Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna | Siapa yang tak nak kulit muka nampak putih berseri-seri, kan? Untuk memilikinya ada yang perlu anda lakukan!

Langkah 1: Membersih kulit 1 ke 2 kali sehari

Apabila membersih kulit …

Pastikan menggunakan pembersih sebenar bukan sabun yang akan mengeringkan dan merengsakan kulit anda

Bergantung kepada jenis kulit anda mempunyai …

Jika kulit anda normal, gunakan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser.

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Jika anda mempunyai jerawat atau kulit berminyak yang terbaik untuk anda membersihkan kulit anda 2 kali sehari untuk menghapuskan minyak berlebihan, kotoran & bakteria yang akan menyebabkan lebih jerawat dan …gunakan pembersih Purifying Cleansing Toner

Gunakan pembersih Hydrating Cleansing Lotion jika anda mempunyai kulit kering,

Langkah 2: Gunakan Toner selepas Pembersihan

Penggunaan penyegar wajah adalah sangat penting. Ia dapat menanggalkan sel kulit mati dan menghilangkan sisa-sisa pencuci muka sekiranya tidak dibilas dengan sempurna dan …

Jika anda mempunyai kulit berminyak anda perlu menggunakan Purifying Toner dan untuk kulit kering anda boleh menggunakan Hydrating Toner untuk mencegah kekeringan.

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Untuk kulit normal, sila gunakan Soothing Radiance Whitening Softener. Ia membantu kulit wajah segar, bersinar dan cerah. Teksturnya lembut dan mampu mengembalikan kulit kepada pH yang seimbang.

Langkah 3: Melembapkan kulit 1 ke 2 kali sehari

Selepas anda selesai mencuci muka dan menggunakan toner, anda perlu melembapkan wajah dengan pelembap untuk mengembalikan kelembapan (minyak) ke muka…

Semua jenis kulit perlu melembapkan kulit walaupun berminyak jadi …

Jika kulit anda sangat berminyak atau terdedah kepada jerawat maka anda perlu menggunakan Balancing Moisturizer untuk Kulit Berminyak dan…

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Kulit kering memerlukan pelembap Hydrating Moisturizer sekurang-kurangnya 2 kali sehari…

Anda boleh juga baca entri-entri di bawah untuk tips-tips menarik 🙂

Belanja testimoni pengguna Skincare Shaklee dulu!

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Jeragat Hilang, Kulit Muka bersih, Kulit Tak Kusam dengan Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser

Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Lebih Sempurna

Set Skin Care gabungan Nutriwhite dan Enfuselle sesuai juga untuk ibu hamil

Sekiranya anda memang standard gunakan skincare mahal macam SKII, Clarins, Clinique dan lain-lain yang seangkatan harganya, apa kata cuba pula produk Nutriwhite dan Enfuselle Shaklee. Dijamin Selamat, Berkesan dan Semulajadi.

Kalau anda menggunakan skincare yang lebih murah harganya pun masih berbaloi gunakan produk skincare Shaklee ini sebab ianya berkesan dan tahan lama! Ya, tahan lama.

Dapatkan Skin Care Terbaik dari Shaklee HARI INI.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

 

Manfaat Lecithin Soya

Manfaat Lecithin Soya

Manfaat Lecithin Soya | Lecithin sebenarnya campuran semulajadi daripada phospholipid, molekul lemak yang berlaku secara semula jadi, yang berasal dari pemprosesan kacang soya. Lecithin Soya merupakan sumber utama kolina yang merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat secara lansung untuk menghantar mesej ke otak dan sistem saraf

Manfaat Lecithin Soya yang paling asas dan semulajadi  adalah peranannya dalam penguraian lemak dalam badan.

Terdapat banyak manfaat Lecithin Soya yang sangat menakjubkan yang wajib anda tahu!

MENINGKATKAN FUNGSI OTAK & PENGUAT MEMORI

Manfaat Lecithin Soya

Oleh kerana Lecithin mengandungi kolina, ia sangat bagus untuk membantu menguatkan memori.

PEMECAH LEMAK

Manfaat Lecithin Soya

Lecithin juga berupaya untuk memecahkan lemak untuk menjadi pecahan yang kecil.

Fungsi ini sangat bagus untuk golongan yang ingin kurus.

Lecithin bantu pecahkan lemak dari makanan yang dimakan.

MENCEGAH PENYAKIT

Manfaat Lecithin Soya

Ada juga kajian yang kukuh yang menunjukkan manfaat peraturan sel lesitin juga mungkin mempunyai kesan yang besar ke atas otak dan fungsi ingatan.

MENJAGA KESIHATAN HATI

Lecithin dan kolina boleh menghalang daripada lemak terkumpul di dalam hati. Juga, kerana mereka mengawal aliran nutrien masuk dan keluar, mereka boleh mengepam keluar toksin dari hati sebelum menyebabkan kemudaratan.

MENGURANGKAN KOLESTEROL

Ia mengawal aliran nutrien dalam dan di luar sel-sel dan menghalang pembentukan lemak pada dinding hati, arteri dan otak.

Bagaimana Dapatkan Manfaat Lecithin Soya Tanpa Kesan Sampingan

Cara Pilih Sumber Terbaik Lecithin Soya

Jika anda mahu hanya kualiti yang terbaik tanpa kesan sampingan negatif.anda benar-benar perlu mematuhi

1. Pilih soya yang mengikuti garis panduan yang ketat bagi ketoksikan

2. Memastikan soya yang ditapai

3. Sumber soya yang tidak diubahsuai secara genetik.

Apakah keistimewaan Lecithin Shaklee?

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya tanpa modifikasi (Non-GMO Soy).

Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg soya lecithin termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol.

NAK LECITHIN SEBOTOL?

Untuk dapatkan sebotol Lecithin yang hanya berharga RM52.50, sila hubungi MV yea. Tapi bulan ni ada special promotion tau.. Beli twinpack anda JIMAT sebab less 5% 😉

Manfaat Lecithin Soya

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi | Produk Penjagaan Muka Terbaik yang MV syorkan adalah gabungan produk Nutriwhite dan Enfuselle. Firstly..tanya diri anda dulu kenapa kita nak kena pakai produk kecantikan semulajadi?

Kulit Cantik dan Cerah Dengan Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi Shaklee

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian NutriWhite™

NutriWhite™ adalah rangkaian kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep ‘flawless beauty sourced from nature, perfected by science’ yang bermakna kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains.

NutriWhite™ mengandungi formula yang dipatenkan secara eksklusif yang dikenali sebagai N-16. Merangkumi rumusan 16 ekstrak tumbuhan yang berbeza dari 16 buah negara yang berbeza. Berkeupayaan untuk mencerahkan kulit dan keserian kulit semula jadi, tanpa cela.

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Rangkaian Enfuselle : Enfuselle® Optimal Skin Nutrition

Penemuan revolusioner dalam penjagaan kulit. Dilindungi oleh lapan paten. Terbukti secara klinikal dan eksklusif untuk Shaklee.

Enfuselle sesuai untuk mereka yang berumur 25 tahun dan ke atas atau yang mempunyai masalah kulit berminyak, terlalu kering dan sensitif.

1. NORMAL TO DRY SKIN – sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif dan kering
2. NORMAL TO OILY SKIN – sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif.

Testimoni set Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi Shaklee membuktikan bahawa ramai yang berpuas hati dengan kesan Nutriwhite dan Enfuselle

#1 Testimoni Puan Aten ” Set skincare yang digunakan selepas 3 bulan mengandung…”

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

#2. Testimoni Puan Oja..” Menggunakan Set Natural Glow…”
Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

#3 Testimoni pengguna Enfuselle Balancing Moisturiser

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

#4. Testimoni pengguna Nutriwhite Makeup removerRangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Bagi MV, bahagian muka adalah yang paling berharga. Janganlah kerana kita nak jimat kita tersilap memilih produk yang tidak berkualiti sampai rosak kulit wajah. Seriously, MV suka guna skincare gabungan Nutriwhite dan Enfuselle. Kulit semakin lembap, lebih cerah dan jeragat pun semakin pudar. Yang paling best blackhead dan whitehead pun segan dah nak singgah.

Rangkaian Produk Kecantikan Wajah Semulajadi

Ini adalah set yang MV gunakan.Gabungan Nutriwhite dan Enfuselle

HARGA? Mampu milik set ini tau! Sebab murah sangat ke? Tak juga, tapi kalau dibandingkan jauh lebih murah berbanding SKll & Estee Lauder.

Apa yang MV maksudkan ialah ianya tahan jauh lebih lama. Bila sekali beli tak perlu nak replenish setiap bulan. Ada yang dah bertahan lebih 9 bulan!

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk NUTRIWHITE untuk KULIT NORMAL atau ENFUSELLE untuk KULIT BERMASALAH, sila hubungi MV  😉

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan | Anda pernah mengalami situasi rasa gelisah dan kadang-kadang ada yang cepat-cepat cari toilet untuk lap peluh diketiak tak? bila dalam situasi begini memang kita tidak selesa dan orang yang selalu dekat dengan kita pun semakin jauh je bila menghampiri kita, betul tak?

Salah satu punca bau badan dan bau ketiak adalah disebabkan bahan buangan terkumpul dalam badan akibat proses pencernaan yang tidak sempurna. Sistem pencernaan yang tidak sempurna biasanya disebabkan oleh pengambilan makanan yang tidak betul dan mengakibatkan berlakunya sembelit.Apabila berlakunya sembelit,makanan yang bertukar menjadi toksin akan kekal dalam tubuh.

Selain itu, punca lain bau badan termasuk masalah hati, ginjal, kurang gula dalam darah, jangkitan kuman,kencing manis dan tiriod. Ia dikesan apabila individu yang pada mulanya tidak punyai masalah bau,tiba-tiba mengalami masalah bau badan.

Dengan shaklee, anda tidak perlu risau untuk hilangkan bau, sekaligus dapat singkirkan toksin dalam badan.

Bagaimana Alfalfa bertindak sebagai deodoran semulajadi untuk hilangkan bau badan?

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Alfalfa merupakan suatu tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ianya juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.

Alfalfa has several qualities that work against odor. It is a blood purifier, detoxifier anti-bacterial and anti fungal agent. Alfalfa’s chlorophyll content is a good cleanser helping to keep off the body odor. 

Alfalfa mempunyai klorofil. Klorofil inilah yang membantu meneutralkan bau yang dikeluarkan oleh badan kita dan deodoran semulajadi untuk hilangkan bau badan. Ianya juga membantu sistem penghadaman dan menyingkirkan toksin daripada badan.

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Alfalfa akan meneutralkan dan menyingkirkan semua toksin yang kita sedut dan makan setiap hari, menyebabkan badan kita lebih sihat dan semulajadi bebas dari bau badan yang memalukan.

Tak lengkap rasa kalau entry MV ni tanpa testimoni kan??? Jom kita teropong..

Deodoran Semulajadi Untuk Hilangkan Bau Badan

Berpuas hati dengan testimoni MV dan anda mencari alternatif semulajadi untuk menghilangkan bau badan? Alfalfa adalah jawapannya  😉

Mengurangkan kesan penyakit SLE TANPA Pengaruh Steroid

Mengurangkan kesan penyakit SLE

Mengurangkan kesan penyakit SLE | NAMA penyakit seribu wajah memang tepat untuk menerangkan penyakit Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) atau lupus kerana penyakit autoimun ini boleh menyerang mana-mana organ – kulit, sendi, buah pinggang, paru-paru, jantung, mata, usus, salur darah, darah, otak mahupun sistem saraf.

Di seluruh dunia dianggarkan ada lima juta pesakit SLE dan di Malaysia jumlahnya mencecah 12,000 hingga 15,000 orang, kebanyakannya wanita muda dalam lingkungan usia 15 hingga 44 tahun.

Mungkin anda masih ingat lagi sekitar Mei 2005, negara kita gempar dengan kisah seorang pelatih Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) di Kem Cahaya Gemilang, Cherating, Pahang, iaitu Nuraini Abu Bakar yang telah diserang penyakit kulit yang teruk dan agak ganjil.

Akhirnya persoalan terjawab apabila Nuraini telah disahkan menghidap SLE.

Mengurangkan kesan penyakit SLE

foto dari sumber Utusan Online

Secara umum SLE boleh dibahagikan kepada tiga jenis iaitu:

  • Sistemik lupus eritematosus – Sistemik bermaksud keseluruhan tubuh. Maknanya penyakit ini boleh menyerang seluruh bahagian badan
  • Diskoid lupus eritematosus – Ini ialah gangguan kulit yang kronik. Ruam merah boleh timbul di seluruh badan, muka dan kepala. Individu yang ada masalah ini mungkin mengalami SLE pada ketika itu atau mendapatnya kemudian
  • Lupus yang terjadi akibat pengambilan ubat – Gejala lupus ini sama seperti SLE, tetapi hilang apabila pengambilan ubat dihentikan

Walaubagaimanapun, MV ada testimoni seorang ibu yang mengalami SLE dan mengamalkan pengambilan vivix untuk mengurangkan kesan penyakit SLE seperti yang diceritakan oleh adiknya, Puan Shalina

Mengurangkan kesan penyakit SLE

Ni kisah benar tentang kakak saya pesakit SLE hampir 22 tahun..selama tu la dia makan ubat (sejenis steroid) nama PREDNISOLONE (pesakit SLE je yang tau ubat ni)..dan katanya kena makan seumur hidup..
Tahun lepas saya terbaca satu kisah pesakit SLE minum vivix dan ada perkembangan yg positif so sy cadangkan kakak amik VIVIX..Mula2 amik memang ada healing crisis cam demam, tapi teruskan jugak minum.. lepas tu alhamdulilah mmg nampak makin sihat..
Dan sekarang doktor pon tertanya2 ada makan apa2 ka sb dah sihat dan tak perlukan Prednisolone lagi..tp dia senyum je tak nak bgtau lagi..syukur..
Sekarang ni dah masuk bebelas botol dah kakak minum..

Mengurangkan kesan penyakit SLE

Our scientifically advanced proprietary blend is based on the muscadine grape — one of nature’s rarest, most potent fruits.

Inilah Vivix, Revolusi Shaklee yang menggunakan sumber muscadine grape, buah paling tinggi kandungan antioksidannya. Sila refer web Muscadine Naturals dan penerangannya:

Begitulah betapa BESTnya VIVIX, memang POWERFUL!

MV nasihatkan berilah sokongan kepada ahli keluarga atau kenalan yang menghidap SLE kerana ia mampu mengubah kehidupan mereka dan jangan sesekali abaikan nasihat doktor.

Jika anda MAHU mencuba Vivix terus saja order. Pembelian 2 botol vivix melayakkan anda mendaftar ahli Shaklee dengan PERCUMA!

Order Shaklee