Secara Online

Sistem aplikasi mudah alih ni dilancarkan untuk memudahkan pengedar yang 100% bergantung kepada smartphone untuk business Shaklee. Sangat mudah aplikasi ni dan ianya PERCUMA.

Sistem aplikasi mudah alih ini boleh didapati untuk kedua-dua pengguna IOS dan Android dan boleh digunakan untuk menguruskan ‘kedai’ Shaklee MV dengan pantas dan mudah hanya dihujung jari.

Sistem aplikasi mudah alih My Shaklee App menyediakan kita dengan teknologi terkini untuk membina dan menjalankan perniagaan yang berjaya on-the-go. Bayangkan latihan, membina bisnes dan menguruskan perniagaan Shaklee dimana sahaja, bila-bila masa yang MV suka.

Alhamdulillah, dengan adanya sistem pembelian shaklee secara online dan kewujudan My Shaklee App, bisnes Shaklee semakin mudah dan pantas.

Tiada lagi masa menunggu panggilan dijawab. Lambat disebabkan lambakan pesanan

Oleh kerana semua faktor di atas, MV rasakan senang buat business Shaklee online ni.

#anakkuwirakushaklee
#genkibloggers

Makin mudah menjana pendapatan dengan shaklee

Best kan menjadi Ahli Shaklee dan seterusnya menjalankan perniagaan dengan cepat dan mudah!