Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal | Tahukah anda lebih 6 juta rakyat Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi?. Adakah anda termasuk salah seorang daripada mereka yang tinggi kolesterol?

KOLESTEROL tinggi penyebab sakit jantung dan serangan strok.

Banyak kita makan banyak jugalah kadar kolesterol yang tinggi meresap ke dalam badan kita. Kolesterol adalah pembunuh senyap tanpa kita sedari.

Susah nak control makan kan bila duduk di negara yang ‘heaven’ dengan makanan ni, ada satay, kambing bakar, kek, kuih muih, roti canai, fuhhh..memang mencabar!!!

Sebab tu ramai yang kolesterol tinggi! Tapi JANGAN ingat orang GEMUK sahaja tinggi kolesterol. Orang yang kurus sebenarnya lagi tinggi kolesterol. Tak percaya? Boleh check tahap kolestrol anda di klinik kesihatan berhampiran. Jika bacaan kolesterol melebihi 5 dan keatas.. BAHAYA!!!

KOLESTEROL tinggi ini sangat lah BAHAYA. Antara penyakit yang disebabkan oleh kolesterol tinggi ialah:

❤STROKE
❤JANTUNG TERSUMBAT
❤DARAH TINGGI
❤OBESITI

Paras kolesterol sihat

Secara ringkasnya ia boleh dirumuskan seperti dalam gambarajah di bawah

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Di Shaklee, ada suplemen yang boleh bantu Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal !

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

OmegaGuard berfungsi merendahkan kolesterol LDL, memelihara tekanan darah, paras trigliserida dan koletserol yang normal, membersih saluran darah serta mengelakkan masalah darah beku dalam badan.

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Phytocol-St pula mengandungi phytosterol yang mampu bersaing dan mengalahkan kolesterol daripada menyerap ke dalam usus.

Lecithin bertindak dengan mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserida dalam tubuh

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Dan produk shaklee yang terbaik dengan hanya 1 sudu sehari mempunyai pelbagai manfaat vivik untuk kesihatan yang premium. Kandungan resveratrol dalam vivix membantu mengurangkan pengoksidaan LDL, jumlah kolesterol dan risiko penyakit kardiovaskular.

Testimoni pengguna berjaya turunkan bacaan tahap kolesterol ke paras normal

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Testimoni #1 ~ “Saya memang ada kolestrol sebelum ini…..paling latest saya check pada 22 November 2014 d Lppkn Pahang pkn Pahang…. ketika itu ada pertandingan kesihatan… Siapa yang melepasi BMI,glucose, kolestrol,berat ideal yang baik atau dikata kan normal…Akan diberi Hadiah…Ingat kan kesihatan dah cantik…tiba jer kaunter kolestrol… Terkejut rasanya total kolestrol 5.4> dah lebih border line…sbb takut Makin naik….dah konsisten makan lecitin shaklee untuk turun kan kolestrol…. Walaupun tempoh agak lama…tiba hari ini 9 Mei 2015 dah lebih kurang 5 bulan saya cuba beranikan diri untuk check kolestrol… Kenapa pulak tak berani….sbb saya nie takut nk cucuk kt jari…tak sakit pun Cuma terkejut jer…hihihi…Ok kita sambung semula…tunggu punya tunggu…result pun keluar…terkejut tengok angka 3.92…dah turun kolestrol….biar betul…Macam tak percaya …tp belum tahu berapa LDL dan HDL…harapnya HLD lagi tinggi dari LDL…Kita Kalau nk tahu…paling kurang pun check up 6 bulan sekali…..Kena tahu tahap kesihatan masing masing…kesimpulannya…walaupun saya makan makanan berminyak dan berlemak…Saya mengamalkan lecitin shaklee sebanyak 6 biji sebelum tidur selepas makan untuk membakar lemak dan menyinkirkan kolestrol dari badan…..Disamping saya selalu ke kelas fitness lebih kurang 1-2 kali seminggu untuk bersenam agar dapat membantu badan sentiasa sihat…alhamdullilah.

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Testimoni #2 ~ ” Aslmkm Farah, la abh d hsptl Sultanah Bahiyah as appointment jumpa doktor, alhamdulillah sihat semua elok, kolesterol abah yg LDL tu turun rendah dari 4 ke 2.43 sja

Turunkan Bacaan Tahap Kolesterol ke Paras Normal

Testimoni #3 ~ “..comey dh chol mak awk 5.6..hr tu kan 8.6..LDL pun dh turun dr 6.0 ke 3.3..Alhamdulillah lepas amik vivix 2 botol..”

Dapatkan hari ini untuk kesihatan anda dihari esok. Kolesterol boleh dicegah. Mencegah lebih baik dari merawat.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil | Obesiti dan Diabetes Penyakit Utama Rakyat Malaysia. Diabetes Mellitus adalah penyakit kronik di mana keadaan paras gula (glukosa) adalah tinggi dalam darah sama ada disebabkan oleh kekurangan hormon Insulin atau keberkesanan fungsi Insulin itu sendiri berkurangan.

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

Mengikut National Health & Morbidity Survey 1996, 2006 dan 2011, Peningkatan penyakit Kencing Manis Di Malaysia.

Mengikut kajian National Health and Morbidity Survey 2011, 15.2% atau 2.6 juta penduduk Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas menghidapi Kencing Manis. Sekarang ini, National Health and Morbidity Survey 2015 sedang dijalankan. Adakah Statistik Pesakit Kencing Manis meningkat?

Tak risau dengan peratusan penghidap diabetes yang semakin meningkat setiap tahun?

Ada saudara terdekat yang menghidap penyakit diabetes?

Suka makan makanan manis tanpa menjaga diet dan pemakanan seimbang?

Fikirkan kembali!

Bagaimana diabetes boleh terjadi? Dan bolehkah kawal diabetes tanpa suntikan insulin?
⌚ berkemungkinan kerana pengeluaran insulin dalam badan tidak mencukupi
⌚ berkemungkinan kerana sel badan tidak bertindak balas dengan baik terhadap insulin
⌚ berkemungkinan kerana kedua-dua sebab di atas

PEK PREMIUM DIABETES SHAKLEE BANTU BACAAN PARAS GULA DALAM DARAH STABIL!

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

VIVIX
❀ Terkandung satu ramuan yang dikenali sebagai resveratrol yang bersifat anti oksida, anti infammation, dan anti kanser.
❀ Resveratrol dapat membantu meningkatkan sensitivi tubuh terhadap hormon insulin. Ini dapat membantu mengurangkan amount insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula di dalam darah
❀ Resveratrol membantu mengaktifkan enzim SIRT1 yang bertanggungjawab membantu dalam rembesan hormon insulin dan meningkatkan tahap sensivitinya.

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

ALFALFA
❀ Mengandungi kromium (GTF) yang membantu menstabilkan gula dalam darah
❀ Membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

GLA COMPLEX
❀ Membantu merendahkan paras gula dalam darah
❀ Mengatasi masalah kebas dan sakit saraf.

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

ZINC COMPLEX
❀ Membantu cepatkan penyembuhan luka
❀ Membantu hasilkan insulin secara semulajadi

Jom berkongsi kisah bahagia pesakit diabetes yang mengamalkan suplemen Shaklee  😉

Paras Gula Dalam Darah Semakin Stabil

“Inilah dia yang saya nak share. My diabetic dad pernah dapat bacaan gula sampai 26.6! Dalam gamba tu tunjuk rekod bacaan yang dia perlu report pada doctor during his regular check-up. Masa tu saya risau sangat. Saya terus berikan dia untuk mencuba ikhtiar VIVIX serta merta.

Alhamdulillah, bacaan gula menurun dengan drastik sampai 6.6, saya pun terkejut rendah betul. Smpai sekarang dia masih konsisten ambil vivix”

Yang penting jaga pemakanan, senaman dan kehidupan yang sihat. Tetapi jika sudah ada diabetes, jangan lupa ambil ubat mengikut dos yang disyorkan, sentiasa melakukan aktiviti fizikal dan tambahkan la suplemen untuk kesihatan anda!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan | Sedarkah anda 1 daripada 6 kematian di negara ini berpunca daripada penyakit jantung?

KEUNIKAN JANTUNG

Otot jantung (cardiac muscle) tidak pernah berehat dan tidak pernah letih. Ia adalah otot yang bertenaga berbanding otot yang lain. Ia berdegup 72 kali dalam masa 1 minit selama 24 saat selagi kita hidup. Jantung mengepam darah melalui 60 ribu miles salur darah di dalam tubuh.

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Penyakit jantung adalah penyakit pembunuh nombor satu di dunia. Ia adalah penyebab kedua tertinggi kematian di Malaysia. Adakah anda berisiko untuk menghidapinya?

Jantung dan kita ibarat lagu dan irama, ibarat siang dan malam, ibarat gula dan semut. Kalau jantung kita dah berhenti berdenyut maksudnya kita ni dah Almarhum la kan?

Jika seseorang itu merokok, menghidap diabetes, mempunyai kolesterol tinggi serta penyakit darah tinggi, digabung faktor sejarah keluarga, risiko dia mendapat sakit jantung semakin meningkat.

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan kita, jadi mahukah anda mencuba suplemen untuk membantu mengekalkan kesihatan jantung anda ?

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Research shows that some supplements — in addition to lifestyle changes and medical treatment if you need it — may help lower cholesterol, improve blood pressure, and reduce other risk factors for heart disease.

❀  Phytocol-ST™ ~ Sterols and Stanols. These natural compounds are reduce the amount of cholesterol that your body absorbs from food. Experts recommend 2 grams a day to help lower LDL cholesterol.

❀  OmegaGuard ~ Fish oil with omega-3 fatty acids can slash levels of triglycerides — an unhealthy fat that can cause clots in the arteries — by up to 50%.

❀  CoQ Health Plus ~ Your body naturally makes small amounts of CoQ10, also known as ubiquinone and ubiquinol. It’s key for normal cell function. As a supplement, CoQ10 may help lower blood pressure,

❀  Vivix® ~ You can further protect your body from the harmful effects of inflammation by taking a resveratrol supplement. Resveratrol is a compound found in plants such as the Japanese knotweed, blueberries, peanuts, red grape skins, and others. While resveratrol has been recommended for fighting the physical effects of aging. Taking one 500 mg capsule of resveratrol daily with food will help you maintain a strong, healthy heart..

Jom MV kongsikan dengan anda testimoni pengguna kami pula..

Jantung Sihat Kunci Kesihatan Badan

Testimoni dari blog Puan Nur

Puan Aimi “Awal bulan lepas ayah mertua di masukkan ke hospital dan doktor bagitahu serangan jantung pertama dan ada salur darah tersumbat. Jadi kena refer ke IJN. Pagi semalam buat pemeriksaan di IJN nak tengok berapa salur darah tersumbat. Sama ada kena masuk belon/angioplasty atau terus kena pintasan jantng/bypass.

Alhamdulillah petang doktor sahkan salur darah tak tersumbat. Jadi ayah boleh balik rumah.Apa yang kami ikhtiarkan adalah berikan ayah amalkan Set Kesihatan Jantung merangkumi Phytocol-St, OmegaGuard, CoQ Health dan Vivix. memang niat supaya ‘clot’ di salur darah tersumbat tu hilang secara semulajadi.”

Alhamdulillah, semuanya dengan izin Allah jua. Kita sebagai anak pastinya inginkan yang terbaik buat ibubapa kan?

Shaklee CSR YES 5 Incentives

Shaklee CSR YES 5 Incentives

Shaklee CSR YES 5 Incentives | One of the admirable continuous efforts of Shaklee is in their commitment of providing a healthier life for everyone and a better life for anyone is via its CSR programme.

Under Shaklee Cares; Shaklee had launched Shaklee Cares for Our Children for underprivileged children and now the newly launched CSR initiative is the Shaklee Cares for Our Youth, where the YES (Youth Entrepreneur System) comes in.

How YES (Youth Entrepreneur System) works:

YES is ideally suited for the young and the young-at-heart looking for financial freedom and time freedom.
“Becoming an entrepreneur with YES is as simple as joining Shaklee, using our products and sharing these products with your community of friends and family,” says Victor.

Shaklee Blogger Day 2015 The Pinnacle Sunway, 1 June 2015

In conjunction with Shaklee 60th anniversary, Shaklee Malaysia has launched the YES program (Young Entrepreneur System) to support all the Malaysians who are ambitious to live in a better life and have strong determination to be the next millionaire in Shaklee to join this program.

In this CSR project, Shaklee offers the followings to support your business;

1. We incentivize you additional 100% matching bonus when you inviting business entrepreneurs to participate in the YES program. By doing so, you are helping more people to stay in a healthier and better lives

2. We incentivize you additional 50% matching your nett income for as long as 13 months. Example: Nett income + additional 50% bonus

3. Shaklee premium quality products will ensure you live in an optimum health. Shaklee products are always safe, always works and always work.

4. We provide seminars and trainings to equip you with necessary knowledges and skills to run Shaklee business professionally

5. You will have a chance to travel with Shaklee for all the 5 stars treatment incentive trips absolutely Free.

In summarize, Shaklee CSR YES 5 Incentives are:

#1. Vita-lea 100 years celebration incentive

Shaklee CSR YES 5 Incentives

#2. YES 100% Enrolment Matching Bonus Incentive

#3. YES rank up bonus incentive upto RM5000*

#4. YES wellness Packs Incentive

Shaklee CSR YES 5 Incentives

#5. YES matching bonus incentive

In the past 60 years, Shaklee has paid more than RM25 billions commission and has successfully built thousands of millionaires.

Are you the next Millionaire in Shaklee?

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix | Kalau sudah pernah mencuba berhenti merokok dengan mendadak atau ‘cold turkey’, tentu ramai yang kata “taubat, tak sanggup dah!”.

Terseksa jiwa dan mental, kadang-kala sampai terkeluar air mata Jantan menahan nafsu ‘mengepam asap’.

MV memang tak suka pada perokok. Sorry to say walaupun sebenarnya semua adik beradik lelaki MV adalah perokok tegar juga. Orang duk kisah pasal GST la ni pun still tiada impak maksima pada wang ringgit mereka..Mereka tetap merokok!

MV memohon maaf kepada perokok di luar sana jika terasa, bukan niat untuk ‘marah’ kepada anda tetapi sayangilah nyawa anda dan orang sekeliling anda.

Buat Anda Yang Ingin Berhenti Rokok

Jika anda seorang perokok tegar dan ingin berhenti merokok, resveratrol mungkin boleh membantu anda.

🎉Vivix®🎉 .

Vivix® mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

✔️ Antioksidan yang tinggi dapat memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak akibat asap rokok.

✔️ Diet anti oksidan yang betul mampu mengurangkan pengaruh merokok disamping mengurangkan ketagihan nikotin.

✔️ Antioksidan dapat membantu menstabilkan radikal bebas yang tidak stabil akibat nikotin.

✔️ Antioksidan membantu melindungi dan memperbaiki semula DNA yang telah terjejas akibat NIKOTIN .

Jom kita kongsi pengalaman perokok tegar yang hanya mencuba dengan Vivix®.

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

#Testimoni 1 ~ “suami saya dulu mmg susah nak berhenti merokok. Setipa tahun ade azamnya nak berhenti merokok tp hanya ckp jer. Last thun lepas saya ada bg vivix, suami minum jer. Dia tanya ni vitamin apa sedap jer. Sampai sehari 2x minum. Bila time nak merokok hanya separuh je hisap. Dia kata rokok apa ni pahit semacam jer. Last rokok ade separuh kotak dia buang jer. Dan tak beli dah alhamdulillah,,”

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

#Testimoni 2 ~ “..dah kurang hisap rokok, dulu satu ari dua bungkus, skrang boleh kata 5, 6 batang..Rasa mcm x sedap, tunggu la stu dua hari lagi, harap2 boleh berhenti..”

AWAS! pengguna Vivix® yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Banyak manfaat Vivix® untuk kesihatan yang premium.

MV tak kata ‘PASTI’ berenti merokok, tapi insyaAllah akan ada perubahan pada tabiat merokok tu. MV tahu hanya perokok sahaja yang tahu kesukaran untuk melupakan rokok tapi tak salah kalau berusaha kan? Dan kena percaya juga, segalanya dengan kehendak Allah. Jadi disamping mencuba, sentiasa lah panjatkan doa moga termakbul hasrat!