Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Promosi Set Singkir Kolesterol TANPA ubat

Promosi Set Singkir Kolesterol

Meriahnya makanan kat Malaysia ni kan?..Colourful, yet cukup rasa dan pedasnya..Nyum..Nyum..ni kalau post gambar time berpuasa mau terliur kita…:)

Tapi, tahukah anda kandungan kalori untuk setiap makanan anda?

Tak semua kolestrol jahat, ada yang kolestrol baik…Tapi since kolestrol ni bercantum, boleh ke kita pilih-pilih mana kolestrol baik dan jahat yang nak kita ambil?..

Sebab tu ramai yang kolestrol tinggi! Tapi JANGAN ingat orang GEMUK sahaja tinggi kolesterol.. Orang yang kurus sebenarnya lagi tinggi kolestrol.. Tak percaya? Boleh check tahap kolestrol anda di klinik kesihatan berhampiran. Jika bacaan kolestrol melebihi 5 dan keatas.. BAHAYA!!!

Wajib dapatkan Phytocol-ST™ & OmegaGuard™!

Promosi Set Singkir Kolesterol

Phytocol-ST™ ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL. Sterols dan stenols ni akan menghalang kolestrol jahat (LDL kolestrol) dan akan merendahkan kolestrol jahat yang masuk ke dalam salur darah manusia yang boleh menyumbatkan salur darah

Omega-3 dalam OmegaGuard™ mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan yang boleh mencegah salur darah dari tersumbat. Omega-3 dapat mengelakkan strok. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.

KOLESTEROL tinggi ini sangat lah BAHAYA.. Antara yang boleh terjadi disebabkan kolesterol tinggi dalam darah ialah

  • STROK
  • JANTUNG TERSUMBAT
  • DARAH TINGGI
  • OBESITI

MV juga ingin berkongsi testimoni dari seorang pengguna Pyhtocol-St.

Promosi Set Singkir Kolesterol

Promosi Bulan May 2015 OmegaGuard™ & Phytocol-ST™

Buy 6 get 7 @ Buy 2 get 5% Less

Promosi Set Singkir Kolesterol

Daftar Ahli Shaklee sepanjang Mei sehingga Oktober dan TERPAKSA terima FREE VITA-LEA???

Sempena menyambut 100 tahun kewujudan multivitamin Shaklee iaitu Vita-Lea® with Iron Formula, Shaklee berbesar hati untuk memberikan Vitalea PERCUMA bagi mana-mana pendaftaran keahlian pada bulan ini.

Bagaimana ingin memiliki Promosi Set Singkir Kolesterol dan FREE vita-lea ini?

Mudah sahaja! Hubungi MV  😉

Promosi YES Wellness Pack Sepanjang 6 bulan

Promosi YES Wellness Pack Sepanjang 6 bulan

Promosi YES WELLNESS PACK : 5% DISCOUNT SEPANJANG MEI-OCT 2015

Adoiii!sesak nafas tau bulan ni sebab ‘dihujani’ dengan promosi yang SHAKLEE buat..kalau tak dihebahkan MV rasa bersalah pula..hihi!

Bila anda membuat pembelian mana-mana set Promosi YES Wellness Pack Sepanjang 6 bulan (Mei-Oktober) anda layak memperolehi diskaun 5%

Promosi YES Wellness Pack Sepanjang 6 bulan

>> HEALTHY PRENATAL (Set Ibu Hamil)
>> HEALTHY POSTNATAL (Set Berpantang)
>> HEALTHY FITNESS (Set Diet)
>> HEALTHY YOUNG LIVING (Set Kesihatan Optimum)

Apa yang menarik untuk Healthy Fitness Set, anda bebas memilih perisa Cinch Shake mix yang diminati iaitu perisa Coklat, Vanila atau Cafe Latte

Sempena ulangtahun Vita-Lea® with Iron Formula yang ke 100, Shaklee menawarkan pemberian Vita-Lea® with Iron Formula secara PERCUMA bagi yang mendaftar sebagai ahli sepanjang bulan Mei hingga Oktober 2015..

Promosi YES Wellness Pack Sepanjang 6 bulan

Best kan? Orang lain sibuk dengan GST, sibuk naikkan harga barang, tapi Shaklee pula sibuk nak bagi diskaun 😉

KELEBIHAN MENDAFTAR SEBAGAI PENGEDAR SHAKLEE

Ada 3 kelebihan utama sebagai Pengedar Shaklee iaitu “The 3C Opportunity“.

1. Cash Bonus.

Sebagai ahli Shaklee, anda akan mendapat point ataupun UV untuk setiap pembelian; tak kira vitamin, produk kecantikan mahupun sabun pencuci pinggan.

Cukup sebulan, point yang terkumpul akan di”reward”kan dengan cash bonus!

2. Car Bonus

Kalau point anda mencapai point yang ditetapkan, anda akan mendapat pula Car Bonus. .

Yang menjadikan Car Bonus Shaklee menarik ialah ianya dalam bentuk Cash! Jadi anda bebas menggunakan wang tersebut untuk membeli kereta ataupun untuk membayar ansuran kereta sedia ada.

Nak kumpul dan simpan untuk membeli kereta idaman anda bila dah cukup duit pun takde masalah! You decide!

3. Convention

“C” yang ke-3 adalah convention dan percutian.

Anda bakal menikmati percutian bertaraf 6 bintang sekiranya anda berjaya mengumpul point yang cukup.

Percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee ini bukan sahaja percutian dalam negara, tetapi juga percutian ke luar negara!

Menarik kan?

Jom JADI AHLI SHAKLEE HARI INI JUGA!

Miliki multivitamin TERTUA di dunia secara PERCUMA!

Miliki multivitamin TERTUA di dunia secara PERCUMA

Daftar Ahli Shaklee sepanjang Mei sehingga Oktober TERPAKSA terima FREE VITA-LEA???

Sempena menyambut 100 tahun kewujudan multivitamin Shaklee iaitu Vita-Lea® with Iron Formula, Shaklee berbesar hati untuk memberikan Vitalea PERCUMA bagi mana-mana pendaftaran keahlian pada bulan ini.

KEISTIMEWAAN Vita-Lea® with Iron Formula BERBANDING MULTIVITAMIN LAIN
✔ Ujian klinikal membuktikan pengambilan vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%!
✔ Telah dipilih sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest 2000 oleh Centre for Science US

Miliki multivitamin TERTUA di dunia secara PERCUMA
Anda perlukan TENAGA yang lebih, HB LOW, yes VITALEA THE BEST MULTIVITAMIN..
.
Mengandungi 28 jenis vitamin & mineral yang amat penting bagi keperluan badan.
.
Meningkatkan kesihatan & kecerdasan secara menyeluruh.
.
Menyokong jangka hayat hati,usus, & kesihatan mata.
.
Mengandungi kalsium, fosforus, vitamin C&D yang penting bagi kesihatan dan pembentukan tulang dan gigi yang kuat.
.
Biotin & Asid Pantotenik penting untuk mematabolismakan lemak dan karbohidrat.
.
Vitamin B12 penting dalam pembetukan sel sel merah yang membawa oxygen kesemua sel dalam seluruh tubuh badan.
.
Mampu untuk menggalakan kesihatan tulang, payudara, imun sistem, kesihatan jantung, organ reproduktif, kulit, kuku, rambut dab lain lain.
.
Mengandungi Beta-carotena yang mampu untuk mengekalkan pertumbuhan, penglihatan & pembinaan tisu di samping penting untuk kesihatan mata.
.
Ia juga mengandungi Alfalfa

Ingin Miliki multivitamin TERTUA di dunia secara PERCUMA, tapi tak tahu bagaimana?

Miliki multivitamin TERTUA di dunia secara PERCUMA
✔Setiap ahli baru dengan pembelian minimum 1 produk akan dapat FREE VITA-LEA.
✔Pembelian YES pack akan nikmati 5% diskaun.
✔Pembelian YES pack #AntiAgingSet dapat FREE MEMBERSHIP + VITALEA + 5% diskaun.

Contoh:
Beli Vita-C RM92.50 + register new member RM79.50 >> anda dapat FREE Vita-Lea® with Iron Formula BERNILAI RM88.75!! WOW!!!

Best ke best?
So apa tunggu lagi???

Nak Vita-lea FREE? Jom JADI AHLI SEKARANG!  😉

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna | Siapa yang tak nak kulit muka nampak putih berseri-seri, kan? Untuk memilikinya ada yang perlu anda lakukan!

Langkah 1: Membersih kulit 1 ke 2 kali sehari

Apabila membersih kulit …

Pastikan menggunakan pembersih sebenar bukan sabun yang akan mengeringkan dan merengsakan kulit anda

Bergantung kepada jenis kulit anda mempunyai …

Jika kulit anda normal, gunakan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser.

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Jika anda mempunyai jerawat atau kulit berminyak yang terbaik untuk anda membersihkan kulit anda 2 kali sehari untuk menghapuskan minyak berlebihan, kotoran & bakteria yang akan menyebabkan lebih jerawat dan …gunakan pembersih Purifying Cleansing Toner

Gunakan pembersih Hydrating Cleansing Lotion jika anda mempunyai kulit kering,

Langkah 2: Gunakan Toner selepas Pembersihan

Penggunaan penyegar wajah adalah sangat penting. Ia dapat menanggalkan sel kulit mati dan menghilangkan sisa-sisa pencuci muka sekiranya tidak dibilas dengan sempurna dan …

Jika anda mempunyai kulit berminyak anda perlu menggunakan Purifying Toner dan untuk kulit kering anda boleh menggunakan Hydrating Toner untuk mencegah kekeringan.

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Untuk kulit normal, sila gunakan Soothing Radiance Whitening Softener. Ia membantu kulit wajah segar, bersinar dan cerah. Teksturnya lembut dan mampu mengembalikan kulit kepada pH yang seimbang.

Langkah 3: Melembapkan kulit 1 ke 2 kali sehari

Selepas anda selesai mencuci muka dan menggunakan toner, anda perlu melembapkan wajah dengan pelembap untuk mengembalikan kelembapan (minyak) ke muka…

Semua jenis kulit perlu melembapkan kulit walaupun berminyak jadi …

Jika kulit anda sangat berminyak atau terdedah kepada jerawat maka anda perlu menggunakan Balancing Moisturizer untuk Kulit Berminyak dan…

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Kulit kering memerlukan pelembap Hydrating Moisturizer sekurang-kurangnya 2 kali sehari…

Anda boleh juga baca entri-entri di bawah untuk tips-tips menarik 🙂

Belanja testimoni pengguna Skincare Shaklee dulu!

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Jeragat Hilang, Kulit Muka bersih, Kulit Tak Kusam dengan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Set Skin Care gabungan Nutriwhite dan Enfuselle sesuai juga untuk ibu hamil

Sekiranya anda memang standard gunakan skincare mahal macam SKII, Clarins, Clinique dan lain-lain yang seangkatan harganya, apa kata cuba pula produk Nutriwhite dan Enfuselle Shaklee. Dijamin Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Kalau anda menggunakan skincare yang lebih murah harganya pun masih berbaloi gunakan produk skincare Shaklee ini sebab ianya berkesan dan tahan lama! Ya, tahan lama.

Dapatkan Skin Care Terbaik dari Shaklee HARI INI.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

 

Manfaat Lecithin Soya

Manfaat Lecithin Soya

Manfaat Lecithin Soya | Lecithin sebenarnya campuran semulajadi daripada phospholipid, molekul lemak yang berlaku secara semula jadi, yang berasal dari pemprosesan kacang soya. Lecithin Soya merupakan sumber utama kolina yang merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat secara lansung untuk menghantar mesej ke otak dan sistem saraf

Manfaat Lecithin Soya yang paling asas dan semulajadi  adalah peranannya dalam penguraian lemak dalam badan.

Terdapat banyak manfaat Lecithin Soya yang sangat menakjubkan yang wajib anda tahu!

MENINGKATKAN FUNGSI OTAK & PENGUAT MEMORI

Manfaat Lecithin Soya

Oleh kerana Lecithin mengandungi kolina, ia sangat bagus untuk membantu menguatkan memori.

PEMECAH LEMAK

Manfaat Lecithin Soya

Lecithin juga berupaya untuk memecahkan lemak untuk menjadi pecahan yang kecil.

Fungsi ini sangat bagus untuk golongan yang ingin kurus.

Lecithin bantu pecahkan lemak dari makanan yang dimakan.

MENCEGAH PENYAKIT

Manfaat Lecithin Soya

Ada juga kajian yang kukuh yang menunjukkan manfaat peraturan sel lesitin juga mungkin mempunyai kesan yang besar ke atas otak dan fungsi ingatan.

MENJAGA KESIHATAN HATI

Lecithin dan kolina boleh menghalang daripada lemak terkumpul di dalam hati. Juga, kerana mereka mengawal aliran nutrien masuk dan keluar, mereka boleh mengepam keluar toksin dari hati sebelum menyebabkan kemudaratan.

MENGURANGKAN KOLESTEROL

Ia mengawal aliran nutrien dalam dan di luar sel-sel dan menghalang pembentukan lemak pada dinding hati, arteri dan otak.

Bagaimana Dapatkan Manfaat Lecithin Soya Tanpa Kesan Sampingan

Cara Pilih Sumber Terbaik Lecithin Soya

Jika anda mahu hanya kualiti yang terbaik tanpa kesan sampingan negatif.anda benar-benar perlu mematuhi

1. Pilih soya yang mengikuti garis panduan yang ketat bagi ketoksikan

2. Memastikan soya yang ditapai

3. Sumber soya yang tidak diubahsuai secara genetik.

Apakah keistimewaan Lecithin Shaklee?

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya tanpa modifikasi (Non-GMO Soy).

Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg soya lecithin termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol.

NAK LECITHIN SEBOTOL?

Untuk dapatkan sebotol Lecithin yang hanya berharga RM52.50, sila hubungi MV yea. Tapi bulan ni ada special promotion tau.. Beli twinpack anda JIMAT sebab less 5% 😉

Manfaat Lecithin Soya