Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Shaklee CSR YES 5 Incentives

Shaklee CSR YES 5 Incentives

Shaklee CSR YES 5 Incentives | One of the admirable continuous efforts of Shaklee is in their commitment of providing a healthier life for everyone and a better life for anyone is via its CSR programme.

Under Shaklee Cares; Shaklee had launched Shaklee Cares for Our Children for underprivileged children and now the newly launched CSR initiative is the Shaklee Cares for Our Youth, where the YES (Youth Entrepreneur System) comes in.

How YES (Youth Entrepreneur System) works:

YES is ideally suited for the young and the young-at-heart looking for financial freedom and time freedom.
“Becoming an entrepreneur with YES is as simple as joining Shaklee, using our products and sharing these products with your community of friends and family,” says Victor.

Shaklee Blogger Day 2015 The Pinnacle Sunway, 1 June 2015

In conjunction with Shaklee 60th anniversary, Shaklee Malaysia has launched the YES program (Young Entrepreneur System) to support all the Malaysians who are ambitious to live in a better life and have strong determination to be the next millionaire in Shaklee to join this program.

In this CSR project, Shaklee offers the followings to support your business;

1. We incentivize you additional 100% matching bonus when you inviting business entrepreneurs to participate in the YES program. By doing so, you are helping more people to stay in a healthier and better lives

2. We incentivize you additional 50% matching your nett income for as long as 13 months. Example: Nett income + additional 50% bonus

3. Shaklee premium quality products will ensure you live in an optimum health. Shaklee products are always safe, always works and always work.

4. We provide seminars and trainings to equip you with necessary knowledges and skills to run Shaklee business professionally

5. You will have a chance to travel with Shaklee for all the 5 stars treatment incentive trips absolutely Free.

In summarize, Shaklee CSR YES 5 Incentives are:

#1. Vita-lea 100 years celebration incentive

Shaklee CSR YES 5 Incentives

#2. YES 100% Enrolment Matching Bonus Incentive

#3. YES rank up bonus incentive upto RM5000*

#4. YES wellness Packs Incentive

Shaklee CSR YES 5 Incentives

#5. YES matching bonus incentive

In the past 60 years, Shaklee has paid more than RM25 billions commission and has successfully built thousands of millionaires.

Are you the next Millionaire in Shaklee?

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix | Kalau sudah pernah mencuba berhenti merokok dengan mendadak atau ‘cold turkey’, tentu ramai yang kata “taubat, tak sanggup dah!”.

Terseksa jiwa dan mental, kadang-kala sampai terkeluar air mata Jantan menahan nafsu ‘mengepam asap’.

MV memang tak suka pada perokok. Sorry to say walaupun sebenarnya semua adik beradik lelaki MV adalah perokok tegar juga. Orang duk kisah pasal GST la ni pun still tiada impak maksima pada wang ringgit mereka..Mereka tetap merokok!

MV memohon maaf kepada perokok di luar sana jika terasa, bukan niat untuk ‘marah’ kepada anda tetapi sayangilah nyawa anda dan orang sekeliling anda.

Buat Anda Yang Ingin Berhenti Rokok

Jika anda seorang perokok tegar dan ingin berhenti merokok, resveratrol mungkin boleh membantu anda.

🎉Vivix®🎉 .

Vivix® mengandungi antioksidan yang sangat tinggi (6000 ORAC) dan berupaya membantu mengeluarkan nikotin dari dalam darah dengan cepat.

✔️ Antioksidan yang tinggi dapat memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak akibat asap rokok.

✔️ Diet anti oksidan yang betul mampu mengurangkan pengaruh merokok disamping mengurangkan ketagihan nikotin.

✔️ Antioksidan dapat membantu menstabilkan radikal bebas yang tidak stabil akibat nikotin.

✔️ Antioksidan membantu melindungi dan memperbaiki semula DNA yang telah terjejas akibat NIKOTIN .

Jom kita kongsi pengalaman perokok tegar yang hanya mencuba dengan Vivix®.

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

#Testimoni 1 ~ “suami saya dulu mmg susah nak berhenti merokok. Setipa tahun ade azamnya nak berhenti merokok tp hanya ckp jer. Last thun lepas saya ada bg vivix, suami minum jer. Dia tanya ni vitamin apa sedap jer. Sampai sehari 2x minum. Bila time nak merokok hanya separuh je hisap. Dia kata rokok apa ni pahit semacam jer. Last rokok ade separuh kotak dia buang jer. Dan tak beli dah alhamdulillah,,”

Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix

#Testimoni 2 ~ “..dah kurang hisap rokok, dulu satu ari dua bungkus, skrang boleh kata 5, 6 batang..Rasa mcm x sedap, tunggu la stu dua hari lagi, harap2 boleh berhenti..”

AWAS! pengguna Vivix® yang hendak berhenti merokok claim lidah mereka terasa pahit dan sensasi hendak muntah apabila mengambilnya.

Banyak manfaat Vivix® untuk kesihatan yang premium.

MV tak kata ‘PASTI’ berenti merokok, tapi insyaAllah akan ada perubahan pada tabiat merokok tu. MV tahu hanya perokok sahaja yang tahu kesukaran untuk melupakan rokok tapi tak salah kalau berusaha kan? Dan kena percaya juga, segalanya dengan kehendak Allah. Jadi disamping mencuba, sentiasa lah panjatkan doa moga termakbul hasrat!

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee?

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee | Shaklee provides an opportunity for people of all ages to build a successful business to achieve financial independence. Here are my Top 10 Reasons you must JOIN shaklee in 2015!

#1. Payout of RM26 Billion for sharing Shaklee products

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#2. Shaklee Malaysia has grown 1000% in the past six (6) years

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#3. Shaklee is #1 Natural Nutrition Company in the U.S.

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#4. The Shaklee Difference: ALWAYS SAFE, ALWAYS WORKS, ALWAYS GREEN

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#5. Landmark Study showed people who took Shaklee supplements had markedly better health than people who took either a single mulitivitamin or no supplements at all.

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#6. Shaklee are in 9 countries, reaching out to 1/2 of the world’s population.

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#7 Recognition from BrandLaureate in 2014/2015 as BEST MLM brand in nutrition

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

Enjoy our excitement on the appreciation awards!

#8 Reaching out to underprivileged children by giving nutritional support

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#9. Incentive trips included Japan, Australia, Spain, Portugal. Italy, Switzerland, France, United Kongdom and United States

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

#10. 1st company in the world to obtain Climate NeutralTM certification & offset its CO2 emissions.

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

Shaklee Malaysia invites you to share our products and experience the benefits of your own Shaklee business. If you have ever entertained thoughts of'”being your own boss”, welcome to the world of entrepreneurs!.

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

Now effective, a NEW feature has been added on for your convenience at our Shaklee website at www.shaklee.com.my

KENAPA Perlu Mendaftar Ahli Shaklee

A click on the “JOIN NOW” button enables you to get in touch with Shaklee Malaysia. You can use my Shaklee ID 882633 as your sponsor.

This express enrollment enables Shaklee Malaysia to assign a distributor like me to this potential prospect, if they have not identified a Shaklee distributor as their contact.

I hope you will enjoy the benefits of the Express Enrolment tool.

Welcome to Shaklee Family..

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin | Salah satu kesan selepas bersalin yang paling ditakuti adalah rambut gugur. Mana taknya, bila cuci rambut, rambut yang gugur tu saja boleh penuh lantai bilik mandi, kadang-kadang sampai tersumbat. Belum cerita pasal sikat lagi, mesti ada yang terlekat. Mulalah kita sana sini cari tips elak rambut gugur selepas bersalin, kan?

PUNCA RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN?

Ada beberapa sebab atau faktor kenapa rambut kita mudah gugur selepas bersalin:

❀ Perubahan hormon estrogen dan progesteron yang menyebabkan rambut mudah gugur.
❀ Stress. Tekanan menguruskan rumah tangga, anak-anak dan kerjaya.
❀ Kawalan pemakanan selepas bersalin boleh menyebabkan kekurangan nutrisi penting untuk kekuatan rambut.
❀ Faktor usia juga memainkan peranan yang penting kerana semakin berusia semakin rendah kadar pertumbuhan rambut baru.

Sebenarnya banyak lagi faktor-faktor yang boleh menyebabkan rambut gugur selepas bersalin. Tapi tak kan kita nak biar kan rambut kita berterusan gugur. Tentu lah kita tak nak kelihatan botak di usia muda kan? Suami tengok pun tak ada selera.

ZINC COMPLEX Bantu Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Kekurangan zink juga boleh menyebabkan folikel rambut menjadi lemah. Zink dan keguguran rambut amat berkait rapat.

Zinc benefits for hair include promotion of cell reproduction, tissue growth and repair of broken tissues. It also maintains the oil-secreting glands that are attached to your hair follicles, thus decreasing their chances of falling off.

Jadi, cara mudah untuk dapatkan zink adalah melalui pengambilan Zinc Complex.

Ini yang MV amalkan selepas bersalin. Sebabnya MV berpantang secara moden, so memang makan zink untuk cepatkan penyembuhan luka. Tapi, kesan sampingan lain pula yang dapat, rambut semakin kurang gugur. Mau MV tak seronok!!

Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut. Zink boleh memainkan peranan yang penting dalam modulation paras testosteron pada lelaki normal. Apabila hormon seimbang maka risiko kehilangan rambut boleh dikurangkan.

Lihat saja testimoni pengguna ni, pastinya gembira bila rambut gugur dah kurang.

Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Jadi, kalau ibu-ibu lepas bersalin nak kawal dan elak rambut gugur lepas bersalin, MV amat galakkan pengambilan zinc complex. Hanya 2 biji sehari mampu jimat duit anda beli shampoo atau tonik mahal-mahal untuk elak rambut gugur.

Mudahkan nak dapat rambut yang cantik dan sihat?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Kemeriahan SHAKLEE National Conference 2015!

Kemeriahan SHAKLEE National Conference 2015!

Kemeriahan shaklee national conference 2015 | Selamat pagi dunia! Setiap tahun memang MV dan distributor Shaklee lain menantikan acara berprestij dari shaklee ini. Tahun ini National Conference berlangsung di Mines Exhibition Centre (MIECC) sekitar 5-7 june 2015 yang lepas.

BAHANG NATIONAL CONFERENCE 2015 MASIH LAGI TERASA!

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Qualifiers yang layak dihadiahkan 5 star penginapan di PALACE OF THE GOLDEN HORSES 3D2N, KL tour dan siap ada dinner yang bertemakan ‘Majestic Dinner’ ha..ala-ala diraja gitu tau..  😉

Kemeriahan shaklee national conference 2015

MV beli 2 tiket sahaja tahun ni..RM60 la

Bagi yang datang dan menyaksikan acara dengan pembelian tiket berharga RM30 pun dihadiahkan door gift yang cukup lumayan!

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Best tau shaker ni, siap ada compartment untuk letak vitamin di bawahnya tau!

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Banyaknya MV dapat free gift! Ada nampak collagen tu kan? Harga RM168.40 (8 sachets)

MV first time join dan sempat pergi hari kedua sahaja..Namun kemeriahannya sangat terasa. Anak-anak pun turut merasai kegembiraannya..Tengok saja la depa ni berposing sakan!

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Next year kami naik jadi MASTER COORDINATOR!

Ditingkat bawah pula ada expo ytang disediakan oleh pihak Shaklee untuk mereka yang ingin membeli dan mengenal lebih dekat tentang bisnes Shaklee ni..

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Antara booth yang dibuka sempena Shaklee NC 2015!

Tahun ni Shaklee tak lancarkan produk baru, tapi ada surprise iaitu “My Shaklee” Apps..so, lebih senang nak bisnes shaklee la lepas ni..

Download from the App Store or Google play Store today!

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Shaklee melancarkan Mobile Apps pula tahun 2015!

Android – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.leapfactor.shaklee.phone.salesfactor&hl=en

Apple – https://itunes.apple.com/us/app/my-shaklee-hd/id995254007?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Setiap kali selepas penghargaan award untuk semua Qualifier tu, diselitkan sharing daripada Master Coordinators yang terpilih! Bestnya mendengar sharing mereka yang sememangnya dah BERJAYA di dalam bisnes Shaklee ni.

Kemeriahan shaklee national conference 2015

Last untuk hiburan semua, Shaklee menjemput Ratu Rock Ella tau! MV tak sempat nak tengok pun..Masa nak turun balik tu berselisih bahu dengannya, tapi tak terfikir pun nak selfie!..Dah balik baru teringat..hihi

Best kan? MV nak ceritakan semua tetapi macam tak muat pula dalam blog ni..

Jom sertai bisnes SHAKLEE dan lauskan empayar anda untuk membantu lebih ramai lagi diluar sana mendapatkan ‘KEBEBASAN KEWANGAN’