Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Hidung Menggerutu dan Penuh Daki?

Hidung menggerutu | Nak pegang sendiri pun rasa geli? Ini semua disebabkan oleh whitehead dan blackhead yang terdapat di hidung, dan di sekelilingnya.

Dulu hidung menggerutu dan MV gunakan cara ini, tapi TIDAK berkesan!

MV juga tidak lari dari masalah kulit muka seperti hidung menggerutu ni. Dahulu, MV gunakan ‘nose patch’ yang dibeli di farmasi, memicit menggunakan ‘stick’ dan menggunakan telur sebagai masker.

Masa mula-mula guna cara ni, terutama yang masker telur tu, memang puas hati. Tengok pulablackhead dan whitehead melekat keluar, best yang amat! Tapi lepas sehari dua, liang roma yang terbuka kembali hitam dengan cepat. Ini kerana liang roma terbuka menyebabkan sebum yang keluar teroksida dan menjadi hitam.

Hilangkan hidung menggerutu dengan double beauty Shaklee

Sekarang MV gunakan cara moden dan ianya BERKESAN menghilangkan hidung menggerutu! MV hanya amalkan mencuci muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser selepas bangun tidur. Alhamdulillah, sudah berjumpa pencuci muka yang best!. Setiap malam sebelum tidur pula MV buangkan segala kotoran dengan Gentle Action Makeup Remover.

Hidung Menggerutu

Pencuci Muka dan Makeup removal untuk Hilangkan Hidung Menggerutu Agar Kulit Tampak Berseri

Memang keluar daki dan semua whiteheads dan blackheads disingkirkan. Dah tak segan lagi kalau orang muka kita dari jauh. Hidung licin, muka licin, pori-pori kecil, kan seronok macam tu. Tak perlu lagi nak buat facial macam-macam. Inilah rutin langkah penjagaan kulit untuk kulit lebih sempurna yang MV amalkan.

Kita selalu fikir bila pakai makeup sahaja kena guna Makeup Remover ni kan? MV seorang yang tak suka bermekap dan tak pernah pun guna blusher atau foundation. Tapi untuk menjaga kulit muka dari kekotoran yang tidak nampak oleh mata, maka MV beli juga.

Mungkin kita tak sedar yang habuk, asap, segala kotoran berterbangan di udara setiap hari melekat di muka kita. So, apa solutionnya?

Testimoni #1. Puan Faha Wan ” ..Yang menariknya bila sapu2 & gosok2 (lembut je tau, xpyh la nak tonyoh2 kasar sgt..sian kulit muka tu), daki keluar dr muka..pelik bin ajaib. Lepas cuci muka, wah!!! Muka ku terasa licin tau, lembut je, hilang segala WHITEHEAD & BLACKHEAD yang ada kat T-zone

Hidung Menggerutu

Testimoni #2. Puan Oja “Sy dh TERbeli awal bln lps,abes keluar semua sel kulit mati,mcm sental daki tau..ngeri betul. Pasti hidung yng menggerutu (sbb blackhead kan) terus licin

Hidung Menggerutu

Puan Oja bercerita lagi “Selepas balik travel, muka teruk sangat. keting mengelupas,jerwat xsah citer lah..lps letak makeup remover tu gsok2 gitu dh keluar ‘daki2’ putih..tu y terkejut sgt..sbb tgk gel tu lembut je xde biji scrub”

Hidung Menggerutu

Testimoni #3. Puan Intan Rahayu ” sy jenis kulit kering dan mengelupas..tapi pakai NW xde mslh kekeringan malah bertambah moist dr sblm..”

Hidung Menggerutu

Best kan double beauty nutriwhite Shaklee ni? Confirm selamat untuk kulit anda dan pastinya hati akan rasa aman tanpa whitehead dan blackhead!

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee

Salam Lebaran Salam Aidilfitri

Salam Lebaran Salam Aidilfitri

Salam di pagi Jumaat, penghulu segala hari… hari Jumaat yang pertama di bulan Syawal (sekiranya kita beraya hari ni) dan terakhir di bulan Ramadhan ni (sekiranya masih berpuasa). Entry ni MV sediakan lebih awal kerana takut tak berkesempatan untuk  menulis menyampaikan salam lebaran salam aidilfitri untuk semua.

Bersama seisi keluarga, MV mengucap kan utusan salam lebaran salam aidilifitri setulus ikhlasnya dengan ucapan Selamat Hari Raya AidilFitri dan kemaafan Zahir & Batin seandainya selama ini ada kesilapan diatas cara penulisan ada menyinggung perasaan semua atau tercuit kerasaan tawar dan hambar dengan apa sahaja yang dicatat catit kan selama ini, berharapan hendaknya dimaaf kan… juga sekiranya ada terdapat komen yang tidak sempat dijawab diatas apa jua alasannya, bersama dan sesama bermaaf-maafan dibulan Syawal yang mulia sesungguhnya.

Terlebih bisa tutur bicara,
Disimpan jangan ampun dipinta,
Syawal dinanti kan kunjung tiba,
Ikhlas dari MV yang cantik jelita  😀

salam lebaran salam aidilfitri

Kepada yang pulang ke kampung dan berhari raya bersama keluarga dan sanak saudara, kunjungilah jiran tetangga dan rakan taulan.Semoga di bulan yang mulia ini mengeratkan lagi silaturrahim kita sesama insan. MV tidak beraya di kampung tahun ni, hanya meraikannya di Ampang bersama keluarga mertua. Kena ikut sistem giliran la kan?  😎

Kata Al-Ghazali : yang jauh itu WAKTU, yang dekat itu MATI, yang besar itu NAFSU, yang berat itu AMANAH, yang mudah itu BERBUAT DOSA, yang panjang itu AMAL, SOLEH yang indah itu SALING MEMAAFKAN ”Salam Lebaran Salam Aidilfitri”.

Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam

Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam

Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam |Kadang-kadang kita terlepas pandang untuk beri extra attention pada bahagian mata kan?. MV perasan ramai yangsuka post gambar dengan caption “Abaikan eyebagku” Eii eyebag semangkuk” “Eii,mata panda” dan macam-macam lagi. Instead of buat caption macam tu lebih baik la cari inisiatif untuk kurangkan masalah eyebag tu. Takkan la nak tunggu kedut seribu dah muncul baru nak pakai krim mata ataupun ada yang dah mencuba tetapi tak memberi kesan yang positif.

MV dulu pun eyebag tak payah cerita la, berbakul rasanya, mata panda tu memang tak boleh nak elakkan kalau kekurangan tidur dan stress. Bawah mata tu memang menjadi gelap dan garis penuaan juga kelihatan sangat jelas. Inilah pentingnya penggunaan krim malam.

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Tapi itu dulu, sekarang bila dah bertemu Overnight Renewal Whitening Cream, makin bersemangat waja nak kekalkan kesihatan mata kerana inilah krim malam terbaik yang pernah MV cuba untuk elakkan masalah eyebag. Sekarang usia semakin menginjak ke angka 40-an so kena bekerja keras untuk elakkan penuaan awal. Taknak la tua sebelum usia..

Soalan famous yang MV dapat dari customer : ‘Krim ni rasa camne? Apa kesan after pakai?’

Jawapan : Penah tak letak putih telur kat muka?

Lepas basuh muka rasa kulit tegang dan licin kan? plus terasa moist ja kulit muka..feeling like a queen bak kata kawan MV, puan Mai. Camtu la kesannya after pakai krim ni. Yang best, krim ni tiada bau. Tak percaya tengok la mukanya dengan tak mandi lagi tuh tapi muka tetap glowing tanpa eyebag!

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Testimoni Elakkan EYEBAG Hanya Dengan Sapuan Krim Malam ‘Overnight Renewal Whitening Cream

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Mostly krim malam dan krim mata bukannya berharga seringgit dua. So, make it worth while for every cents of penny you spent. Dengan Overnight cream ni, masalah lingkaran mata gelap dapat diatasi dengan penggunaan yang konsisten. Jangan nak culas pula, setiap malam wajib sapu. Bawah ni MV kongsikan testimoni MV sendiri.

elakkan eyebag hanya dengan sapuan krim malam

Pastinya ibu-ibu nak kelihatan cantik kan di pagi raya nanti? Takkan la nak sambut tetamu dengan eyebag sebakul kan?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya!

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia Berbahaya | Anda tahu tak kebanyakan bahan pencuci serbaguna sekarang ni banyak mengandungi toksik yang boleh meresap ke dalam tubuh kita melalui kulit dan pernafasan? Scary tau kalau anda baca fakta ni:

  • Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon
  • Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve adalah sejenis meurotoksin yang merengsakan hidung
  • Mortoflin ialah bahan toksik yag merosakkan hati dan ginjal
  • Ammonia yang terkandung didalam bahan pencuci ialah sejenis racun yang meregsakan kulit, mata dan sistem pernafasan

Dah tahu fakta ni mesti buatkan kita tak senang duduk kan?. Malah bukan perkara luar biasa bila kita sering mendengar pekerja cleaning menghidap penyakit kronik setelah bertahun-tahun mengadap pencuci bahan berkimia ni.

MV dulu pun selalu juga guna pencuci multipurpose yang dijual di pasaran. Namun selepas ramai yang berkongsi tentang keberkesanan Basic H2™, maka MV pun beli la sebotol. Botolnya kecil dalam 16oz saja. Not bad, sekalipun tak berbau wangi tetapi keberkesanannya 200% lebih bagus dari apa yang MV guna sebelum ni.

Basic H2™, pencuci serbaguna semulajadi yang buatkan MV rasa seperti Superwoman!

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA bahan kimia

Fakta Basic H2™ Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA bahan kimia

  • Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
  • Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah

MV pernah berkongsi cerita baju anak MV yang kotor kesan dari minuman MILO dan makan coklat dulu dan Basic H2™ hilangkan kesan kotoran tanpa menggunakan peluntur! Best sangat  😎

Basic H2™ juga pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah. Lihat saja testimoni pengguna dibawah ni.

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA bahan kimia

Dengan menggunakan Basic H2™, tangan MV tidak kasar, lembut je dan tak perlu nak menyental lantai separuh nyawa nak hilangkan kesan kotor.  😉

Pencuci Serbaguna Semulajadi TANPA Bahan Kimia

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee

Hilangkan Bekas Parut Jerawat Berlubang!

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang | Pastinya tertekan bila muka penuh dengan bekas jerawat yang berlubang-lubang kan? Yang sedihnya, ada pula yang sampai bagi gelaran muka kawah bulan.

Parut jerawat berlubang?

Siapa kata parut jerawat berlubang tak boleh hilang? MV nak berkongsi ada cara nak hilangkan bekas parut jerawat berlubang ni. Ramai yang cakap parut jenis berlubang ni tak boleh atau susah sangat nak hilangkan kesannya. Mek nord sangat tidak setuju,susah tu ada betulnya sebab ia mungkin mengambil masa untuk hilangkan kesan tu. Kalau ikhtiar dengan cara yang betul, insyaAllah pasti ada hasilnya.

Sebab dah ramai sangat customer yang consume set kulit shaklee ini dan dapat hasil yang awesome. Apa yang sesuai untuk masalah ni?

Cara Hilangkan bekas parut jerawat berlubang dengan suplemen Shaklee

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Vitamin E sememangnya terkenal membantu masalah parut. Ia membantu memperbaiki tekstur kulit.

Vitamin C membina kolagen dan menjadikan kulit lebih anjal, halus dan cerah.

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

ESP memperbaiki semula struktur kulit..esp membina semula sel kulit yang baru untuk menghilangkan kesan parut pada kulit.

Collagen powder menganjalkan dan menegangkan kembali kulit serta kulit wajah licin dan berseri tanpa jerawat

Testimoni pengguna yang berjaya hilangkan bekas parut jerawat berlubang dengan suplemen Shaklee!

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Puan Tomei Stuff “Assalam, saya ingin berkongsi sedikit pengalaman. Hampir sebulan saya mengamalkan pengambilan vitamin E kompleks, lubang parut jerawat di muka saya semakin berkurang. Saya fikir jika menambah vitamin C, vitamin B komples, ESP, tentu kesannya akan lebih menggembirakan. TQ Shaklee.’

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

Puan Jue Satria ” setelah sebulan ambil vita C & E..jerawat n parut dah kurang

Hilangkan bekas parut jerawat berlubang

LIANG PORI-PORI BESAR & KULIT ‘BERKAWAH’ kesan dari jerawat. Perubahan ketara SELEPAS 13HARI bersama Shaklee Collagen Powder & diambil bersama Vivix®

Jangan pernah SERIK dengan masalah kulit yang kita hadapi, cari jalan penyelesaian..InsyaAllah! kalau kita jumpa dermatologist pun, memang mereka akan berikan kita suplemen untuk kulit. Yang sebenarnya badan kita kekurangan nutrisi! Bukan semua orang mempunyai ketahanan badan yang sama, sebab itu la pentingnya pengambilan suplemen.

So sesiapa yang ada masalah parut jerawat yang berlubang tu jangan malu hubungi MV. InsyaAllah MV akan bantu anda dapat kulit yang halus mulus bebas parut😉

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

Belian terus ke laman Shaklee