Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi | Produk Penjagaan Muka Terbaik yang MV syorkan adalah gabungan produk Nutriwhite dan Enfuselle. Firstly..tanya diri anda dulu kenapa kita nak kena pakai produk kecantikan semulajadi?

Kulit Cantik dan Cerah Dengan Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi Shaklee

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian NutriWhite™

NutriWhite™ adalah rangkaian kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep ‘flawless beauty sourced from nature, perfected by science’ yang bermakna kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains.

NutriWhite™ mengandungi formula yang dipatenkan secara eksklusif yang dikenali sebagai N-16. Merangkumi rumusan 16 ekstrak tumbuhan yang berbeza dari 16 buah negara yang berbeza. Berkeupayaan untuk mencerahkan kulit dan keserian kulit semula jadi, tanpa cela.

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian Enfuselle : Enfuselle® Optimal Skin Nutrition

Penemuan revolusioner dalam penjagaan kulit. Dilindungi oleh lapan paten. Terbukti secara klinikal dan eksklusif untuk Shaklee.

Enfuselle sesuai untuk mereka yang berumur 25 tahun dan ke atas atau yang mempunyai masalah kulit berminyak, terlalu kering dan sensitif.

1. NORMAL TO DRY SKIN – sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif dan kering
2. NORMAL TO OILY SKIN – sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif.

Testimoni set Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi Shaklee membuktikan bahawa ramai yang berpuas hati dengan kesan Nutriwhite dan Enfuselle

#1 Testimoni Puan Aten ” Set skincare yang digunakan selepas 3 bulan mengandung…”

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

#2. Testimoni Puan Oja..” Menggunakan Set Natural Glow…”
Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

#3 Testimoni pengguna Enfuselle Balancing Moisturiser

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

#4. Testimoni pengguna Nutriwhite Makeup removerRangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Bagi MV, bahagian muka adalah yang paling berharga. Janganlah kerana kita nak jimat kita tersilap memilih produk yang tidak berkualiti sampai rosak kulit wajah. Seriously, MV suka guna skincare gabungan Nutriwhite dan Enfuselle. Kulit semakin lembap, lebih cerah dan jeragat pun semakin pudar. Yang paling best blackhead dan whitehead pun segan dah nak singgah.

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Ini adalah set yang MV gunakan.Gabungan Nutriwhite dan Enfuselle

HARGA? Mampu milik set ini tau! Sebab murah sangat ke? Tak juga, tapi kalau dibandingkan jauh lebih murah berbanding SKll & Estee Lauder.

Apa yang MV maksudkan ialah ianya tahan jauh lebih lama. Bila sekali beli tak perlu nak replenish setiap bulan. Ada yang dah bertahan lebih 9 bulan!

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk NUTRIWHITE untuk KULIT NORMAL atau ENFUSELLE untuk KULIT BERMASALAH, sila hubungi MV  😉

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan | Anda pernah mengalami situasi rasa gelisah dan kadang-kadang ada yang cepat-cepat cari toilet untuk lap peluh diketiak tak? bila dalam situasi begini memang kita tidak selesa dan orang yang selalu dekat dengan kita pun semakin jauh je bila menghampiri kita, betul tak?

Salah satu punca bau badan dan bau ketiak adalah disebabkan bahan buangan terkumpul dalam badan akibat proses pencernaan yang tidak sempurna. Sistem pencernaan yang tidak sempurna biasanya disebabkan oleh pengambilan makanan yang tidak betul dan mengakibatkan berlakunya sembelit.Apabila berlakunya sembelit,makanan yang bertukar menjadi toksin akan kekal dalam tubuh.

Selain itu, punca lain bau badan termasuk masalah hati, ginjal, kurang gula dalam darah, jangkitan kuman,kencing manis dan tiriod. Ia dikesan apabila individu yang pada mulanya tidak punyai masalah bau,tiba-tiba mengalami masalah bau badan.

Dengan shaklee, anda tidak perlu risau untuk hilangkan bau, sekaligus dapat singkirkan toksin dalam badan.

Bagaimana Alfalfa bertindak sebagai deodoran semulajadi untuk hilangkan bau badan?

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Alfalfa merupakan suatu tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ianya juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.

Alfalfa has several qualities that work against odor. It is a blood purifier, detoxifier anti-bacterial and anti fungal agent. Alfalfa’s chlorophyll content is a good cleanser helping to keep off the body odor. 

Alfalfa mempunyai klorofil. Klorofil inilah yang membantu meneutralkan bau yang dikeluarkan oleh badan kita dan deodoran semulajadi untuk hilangkan bau badan. Ianya juga membantu sistem penghadaman dan menyingkirkan toksin daripada badan.

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Alfalfa akan meneutralkan dan menyingkirkan semua toksin yang kita sedut dan makan setiap hari, menyebabkan badan kita lebih sihat dan semulajadi bebas dari bau badan yang memalukan.

Tak lengkap rasa kalau entry MV ni tanpa testimoni kan??? Jom kita teropong..

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Berpuas hati dengan testimoni MV dan anda mencari alternatif semulajadi untuk menghilangkan bau badan? Alfalfa adalah jawapannya  😉

Mengurangkan kesan penyakit SLE TANPA Pengaruh Steroid

Mengurangkan kesan penyakit SLE

Mengurangkan kesan penyakit SLE | NAMA penyakit seribu wajah memang tepat untuk menerangkan penyakit Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) atau lupus kerana penyakit autoimun ini boleh menyerang mana-mana organ – kulit, sendi, buah pinggang, paru-paru, jantung, mata, usus, salur darah, darah, otak mahupun sistem saraf.

Di seluruh dunia dianggarkan ada lima juta pesakit SLE dan di Malaysia jumlahnya mencecah 12,000 hingga 15,000 orang, kebanyakannya wanita muda dalam lingkungan usia 15 hingga 44 tahun.

Mungkin anda masih ingat lagi sekitar Mei 2005, negara kita gempar dengan kisah seorang pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di Kem Cahaya Gemilang, Cherating, Pahang, iaitu Nuraini Abu Bakar yang telah diserang penyakit kulit yang teruk dan agak ganjil.

Akhirnya persoalan terjawab apabila Nuraini telah disahkan menghidap SLE.

Mengurangkan kesan penyakit SLE

foto dari sumber Utusan Online

Secara umum SLE boleh dibahagikan kepada tiga jenis iaitu:

  • Sistemik lupus eritematosus – Sistemik bermaksud keseluruhan tubuh. Maknanya penyakit ini boleh menyerang seluruh bahagian badan
  • Diskoid lupus eritematosus – Ini ialah gangguan kulit yang kronik. Ruam merah boleh timbul di seluruh badan, muka dan kepala. Individu yang ada masalah ini mungkin mengalami SLE pada ketika itu atau mendapatnya kemudian
  • Lupus yang terjadi akibat pengambilan ubat – Gejala lupus ini sama seperti SLE, tetapi hilang apabila pengambilan ubat dihentikan

Walaubagaimanapun, MV ada testimoni seorang ibu yang mengalami SLE dan mengamalkan pengambilan vivix untuk mengurangkan kesan penyakit SLE seperti yang diceritakan oleh adiknya, Puan Shalina

Mengurangkan kesan penyakit SLE

Ni kisah benar tentang kakak saya pesakit SLE hampir 22 tahun..selama tu la dia makan ubat (sejenis steroid) nama PREDNISOLONE (pesakit SLE je yang tau ubat ni)..dan katanya kena makan seumur hidup..
Tahun lepas saya terbaca satu kisah pesakit SLE minum vivix dan ada perkembangan yg positif so sy cadangkan kakak amik VIVIX..Mula2 amik memang ada healing crisis cam demam, tapi teruskan jugak minum.. lepas tu alhamdulilah mmg nampak makin sihat..
Dan sekarang doktor pon tertanya2 ada makan apa2 ka sb dah sihat dan tak perlukan Prednisolone lagi..tp dia senyum je tak nak bgtau lagi..syukur..
Sekarang ni dah masuk bebelas botol dah kakak minum..

Mengurangkan kesan penyakit SLE

Our scientifically advanced proprietary blend is based on the muscadine grape — one of nature’s rarest, most potent fruits.

Inilah Vivix, Revolusi Shaklee yang menggunakan sumber muscadine grape, buah paling tinggi kandungan antioksidannya. Sila refer web Muscadine Naturals dan penerangannya:

Begitulah betapa BESTnya VIVIX, memang POWERFUL!

MV nasihatkan berilah sokongan kepada ahli keluarga atau kenalan yang menghidap SLE kerana ia mampu mengubah kehidupan mereka dan jangan sesekali abaikan nasihat doktor.

Jika anda MAHU mencuba Vivix terus saja order. Pembelian 2 botol vivix melayakkan anda mendaftar ahli Shaklee dengan PERCUMA!

Order Shaklee

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus | PERNAHKAH anda meneran hingga merah muka atau mengetap gigi manakala kaki bersilang sambil mengepit punggung ketika membuang air besar? Jika anda perlu berdepan dengan kesukaran setiap kali berada di tandas, ini bermakna anda mengalami sembelit

DARI sudut perubatan, sembelit berlaku apabila seseorang membuang air besar dengan kurang tiga kali seminggu

Sembelit menyebabkan penghidap berasa tidak puas buang air besar, perut membuncit atau sakit perut.

Sering sembelit boleh menimbulkan menyebabkan beberapa simptom seperti bau mulut dan tubuh yang tidak menyenangkan, selain sukar menumpukan perhatian, mengantuk, malas, lesu kronik, artritis, hilang selera makan, sakit kepala dan masalah kulit.

Sesiapa yang sering terkena sembelit perlulah berhati-hati kerana sembelit yang berpanjangan dan serius mungkin boleh menyebabkan buasir yang disebabkan oleh tindakan menahan untuk membuang air besar. Lebih teruk lagi mendapat kanser usus.

Apakah cara untuk menangani sembelit ni?

✔ Bersenam setiap hari
✔ Menggunakan beberapa jenis teknik relaksasi setiap hari, terutama senaman atau yoga bernafas.
✔ Cuba untuk mewujudkan jadual tetap dan tidak mengabaikan keinginan untuk membuang.
✔ Jangan gunakan kafein addictively.
✔ Jangan merokok.
✔ Elakkan mengambil ubat sembelit.

Ramai menganggap minum banyak air merupakan cara terbaik untuk mengelak sembelit. Bagaimanapun makanan yang tinggi kandungan serat sebenarnya penawar terbaik gejala sembelit.

Suplemen Shaklee yang sesuai untuk proses DETOKS dan SEMBELIT ialah Alfalfa dan Herb-Lax™

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Manfaat kedua-duanya ialah

  • Mencuci usus
  • Melawaskan najis
  • Menurunkan berat badan
  • Membantu penghadaman
  • Membantu mengurangkan sembelit
  • Menyingkirkan toksin

Jadi, penting bagi anda DETOKS usus sebab makanan yang dimakan kebanyakannya bertoksik.

Ini testimoni kawan MV sendiri yang merasakan badannya ringan selepas megamalkan Herb-Lax™, “30 tahun hidup tak pernah cuci usus…”

Sembelit Punca Penyakit Buasir dan Kanser Usus

Untuk pengetahuan, masa untuk membuang air besar tidak lebih 10 minit. Kalau sampai 30-45 minit itu memberikan tanda bahawa KOLON TIDAK SIHAT!

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Sila klik untuk membut pembelian!

Mengurangkan Simptom Menopaus

Mengurangkan Simptom Menopaus

Mengurangkan Simptom Menopaus | Apabila wanita mencapai zon menopaus biasanya sekitar umur 50, pelbagai perubahan fisiologi dan gejala menopaus berlaku yang boleh memberi kesan yang mendalam kepada kehidupan mereka.

Menopaus adalah istilah yang merujuk kepada akhir haid, hasil daripada penurunan semula jadi dalam hormon yang dihasilkan dalam ovari.

Hot flashes, insomnia , kemurungan, insomnia , kekeringan faraj, cepat marah, perubahan mood dan sakit kepala memberi kesan tidak menyenangkan dan sukar untuk diuruskan.

Hormone therapy (HT) can help in the short term, but long-term HT can increase a woman’s risk of breast cancer, stroke, and heart attacks.

Antara nutrisi dan suplemen tambahan yang boleh diambil untuk mengurangkan simptom menopaus ialah:

✔ Soya — isoflavon membantu menyeimbangkan kadar hormon dan mempunyai aktiviti estrogenik.

✔ Vitamin B (B6 & B12 & Asid Folik) — membantu mood wanita melalui fasa menopaus
✔ Calcium — untuk menguatkan tulang kerana hormon estrogen semakin berkurang
✔ Vitamin D — Untuk menyerap kalsium

PATI MINYAK

✔ BORAGE/EPO/BLACK CURRANT OIL adalah sumber gamma-linolenik (GLA) yang dapat mempengaruhi sintesis prostaglandin.
✔  Vitamin E membantu mengurangkan gejala hot flashes dalam sesetengah wanita menopaus.
✔ Asid Lemak Omega-3 mengawal keseimbangan hormon wanita menopausdan mengurangkan kemurungan.

GLA Complex shaklee adalah diekstrak dari borage seed oil dan kandungan fatty acid gamma-linolenic acid (GLA) lebih tinggi jika dibandingkan dengan EPO dan Blackcurrant.

Mengurangkan Simptom Menopaus

Apakah Pati Minyak Biji Borage ni?

Borage is a leafy green herb commonly found in Mediterranean and cooler climates. The leaves can be eaten on their own, in a salad, or as a cucumber-like flavor for foods. The seeds oil is high in the essential fatty acid gamma linolenic acid, a nutrient that is important for a healthy, well-functioning body.

Taking in borage seed oil in food or as a supplement may be able to reduce discomforts related to menopause and PMS

Selanjutnya, MV panjangkan info di artikel ini

Jika anda adalah dikalangan yang mengalami fasa ini sekarang, sila grab peluang dapatkan GLA Complex dengan HARGA PROMOSI sehingga hujung bulan April ini.

Promosi Shaklee April Penuh Kejutan

Sila klik imej untuk membuat pembelian produk GLA!