Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas | Banyak juga anak-anak dapat duit raya tahun ni, syukur Alhamdulillah. Rasa nak tukarkan jadi emas Public Gold la. Lagi bagus. Terjaga juga duit anak-anak tu

Tapi macam mana ya nak beli emas tu? Ha, mungkin anda pernah terbaca, sama ada di facebook atau di website, tentang cara nak beli emas Public Gold. Ada orang yang promosikan simpan melalui Gold Accumulation Program (GAP). Ada juga yang suruh order je dekat website Public Gold. Ada juga yang offer beli dengan dealer Public Gold terus.

MV dah lama follow ejen PG Mohd Zulkifli ni dan berkesempatan bertemu beliau dan isterinya pada bulan Februari yang lepas. Banyak perkongsian yang bermanfaat untuk MV timbangkan bila nak buat pelaburan ni. Tapi, sampai la 2 hari lepas baru MV terbuka hati nak ‘tukar’ duit raya anak-anak menjadi pelaburan emas.

Beli melalui akaun GAP

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

MV menghubungi Puan Najdah, isteri kepada En.Mohd Zulkifli dan mohon bantuannya untuk uruskan pembelian pertama. Masa beli tu harga LBMA RM147/g, so dapat la MV beli 2g untuk anak-anak. Selepas urusan pembelian yang diuruskan oleh Pn Najdah selesai, MV akan menerima email dari pihak Public Gold dalam masa 48 jam. (Sila rujuk pada imej di bawah) 😉

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Untuk pembelian GAP akan datang, MV boleh bank in terus ke akaun PG mengikut langkah yang diberikan oleh Pn. Najdah.

#1 – Bank in Duit
—————-

Bank in duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my.

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga disemak sehari sekali jam 12.00mlm)

#2 – Emailkan Slip Bayaran
————————-

Emailkan slip byrn ke gap@publicgold.com.my dan cc kepada najdah3881@gmail.com utk memudahkn najdah follow up PG (jika perlu)

(Slip bayaran tu simpan baik2 untuk rujukan masa depan)

#3 – Whatsapp Maklumat
———————

Whatsapp maklumat ke 017-4866 916, taip;

PGxxxxxx BELI GAP RMxxx (Tarikh & Masa yg tertera di Slip Bayaran)

a. Nama penuh
b. No ic

(Maklumat lain tak perlu sebab dah ada dalam rekod PG)

#4 – Tunggu GAP Statement
————————-

Tunggu PG emailkan GAP Statement dalam masa 2 hari bekerja. Kalau tak terima juga statement tu, bagi tahu najdah untuk najdah follow up dgn PG.

(Bila2 nak keluarkan atau ambil emas tu, datang di office PG tunjuk i/c je)

Itulah secara ringkas beli emas melalui GAP. Untuk persoalan tentang prosedur tambah lagi simpanan GAP, atau cara nak jual balik GAP tu, boleh baca panduan yang dalam artikel Mudahnya Simpan Emas Dengan GAP Public Gold.

Alhamdulillah, selamat dah duit raya anak-anak MV. Ini juga untuk masa depan mereka. Bak kata pepatah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit  😎

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Sekarang ni pelbagai kaedah digunakan untuk membantu lenyapkan ketagihan merokok dengan mudah. Kenaikan harga rokok dan kesan GST juga diharap dapat mengurangkan pembelian rokok. Terapi menghisap gula-gula mentol atau mengunyah chewing gum juga antara kaedah yang paling popular untuk menghentikan tabiat merokok, tetapi ramai yang mengakui ianya bersifat sementara.

Anda pun mesti sudah maklum bahawa jauh di sudut hati, anda merasakan anda ada kemahuan untuk berhenti merokok. Masalahnya adalah, anda sering menangguh dan cuba berkali-kali hanya untuk mengurangkan jumlah yang dihisap sehari-hari daripada terus berhenti serta-merta.

Sebabnya, anda pernah cuba tetapi tidak tahan dengan rasa yang datang menyerang mulut dan lidah anda disebabkan ketagihan. Perasaan “ketidakselesaan” seperti bibir terasa kering, rasa tak tenteram, dada terasa kosong dan sebagainya adalah disebabkan fenomena “withdrawal”, iaitu ketidakselesaan badan dalam bertoleransi dengan kekurangan nikotin dalam badan.

Testimoni Vivix® Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah dalam tempoh 2 Minggu

Customer Puan Sujaihah @ MyinfoVitamin yang berusia 24 tahun, seorang perokok tegar sejak remaja sanggup mengeluarkan duit gaji untuk membeli Vivix®. Encik Adam mula minum Vivix® 2 hari sebelum puasa. Alhamdulillah selepas 2 minggu konsisten mengamalkan Vivix®, Encik Adam tidak rasa ketagih langsung

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Ini screenshot asal SMS customer beliau Alhamdulillah kak, dah 2 minggu saya tak smoke, hihihi..Yang paling pelik, sepanjang 2 minggu ni tak rasa ketagih pulak..biasanya kalau saya tak smoke 2, 3 hari je dah naik gian..”

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Vivix® membantu menghilangkan rasa ketagihan itu dengan cepat dan berkesan, sehingga anda seolah-olah lupa yang anda adalah seorang perokok. Inilah cecair yang anda cari-cari selama ini yang dapat membantu anda menghilangkan rasa ketagihan rokok di mulut dan lidah secara cepat, berkesan dan tiada kesan sampingan. Rokok terasa pahit selepas mencuba vivix

Selain kemahuan dan azam anda yang kuat untuk berhenti dari ketagihan, Vivix® adalah produk yang tepat untuk anda menjadikan senjata melawan kemahuan dan ketagihan yang sukar anda elakkan.

Sebotol 30 ml Vivix® dijual pada harga RM475

Ianya adalah terlalu murah jika hendak dibandingkan dengan kos rawatan yang perlu anda tampung di dalam merawat kanser paru-paru akibat dari menghisap rokok. Kos untuk merawat kanser paru-paru selalunya tidak kurang daripada RM30,000. Oleh itu harga sebotol Vivix® ini adalah 100 kali ganda lebih murah.

Anda tidak tahu apa sebenarnya yang terjadi pada paru-paru anda ketika ini, warna apakah ia..kerana ia berada dalam tubuh anda. Kalaulah anda boleh membelah dada dan melihat keadaannya, pasti ia menggerunkan. Semua perokok yang sudah disahkan doktor bahawa mereka telah menderita penyakit kronik akibat ketagihan rokok, jika diberi peluang untuk berhenti dan sihat semula seperti sediakala pastinya akan memilih untuk mengambil peluang itu.

Usah lagi membazirkan wang dan membahayakan kesihatan anda dan orang sekeliling dengan menjadi perokok! Jom berhenti merokok!

Belian terus ke laman Shaklee

Klik pada imej eSell untuk mendapatkan sebotol Vivix® sekarang!. Ops, nanti dulu..Ada tambahan bonus untuk anda jika berminat mendaftar keahlian AHLI dengan PERCUMA dengan pembelian 2 botol Vivix®! 5% diskaun dari harga AHLI lagi tu..cash bonus untuk bulan hadapan masuk dalam akaun anda

vivix promotion

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu bersama Keluarga

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu. Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Masih dalam mood raya lagi kan?. Diam tak diam, dah 11 hari kita di bulan Syawal ni.

Hujung Minggu yang lepas MV meraikan syawal bersama adik-adik dan kakak di Pahang. Bukan selalu dapat berkumpul ramai-ramai begini kan. Syukur rahmat Syawal semua dapat bersua dan berlaga pipi dengan adik beradik dan anak saudara.

Meriahnya ‘balik kampung’ di Kuantan, Pahang!

Tiap kali bulan Syawal tiba, ayat ‘balik kampung’ pastinya tak akan pernah lekang di bibir memandangkan ini adalah masa terbaik untuk kita bercuti dan meraikan bersama-sama kaum keluarga.

Suasana Aidilfitri walau di mana jua tentu saja memberikan ketenangan dan kebahagiaan apatah lagi disambut bersama keluarga tersayang. MV hanya beraya di kota tahun ni, suasana aidilfitri di Kotaraya tidak semeriah di kampung. So kami berpakat sesama adik beradik nak ‘balik kampung’ di rumah kakak yang sedang berpantang di rumahnya di Kuantan, Pahang.

Kecohnye lebaran; Aidilfitri 2015!

Tidak ada yang membezakan beraya sebagai orang bujang atau sudah berkahwin. Kami keluarga yang simple sahaja. Lepas la hajat nak makan ketupat palas dan rendang dari kampung. Ayah MV mengambil tempat arwah mama, sanggup buatkan untuk kami yang tak balik kampung ni, Alhamdulillah. MV makan dengan senang hati la sebab bawa bekalan Omegaguard dan Alfalfa. So, tak rasa bersalah sangat makan ketupat banyak-banyak.

Kuih raya semuanya adik MV angkut, jadi penuhla rumah kakak tu. Dah macam homestay pula. Bila makan jangan cerita la dia punya kecoh  😆

Sesambil meraikan syawal bersama, kami turut menyambut hari lahir adik MV, Mohammad Sofian yang ke-31.

Here are a few pictures during hujung minggu yang lepas. Jom, sudi sudikanlah menatap wajah kekanda, adinda dan anak saudara MV.

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Adik-adik MV bersama ayah tersayang

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Semua sibuk nak makan KFC lepas semua berkumpul

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Adik MV tengah sibuk nak potong kek birthday dia

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Anak-anak MV yang pakai baju frozen tu bersama sepupu mereka

Ini cuma sebahagian dari ahli keluarga yang ada, belum lengkap 10 adik beradik MV lagi. Kami tak perasan tak bergambar pun pakai baju raya. Punya seronok dapat berjumpa kan, baju raya dah tak penting lagi dah  😀

Kalau macam ni setiap tahun best juga, terubatla hati yang tak dapat balik kampung kan?

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Nah, belanja gambar MV bersama suami dan anak-anak

Salam teramat rindu dan kasih sayang…

Salam Lebaran dari MV untuk sahabat semua seisi keluarga…

Mohon ampun dan maaf andai ada terkasar bahasa….

Suasana Aidilfitri di Kotaraya Tidak Semeriah di Kampung

Suasana Aidilfitri di Kotaraya

Suasana Aidilfitri di Kotaraya memang tak semeriah suasana di kampung. Tahun ni MV mengikut giliran menyambut aidilfitri bersama keluarga mertua di Ampang. Memang kurang meriah sikit suasananya. Selepas solat Aidilfitri di Masjid Bukit Indah, MV hanya pulang ke rumah mertua dan bergambar. Aktiviti lain makan dan menziarahi jiran sebelah rumah saja…

Suasana Aidilfitri di Kotaraya

Macamana nak pergi beraya. Kebanyakan kawan-kawan tiada di rumah sebab beraya di kampung masing-masing. Saudara mara pun pulang beraya di kampung. Jiran pun tak ada di rumah. Kebanyakan rumah kosong. Macamana nak beraya?

Tak kan nak beraya rumah Mr Muthu atau Mr Ah Seng pulak. Bukannya ada rendang ketupat. Duit raya pun tak ada. Tak best lah.  😎

Tapi hari raya kedua MV pulang juga ke Labis menjengah nenek dan atuk suami. Balik dari sana singgah ke Rantau, negeri Sembilan pula. Raya ketiga MV ke rumah saudara suami di Semenyih pula. Last hari raya ke-4 kami ke Teluk Panglima Garang menziarahi mak saudara suami di sana.

Menyambut Aidilfitri Seronok lagi di kampung

Lain pula kalau pulang ke Kedah kerana di sana suasana hari raya amat dirasai. Malam raya pakat ramai-ramai buat ketupat, rendang dan gulai.

Lagipun di sana lebih ramai sanak saudara yang boleh dikunjungi berbanding di Kuala Lumpur. Bagi MV, di sana lebih aman dan ceria kerana ramai pulang ke kampung halaman. Keluarga MV juga besar dan kebiasaannya kami berkumpul beramai-ramai menjelang Aidilfitri.

Namun terubat juga hati bila menatap wajah ayah tersayang bersama adik beradik yang lain.

Suasana Aidilfitri di Kotaraya

Walaupun hanya tinggal ayah sahaja di kampung, namun keceriaan dengan anak saudara yang ramai tetap meriahkan suasana. Kalau beraya memang dari pagi sampai ke tengah malam baru balik rumah. Memang keletihan tetapi best sangat dapat berjumpa saudara yang jarang-jarang dapat berjumpa. Tak pa tahun depan giliran MV pula beraya di kampung, pastinya akan lebih ceria.

Anda yang beraya di kampung, berapa buah rumah dah pergi beraya? Banyak tak? Berat badan naik tak?  😉

Kalau rasa berat badan dah naik, jomla order set kurus shaklee atau Set Inch Loss Shaklee  🙂

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang Shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee

Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Hidung menggerutu | Nak pegang sendiri pun rasa geli? Ini semua disebabkan oleh whitehead dan blackhead yang terdapat di hidung, dan di sekelilingnya.

Dulu hidung menggerutu dan MV gunakan cara ini, tapi TIDAK berkesan!

MV juga tidak lari dari masalah kulit muka seperti hidung menggerutu ni. Dahulu, MV gunakan ‘nose patch’ yang dibeli di farmasi, memicit menggunakan ‘stick’ dan menggunakan telur sebagai masker.

Masa mula-mula guna cara ni, terutama yang masker telur tu, memang puas hati. Tengok pulablackhead dan whitehead melekat keluar, best yang amat! Tapi lepas sehari dua, liang roma yang terbuka kembali hitam dengan cepat. Ini kerana liang roma terbuka menyebabkan sebum yang keluar teroksida dan menjadi hitam.

Hilangkan hidung menggerutu dengan double beauty Shaklee

Sekarang MV gunakan cara moden dan ianya BERKESAN menghilangkan hidung menggerutu! MV hanya amalkan mencuci muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser selepas bangun tidur. Alhamdulillah, sudah berjumpa pencuci muka yang best!. Setiap malam sebelum tidur pula MV buangkan segala kotoran dengan Gentle Action Makeup Remover.

Hidung Menggerutu

Pencuci Muka dan Makeup removal untuk Hilangkan Hidung Menggerutu Agar Kulit Tampak Berseri

Memang keluar daki dan semua whiteheads dan blackheads disingkirkan. Dah tak segan lagi kalau orang muka kita dari jauh. Hidung licin, muka licin, pori-pori kecil, kan seronok macam tu. Tak perlu lagi nak buat facial macam-macam. Inilah rutin langkah penjagaan kulit untuk kulit lebih sempurna yang MV amalkan.

Kita selalu fikir bila pakai makeup sahaja kena guna Makeup Remover ni kan? MV seorang yang tak suka bermekap dan tak pernah pun guna blusher atau foundation. Tapi untuk menjaga kulit muka dari kekotoran yang tidak nampak oleh mata, maka MV beli juga.

Mungkin kita tak sedar yang habuk, asap, segala kotoran berterbangan di udara setiap hari melekat di muka kita. So, apa solutionnya?

Testimoni #1. Puan Faha Wan ” ..Yang menariknya bila sapu2 & gosok2 (lembut je tau, xpyh la nak tonyoh2 kasar sgt..sian kulit muka tu), daki keluar dr muka..pelik bin ajaib. Lepas cuci muka, wah!!! Muka ku terasa licin tau, lembut je, hilang segala WHITEHEAD & BLACKHEAD yang ada kat T-zone

Hidung Menggerutu

Testimoni #2. Puan Oja “Sy dh TERbeli awal bln lps,abes keluar semua sel kulit mati,mcm sental daki tau..ngeri betul. Pasti hidung yng menggerutu (sbb blackhead kan) terus licin

Hidung Menggerutu

Puan Oja bercerita lagi “Selepas balik travel, muka teruk sangat. keting mengelupas,jerwat xsah citer lah..lps letak makeup remover tu gsok2 gitu dh keluar ‘daki2’ putih..tu y terkejut sgt..sbb tgk gel tu lembut je xde biji scrub”

Hidung Menggerutu

Testimoni #3. Puan Intan Rahayu ” sy jenis kulit kering dan mengelupas..tapi pakai NW xde mslh kekeringan malah bertambah moist dr sblm..”

Hidung Menggerutu

Best kan double beauty nutriwhite Shaklee ni? Confirm selamat untuk kulit anda dan pastinya hati akan rasa aman tanpa whitehead dan blackhead!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee