Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best!

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best!

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best! | Harini nak cerita sikit pengalaman menggunakan Gentle Deep Foaming Cleanser atau pencuci muka Nutriwhite. Pencuci muka paling lama MV pernah guna setakat ni. Inilah rutin langkah penjagaan kulit untuk kulit lebih sempurna yang MV amalkan setiap hari.

Sebelum ni MV gunakan jenama lain, beli pun sebab terpengaruh dengan model jenama tersebut. Tetapi, kesannya lagi teruk kot sebab tak sesuai dengan kulit muka MV. Pertama kali beli Gentle Deep Foaming Cleanser Februari 2014, then masuk tiub kedua Oktober 2014. Berkongsi dengan suami, tahan la sampai 9 bulan. Tiub ketiga MV dah beli siap-siap sebelum kenaikan GST hari tu.. 😉

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best

Harga RM126.14 termasuk pos dan GST

Bestnya Pencuci Muka Shaklee, Gentle Deep Foaming Cleanser ni!

1) Muka rasa bersih selepas dicuci
2) Tiada rasa sakit atau pedih di wajah
3) membantu singkirkan whitehead dan blackhead dengan mudah
4) Kulit muka rasa tegang dan gebu
5) Tiada langsung rasa melekit atau berminyak

Bahan bahan dalam Gentle Deep Foaming Cleanser semuanya dari sumber semulajadi ye!

1) Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit.

2) Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkan kelembapan kulit.

3) Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit.

Apakata nak MV berkongsi pengalaman pengguna lain pula..

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best

Best sangat tau guna Gentle Deep Foaming Cleanser ni…Kulit kusam dapat diatasi dengan 1 tiub sahaja. Tapi kalau nak kesan yang lebih optimum, boleh cuba 1 set. Lagi berbaloi-baloi hasilnya.

Alhamdulillah, Sudah Berjumpa Pencuci Muka Yang Best

Kulit kita juga memerlukan makanan yang berkualiti untuk memastikan ianya sentiasa sihat dan cantik. Pilihan terbaik jika anda gabungkan Suplemen dari Set Kecantikan Shaklee dan juga Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite ni. Pastinya berseri di pagi lebaran nanti.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang!

Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang

Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang | Oh jerawat!!! Siapa yang suka jerawat? Pastinya tak da siapa pun yang suka kan termasukla MV. Nak pula tinggal lagi 2 minggu nak menyambut lebaran. Pastinya kelam kabut nak cari produk untuk cantikkan muka kan?  😉

MV nak berkongsi Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang dengan anda semua!

MV mengamalkan  B-complex, Vitamin C, Vitamin E dan ESP setiap hari TANPA jemu!

Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang

Setiap satu ni ada peranan dan kelebihan masing-masing. Sebab tulah bila ada yang tanya MV boleh kalau saya ambil 1 atau 2 produk sahaja? MV jawab mestila boleh TETAPI kesannya takkan sama la dengan apa yang MV pakai.

Anda mesti nak tahu kan kenapa MV suka sangat produk ni..jom baca sampai habis  😀

Vitamin C adalah antioksidan yang melindungi kulit dari pencemaran udara, buang toksin dalam badan dan menrangsang pembentukan kolagen.

Vitamin E Dengan selenium & grape seed extract ianya 50x ganda lebih berkesan berbanding Vita C. Menghalang sunburn, menghilangkan parut jerawat dan jeragat serta melembapkan kulit muka yang kusam dan kering.

Vitamin B-complex membantu mencegah pigmentasi dan mengurangkan jerawat.

ESP pula sumber protein untuk memperbaiki sel-sel kulit.Juga untuk menghilangkan kesan-kesan parut jerawat.

Jom MV kongsikan testimoni dari Puan Rolin..

Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang

Awal puasa hari tu, muka saya tiba-tiba ‘dihinggapi’ jerawat besar. Tengok je la dalam gambar tu. Nampak jelas kan, 2 tompok merah tu. Sampai kawan-kawan ofis ramai yang tegur😓. Lepas dah baik jerawat, ADA PARUT PULAK !!!! 😭😭😭😭

Adoi dah bulan puasa ni baru la jerawat nak tumbuh. Tak lama lagi nak raya. Macam mana nak raya dengan muka bertompok ni? Maka saya pun gigih la consume suplemen2 KECANTIKAN saya :
✅ ESP
✅ Vitamin C
✅ Vitamin E
✅ B Complex

Tak miss setiap hari tau. Vitamin E tu bukan saja saya makan, malah saya sapu kat parut jerawat tu. Hasilnya lepas 2 minggu, tadaaaaa!!!! Alhamdulillah..JERAWAT CEPAT KERING & PARUT CEPAT HILANG. syukur dah hilang parut tu..Lega..

Apa-apa pun adalah lebih baik kita menjaga kebersihan kulit wajah dan menjaga pemakanan untuk mengelakkan jerawat dari menumpang di wajah kita. Bukan ke mencegah itu lebih senang dari merawat.  😎

Semoga tips tentang cara menghilangkan jerawat dengan cepat ini bermanfaat.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan

Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan

Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan | Lamanya tak update blog..Rasa rindu pula..dah 14 hari kita berpuasa kan? Apa khabar semuanya? Bagaimana ibadah berpuasa?

Sebenarnya MV baru pulang dari kampung, menziarahi ayah yang kurang sihat. Agak lama juga berada disana, dalam 10 hari gitu. Ayah disahkan demam virus, ada jangkitan didalam mulut. Tak tahu macam mana boleh dapat virus tu. Tapi, syukur alhamdulillah tak melarat ke tempat lain.

Selama demam sepanjang 7 hari tu ayah tetap berpuasa, ayah cuma bertahan dengan makan kurma dan buah anggur sahaja. Kalau tak makan mana nak dapat tenaga kan? MV memag terkejut sangat tengok keadaan ayah, cengkung dan tidak bertenaga langsung  😥

Sebagai anak, memang MV sedih. Umur ayah pun dah 72 tahun kan. Kalau tak cukup zat dan ditambah pula tengah berpuasa, memang berat badan pun boleh turun mendadak.

Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan

So, MV cuba ikhtiarkan untuk memujuk ayah minum Performance Drink. MV campurkan sesudu Performance drink ni dengan fresh oren. Nampak ayah nak minum, cuma ayah cakap masam sikit  😉

Setiap kali berbuka memang MV akan buatkan air ni untuk ayah. Alhamdulillah, ayah nampak kurang berbaring, dah mula bangun untuk mengaji dan paling bahagia bila ayah dah boleh pergi ke masjid semula pada Jumaat lepas setelah miss 2 kali solat Jumaat.

Masa MV balik ke sini, nampak ayah dah semakin sihat. Makan pun dah lalu, siap order nasi beriyani gulai kambing dan gulai itik lagi. Sahur pun bertambah bila makan. Alhamdulillah, lapang sikit hati nak tinggalkan ayah walaupun sedih..

Jom amalkan Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan di Bulan Ramadhan!

Baguskah minuman tenaga Performance® Natural Orange ni?! Ujian klinikal membuktikan bahawa rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam badan. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance Drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Terbukti secara Klinikal

Performance Drink Minuman Memberi Tenaga dan Kecergasan

  • Ujian makmal terhadap atlet cemerlang menunjukkan bahawa Performance Shaklee membekalkan spektrum elektrolit yang menyeluruh, termasuk kalsium dan magnesium (ciri unik yang tidak dimiliki oleh jenama terkemuka)

Performance® Natural Orange mampu memberi kecergasan dan sesuai untuk seisi keluarga. Amat disyorkan sepanjang berpuasa dan elak dehidrasi musim panas melampau sekarang ini untuk mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh. MV pun memang wajib ambil sebab ia membuatkan badan MV kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa | Selamat berpuasa untuk semua pembaca MV. Macammana baru berpuasa sehari ni? Lapar? Letih? Tak bermaya? Atau kekal cergas macam orang tak puasa  😎

Walaupun berpuasa, tugas-tugas harian tetap perlu dijalankan seperti biasa tambah pula kita disunatkan untuk menjalankan amalan-amalan sunat seperti solat sunat tarawih, sunat tahajjud, bertadarrus dan banyak lagi kan?. Sebab tu penting untuk kita kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa sepanjang hari.

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa? Tiru Macam MV – Memang Berbaloi!

Untuk kekal cergas sepanjang berpuasa, MV tetap mengamalkan ESP Soy Protein Isolate Powder (ESP) bersama Mealshakes dan Performance Natural Orange (PD) seperti tahun yang lalu.

Memang MV rasa bertenaga, kenyang lebih lama, tak lapar, haus pun tidak (walaupun masih lagi menyusukan anak). Rahsia yang bukan lagi rahsia  🙂

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

SET MIGHTY 3 GEM untuk kekal cergas bertenaga walaupun berpuasa

Apa fungsi minuman-minuman berkhasiat ini?

#1. ESP – sumber protein tinggi yang akan membuatkan mek nord rasa kenyang yang lebih lama. .

#2. Meal Shakes – bekalan nutrien lengkap untuk menyokong badan sepanjang berpuasa

#3. Performance Natural Orange – mengelakkan kehilangan air dalam badan secara pantas serta mengekalkan paras glukosa dalam badan untuk elak keletihan.

MV suka bancuh 3 minuman ni dengan air kosong je. Performance Drink + ESP + Meal Shakes campur air kosong, shake guna shaker shaklee tu. Waaahhh memang sedap!!

Kalau minum berasingan, MV suka bancuh dengan Full Cream Milk. Memang rasa lain macam sedapnya.

MV juga ingin sarankan anda meminum 6-8 gelas air sehari walaupun berpuasa. Anda boleh kira sendiri mengikut keperluan berat badan anda. Nak senang tengok imej yang MV bagi kat bawah.

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa 3

Tips minum 8 gelas air di bulan Ramadhan

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

1. Minum 1 gelas air selepas azan maghrib
2. Minum 1 gelas air selepas solat maghrib
3. Minum 1 gelas air selepas makan
4. Minum 1 gelas air selepas solat isyak
5. Minum 1 gelas air selepas solat tarawih
6. Minum 1 gelas air sebelum tidur
7. Minum 1 gelas air selepas bangun untuk bersahur
8. Minum 1 gelas air selepas bersahur

Mudahkan? TAHNIAH! cukup 8 gelas sehari  😉

Apa kata pengguna yang mengamalkan Set Mighty 3 Gems ni semasa berpuasa?

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Kekal Cergas Bertenaga Walaupun Berpuasa

Anda Ada Tips Yang Lebih Hebat?

Jika anda mempunyai sebarang tips yang lebih baik untuk kekal cergas sepanjang berpuasa, apa kata anda kongsikan di ruangan komen di bawah ini, insyaAllah bermanfaat untuk semua.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee

Luka Kemalangan Cepat Sembuh Selepas Mencuba Vivix!

Luka Kemalangan Cepat Sembuh

Luka Kemalangan Cepat Sembuh | Luka akibat pembedahan atau kemalangan kecil biasanya akan sembuh dengan sendiri dan cepat bergantung pada tahap kesihatan dan umur seseorang. Tetapi bagi luka pembedahan major ia lebih lambat dan sukar untuk sembuh apatah lagi ditambah pula faktor-faktor seperti :

  • usia yang telah lanjut
  • kekurangan nutrisi dalam pemakanan
  • penyakit-penyakit yang dihidapi seperti kencing manis.
  • Jangkitan kuman pada luka

Luka pembedahan atau kemalangan jika lambat sembuh dikhuatiri mengundang pelbagai masalah lain seperti bernanah dan jangkitan kuman merebak hingga menganggu organ-organ penting. Oleh itu sangat penting untuk mengetahui cara untuk sembuhkan luka pembedahan atau kemalangan dengan cepat.

Luka Kemalangan Cepat Sembuh Selepas Mencuba Vivix®

Ini testimoni customer MV, Puan H. Beliau menghubungi MV pada 16/5/2015 untuk mencuba Vivix®. Puan H ni nak beli untuk adiknya yang dah sebulan terlantar kat hospital setelah kemalangan. Tempat pembedahan bernanah..

Pada 11/6/2015, Puan H kembali menghubungi MV dan mengkhabarkan berita gembira yang luka adiknya cepat sembuh. Sebelum tu doktor beritahu ada kuman. Selepas 2-3x minum vivix, adiknya buang air besar keluar najis seperti nanah berwarna putih.

Memang berbaloi beli, ibu kepada Puan H cakap..walaupun mahal tetapi cepat pulih..dan adiknya pun tak sakit..Alhamdulillah syukurnya MV dengar..

Ini adalah bualan MV bersama Puan H..

Luka Kemalangan Cepat Sembuh

Apa yang hebatnya Vivix® ni?

Vivix® adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix® begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Antara faedah lain khasiat Vivix® ialah :

Luka Kemalangan Cepat Sembuh

◆Mengelakkan cyst and fibroid

◆Mengelakkan kanser payudara

◆Anti-aging, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus pada muka dan keseluruhan badan

◆Untuk kelihatan Awet Muda dari USIA SEBENAR

◆Mengurangkan masalah rambut gugur

◆Mengelakkan gemuk dan obes

◆Mengurangkan gatal yang disebabkan oleh resdung

◆Mengurangkan jeragat dan juga jerawat

◆Meningkatkan kesihatan dan memberi tenaga kepada Pesakit Kanser, Diabetes, Gout, Strok, Darah Tinggi, Sakit Jantung dan SLE

◆Sesuai untuk perokok tegar, mengurangkan sakit dada dan mencairkan kahak dan lendir akibat rokok serta insyaAllah mampu membantu untuk menghentikan ketagihan pada rokok. Ada testimoni pengguna yang mengadu rokok terasa pahit setelah mencuba vivix.

Bulan ini ada promosi dengan pembelian 2 botol Vivix® (Healthy Young Living), anda layak menerima:

  • FREE membership RM69.50
  • FREE Vitalea Iron Formula RM88.75
  • Cashback RM36.10
  • Discount 5% from member price

TAK NAK AMBIL VITAMIN BANYAK-BANYAK? MENGHIDAP DARAH TINGGI DAN DIABETIS? DAPATKAN VIVIX SEKARANG!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee