Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Euphoria Shaklee Wellness Fair, Part 2

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Semalam MV dah kongsikan Euphoria Shaklee Wellness Fair, Part 1 kan? So, continue dengan Part 2 pula..dan yang terakhir..

Sesi petang start pukul 2.00ptg..Banyak aktiviti yang menarik..memang terasa sangat kemeriahan tu..ada yang datang bawa mak, ayah, adik dan kakak untuk join wellness fair ni..FREE ja pun..rugi la siapa yang tak datang kan!

Siap boleh join cabutan bertuah lagi tu..Grand Prize TV Panasonic 40’….

Tapi untuk join sesi ni kena mendaftar dulu dan as usual MV tetap jadi orang yang terawal..no 003..lepas tu dapat la GIFT 2 sachet collagen powder dan Cinch® Energy Tea Mix…Yeay!!!

Kat dewan pula dah siap teratur susunan hadiah lucky draw..memang  bertuah la siapa yang kena hari ni.. 😎

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Antara hadiah cabutan bertuah!

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Ini Puan Siti, bertuah sungguh dapat vivix!

Yang anak-anak semua dah mula kebosanan. Then, bila ada pengumuman PERTANDINGAN MEWARNA BAGI KANAK KANAK yang berumur 4-7 tahun dan 8-12 tahun, apalagi ketawa keriangan la semuanya..

Euphoria Shaklee Wellness Fair 7

Antara anak-anak yang terlibat dengan pertandingan mewarna

Perkongsian Topik Kesihatan oleh Nutritionist Shaklee, Puan Siti Sarah..mengisi kekosongan sesi petang. Potential customer pun tekun ja mendengar..

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Kat luar dewan pula semua sibuk nak periksa kesihatan masing-masing.

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Kaunter untuk ukur ketinggian dan berat

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Kaunter untuk periksa tekanan darah

Euphoria Shaklee Wellness Fair

MV pun sibuk juga duk dengar explanation dari penganjur

Pemeriksaan Kesihatan Menyeleruh, BMI, Visceral Fat, Body Fat % dan Body Age…

Surprising juga sebab MV dah lama tak buat health check-up ni..

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Body Mass Index = 23.0 ..nampaknya kena turunkan berat badan untuk dapatkan BMI 20 ni..

Body Fat Percentage = 37.5 (normal 20-39 for female)

Tekanan darah 127/87..selalu MV tak pernah lepas 120/79, maybe sebab excited kot..tekanan naik sikit BUT still normal range

Visceral Fat pula 5 (Normal 1-9)..tapi lepas ni kena kurangkan ‘nasi lemak’ dan ‘teh tarik’.kena lebihkan makan omegaguard dan phytocol la nampaknya… 😉

Body Age sama dengan umur sekarang, syukur la, tapi kalau muda 25 tahun kan bagus!..Maknanya apa tu? Kena telan VIVIX la…wee~

Dah habis check semua boleh la bawa borang berjumpa dapatkan consultation daripada Certified Product Trainer yang diiktiraf Shaklee..Surprised lagi dari kak N, sebab siapa yang bacaan Visceral Fat bawah 9 layak dapat Vita-lea..Hadiah FREE lagi.. 😎

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Dah selesai, MV pergi buatkan minuman kegemaran untuk Humaira supaya bagi perut kenyang dan mudah dia tidur..

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Tengok, riangnya wajah HUmaira dapat minum kan?

Kan MV dah cakap Humaira mesti tidur lepas minum Mealshakes & Performance Drink

Euphoria Shaklee Wellness Fair

MV pula bancuh cinch shake mix cafe latte..Ini percubaan pertama tau!…MV memang seorang yang addicted dengan caffein..thumbs up, memang sedap!

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Sementara peserta lain periksa tahap kesihatan mereka, kak N ada buat kuiz, So, MV pun try la jawab soalan matematik..Terror pula jawab soalan..Maka, dapatlah sebotol AJHT  😉

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Lastly, MV nak share door gift masa pergi wellness fair ni..

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Vitamin E, Dtx complex, AJHT, Vita-lea Cinch tea 2 sachet Kolagen 2 sachet

Semuanya bernilai RM541.75…Alhamdulillah syukur, niat dihati menuntut ilmu sepenuh hati, tapi diberi cenderahati vitamin pilihan hati..walaupun ‘tak bertuah’ namun dah puas hati dengan vitamin ni..wah berpantun pula MV… 🙂

Euphoria Shaklee Wellness Fair di Sri Petaling, Part 1

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Semalam berkesempatan menghadiri Euphoria Shaklee Wellness Fair yang dianjurkan oleh Puan Norita, super upline MV yang lebih mesra dengan panggilan kak N. Beliau sering menganjurkan wellness fair ni di Miri dan Labuan bersama-sama anak didik beliau. Ini julung kali dianjurkan di Semenanjung.

Program ini berlangsung di Hotel Sri Petaling, sesi pendaftaran bermula pukul 9.00pagi dan MV memang sampai awal dengan ditemani si kecil Humaira. Yang bestnya bila mendaftar, tak sangka pula nak dapat door gift DTX Complex yang sememangnya MV dah lama plan nak beli dan try makan…rezeki sungguh, syukur.

Euphoria shaklee wellness fair

RM155 sebotol, tapi MV dapat FREE!

Program dimulai dengan perkongsian dari Master Hussin dan Pn.Salwa, iaitu upline Puan Norita, yang juga mertua beliau. Mereka dah menjadikan Shaklee sebagai kerjaya selama 20 tahun. Dan, sekarang perniagaan ini diwarisi oleh anak mereka, Master Naquib.

Euphoria shaklee wellness fair

Euphoria shaklee wellness fair

Sesi pertama dimulai dengan perkenalan antara sesama pengedar shaklee. Kami berkongsi rasa, “Perkara apa yang paling BERANI pernah dilakukan sepanjang hidup?”. Macam-macam ada, ada seorang yang berkongsi tengah sarat mengandung 8 bulan bawa lori hantar suami dia pergi hospital, WOW!!! Sangat BERANI!…

Euphoria shaklee wellness fair

MV dengan si kecil Humaira excited nak berkongsi juga..

Euphoria shaklee wellness fair

Dalam pukul 10.30 pagi, kami teruskan dengan program Mastering Skill, iaitu “Memahami 5 Motivasi Manusia”.

Kalau anda pernah membaca buku Razzi Armansur yang bertajuk Jutawan MLM, anda akan temui 5 Motivasi Manusia ini pada m.s 49 Bab 7 : BERNIAGA DENGAN BERUK..

Jika kita berjaya memenuhi kehendak 5 motivasi manusia ini dan menggunakannya sepanjang urusan perniagaan, maka kejayaan PASTInya milik kita.

Best juga melakonkan situasi upline dan downline ni..boleh faham macammana nak handle bila menghadapi potential customer dan juga downline MV nanti..

Dah selesai, kak N umumkan ada hadiah untuk kami semua, jeng jeng jeng, SURPRISE!!! MV memang ‘tamak’ la, beratur depan sekali nak dapatkan gift tu.. 😛

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Vita-E complex kegemaran suami MV, bernilai RM149

Best tau, sebab boleh hadiahkan Vitamin E ni untuk suami MV..

Kami akhiri sessi pagi dalam pukul 1.00 tengahari, anak-anak pun dah mula ‘protes’ menunjukkan rasa lapar mereka. S0, MV pun memang tak buang masa lagi la bawa Humaira untuk lunch.

Euphoria Shaklee Wellness Fair

MV cuma ambil spagheti, lasagna, seketul rendang ayam dan 2 ketul kari daging. Cukupla, lepas ni nak timbang berat dan lemak pula..So, tak boleh makan BANYAK.. 🙂

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Ini pula favourite dessert untuk si kecil Humaira..Kena tambah untuk kali ke-2 yea.. 😎

Euphoria Shaklee Wellness Fair

Tengok muka Humaira, memang puas hati dapat makan sedap kan!

MV makan cepat sebab pukul 2.00 dah nak mula sesi petang pula..yang tu MV cerita di lain entry yea..

Kalau anda yang membaca ni nak join Shaklee, jom ambil peluang mendaftar bulan ini. Anda layak miliki multivitamin tertua di dunia secara percuma jika mendaftar sebagai ahli dengan belian produk Shaklee.  😉

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki yang Perlu Diberi Perhatian!

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki | Sistem Reproduksi lelaki merupakan satu siri organ yang terletak di luar tubuh berhampiran dengan kawasan pelvis lelaki. Peranan lelaki dalam pembiakan ialah pemancutan sperma ke dalam faraj perempuan. Sperma akan mensenyawakan ovum dan akan mengembang menjadi fetus, yang seterusnya akan dilahirkan sebagai bayi.

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

Bagi lelaki, organ-organ reproduktif luaran termasuk:

  • Zakar (Penis) : Otot organ tiub ini akan dipenuhi dengan darah semasa terangsang.
  • Skrotum (Scrotum) : Kantung buah zakar.
  • Buah zakar (Testicles) : Kedua-dua organ berbentuk bujur menghasilkan sel sperma dan testosteron.

Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, kencing manis, obesiti, strok, kelesuan dan banyak lagi. Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti :

  • Mati pucuk (erectile dysfunction)
  • Kemandulan
  • Jumlah sperma rendah
  • Testosteron rendah
  • Kanser buah zakar
  • Kanser prostat

sumber : Healthline.com

5 Cara untuk Meningkatkan Kesuburan Organ Reproduksi Lelaki

#1. Mengurangkan Gangguan Kesuburan Fizikal dan Kimia
Elakkan pakaian ketat
Menghadkan pendedahan kepada bahan kimia berbahaya atau sinaran X
Mengekalkan suhu yang sesuai di kawasan pangkal paha

#2. Makanan untuk Meningkatkan Kesuburan Lelaki
Dapatkan Antioksidan seperti Vitamin C dan E, glutathione, dan koenzim Q10 yang semuanya telah ditunjukkan untuk membantu mengurangkan kemandulan lelaki.

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

?zinc complex ~ meningkatkan bilangan, motiliti dan ciri-ciri fizikal sperma dan mengurangkan masalah mati pucuk

?Vitamin e ~ meningkatkan mobiliti sperma

?CoQ Health ~ Meningkatkan bilangan sperma dan mengurangkan peratusan bentuk sperma yang abnormal.

Mengambil suplemen multivitamin yang mengandungi vitamin C dan E serta bekalan nutrien penting lain yang baik untuk kesihatan organ reproduksi lelaki.

Kesihatan Organ Reproduksi Lelaki

Elakkan makanan yang mengurangkan jumlah sperma seperti minuman beralkohol dan daging merah.

#3. Kekalkan gaya hidup yang lebih sihat
Berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti
Elakkan pengambilan alkohol yang berlebihan
Mengurangkan tekanan
Mengekalkan berat badan yang sihat
Elakkan penggunaan dadah

#4. Dapatkan Rundingan Profesional
Lakukan ujian kuantiti sperma
Berjumpa pakar Urologi
Lakukan Ujian Hormon

#5. Kaedah semulajadi untuk meningkatkan jumlah sperma.

Herba dan homeopati boleh membantu anda untuk meningkatkan jumlah sperma anda.

sumber : Wikihow.com

Sempena Hari Bapa pada bulan Jun nanti, bolehla anda hadiahkan Set Kesihatan Lelaki ini untuk lelaki kesayangan anda. 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat.

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat | Perkara yang paling merisaukan adalah apabila anak kesayangan kita tidak sihat, kan? Demam terutamanya. Bawa pergi klinik, doktor bagi ubat demam, antibiotik, dua tiga hari baru sihat. Bulan depan demam lagi, ulang benda yang sama lagi. Sampai bila nak macam tu kan?

Apa yang MV lakukan bila Rania dan Humaira demam?

First and foremost MV akan visit doktor supaya boleh periksa mereka demam kerana apa.

Balik rumah MV akan jerlum kepala dengan letak towel basah kat kepala anak.

Kalau tengok anak tak ok juga MV akan buat garlic oil. Boleh buat lebih dan boleh disimpan.

Caranya mudah sahaja, ambil satu labu bawang putih, chopped, tak perlu buang kulit, bakar atas kuali tanpa minyak dengan api kecil.

Bila dah kekuningan, buang kulit, masukkan dalam bekas bertutup dan campurkan dengan minyak biasa dan ramas-ramas sampai minyak tu pon berbau garlic.

Kenapa bawang putih? Garlic ni dikenali sebagai antivirus dan antibakteria yang sangat hebat.

Selain itu, MV juga berikan anak-anak Vita-Lea® for Children. Anak MV amat gemar la sebab ada rasa masam anggur, manis xylitol yang menguatkan gigi dan tulang..??? Vitalea kids ini juga adalah nutrisi sihat untuk tumbesaran kanak-kanak.

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Jom tengok macam mana Ibu-ibu lain dalam group secret kami berkongsi cerita yang sama..

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Ini cerita puan Auntie kemai

“Last week wawa demam dan batuk..Seminggu sy jaga so cuti kan dia x g tadika..Rest kat rumah…3 hr lps tu faris plak batuk batuk

Sy igt ameer la yg bakal kena sbb dia tidur sebelah wawa tiap hari..faris plak bilik sendiri..Smp la minggu ke 2 Ameer paling kebal…g kuching dia langsung x selsema..

Baru sy perasan dlm 3 org ni yg paling rajin mkn vitalea ialah Ameer. ..daily kot sebiji dia kunyah…yg lg 2 org chew c je

so maknanya mmg vitalea mmg paling kuat juga immune booster utk Ameer ni

Perkongsian dari Puan Arnie

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

“Samalah..Hakim pun jarang giller demam, sampai tak ingat bila kali terakhir dia demam, Dia paling konsisten Che Vita-Lea tue..Si kakak celup-celup, dia suka Chew Vit C je. Chew Vita-Lea the best untuk fight demam/flu kan..”

Perkongsian ke-3 dari Puan Yana

Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat

Tapi saya perasan jugak lepas konsisten Vitalea tu jarang Marsha ni demam. Kalau kat grup WhatsApp kelas dia tu hari-hari budak tak sihat MC tak gi sekolah”

Alhamdulillah perkongsian yang bermakna buat ibu-ibu diluar sana..

Jom berikan Vita-Lea® for Children untuk kuatkan Sistem Imun Anak Lebih Kebal TANPA Ubat!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium | Mengikut kajial klinikal, Resveratrol sangat penting untuk memelihara DNA sel yang rosak akibat radikal bebas. Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran, cahaya matahari dan pembakaran lemak dalam badan. Ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser dan sakit jantung.

Banyak kajian klinikal telah dijalankan untuk mengetahui kelebihan resveratrol. Alhamdulillah, kajian telah membuktikan ianya berkesan untuk mengurangkan kesan penyakit darah tinggi, kencing manis, kanser, alzheimer.

Vivix® adalah yang paling ‘Premium’. Disebabkan Vivix® ni sangat hebat, ada yang menggelarnya sebagai “Tonik Ajaib”.

Malah ujian makmal yang dilakukan menunjukkan Vivix® sebagai pemakanan untuk kekal awet muda dan boleh membantu anda rasa muda 25 tahun!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium, pastinya tiada bandingan!

⏩ Menggalakan rangsangan penuaan yang sihat
⏩ Bantu menghalang kanser
⏩ Mengurangkan risiko penyakit jantung
⏩ Mengurangkan komplikasi penyakit diabetes
⏩ Menyokong kesihatan sendi
⏩ Mengurangkan insiden bagi penyakit Alzheimer
⏩ Membantu dalam pengurangan berat badan
⏩ Meningkatkan sistem imun
⏩ Meningkatkan kesihatan mata
⏩ Menyokong kesihatan keseluruhan badan

BERKESAN KE Vivix®?

Alhamdulillah setakat ni banyak testimoni positif, terutamanya daripada pesakit kencing manis, darah tinggi, mengurangkan kesan penyakit sle tanpa pengaruh steroid dan juga pesakit kanser.

Vivix® mengandungi reservatoral yang bertindak untuk merendahkan bacaan gula dalam darah.

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Pesakit Kanser Cergas Bertenaga Selepas Amalkan Vivix® dan suplemen lain selama 8 tahun!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Vivix® membantu perokok mengurangkan ketagihan merokok

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Vivix® memberi kesan dalam pengurusan berat badan!

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan Yang Premium

Vivix® menurunkan bacaan tekanan darah!

Manfaat VIVIX Untuk Kesihatan Yang Premium

Nikmati penjimatan berganda ganda dengan pembelian Vivix® melalui YES PACK!

Manfaat VIVIX Untuk Kesihatan Yang Premium

Dengan belian HEALTHY YOUNG WELLNESS anda akan dapat..
😍 Discount 5%
😍 Free membership worth RM79.50
😍 Free postage worth RM11
😍 Bonus cash back RM36
😍 Free Vita-Lea worth RM89

Tak sabar nak cuba Vivix®? Hubungi saya sekarang di nombor yang tertera