Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap!

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap

Kuah rojak Mak Bee memang sedap | Susah nak dapatkan kuah rojak buah yang sedap di bandar ni kan? paling sedap kuah rojak MAK BEE ni la yang MV pernah makan, kedah mai noh. Rasanya memang sedap sangat penuh dengan kacang tu. Makan saja macam tu pun dah sedap wehh 😉

Malam semalam ada pasar malam area seksyen 16, Bangi. So, MV terasa pula nak mencicah buah jambu tak da biji dan buah epal hijau dengan kuah rojak Mak Bee ni. Punya la nak cepat tak sempat nak terus cari buah magga uda. Kalau dapat buah mangga muda lagi la sedap. Amboi, meleleh-leleh air liur ni sambil taip entry.

Cuba tengok gambar kat bawah ni :

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap

Inilah dia kuah rojak Mak Bee tu.. RM5.50 ja. MV terjumpa di kedai runcit kat kawasan rumah MV ni. Senang la, tak payah susah-susah nak kena pergi ke Bukit Gantang beli. Ada yang pernah makan juga? macam mana?. Suka tak?..

Jambu Batu dan Kuah Rojak Mak Bee memang sedap! Layan

Dan jangan tak percaya anak MV, Rania dan Humaira pun mengikut sama cicah jambu dengan kuah rojak ni, favourite depa dua la ni. Siap jilat bibir lagi kalu makan, menikmati sungguh.

Kuah Rojak Mak Bee Memang Sedap

Mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi kan? Tengok kakak makan tu, dengan penuh tekun kot.  🙂

Dah siap makan semua, maka wajibla MV telan 5biji Alfalfa Complex untuk detox pula. Baru la perut tak terasa sebu sangat.

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas | Banyak juga anak-anak dapat duit raya tahun ni, syukur Alhamdulillah. Rasa nak tukarkan jadi emas Public Gold la. Lagi bagus. Terjaga juga duit anak-anak tu

Tapi macam mana ya nak beli emas tu? Ha, mungkin anda pernah terbaca, sama ada di facebook atau di website, tentang cara nak beli emas Public Gold. Ada orang yang promosikan simpan melalui Gold Accumulation Program (GAP). Ada juga yang suruh order je dekat website Public Gold. Ada juga yang offer beli dengan dealer Public Gold terus.

MV dah lama follow ejen PG Mohd Zulkifli ni dan berkesempatan bertemu beliau dan isterinya pada bulan Februari yang lepas. Banyak perkongsian yang bermanfaat untuk MV timbangkan bila nak buat pelaburan ni. Tapi, sampai la 2 hari lepas baru MV terbuka hati nak ‘tukar’ duit raya anak-anak menjadi pelaburan emas.

Beli melalui akaun GAP

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

MV menghubungi Puan Najdah, isteri kepada En.Mohd Zulkifli dan mohon bantuannya untuk uruskan pembelian pertama. Masa beli tu harga LBMA RM147/g, so dapat la MV beli 2g untuk anak-anak. Selepas urusan pembelian yang diuruskan oleh Pn Najdah selesai, MV akan menerima email dari pihak Public Gold dalam masa 48 jam. (Sila rujuk pada imej di bawah) 😉

Selamatkan Duit Raya Anak kepada Pelaburan Emas

Untuk pembelian GAP akan datang, MV boleh bank in terus ke akaun PG mengikut langkah yang diberikan oleh Pn. Najdah.

#1 – Bank in Duit
—————-

Bank in duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my.

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga disemak sehari sekali jam 12.00mlm)

#2 – Emailkan Slip Bayaran
————————-

Emailkan slip byrn ke gap@publicgold.com.my dan cc kepada najdah3881@gmail.com utk memudahkn najdah follow up PG (jika perlu)

(Slip bayaran tu simpan baik2 untuk rujukan masa depan)

#3 – Whatsapp Maklumat
———————

Whatsapp maklumat ke 017-4866 916, taip;

PGxxxxxx BELI GAP RMxxx (Tarikh & Masa yg tertera di Slip Bayaran)

a. Nama penuh
b. No ic

(Maklumat lain tak perlu sebab dah ada dalam rekod PG)

#4 – Tunggu GAP Statement
————————-

Tunggu PG emailkan GAP Statement dalam masa 2 hari bekerja. Kalau tak terima juga statement tu, bagi tahu najdah untuk najdah follow up dgn PG.

(Bila2 nak keluarkan atau ambil emas tu, datang di office PG tunjuk i/c je)

Itulah secara ringkas beli emas melalui GAP. Untuk persoalan tentang prosedur tambah lagi simpanan GAP, atau cara nak jual balik GAP tu, boleh baca panduan yang dalam artikel Mudahnya Simpan Emas Dengan GAP Public Gold.

Alhamdulillah, selamat dah duit raya anak-anak MV. Ini juga untuk masa depan mereka. Bak kata pepatah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit  😎

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Sekarang ni pelbagai kaedah digunakan untuk membantu lenyapkan ketagihan merokok dengan mudah. Kenaikan harga rokok dan kesan GST juga diharap dapat mengurangkan pembelian rokok. Terapi menghisap gula-gula mentol atau mengunyah chewing gum juga antara kaedah yang paling popular untuk menghentikan tabiat merokok, tetapi ramai yang mengakui ianya bersifat sementara.

Anda pun mesti sudah maklum bahawa jauh di sudut hati, anda merasakan anda ada kemahuan untuk berhenti merokok. Masalahnya adalah, anda sering menangguh dan cuba berkali-kali hanya untuk mengurangkan jumlah yang dihisap sehari-hari daripada terus berhenti serta-merta.

Sebabnya, anda pernah cuba tetapi tidak tahan dengan rasa yang datang menyerang mulut dan lidah anda disebabkan ketagihan. Perasaan “ketidakselesaan” seperti bibir terasa kering, rasa tak tenteram, dada terasa kosong dan sebagainya adalah disebabkan fenomena “withdrawal”, iaitu ketidakselesaan badan dalam bertoleransi dengan kekurangan nikotin dalam badan.

Testimoni Vivix® Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah dalam tempoh 2 Minggu

Customer Puan Sujaihah @ MyinfoVitamin yang berusia 24 tahun, seorang perokok tegar sejak remaja sanggup mengeluarkan duit gaji untuk membeli Vivix®. Encik Adam mula minum Vivix® 2 hari sebelum puasa. Alhamdulillah selepas 2 minggu konsisten mengamalkan Vivix®, Encik Adam tidak rasa ketagih langsung

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Ini screenshot asal SMS customer beliau Alhamdulillah kak, dah 2 minggu saya tak smoke, hihihi..Yang paling pelik, sepanjang 2 minggu ni tak rasa ketagih pulak..biasanya kalau saya tak smoke 2, 3 hari je dah naik gian..”

Lenyapkan Ketagihan Merokok Dengan Mudah

Vivix® membantu menghilangkan rasa ketagihan itu dengan cepat dan berkesan, sehingga anda seolah-olah lupa yang anda adalah seorang perokok. Inilah cecair yang anda cari-cari selama ini yang dapat membantu anda menghilangkan rasa ketagihan rokok di mulut dan lidah secara cepat, berkesan dan tiada kesan sampingan. Rokok terasa pahit selepas mencuba vivix

Selain kemahuan dan azam anda yang kuat untuk berhenti dari ketagihan, Vivix® adalah produk yang tepat untuk anda menjadikan senjata melawan kemahuan dan ketagihan yang sukar anda elakkan.

Sebotol 30 ml Vivix® dijual pada harga RM475

Ianya adalah terlalu murah jika hendak dibandingkan dengan kos rawatan yang perlu anda tampung di dalam merawat kanser paru-paru akibat dari menghisap rokok. Kos untuk merawat kanser paru-paru selalunya tidak kurang daripada RM30,000. Oleh itu harga sebotol Vivix® ini adalah 100 kali ganda lebih murah.

Anda tidak tahu apa sebenarnya yang terjadi pada paru-paru anda ketika ini, warna apakah ia..kerana ia berada dalam tubuh anda. Kalaulah anda boleh membelah dada dan melihat keadaannya, pasti ia menggerunkan. Semua perokok yang sudah disahkan doktor bahawa mereka telah menderita penyakit kronik akibat ketagihan rokok, jika diberi peluang untuk berhenti dan sihat semula seperti sediakala pastinya akan memilih untuk mengambil peluang itu.

Usah lagi membazirkan wang dan membahayakan kesihatan anda dan orang sekeliling dengan menjadi perokok! Jom berhenti merokok!

Belian terus ke laman Shaklee

Klik pada imej eSell untuk mendapatkan sebotol Vivix® sekarang!. Ops, nanti dulu..Ada tambahan bonus untuk anda jika berminat mendaftar keahlian AHLI dengan PERCUMA dengan pembelian 2 botol Vivix®! 5% diskaun dari harga AHLI lagi tu..cash bonus untuk bulan hadapan masuk dalam akaun anda

vivix promotion

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu bersama Keluarga

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu. Selamat Hari Raya Aidilfitri semua. Masih dalam mood raya lagi kan?. Diam tak diam, dah 11 hari kita di bulan Syawal ni.

Hujung Minggu yang lepas MV meraikan syawal bersama adik-adik dan kakak di Pahang. Bukan selalu dapat berkumpul ramai-ramai begini kan. Syukur rahmat Syawal semua dapat bersua dan berlaga pipi dengan adik beradik dan anak saudara.

Meriahnya ‘balik kampung’ di Kuantan, Pahang!

Tiap kali bulan Syawal tiba, ayat ‘balik kampung’ pastinya tak akan pernah lekang di bibir memandangkan ini adalah masa terbaik untuk kita bercuti dan meraikan bersama-sama kaum keluarga.

Suasana Aidilfitri walau di mana jua tentu saja memberikan ketenangan dan kebahagiaan apatah lagi disambut bersama keluarga tersayang. MV hanya beraya di kota tahun ni, suasana aidilfitri di Kotaraya tidak semeriah di kampung. So kami berpakat sesama adik beradik nak ‘balik kampung’ di rumah kakak yang sedang berpantang di rumahnya di Kuantan, Pahang.

Kecohnye lebaran; Aidilfitri 2015!

Tidak ada yang membezakan beraya sebagai orang bujang atau sudah berkahwin. Kami keluarga yang simple sahaja. Lepas la hajat nak makan ketupat palas dan rendang dari kampung. Ayah MV mengambil tempat arwah mama, sanggup buatkan untuk kami yang tak balik kampung ni, Alhamdulillah. MV makan dengan senang hati la sebab bawa bekalan Omegaguard dan Alfalfa. So, tak rasa bersalah sangat makan ketupat banyak-banyak.

Kuih raya semuanya adik MV angkut, jadi penuhla rumah kakak tu. Dah macam homestay pula. Bila makan jangan cerita la dia punya kecoh  😆

Sesambil meraikan syawal bersama, kami turut menyambut hari lahir adik MV, Mohammad Sofian yang ke-31.

Here are a few pictures during hujung minggu yang lepas. Jom, sudi sudikanlah menatap wajah kekanda, adinda dan anak saudara MV.

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Adik-adik MV bersama ayah tersayang

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Semua sibuk nak makan KFC lepas semua berkumpul

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Adik MV tengah sibuk nak potong kek birthday dia

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Anak-anak MV yang pakai baju frozen tu bersama sepupu mereka

Ini cuma sebahagian dari ahli keluarga yang ada, belum lengkap 10 adik beradik MV lagi. Kami tak perasan tak bergambar pun pakai baju raya. Punya seronok dapat berjumpa kan, baju raya dah tak penting lagi dah  😀

Kalau macam ni setiap tahun best juga, terubatla hati yang tak dapat balik kampung kan?

Meriahnya Lebaran di Hujung Minggu

Nah, belanja gambar MV bersama suami dan anak-anak

Salam teramat rindu dan kasih sayang…

Salam Lebaran dari MV untuk sahabat semua seisi keluarga…

Mohon ampun dan maaf andai ada terkasar bahasa….

Suasana Aidilfitri di Kotaraya Tidak Semeriah di Kampung

Suasana Aidilfitri di Kotaraya

Suasana Aidilfitri di Kotaraya memang tak semeriah suasana di kampung. Tahun ni MV mengikut giliran menyambut aidilfitri bersama keluarga mertua di Ampang. Memang kurang meriah sikit suasananya. Selepas solat Aidilfitri di Masjid Bukit Indah, MV hanya pulang ke rumah mertua dan bergambar. Aktiviti lain makan dan menziarahi jiran sebelah rumah saja…

Suasana Aidilfitri di Kotaraya

Macamana nak pergi beraya. Kebanyakan kawan-kawan tiada di rumah sebab beraya di kampung masing-masing. Saudara mara pun pulang beraya di kampung. Jiran pun tak ada di rumah. Kebanyakan rumah kosong. Macamana nak beraya?

Tak kan nak beraya rumah Mr Muthu atau Mr Ah Seng pulak. Bukannya ada rendang ketupat. Duit raya pun tak ada. Tak best lah.  😎

Tapi hari raya kedua MV pulang juga ke Labis menjengah nenek dan atuk suami. Balik dari sana singgah ke Rantau, negeri Sembilan pula. Raya ketiga MV ke rumah saudara suami di Semenyih pula. Last hari raya ke-4 kami ke Teluk Panglima Garang menziarahi mak saudara suami di sana.

Menyambut Aidilfitri Seronok lagi di kampung

Lain pula kalau pulang ke Kedah kerana di sana suasana hari raya amat dirasai. Malam raya pakat ramai-ramai buat ketupat, rendang dan gulai.

Lagipun di sana lebih ramai sanak saudara yang boleh dikunjungi berbanding di Kuala Lumpur. Bagi MV, di sana lebih aman dan ceria kerana ramai pulang ke kampung halaman. Keluarga MV juga besar dan kebiasaannya kami berkumpul beramai-ramai menjelang Aidilfitri.

Namun terubat juga hati bila menatap wajah ayah tersayang bersama adik beradik yang lain.

Suasana Aidilfitri di Kotaraya

Walaupun hanya tinggal ayah sahaja di kampung, namun keceriaan dengan anak saudara yang ramai tetap meriahkan suasana. Kalau beraya memang dari pagi sampai ke tengah malam baru balik rumah. Memang keletihan tetapi best sangat dapat berjumpa saudara yang jarang-jarang dapat berjumpa. Tak pa tahun depan giliran MV pula beraya di kampung, pastinya akan lebih ceria.

Anda yang beraya di kampung, berapa buah rumah dah pergi beraya? Banyak tak? Berat badan naik tak?  😉

Kalau rasa berat badan dah naik, jomla order set kurus shaklee atau Set Inch Loss Shaklee  🙂

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang Shaklee..hanya klik pada imej eSell yea  😉

Belian terus ke laman Shaklee