Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Cinch® Shake Mix, ESP - Soy Protein Isolate Powder, Essential Nutrition, Health Info, Healthy Nutrition, Hypertension, Meal Shakes, Shaklee Products, Tips
Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi | Oh! Hari baru bulan baru ni cuaca sungguh terik walau pun jam baru menunjukkan pukul 9.00 pagi! Nampaknya sinaran cahaya matahari menerangi seluruh Bangi ni dengan teriknya. Syukur ada juga matahari kan  :roll: Siapa yang suka smoothie? Mesti ramai kan yang suka smoothie, macam MV kalau ke Alamanda, Putrajaya memang suka ke kafe BOOST, MV dan suami berkongsi minum weekend warrior protein smoothies (banana, blueberries, oat, low fat milk, vanilla yogurt, chia seeds and protein booster) , manakala anak-anak suka local favourite juices campuran watermelon dan lychee. Rasanya yang fresh TANPA gula sangat melazatkan. Smoothies ni sebenarnya boleh dijadikan 'meal replacement' yang berkhasiat dan mudah. Mudah sahaja nak buat smoothies ni. Hanya sediakan buah-buahan atau sayuran yang kita nak then blend ja. Kita juga boleh tambah serbuk protein ke dalam smoothie sebagai…
Read More

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

Health Info
Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan | Mata berselaput memang sangat mengganggu penglihatan. Ia kelihatan seperti lemak putih. Masalah selaput mata atau 'pterigium' disebabkan oleh pertumbuhan fibriosis yang membentuk selaput nipis dari bahagian putih mata yang berbentuk segitiga dan membesar ke arah kornea. Masalah selaput mata ni pernah dialami oleh mak mertua MV tahun lepas. Ia menyebabkan penglihatannya semakin kabur dan terpaksa membuang selaput pada mata menerusi pembedahan. Selepas selamat menjalani pembedahan, MV memberikan sebotol CarotoMax kepada mak untuk mempercepatkan penyembuhan pembedahan tu. Tak sangka pula selepas seminggu, bila buat susulan di klinik, Doktor sahkan saraf mata mak dah kembali ok. Bagaimana penyakit selaput mata @ Katarak ini Memberi Kesan Kepada Penglihatan? Protein berkumpul di lensa mata menyebabkan penglihatan kabur kerana cahaya minima yang masuk ke dalam. Pada awalya mungkin tidak disedari…
Read More
Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Anti Aging, Healthy Nutrition, Shaklee Products, Smoking, Testimonials, Tips, Vivix
Perokok Tegar Berhenti Merokok | Sudah bermacam iklan di tv memberikan kesan negatif tentang bahaya nikotin dan rokok ni. Namun, berapa ramai yang ambil kisah dan berapa ramai pula yang tak endah langsung? MV kurang pasti akan kewujudan ubat untuk berhenti merokok. Tetapi, jika mencari penawar untuk mengurangkan ketagihan kepada menghisap rokok ini memang ada. Dari kurang ketagih sehingga akhirnya terus nak berhenti dari jadi perokok tegar. Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok Seperti abah kawan kita ni yang ambik Vivix sebagai ihtiar. Akhirnya dapat juga berhenti menghisap rokok. . Alhamdulillah ....tak sangka abah perokok tegar akhirnya tak nak hisap rokok lagi.....bayangkan dari umur 5 tahun dah merokok...akhirnya dapat juga penawar nya. "Jangan biarkan Rokok Merosakkan Kesihatan" Ini adalah kenyataan. Tetapi mengapa vivix? Apa benda didalam sebotol vivix ni? Vivix ialah resveratrol yang…
Read More