Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Perjalanan

Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Perjalanan

Kekal cergas bertenaga sepanjang perjalanan | Memandu jauh, berjam-jam samada malam ataupun siang memang meletihkan dan mengantuk kan? MV tau, dan pernah rasa kerana sebelum MV bekerja kat umah macam sekarang.

Yes, sorang-sorang. Masa tu anak dara lagi, belum berkahwin. Memang memenatkan dan mengantuk. Nak borak pun takda rakan sebelah. So apa MV buat? Singgah stesen minyak, beli roti Gardenia coklat yang 70 sen satu tu, Nips dan Kit Kat.

Now, hubby sorang yang drive. Tidak dinafikan bila nak jalan jauh ni sakit badan, kebas anggota badan, pening dan sebagainya memang tak dapat nak dielakkan. Tambahan pula bila ada anak kecil, memang akan kerap berhenti la kat RnR. Nak mandikan anak, buang air besar la, anak nak makan la. Bukan anak-anak je, ibubapa pun sama kan?  🙂

Tips untuk kekal cergas bertenaga sepanjang perjalanan

Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Perjalanan

Sejak bershaklee ni, Cinch® Energy Tea Mix menjadi peneman suami MV kalau kena travel jauh-jauh. Alhamdulillah dah tidak perlu minuman tenaga lagi dah. Boleh bancuh macam biasa ja, tak perlu nak gula bagai.

Kalau nak sedap, bancuh dengan Performance® Natural Orange. Gabungan Cinch® Energy Tea Mix bersama Performance membuatkan MV dan suami sangat bertenaga dan tidak mengantuk!

Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Perjalanan

Antara sebab kita jadi mengantuk adalah kurangnya cecair dalam badan. Pure Hydration Drink ni, mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair dalam tubuh sekaligus kita akan dapat mengatasi masalah dahaga.

Ianya bersifat isotonik dan mudah diserap, dan sekaligus kita akan lebih cergas.

Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Perjalanan

Untuk elak daripada sakit badan berlarutan, tentunya kami memilih mengamalkan OsteMatrix. Bila memandu jauh, wajib makan 4 biji. InsyaAllah sepanjang perjalanan kurang merasa lenguh-lenguh tu.

Berkesan ke?

Alhamdulillah amazingly memang berkesan 😀

Jom tengok testimoni rakan MV, Puan Oja “..first time drive sendiri, langsung tak mengantuk n maintain segar, badan pun tak sakit2 walauoun drive 5 jam..”

Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Perjalanan

Eh, harga dia berapa?

Harga sekotak Cinch® Energy Tea Mix RM 131/28 sticks. OsteMatrix RM61/120biji dan Performance® Natural Orange RM82.50/539g.

Nak order macam mana?

Just contact MV 😀

Protein ESP shaklee Memang Terkenal dan TERBUKTI berkesan!

Protein ESP Shaklee Memang Terkenal

Protein ESP Shaklee memang terkenal | Bila sebut sahaja pasal Shaklee, search je kat internet tentang testimoni keberkesanan ESP, memang beribu-ribu testimoni yang boleh dilihat. Walaupun Shaklee mengeluarkan banyak vitamin yang lain, ESP tetap menjadi pujaan hati. ESP juga merupakan penyebab MV jatuh cinta dengan Shaklee 2 tahun yang lalu. Sehingga kini, MV pasti takkan miss untuk mengambil ESP.

Protein ESP shaklee Memang Terkenal dengan pelbagai kegunaan.

Ini adalah TESTIMONI daripada para pengguna produk Shaklee sendiri. Bukan edit, bukan paksaan. Ini memang adalah realiti keberkesanan produk Shaklee yang telah mereka rasakan sendiri.

#1. ESP Shaklee Untuk Kulit Cantik

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Puan Nur Hasnah “Erkkk…tengok muka sendiri pun ngeri. Malu nak amik gambar, self confident menjunam betul masa ni..Alhamdulillah dengan izin Allah saya dipertemukan dengan ESP, parut semakin hilang & kulit yang kusam semakin putih berseri..”

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Testimoni MV Ini baru nak up testimoni diri sendiri..selepas ber’shaklee’ baru rasa ada keyakinan nak ‘selfie’..kalau tak memang susah la nak bergambar..kulit tak berapa nak cantik..kusam..

Kenal shaklee tahun 2011 untuk penyusuan anak..beli set 3M tapi lepas abis stok memang tak continue dah..

Until Oktober tahun 2012, masa mengandung anak kedua start semula ambik set hamil..lepas tu continue dengan set berpantang dan set penyusuan..sehingga sekarang..

Tak boleh tinggal vitalea,b-complex,vita-c dan esp..sebab ni adalah set asas..yg lain2 pun makan juga..

Now dah tahun 2015,baru la berani nak ‘tayang’ muka..”

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Puan Sujaihah ” Dulu memang ” kelam” sikit sebab tak berapa nak jaga kulit muka (maklumlah kurang masalah sgt) tapi lama lama jadi kusam pulak. Nasib jumpa ESP dgn Vita C walaupun makan masa tapi bestlah rasa kulit sekarang ni walaupun jarang mekap..”

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Puan Azura “semakin cantik, cerah berseri-seri berbanding 5 tahun lepas!!

#2. ESP Shaklee Untuk Diet

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Puan Yana ” Yg sept 2011 tu tgh prgnt 4 bulan..tp alhamdulillah berkilo2 lebih “kurang berat” dari mac 2010 tu..Dr zaman gemuk ke kurus.. Bfeeding ank, planning ank lain pulak.. Prgnt, pantang, bfeeding lagi.. Pusing2 lg.. Dah 5thn ngn ESP”

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Puan Muni “..Saya yang penah gemuk…may 2008 belum kawen plak tu..hehe…Dari berat 56kg sebelum kawain, lepas anak 3 berat berkurang sehingga 43kg dengan set menyusu & berpantang shaklee. Saya menguruskan berat badan dengan ESP! berjaya menambah berat badan kembali sehingga mendapat berat ideal..”

#3. ESP Shaklee Untuk Penyusuan

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Puan Maizura “Shaklee BF Set kalau tak masuk ESP tak complete”

#4. ESP Shaklee Untuk Jeragat dan Jerawat

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Puan Tuty ” Bila ber Shaklee ni, kurang perasan dengan perubahan kulit sendiri sampailah letak gambar dulu dan kini sebelah menyebelah. Parut-parut jerawat makin pudar. Jeragat pun makin pudar. Kulit lebih cerah dan pinkish. Bukan cerah macam orang sakit tau.”

Kesimpulan Protein ESP shaklee Memang Terkenal dan TERBUKTI berkesan!

Bulan Mac 2015 ni adalah Promosi ESP Shaklee. Beli 6 Percuma 1 dan …

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Kalau beli 2 diskaun 5%. Jom kita rebut peluang beramai-ramai untuk serbu ESP Shaklee disebabkan kebaikannya.

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Protein ESP shaklee Memang Terkenal

Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan

Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan

Anak makan minyak ikan TANPA paksaan | Teringin sangat nak bagi anak-anak makan minyak ikan, tapi tak tahu caranya? Anak-anak pula tak suka bau minyak ikan? Nak tahu caranya? MV akan kongsikan cara makan minyak ikan TANPA paksaan untuk kanak-kanak dan sama-sama kita mendapat manfaatnya.

Apa itu Minyak Ikan?

Minyak ikan merupakan sumber essential omega-3 fatty acids di mana tubuh badan kita tak dapat menghasilkannya. DUA asid lemak omega-3 yang MV maksudkan itu ialah EPA (eicosapentaenoi acid) dan DHA (docosahexaenoic acid). Ia hanya boleh didapati daripada tisu-tisu lemak ikan yang hidup di lautan yang sejuk.

Pastinya ramai ibu-ibu yang pening macam mana nak bagi anak makan minyak ikan ni kan? Sebab kalau Scott’s Emulsion tu kan cecair. So, senang la nak bagi kan. Lagi pula kalau yang berperisa oren, memang kanak-kanak suka. Minyak ikan Shaklee memang betul-betul rasa dan bau ikan semulajadi  😆

“ Nord, anak aku baru 2 tahun ..macammana nak bagi dia makan minyak ikan ni, kunyah pun tak pandai lagi?”

“ Nord, anak aku 7 tahun, dah bagi dia kunyah, tapi dia tak mau la. Tolonglah, macammana nak bagi minyak ikan ni masuk dalam badan dia?”

Cara Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan

Anak Makan Minyak Ikan TANPA Paksaan

Credit Mommyshina

Ada 2 cara makan Omega Guard yang biasanya MV sarankan :

1. Bagi anak kunyah kapsul softgel OmegaGuard tu. Kapsul gel lembut yang diperbuat daripada lecithin soya tu akan menjadi lembut sebaik sahaja ia terkena air liur di dalam mulut.

2. Kalau anak tak nak kunyah, atau tak berapa suka rasa hanyir minyak ikan, anda cucuk kapsul dan picitkan keluar minyak di dalam kapsul dan campurkan ke dalam hidangan makanan anak-anak atau ke dalam susu. TAPI, JANGAN BAGI DIA NAMPAK.

“My kids love the gummy OmegaGuard. They taste good”

Anak MV sendiri yang berumur 2 tahun 3 bulan makan OmegaGuard dengan menggigit dan mengunyah OmegaGuard ni tanpa ada masalah.

MV nak kongsikan video anak makan minyak ikan TANPA paksaan  😉

Mudah saja kan caranya untuk anak-anak mendapat kebaikan khasiat minyak ikan OmegaGuard Shaklee ni?

Diet Sihat TANPA Menahan lapar : Dari 110kg Ke 69kg.

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Diet Sihat TANPA Menahan lapar | Seperti orang lain yang mempunyai masalah obesiti, suami MV juga punya keinginan untuk menurunkan berat badan. Cita-cita untuk kurus sudah lama ada, sejak sebelum berkahwin lagi, namun GAGAL.

Diet Sihat TANPA Menahan lapar; Dari 110kg Ke 69kg.

Ini adalah kisah suami MV yang berjaya mengurangkan berat badan sebanyak 41kg dalam masa 6 bulan.

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Suami MV memang seorang yang berbadan gempal sebelum berkahwin. Agak-agak dalam 120kg macam tu. Tapi dia seorang yang sihat dan aktif. Jarang ada masalah kesihatan. Tengok la gambar di atas tu, macam comel je, macam comel jer kan? 😉

Dia sentiasa berusaha untuk kurus tetapi tidak pernah berjaya sehinggalah dia mengamalkan Diet Atkins.

Punca utama kegemukan suami adalah pengambilan kalori yang berlebihan. Waktu makan yang tidak menentu disamping makan mengikut nafsu mendorong kepada peningkatan berat badan suami yang amat ketara. Bukan itu sahaja, malahan suami juga makan dalam kuantiti yang banyak.

Amalan gaya hidup untuk Berubah

Suami mula mengayuh basikal semula pada 27 Disember 2012 setiap hari selepas balik dari kerja selama 30 minit dengan gigih dan melawan segala rasa penat, memaksa badan agar bekerja dengan lebih kuat, waktu malamnya pula dengan bermain badminton bersama rakan sekerja setiap hari dari jam 9.00 mlm -11.00 mlm dan dihujung minggu dengan berjoging dipuncak Gunung Jerai (Semasa suami berkhidmat dengan kerajaan di negeri Perlis, setiap minggu balik kampung MV di Kedah).

Keputusannya? Seminggu selepas itu usaha suami mula menampakkan hasil, jadi semangat untuk suami menurunkan lagi berat badan semakin berkobar – kobar. Inilah perkara paling manis dalam hidup suami, bayaran kepada kegigihan dan kepenatan selama 5 bulan dahulu.

Kejayaan suami :

  • Saiz baju dr XXL ke ‘S Slim Fit’
  • Saiz pinggang dari 42″ ke 32″
  • Berat dari 110kg ke 69kg

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Semasa berdiet, suami melakukan kajian tentang nutrisi, diet Atkins, membaca kisah-kisah kejayaan individu sebagai motivasi untuk menguruskan badan melalui blog Kevin Zahri untuk dijadikan rujukan dan panduan dan pelbagai lagi perkara telah suami lakukan. Hanya satu perkara yang suami TIDAK lakukan adalah mengambil produk pelangsingan badan.

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Sebagai seorang pengedar Shaklee, secara tak langsung suami juga mengamalkan Herb-Lax™, LecithinOmegaGuard™ dan Alfalfa Complex setiap hari untuk menambahkan nutrisi dalam badannya.

Senaman: Macam-macam!

Kini, setelah 2 tahun daripada misi menguruskan badan, suami masih berjaya mengamalkan pemakanan yang sihat dan masih lagi maintain 72kg. Untuk mengekalkannya bukan mudah, kini setiap masa suami memikirkan tentang kesihatan, pergi ke gym buat HIIT, selain berjoging setiap malam di Stadium Kajang, di hujung minggu pula ke Taman Tasik Chempaka. Suami percaya, menurunkan berat badan itu susah, tapi yang lebih susah adalah mengekalkannya…BEAUTY IS PAIN!…”

Inilah suami MV sekarang tahun 2015!

Diet Sihat TANPA Menahan lapar

Motivasi dan nasihat:

Bagi suami untuk kurangkan berat badan bukanlah susah mana, cuma mengambil masa, disiplin diri yang tinggi dan ada beberapa “rules” yang perlu diikuti. Antaranya ialah :-

  • Mengurangkan pengambilan karbohidrat
  • Elakkan Makan Selepas pukul 8 malam
  • Kurangkan “fast food” sepert KFC, McD, Pizza Hut dan sebagainya.
  • Kurangkan “junk food”
  • Kurangkan pengambilan carbonated drinks
  • Regular exercise
  • Get enough sleep

Diet Sihat TANPA Menahan lapar? berbaloi bukan!

Maklumat lanjut berkaitan produk & order :
===================================
CALL/SMS/WA : 0122050258 (Noriza)

CARA ORDER br

Berpantang Secara MODEN

Berpantang Secara Moden

Berpantang secara modenSecara moden dekat sini bukan lah ala-ala cowboy berlenggang sana-sini. Makan tetap jaga, badan tetap jaga. Berpantang cara moden dengan ambil supplimen Shaklee 100% dan tak ambil jamu langsung.

Kenapa MV pilih Set Berpantang Shaklee?

Sebab MV yakin dengan kualiti yang terjamin, HALAL & selamat diambil seawal baru bersalin. Paling penting tak berbau dan tak pahit.

Set Berpantang Shaklee ni dari basic sampailah yang fullset sekali dengan penyusuan dan ianya sesuai diambil oleh mereka yang bersalin ceasar atau normal.

KANDUNGAN SET BERPANTANG SHAKLEE

Berpantang Secara MODEN

Vita-Lea® Iron Formula : Multivitamin dan multimineral lengkap yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan.

B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin serta meningkatkan system imunisasi.

Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur.

Suplemen lain yang boleh diambil ialah:

Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP) : Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.

Ostematrix: Komposisi mineral yang tinggi dalam susu ibu ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.

Lecithin: Juga mengatasi masalah bengkak susu disamping membantu menguruskan badan kerana bertindak sebagai pemecah lemak.

Alfalfa : Untuk detoks dan penggalak susu

Berpantang Secara MODEN kini menjadi pilihan Ibu Muda Zaman Sekarang!

Jadi pada mereka yang nak berpantang secara moden macam MV boleh dapatkan set ini mengikut budget anda ye. UNIK kerana gabungan vitamin yang ada dalam set berpantang Shaklee ini membuatkan ibu lebih cergas, lebih bertenaga, lebih anggun dan cantik.  😉

#1. Puan Vivian “..saya ambil vit b, vit c, alfalfa, zinc dan vitaleaseminggu lebih luka episio dah sembuh dah boleh duduk bersila..”

Berpantang Secara MODEN

#2. Puan Su Annajah “..Memang banyak beza berpantang yg ke3 ni dgn abang2nya dulu. Hari ke 20++ dah rasa segar bugar, langsung takde demam..”

Berpantang Secara MODEN

#3. Puan Hifzan “..Bertenaga (Vitalea, SR vita C & esp), 3 hari luka dah kering & rambut tak gugur (zinc complex), tak stress walau pantang sendiri (B-complex), susu badan meriah (alfalfa), tak lenguh, sembelit (ostematrix)…”

Berpantang Secara MODEN

#4. Puan Anie “..alhamdulilah dah sembuh, rahim pn kecut cepat bbanding fist bby..”

Berpantang Secara MODEN

#5. Puan Wanie “..Saya amik vitalea, vit c, zinc, ostematrix, ESP, peformance drink n lecithin..berpantang kali ni lebih mudah dari 2 anak yg sebelum ni..”Berpantang Secara MODEN