Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki yang Perlu Diberi Perhatian!

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki | Sistem Reproduksi lelaki merupakan satu siri organ yang terletak di luar tubuh berhampiran dengan kawasan pelvis lelaki. Peranan lelaki dalam pembiakan ialah pemancutan sperma ke dalam faraj perempuan. Sperma akan mensenyawakan ovum dan akan mengembang menjadi fetus, yang seterusnya akan dilahirkan sebagai bayi.

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

Bagi lelaki, organ-organ reproduktif luaran termasuk:

  • Zakar (Penis) : Otot organ tiub ini akan dipenuhi dengan darah semasa terangsang.
  • Skrotum (Scrotum) : Kantung buah zakar.
  • Buah zakar (Testicles) : Kedua-dua organ berbentuk bujur menghasilkan sel sperma dan testosteron.

Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, kencing manis, obesiti, strok, kelesuan dan banyak lagi. Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti :

  • Mati pucuk (erectile dysfunction)
  • Kemandulan
  • Jumlah sperma rendah
  • Testosteron rendah
  • Kanser buah zakar
  • Kanser prostat

sumber : Healthline.com

5 Cara untuk Meningkatkan Kesuburan Organ Reproduksi Lelaki

#1. Mengurangkan Gangguan Kesuburan Fizikal dan Kimia
Elakkan pakaian ketat
Menghadkan pendedahan kepada bahan kimia berbahaya atau sinaran X
Mengekalkan suhu yang sesuai di kawasan pangkal paha

#2. Makanan untuk Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Dapatkan Antioksidan seperti Vitamin C dan E, glutathione, dan koenzim Q10 yang semuanya telah ditunjukkan untuk membantu mengurangkan kemandulan lelaki.

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

?zinc complex ~ meningkatkan bilangan, motiliti dan ciri-ciri fizikal sperma dan mengurangkan masalah mati pucuk

?Vitamin e ~ meningkatkan mobiliti sperma

?CoQ Health ~ Meningkatkan bilangan sperma dan mengurangkan peratusan bentuk sperma yang abnormal.

Mengambil suplemen multivitamin yang mengandungi vitamin C dan E serta bekalan nutrien penting lain yang baik untuk kesihatan organ reproduksi lelaki.

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

Elakkan makanan yang mengurangkan jumlah sperma seperti minuman beralkohol dan daging merah.

#3. Kekalkan gaya hidup yang lebih sihat
Berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti
Elakkan pengambilan alkohol yang berlebihan
Mengurangkan tekanan
Mengekalkan berat badan yang sihat
Elakkan penggunaan dadah

#4. Dapatkan Rundingan Profesional
Lakukan ujian kuantiti sperma
Berjumpa pakar Urologi
Lakukan Ujian Hormon

#5. Kaedah semulajadi untuk meningkatkan jumlah sperma.

Herba dan homeopati boleh membantu anda untuk meningkatkan jumlah sperma anda.

sumber : Wikihow.com

Sempena Hari Bapa pada bulan Jun nanti, bolehla anda hadiahkan Set Kesihatan Lelaki ini untuk lelaki kesayangan anda. 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat.

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat | Perkara yang paling merisaukan adalah apabila anak kesayangan kita tidak sihat, kan? Demam terutamanya. Bawa pergi klinik, doktor bagi ubat demam, antibiotik, dua tiga hari baru sihat. Bulan depan demam lagi, ulang benda yang sama lagi. Sampai bila nak macam tu kan?

Apa yang MV lakukan bila Rania dan Humaira demam?

First and foremost MV akan visit doktor supaya boleh periksa mereka demam kerana apa.

Balik rumah MV akan jerlum kepala dengan letak towel basah kat kepala anak.

Kalau tengok anak tak ok juga MV akan buat garlic oil. Boleh buat lebih dan boleh disimpan.

Caranya mudah sahaja, ambil satu labu bawang putih, chopped, tak perlu buang kulit, bakar atas kuali tanpa minyak dengan api kecil.

Bila dah kekuningan, buang kulit, masukkan dalam bekas bertutup dan campurkan dengan minyak biasa dan ramas-ramas sampai minyak tu pon berbau garlic.

Kenapa bawang putih? Garlic ni dikenali sebagai antivirus dan antibakteria yang sangat hebat.

Selain itu, MV juga berikan anak-anak Vita-Lea® for Children. Anak MV amat gemar la sebab ada rasa masam anggur, manis xylitol yang menguatkan gigi dan tulang..??? Vitalea kids ini juga adalah nutrisi sihat untuk tumbesaran kanak-kanak.

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Jom tengok macam mana Ibu-ibu lain dalam group secret kami berkongsi cerita yang sama..

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Ini cerita puan Auntie kemai

“Last week wawa demam dan batuk..Seminggu sy jaga so cuti kan dia x g tadika..Rest kat rumah…3 hr lps tu faris plak batuk batuk

Sy igt ameer la yg bakal kena sbb dia tidur sebelah wawa tiap hari..faris plak bilik sendiri..Smp la minggu ke 2 Ameer paling kebal…g kuching dia langsung x selsema..

Baru sy perasan dlm 3 org ni yg paling rajin mkn vitalea ialah Ameer. ..daily kot sebiji dia kunyah…yg lg 2 org chew c je

so maknanya mmg vitalea mmg paling kuat juga immune booster utk Ameer ni

Perkongsian dari Puan Arnie

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

“Samalah..Hakim pun jarang giller demam, sampai tak ingat bila kali terakhir dia demam, Dia paling konsisten Che Vita-Lea tue..Si kakak celup-celup, dia suka Chew Vit C je. Chew Vita-Lea the best untuk fight demam/flu kan..”

Perkongsian ke-3 dari Puan Yana

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Tapi saya perasan jugak lepas konsisten Vitalea tu jarang Marsha ni demam. Kalau kat grup WhatsApp kelas dia tu hari-hari budak tak sihat MC tak gi sekolah”

Alhamdulillah perkongsian yang bermakna buat ibu-ibu diluar sana..

Jom berikan Vita-Lea® for Children untuk kuatkan Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium | Mengikut kajial klinikal, Resveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel yang rosak akibat radikal bebas. Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran, cahaya matahari dan pembakaran lemak dalam badan. Ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser dan sakit jantung.

Banyak kajian klinikal telah dijalankan untuk mengetahui kelebihan resveratrol. Alhamdulillah, kajian telah membuktikan ianya berkesan untuk mengurangkan kesan penyakit darah tinggi, kencing manis, kanser, alzheimer.

Vivix® adalah yang paling ‘Premium’. Disebabkan Vivix® ni sangat hebat, ada yang menggelarnya sebagai “Tonik Ajaib”.

Malah ujian makmal yang dilakukan menunjukkan Vivix® sebagai pemakanan untuk kekal awet muda dan boleh membantu anda rasa muda 25 tahun!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium, pastinya tiada bandingan!

⏩ Menggalakan rangsangan penuaan yang sihat
⏩ Bantu menghalang kanser
⏩ Mengurangkan risiko penyakit jantung
⏩ Mengurangkan komplikasi penyakit diabetes
⏩ Menyokong kesihatan sendi
⏩ Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer
⏩ Membantu dalam pengurangan berat badan
⏩ Meningkatkan sistem imun
⏩ Meningkatkan kesihatan mata
⏩ Menyokong kesihatan keseluruhan badan

BERKESAN KE Vivix®?

Alhamdulillah setakat ni banyak testimoni positif, terutamanya daripada pesakit kencing manis, darah tinggi, mengurangkan kesan penyakit sle tanpa pengaruh steroid dan juga pesakit kanser.

Vivix® mengandungi reservatoral yang bertindak untuk merendahkan bacaan gula dalam darah.

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Pesakit Kanser Cergas Bertenaga Selepas Amalkan Vivix® dan suplemen lain selama 8 tahun!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Vivix® membantu perokok mengurangkan ketagihan merokok

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Vivix® memberi kesan dalam pengurusan berat badan!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Vivix® menurunkan bacaan tekanan darah!

Manfaat VIVIX Untuk Kesihatan Yang Premium

Nikmati penjimatan berganda ganda dengan pembelian Vivix® melalui YES PACK!

Manfaat VIVIX Untuk Kesihatan Yang Premium

Dengan belian HEALTHY YOUNG WELLNESS anda akan dapat..
😍 Discount 5%
😍 Free membership worth RM79.50
😍 Free postage worth RM11
😍 Bonus cash back RM36
😍 Free Vita-Lea worth RM89

Tak sabar nak cuba Vivix®? Hubungi saya sekarang di nombor yang tertera

Krim Herba Pelbagai Guna

Krim Herba Pelbagai Guna

Krim Herba Pelbagai Guna | Terbaik sangat. Memang MV gunakan since berpantang sehingga kini dan insyaAllah akan gunakan sampai bila-bila. Krim herba pelbagai guna ini digelar Herbal Blend® Multi-Purpose Cream

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ini dihasilkan daripada bahan semulajadi iaitu tumbuhan seperti sage, horse chestnut, yarrow dan rosemary.

Krim Herba Pelbagai Guna

Manfaat Ramuan Krim Herba Pelbagai Guna Herbal Blend

Tumbuhan-tumbuhan ini telah digunakan sejak berzaman untuk pelbagai kegunaan. Antaranya:

? Yarrow merangsang pembaharuan sel kulit dan meningkatkan peredaran darah.

? Horse Chesnut digunakan untuk menghilangkan tanda kegelapan (dark circle) bawah mata dan bersifat anti-radang

? Rosemary memberi manfaat kepada phyto-nutrien, anti- oksidan, dan mempunyai asid penting. Ia kaya dengan vitamin C

? Sage bersifat antiseptik dan baik untuk melegakan kesakitan sendi

sumber : Shaklee

Biasanya ibu semasa pantang akan beli Herbal Blend® Multi-Purpose Cream sebab bayi mereka senang naik ruam. Macam-macamlah jenis ruam bayi yang merunsingkan ibu-ibu antaranya ruam susu, ruam lampin dan macam-macam lagi.

Alhamdulillah, pelanggan memang berpuas hati dengan kesannya yang dapat melegakan ruam bayi.

Krim herba pelbagai guna 1

Krim Herba Pelbagai Guna

Masalah tumit pecah bukan sahaja terjadi pada orang tua tetapi juga kepada orang muda. Masalah tumit pecah dan kasar ini kadangkala memalukan apatah lagi jika anda yang suka pakai kasut ‘high heel’.

Jadikan krim herba pelbagai guna ini teman baik anda setiap hari. Sapu pada bahagian tumit pecah, siku dan lutut untuk kulit yang lebih lembut.

Krim Herba Pelbagai Guna

Kalau anak ada demam campak, sapukan krim herba pelbagai guna ni, InsyaAllah parut akan pudar.

Krim Herba Pelbagai Guna

Kadang-kadang MV gunakan krim herba pelbagai guna ni sebagai losyen. Alhamdulillah, tangan yang kasar menjadi lembut. MV  suka sangat krim ini sebab ia tidak berminyak. Bila sapu rasa sejuk dan nyaman.

Untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, krim ini juga membantu menghilangkan luka akibat gigitan semasa anak menyusu. Pedih luka pada puting akibat gigitan si manja yang sedang menyusu hanya Tuhan saja yang tahu. Hasilnya? Luka cepat kering. MV dah cuba  😎

Krim ini juga bagus untuk tidur lena tanpa gangguan nyamuk bagi mereka yang alah dengan digigit nyamuk.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan?

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuanAdakah anda nak KURUS tetapi sebab anda masih menyusukan anak, anda terpaksa melupakan hasrat anda?

Anda nak cuba produk-produk kurus yang berlambak di pasaran tetapi anda risau kesan sampingan terhadap anak anda yang sedang disusukan?

Sebagai ibu, kita perlu pastikan apa yang kita makan tidak membahayakan anak yang disusui, jadi ibu menyusu tak boleh mengambil ubat kurus tanpa mengkaji kandungannya terlebih dahulu. Ini adalah untuk memastikan ubat yang dimakan tidak memberi kesan yang buruk kepada anak serta bagi memastikan proses penyusuan tidak terganggu.

Tahukah anda bahawa Shaklee mempunyai set khas ibu-ibu menyusu yang nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan ?

Lagi best, Set Kurus Shaklee ini bukan sekadar membantu anda menurunkan berat badan dengan cepat dan selamat TETAPI juga memberikan kesan cantik kepada kulit..wow!!!

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan

#1 – BAKAR LEMAK
Manfaat lecithin Soya membantu mengemulsikan lemak ‘fresh’ daripada makanan berlemak yang baru di makan.

#2 – DETOKS dan MEMBUANG TOKSIN
Alfalfa Complex membantu proses buang toksin. Penyerapan nutrien lebih baik selepas proses detox. Merupakan fiber yang membantu angkut keluar lemak yang telah dipecahkan. Alfafa juga berfungsi sebagai penggalak susu.

#3 – BINA OTOT
Protein ESP Shaklee memang terkenal dan terbukti berkesan memberikan rasa kenyang yang lebih lama dan sumber protein yang membantu untuk membina dan melindungi otot.

Jom MV belanja testimoni pengguna yang berpuashati dengan Set Slim Ibu Menyusu Shaklee ini..

#1. Berat badan turun 21Kg

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan

#2. Berat badan turun 20Kg!

Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan

BERAPA HARGA UNTUK SET SLIM IBU MENYUSU ni?

  • Set Kurus Power, RM265 (mengandungi Lecithin, Alfalfa & ESP)
  • Set Kurus Basic, RM115 (mengandungi Lecithin & Alfalfa)

MV akan guide anda dengan cara makan yang betul sampai anda dapat berat badan yang ideal !🙆

Bagaimana ingin memiliki Set Nak kurus TANPA mengganggu proses penyusuan ini?

Mudah sahaja! Hubungi MV 😉