Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Gunakan Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun Badan

Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun

Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun | Sejak dahulu lagi bawang putih sangat terkenal kerana kelebihannya untuk merawat pelbagai penyakit. Bawang putih (Allium sativum) adalah salah satu herba yang tertua, dan paling banyak dipercayai menyokong kesihatan sistem imun badan.

Bawang putih boleh dimakan secara mentah sebagai ulam. Tapi harus diingat, ada yang kata boleh menyebabkan bau badan “stinking rose” kalau terlebih dos. 😉

Bawang putih juga sering digunakan oleh ibu-ibu sebagai natural remedy untuk merawat bayi atau kanak-kanak yang menghidap batuk dan selsema. Dan ada juga yang mengatakan bawang putih boleh meningkatkan pengeluaran susu ibu.

Satu ulas bawang putih mengandungi 5 mg kalsium, 12 mg kalium, dan lebih daripada 100 sebatian sulfurik – cukup kuat untuk menghapuskan bakteria dan jangkitan.

KELEBIHAN BAWANG PUTIH YANG BUKAN SEKADAR PENYEDAP MASAKAN

Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun

1. Menyokong Sistem Pernafasan

Kandungan sulfur dan mineral lain dalam bawang putih menghasilkan keupayaan semulajadi untuk menyokong sistem pernafasan kita.

Khasiat bawang putih ni sangat sesuai untuk mereka yang menghidap asma, bronchitis, batuk dan jangkitan pada saluran pernafasan.

2. Menyokong sistem imun badan yang sangat berkesan

Sebatian semulajadi yang ditemui dalam bawang putih telah digunakan berabad lamanya sebagai sokongan sistem imun badan. Bawang putih membantu mengekalkan dan menguatkan sistem imun badan kerana ia mengandungi allicin yang merupakan antibiotik semulajadi.

Unsur ini membantu meningkatkan lagi tahap imunisasi badan secara semulajadi. Mereka yang menghidap masalah alahan seperti kerap selsema amat digalakkan mengamalkan bawang putih.

3. Agen Detoks yang berkesan.

Bawang putih juga sangat sinonim dengan detoksifikasi badan. Kandungan sulfida dalam bawang putih menjadi agen detoks yang baik untuk badan.

4. Bersifat Antioksidan

Bawang putih memberikan keupayaan antioksidan yang berganda dan membantu melindungi sel badan dari serangan radikal bebas.

5. Menyokong Tahap Kolestrol Sihat dan Tekanan Darah Tinggi.

Dalam banyak kajian telah membuktikan bahawa bawang putih dapat membantu menyokong tahap kolestrol yang sihat kerana mengandungi sebatian allicin dan sulfur. Allicin dan sulfur ini membantu mengurangkan kandungan kolestrol jahat (LDL) dan meningkatkan kandungan kolestrol baik (HDL).

6. Menyokong Kesihatan Otak dan Hati

Bawang putih juga memberikan kesan positif terhadap kesihatan otak dan fungsi hati jika kita mengamalkan suplemen yang berasaskan bawang putih.

7. Perlindungan Berkesan dari Radikal Bebas

Melalui sokongan sistem imun, bawang putih telah terbukti dapat meneutralkan radikal bebas dalam darah, yang jika dibiarkan akan merosakkan sel-sel sihat dalam badan kita.

Garlic Complex: Ekstrak Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun Terbaik!

Bawang Putih Sebagai Sokongan Sistem Imun

  • Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik.
  • Formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan kompenan semula jadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk allicin.
  • Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100 allicin aktif
  • Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil daripada kombinasi 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint.
  • Garlic Complex menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.
  • Setiap tablet membekalkan 1000 mg ekstrak bawang putih tulen yang menyamai dengan 2 ulas bawang putih segar.

Rosemary Tingkatkan Daya Ingatan

Testimoni : Sakit Kayap Kering Selepas Seminggu

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Membuat Persediaan Untuk Hamil Dengan Multivitamin?

Persediaan Untuk Hamil Dengan Multivitamin

Persediaan Untuk Hamil Dengan Multivitamin | Pemakanan memainkan peranan yang besar untuk kesuburan dan kehamilan yang sihat.

Kekurangan nutrien dalam pemakanan telah dikaitkan dengan isu-isu ovulasi, ketidakseimbangan hormon, kesihatan telur yang rendah, bilangan sperma rendah dan banyak lagi.

Jika ini sedang terjejas kerana pemakanan yang tidak sihat dan penghadaman yang terganggu kesan sampingan boleh menjejaskan kesuburan.

Nutrien Penting di dalam Multivitamin untuk Kesuburan

Persediaan Untuk Hamil Dengan Multivitamin

#1. Vitamin D perlu untuk membantu badan mewujudkan hormon seks yang seterusnya memberi kesan ovulasi dan keseimbangan hormon.

#2. Vitamin E membantu untuk meningkatkan kesihatan sperma dan motilitas pada lelaki. Kajian telah menunjukkan kekurangan pemakanan dalam Vitamin E menjadi punca ketidaksuburan.

#3. Vitamin C meningkatkan tahap hormon dan meningkatkan kesuburan di kalangan wanita. Bagi lelaki, vitamin C telah terbukti untuk meningkatkan kualiti sperma dan melindungi sperma daripada kerosakan DNA.

#4. Vitamin B6 boleh digunakan sebagai pengawal selia hormon.

#5. Vitamin B12 telah terbukti meningkatkan kualiti dan pengeluaran sperma. Ia juga boleh membantu untuk meningkatkan lapisan endometrium dalam persenyawaan telur, mengurangkan keguguran.

#6. Asid Folik ialah vitamin yang paling terkenal yang diperlukan untuk subur dan hamil. Vitamin ini membantu mencegah kecacatan tiub neural dan juga kecacatan jantung kongenital, bibir rekah, kecacatan anggota badan, dan anomali saluran kencing pada perkembangan fetus.

#7. Zat Besi untuk kesihatan ovum dan mengurangkan masalah kekurangan ovulasi pada wanita.

#8. Selenium ialah antioksidan yang membantu untuk melindungi telur dan sperma dari radikal bebas. Radikal bebas boleh menyebabkan kerosakan kromosom yang diketahui sebagai penyebab keguguran dan kecacatan kelahiran. Selenium juga diperlukan untuk pembentukan sperma.

#9. Zink bekerja dengan lebih daripada 300 enzim yang berbeza dalam badan untuk membolehkan sel dalam badan berfungsi dengan baik.

Credit : Natural Fertility Info

Kelebihan dan Kebaikan Vita-Lea® Iron Formula sebagai Persediaan Untuk Hamil Dengan Multivitamin

MV mengenali Vita-Lea® Iron Formula semasa menggunakan Set Penyusuan Asas Shaklee. Vita-Lea® Iron Formulabadalah multivitamin dan multimineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min” dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.

Tablet Vita-Lea® Iron Formula ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Vita-Lea® Iron Formula telah dipilih untuk Center for Science di Amerika Syarikat sebagai The Best MultiVitamin di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Kenapa Vita-Lea® Iron Formula Pilihan Multivitamin Terbaik?

Vita-Lea® merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalam jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

Persediaan Untuk Hamil Dengan Multivitamin

Multivitamin ini juga anda boleh perolehi dengan P.E.R.C.U.M.A sekiranya anda membuat pesanan Set Healthy Prenatal untuk bulan September. Anda juga layak menerima sebotol lagi secara percuma jika terus mendaftar sebagai A.H.L.I. Maknanya anda bakal terima 3 botol Vita-Lea® terus. WOW!

PROMOSI YES Wellness Pack Sehingga Oktober 2015

Jom Jadi Ahli Shaklee Sempena Program YES!

Miliki Multivitamin Tertua di dunia

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Ibu Menyusukan Bayi Risau Tidak Datang Haid ?

Ibu Menyusukan Bayi Risau Tidak Datang Haid

Risau Tidak Datang Haid | Selepas melahirkan bayi, dan bersih dari darah nifas, kitaran haid selalunya tidak normal. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dengan susu formula, biasanya tiada masalah. Haid akan datang dalam masa terdekat dan akan lebih mudah stabil.

Namun, berbeza bagi ibu menyusu. Tiada satu waktu yang khusus untuk dianggarkan bila kitaran haid ibu menyusu akan stabil, terutama bagi ibu yang menyusu secara eksklusif 6 bulan pertama, dan seterusnya penyusuan penuh sehingga 2 tahun.

Risau Tidak Datang Haid, Tapi Normal ke bagi Ibu Menyusu?

Ada yang mula didatangi haid selepas beberapa minggu, beberapa bulan, dan ada juga selepas setahun. Ada yang mula period apabila bayi mula makan, ataupun tidur lebih lama di waktu malam. Malah, ada sesetengahnya yang hanya didatangi period selepas bayi telah berhenti menyusu sepenuhnya. Tetapi semua situasi ini dikategorikan sebagai normal!

Pengalaman MVDatang Haid Selepas 2 Tahun 4 Bulan

Selepas melahirkan bayi, haid perrtama bergantung kepada:

  1. kekerapan menyusui bayi secara terus dari payudara
  2. kekerapan bayi disusukan menggunakan botol susu (susu perahan).
  3. bayi menggunakan gunakan pacifier
  4. berapa lama bayi tidur di waktu malam.
  5. bayi sudah mula mengambil makanan pejal.
  6. tindak balas hormon dalaman si ibu – di antara hormon kewanitaan (estrogen) dan hormon penyusuan (hormon prolaktin), di mana keduanya ini berlawanan. Bila satu hormon tinggi, satu hormon lagi adalah sebaliknya.

Apabila didatangi haid bukanlah bermakna ibu harus menghentikan penyusuan. Malah, susu ibu juga tidaklah berubah rasa menjadi masam atau tidak baik. Tetapi kandungan nutrisi di dalam susu ibu adalah sama samaada si ibu didatangi haid ataupun tidak.

Sumber: Breastfeeding & Momjunction

Mungkin ada ibu yang mendapati penghasilan susu berkurangan untuk hari pertama haid. Ini adalah disebabkan perubahan hormon, dan kandungan kalsium di dalam darah yang berkurangan.

Itu adalah simptom biasa semasa ibu menyusu datang haid. Jadi anda digalakkan mengambil kombinasi suplemen 1500 kalsium/400 magnesium sehari.

Produk kalsium-magnesium Shaklee dikenali dengan nama OsteMatrix™. 4 biji OsteMatrix™ membekalkan 1000mg Ca/400 Mg yang diperlukan oleh ibu menyusu. Setelah haid tamat, penghasilan susu badan si ibu akan kembali seperti biasa.

BERKAITANKepentingan Kalsium

Namun jika ibu menyusu risau tidak datang haid setelah sekian lama, anda boleh mencuba GLA Complex untuk menstabilkan kitaran haid.

Manfaat GLA daripada Minyak Biji Borage

BERKAITAN : Manfaat GLA daripada minyak biji borage

Berikut merupakan testimoni salah seorang pengguna GLA Complex yang datang haid selepas mengamalkan GLA Complex dengan konsisten.

Risau Tidak Datang Haid

“Semenjak lahirkan anak pada bulan November 2011 saya tak didatangi period sampai sekarang lebih 17 bulan walaupun anak tidak fully breastfeed… saya try consume GLA Complex dengan tujuan untuk betulkan hormon. Amazingly hari ketiga consume keluar keputihan yang banyak, dan hari kelima darah period saya keluar. Alhamdulillah, saya bertambah cinta dengan Shaklee..”, Puan Azila Aris.

Berminat untuk mencuba GLA Complex dan OsteMatrix™, teman baik wanita ni?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Apa itu galactagogue ? Adakah ibu menyusu memerlukannya?

Apa itu galactagogue ?

Apa itu galactagogue | MV pasti sebahagian daripada anda mungkin bertanya, WHAT ON EARTH IS A GALACTAGOGUE?! MV pun seperti anda juga sering bertanya perkara yang sama dulu.

Galactagogue ialah satu bahan yang meningkatkan bekalan susu ibu. Ramai ibu menyusu menggunakan galagtagogues jika bekalan susu mereka merudum.

Siapakah yang boleh mengambil panggalak susu ini dan dalam keadaaan apakah si ibu perlu ambil?

  • ibu yang menghadapi kemerosotan susu
  • ibu yang ingin melakukan relaktasi
  • ibu yang ingin mengadakan susu badannya sendiri walaupun belum pernah mengandung kerana ingin mengambil anak angkat

sumber : KellyMom

Galactagogue ialah best friend ibu menyusu 

Galactagogue ialah best friend ibu menyusu yang terbaik kerana mereka boleh ditemui dalam herba biasa, makanan dan rempah yang mudah untuk dimasukkan ke dalam diet harian, dan mereka boleh membantu menyokong pengeluaran susu ibu.

Antara herba galactagogues yang paling biasa digunakan adalah Fenugreek, Blessed thistle dan alfalfa. Ini adalah galagtagogues paling biasa dan selamat untuk dimakan oleh ibu menyusu.

Apa itu galactagogue

Fenugreek ialah herba yang paling popular untuk meningkatkan pengeluaran susu. Fenugreek adalah sangat kuat dan apabila diambil dalam jumlah yang sangat besar, ia membantu menurunkan paras gula dalam darah.

Apa itu galactagogue

Blessed Thistle ialah galactagogue yang disyorkan untuk digunakan bersama-sama dengan fenugreek. Selain meningkatkan pengeluaran susu ibu, ia juga boleh mengurangkan kemurungan selepas bersalin.

Apa itu galactagogue

Alfalfa ialah satu herba yang sangat baik untuk meningkatkan pengeluaran susu badan di samping menyediakan tubuh dengan banyak vitamin dan mineral. Alfalfa kaya dengan sumber vitamin E, B1, B6, A, C dan K serta mineral seperti fosforus, magnesium, kalsium, zink, zat besi dan potasium. Ia penuh dengan antioksidan, protein dan juga fiber.

SUMBER ALFALFA SHAKLEE ADALAH DAUN!!

Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Apa itu galactagogue

Daun Alfalfa yang matang kaya dengan KLOROFIL. Ia dikeringkan dengan udara secara SEMULAJADI bagi mengekalkan nutrisinya yang kemudiannya dibiarkan menjadi serbuk sebelum dimampatkan menjadi tablet. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.

Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.

Apa itu galactagogue

Alhamdulillah ini testimoni MV sendiri sejak mengamalkan Set Penyusuan Shaklee (3M) yang hadir bersama Alfalfa Complex.

Apa itu galactagogue

Anda pernah consume alfalfa semasa menyusukan bayi? Atau anda pernah mengambil makanan untuk meningkatkan pengeluaran susu? Jom kongsikan tips dan pengalaman anda bersama MV.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Inginkan Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat?

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat | Cemburu kan bila melihat kulit artis halus, cerah, sempurna, berseri dan bebas jerawat. Kalau bukan artis pun cuba lihat rakan-rakan kita pula. MV percaya mesti ramai yang fikir idea macam mana nak dapatkan kulit yang cantik macam mereka ni kan?

Penting bagi kita untuk menjaga kesihatan kulit dari dalam kerana setiap apa yang dilihat selalunya bermula dari dalaman. Secara amnya, keadaan persekitaran adalah penyebab utama kepada kerosakan kulit selain daripada faktor umur, pemakanan, dan juga alahan sehingga menyebabkan kulit mempunyai pelbagai masalah seperti jerawat, kulit kusam dan kering, pigmentasi dan banyak lagi.

Selain mengamalkan diet seimbang yang merangkumi tiga khasiat penting, iaitu protein, vitamin dan mineral, pengambilan suplemen sangat-sangat digalakkan. Jika anda kekurangan salah satu daripada keperluan ini, tidak mustahil kulit akan kehilangan sifat semulajadinya.

Tips untuk Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

1. Cara pemakanan sihat penting untuk membantu kulit supaya sentiasa sihat dan bebas masalah jerawat. Elakkan makanan berminyak dan amalkan makanan ‘gluten free’.

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

2. Minum 2-3 liter air setiap hari. Kekal terhidrat membantu badan menyingkirkan toksin yang merosakkan kulit.

BERKAITANManfaat Minum Air Putih

3. Bersenam – Dengan bersenam badan akan menjadi lebih segar dan peredaran darah akan menjadi lancar. Wajah akan menjadi lebih berseri-seri.

4. Cuci muka sebelum tidur – Jika seharian pakai make up tak kan tidur pun nak bermake up juga kan. Cuci muka supaya segala kotoran dibuang dan membolehkan kulit bernafas dengan selesa.

BERKAITAN : Tips mencuci muka yang betul

5. Tidur juga dikenali dengan “beauty rest” atas sebab-sebab tertentu. Tidur sebelum tengah malam untuk 7-8 jam.

6. Melegakan tekanan; Badan akan melepaskan “stress toxins” dalam keadaam kita stress. Bersantailah dengan menarik nafas panjang, berjalan atau membaca untuk melegakan stress.

Anda juga boleh mengamalkan suplemen untuk kesihatan kulit dari dalam. Pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten mampu menjadikan kulit sentiasa sihat, bebas jerawat dan berseri-seri. Bukan MV mahu overclaim, tapi lihat saja testimoni di bawah ini.

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

Kulit Sentiasa Sihat dan Bebas Jerawat

“Masalah paling ketara..banyak jerawat merah-merah di dahi. Jerawat tak berhenti naik dan meninggalkan kesan yang menakutkan bagi semua perempuan. Adik selalu rasa sedih dn merendah diri.
Selepas erna dapat kesan best dari pengambilan vitamin shaklee secara konsisten,erna sarankan adik makan vitamin e dan b-complex. Sebab dah terlalu banyak adik pakai produk kecantikan semuanya menghampakan.
Alhamdulillah selepas hampir 2 bulan adik konsisten makan vitamin shaklee mengikut tips eksklusif yang erna berikan,ramai yang tegur perubahan pada wajah adik. Jerawat segan nak naik. Kalau naik,cepat je kecut dan parut semakin pudar. Kulit muka adik mula glowing berseri-seri. Boleh lihat sendiri testimoni ini dan ini adalah ori. Tak ada edit ye..”

Jom rasai kehebatan produk Shaklee dan aura positinya! Kulit cantik, bebas jerawat dan berseri-seri. Siapa yang tak mahu kan?  😉

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.