Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam

Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam

Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam |Kadang-kadang kita terlepas pandang untuk beri extra attention pada bahagian mata kan?. MV perasan ramai yangsuka post gambar dengan caption “Abaikan eyebagku” Eii eyebag semangkuk” “Eii,mata panda” dan macam-macam lagi. Instead of buat caption macam tu lebih baik la cari inisiatif untuk kurangkan masalah eyebag tu. Takkan la nak tunggu kedut seribu dah muncul baru nak pakai krim mata ataupun ada yang dah mencuba tetapi tak memberi kesan yang positif.

MV dulu pun eyebag tak payah cerita la, berbakul rasanya, mata panda tu memang tak boleh nak elakkan kalau kekurangan tidur dan stress. Bawah mata tu memang menjadi gelap dan garis penuaan juga kelihatan sangat jelas. Inilah pentingnya penggunaan krim malam.

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Tapi itu dulu, sekarang bila dah bertemu Overnight Renewal Whitening Cream, makin bersemangat waja nak kekalkan kesihatan mata kerana inilah krim malam terbaik yang pernah MV cuba untuk elakkan masalah eyebag. Sekarang usia semakin menginjak ke angka 40-an so kena bekerja keras untuk elakkan penuaan awal. Taknak la tua sebelum usia..

Soalan famous yang MV dapat dari customer : ‘Krim ni rasa camne? Apa kesan after pakai?’

Jawapan : Penah tak letak putih telur kat muka?

Lepas basuh muka rasa kulit tegang dan licin kan? plus terasa moist ja kulit muka..feeling like a queen bak kata kawan MV, puan Mai. Camtu la kesannya after pakai krim ni. Yang best, krim ni tiada bau. Tak percaya tengok la mukanya dengan tak mandi lagi tuh tapi muka tetap glowing tanpa eyebag!

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Testimoni Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam ‘Overnight Renewal Whitening Cream

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Mostly krim malam dan krim mata bukannya berharga seringgit dua. So, make it worth while for every cents of penny you spent. Dengan Overnight cream ni, masalah lingkaran mata gelap dapat diatasi dengan penggunaan yang konsisten. Jangan nak culas pula, setiap malam wajib sapu. Bawah ni MV kongsikan testimoni MV sendiri.

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Pastinya ibu-ibu nak kelihatan cantik kan di pagi raya nanti? Takkan la nak sambut tetamu dengan eyebag sebakul kan?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya!

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya | Anda tahu tak kebanyakan bahan pencuci serbaguna sekarang ni banyak mengandungi toksik yang boleh meresap ke dalam tubuh kita melalui kulit dan pernafasan? Scary tau kalau anda baca fakta ni:

  • Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon
  • Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve adalah sejenis meurotoksin yang merengsakan hidung
  • Mortoflin ialah bahan toksik yag merosakkan hati dan ginjal
  • Ammonia yang terkandung didalam bahan pencuci ialah sejenis racun yang meregsakan kulit, mata dan sistem pernafasan

Dah tahu fakta ni mesti buatkan kita tak senang duduk kan?. Malah bukan perkara luar biasa bila kita sering mendengar pekerja cleaning menghidap penyakit kronik setelah bertahun-tahun mengadap pencuci bahan berkimia ni.

MV dulu pun selalu juga guna pencuci multipurpose yang dijual di pasaran. Namun selepas ramai yang berkongsi tentang keberkesanan Basic H2™, maka MV pun beli la sebotol. Botolnya kecil dalam 16oz saja. Not bad, sekalipun tak berbau wangi tetapi keberkesanannya 200% lebih bagus dari apa yang MV guna sebelum ni.

Basic H2™, pencuci serbaguna semulajadi yang buatkan MV rasa seperti Superwoman!

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA bahan kimia

Fakta Basic H2™ Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA bahan kimia

  • Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
  • Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah

MV pernah berkongsi cerita baju anak MV yang kotor kesan dari minuman MILO dan makan coklat dulu dan Basic H2™ hilangkan kesan kotoran tanpa menggunakan peluntur! Best sangat  😎

Basic H2™ juga pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah. Lihat saja testimoni pengguna dibawah ni.

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA bahan kimia

Dengan menggunakan Basic H2™, tangan MV tidak kasar, lembut je dan tak perlu nak menyental lantai separuh nyawa nak hilangkan kesan kotor.  😉

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Hilangkan Bekas Parut Jerawat Berlubang!

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang | Pastinya tertekan bila muka penuh dengan bekas jerawat yang berlubang-lubang kan? Yang sedihnya, ada pula yang sampai bagi gelaran muka kawah bulan.

Parut jerawat berlubang?

Siapa kata parut jerawat berlubang tak boleh hilang? MV nak berkongsi ada cara nak hilangkan bekas parut jerawat berlubang ni. Ramai yang cakap parut jenis berlubang ni tak boleh atau susah sangat nak hilangkan kesannya. Mek nord sangat tidak setuju,susah tu ada betulnya sebab ia mungkin mengambil masa untuk hilangkan kesan tu. Kalau ikhtiar dengan cara yang betul, insyaAllah pasti ada hasilnya.

Sebab dah ramai sangat customer yang consume set kulit shaklee ini dan dapat hasil yang awesome. Apa yang sesuai untuk masalah ni?

Cara Hilangkan bekas parut jerawat berlubang dengan suplemen Shaklee

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Vitamin E sememangnya terkenal membantu masalah parut. Ia membantu memperbaiki tekstur kulit.

Vitamin C membina kolagen dan menjadikan kulit lebih anjal, halus dan cerah.

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

ESP memperbaiki semula struktur kulit..esp membina semula sel kulit yang baru untuk menghilangkan kesan parut pada kulit.

Collagen powder menganjalkan dan menegangkan kembali kulit serta kulit wajah licin dan berseri tanpa jerawat

Testimoni pengguna yang berjaya hilangkan bekas parut jerawat berlubang dengan suplemen Shaklee!

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Puan Tomei Stuff “Assalam, saya ingin berkongsi sedikit pengalaman. Hampir sebulan saya mengamalkan pengambilan vitamin E kompleks, lubang parut jerawat di muka saya semakin berkurang. Saya fikir jika menambah vitamin C, vitamin B komples, ESP, tentu kesannya akan lebih menggembirakan. TQ Shaklee.’

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Puan Jue Satria ” setelah sebulan ambil vita C & E..jerawat n parut dah kurang

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

LIANG PORI-PORI BESAR & KULIT ‘BERKAWAH’ kesan dari jerawat. Perubahan ketara SELEPAS 13HARI bersama Shaklee Collagen Powder & diambil bersama Vivix®

Jangan pernah SERIK dengan masalah kulit yang kita hadapi, cari jalan penyelesaian..InsyaAllah! kalau kita jumpa dermatologist pun, memang mereka akan berikan kita suplemen untuk kulit. Yang sebenarnya badan kita kekurangan nutrisi! Bukan semua orang mempunyai ketahanan badan yang sama, sebab itu la pentingnya pengambilan suplemen.

So sesiapa yang ada masalah parut jerawat yang berlubang tu jangan malu hubungi MV. InsyaAllah MV akan bantu anda dapat kulit yang halus mulus bebas parut😉

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur di Bulan Ramadhan

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur

Salam Jumaat semua, hari ni dah 24 hari kita berpuasa kan, alhamdulillah. Selepas sahur tadi ada yang tidur semula tak?. MV pasti ada diantara kita yang tidur semula sementara nak tunggu azan subuh kan? Apakata harini MV berkongsi tips elak mengantuk selepas sahur dengan anda semua.  😉

MV pun terkadang boleh tertidur sebab mengantuk tahap gaban. Tidur tak cukup bukan sebab bangun masak untuk sahur tapi bangun menyusu budak kenit Humaira. Terkadang sejam sekali dia berjaga nak menyusu, tak ke rabak mata ibu dia ni ha!. Sebenarnya bahaya tidur selepas sahur ni. Syukur MV bukan jenis makan nasi masa sahur, hanya minum Set Mighty 3 Gems sahaja untuk kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa  😉

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur

Tips Elak Mengantuk Selepas Sahur cara MV

Kalau mengantuk tahap gaban pun MV tetap tunggu sehingga 2 jam. Kenapa 2 jam? Dalam tempoh 2 jam ni makanan dah tercerna so boleh la MV lelapkan mata seketika. So lemak-lemak degil pasti tak dapat berkumpul dengan meriah kat badan.

Cara lain pula masa sahur jangan makan terlalu mewah seperti berbuka puasa. Makanan yang berlemak dan lauk-pauk berminyak memerlukan masa untuk dicerna manakala nasi dengan sayur berkuah atau telur dan ikan rebus biasanya memerlukan lebih kurang satu jam untuk dicerna.

Sebab itu kita disarankan bersahur sejam sebelum imsak iaitu sekitar jam 4.30 hingga 5 pagi.

10 minit sebelum habis waktu imsak tu MV bancuh secawan Cinch® Energy Tea Mix untuk cara mudah mempercepatkan metabolisma badan MV. Almaklumla dah pertengahan 30-an ni pastinya metabolisma menurun.

tips elak mengantuk selepas sahur

Bukan MV seorang ja yang amalkan tips  ni. Perkongsian team media sosial telegram MV pun meriah dengan testimoni ibu-ibu yang semuanya pengamal tegar Cinch® Energy Tea Mix dan juga Set Mighty 3 Gems Shaklee..

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

tips elak mengantuk selepas sahur

Bestkan? Masih belum terlambat lagi anda nak amalkan tips ni. Sambil bertenaga dan beramal ibadat merebut 10 malam terakhir di bulan Ramadhan ni.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best!

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best!

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best! | Harini nak cerita sikit pengalaman menggunakan Gentle Deep Foaming Cleanser atau pencuci muka Nutriwhite. Pencuci muka paling lama MV pernah guna setakat ni. Inilah rutin langkah penjagaan kulit untuk kulit lebih sempurna yang MV amalkan setiap hari.

Sebelum ni MV gunakan jenama lain, beli pun sebab terpengaruh dengan model jenama tersebut. Tetapi, kesannya lagi teruk kot sebab tak sesuai dengan kulit muka MV. Pertama kali beli Gentle Deep Foaming Cleanser Februari 2014, then masuk tiub kedua Oktober 2014. Berkongsi dengan suami, tahan la sampai 9 bulan. Tiub ketiga MV dah beli siap-siap sebelum kenaikan GST hari tu.. 😉

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best

Harga RM126.14 termasuk pos dan GST

Bestnya Pencuci Muka Shaklee, Gentle Deep Foaming Cleanser ni!

1) Muka rasa bersih selepas dicuci
2) Tiada rasa sakit atau pedih di wajah
3) membantu singkirkan whitehead dan blackhead dengan mudah
4) Kulit muka rasa tegang dan gebu
5) Tiada langsung rasa melekit atau berminyak

Bahan bahan dalam Gentle Deep Foaming Cleanser semuanya dari sumber semulajadi ye!

1) Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit.

2) Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkan kelembapan kulit.

3) Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit.

Apakata nak MV berkongsi pengalaman pengguna lain pula..

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best

Best sangat tau guna Gentle Deep Foaming Cleanser ni…Kulit kusam dapat diatasi dengan 1 tiub sahaja. Tapi kalau nak kesan yang lebih optimum, boleh cuba 1 set. Lagi berbaloi-baloi hasilnya.

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best

Kulit kita juga memerlukan makanan yang berkualiti untuk memastikan ianya sentiasa sihat dan cantik. Pilihan terbaik jika anda gabungkan Suplemen dari Set Kecantikan Shaklee dan juga Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite ni. Pastinya berseri di pagi lebaran nanti.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee