Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Rakan Best Blogger Network yang Awesome

Rakan Best Blogger Network

Rakan Best Blogger Network | MV memanjangkan silaturrahim dengan blogger lain dengan menyertai group whatsapp rakan best blogger network yang disertai oleh ramai blogger yang dah menempa nama di Malaysia ni.

Selain MV blogwalking rakan-rakan dalam bisnes Shaklee, boleh juga MV berkenalan dan menambah ilmu blogging bersama mereka. Hanya berkenalan melalui alam maya dan didalam group pun sebenarnya kita boleh mengenali dengan lebih dekat lagi.

Rakan Best Blogger Network

So, inilah list yang MV ada. Kalau ada kelapangan setiap hari memang MV akan singgah di blog rakan-rakan ni Sekiranya ada lagi rakan blogger yang sudi memeriahkan group ni, MV akan update lagi list terbaru ye.  😉

1. www.ummiseri.com
2. yeopmaz.com
3. http://www.nikkhazami.com
4. www.mahamahu.com
5. www.namiacinta.com
6. iryantyahamad.blogspot.com
7. www.sensasi2020.com
8. mrhanafi.com
9. www.heroborneo.com
10. syireenamerlim.blogspot.com
11. http://calrasepatrick.blogspot.com
12. http://lekatlekit.com
13. www.iuzira.com
14. aimiemokhtars.blogspot.com
15. http://1direktori.blogspot.com
16. www.hajarshikin.com
17. kisahsigadisleo.blogspot.com
18. http://www.adarain.com
19. http://hannahvitashoppe.blogspot.com
20. www.aienhermionie.com
21. topseofriendly.blogspot.com
22. najihah90.blogspot.com
23. nurulaziyana.blogspot.com
24. fatinbella.com
25. www.expandroiders.com
26. www.coretanhatiibu.com
27. http://www.bloggerlelaki.com
28. www.mawardiyunus.com
29. www.projektravel.com
30. http://alongxp.com
31. cheqeem.com
32. duniazumal.blogspot.com
33. CahayaDiana.com
34. VemmaLadyBoss.com
35. www.dinsteady.com
36. www.jiesusanos.com
37. amanisafiyyah.blogspot.com
38. www.mommavogue.com
39. www.fadzirazak.com
40. wanitagaramdangula.blogspot.com
41. http://hasrulhassan.com
42. http://vitamin-cerdik.com
43. http://rujukanblogger.blogspot.my
44. http://www.akuoka.com
45. akudantransformers.com
46. http://azeniahmad.com
47. http://ajax85.blogspot.com
48. http://www.cahayadee.com
49. http://kamilsalleh.my
50. http://saniyunus.com
51. http://whitebarley.blogspot.my
52. http://sayanakcerita.blogspot.my
53. http://rahsiasen.blogspot.my
54. http://www.dianarashid.com
55. mymagicalmorning.com

Jangan segan untuk menyertai group whatsapp Rakan Best Blogger Network ini. Anda boleh hubungi admin HB (+6011-38-228-381) dan tuan Kamil Salleh (+6013-999-5015). Lagi ramai lagi meriah, mana tahu boleh jadi group seperti Kelab blogger yang lain kan.. 😎

Mengapa Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan Resdung?

Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan Resdung

Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan Resdung | Pernah tak batuk, kerap bersin, tidak bermaya dan tidak sedap badan? Hidung pula rasa berair dan tersumbat? Kadang-kadang bangun pagi diiringi dengan sakit kepala dan rasa berat pada bahagian muka kan?

Kalau anda pernah rasa semua diatas, maka anda tergolong di dalam kategori penghidap sinus. Di kalangan masyarakat kita, ia lebih popular sebagai resdung dan sangat biasa terjadi.

Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan Resdung

Sinusitis atau jangkitan sinus adalah radang sinus dan saluran hidung. Ianya berlaku apabila selaput rongga sinus mendapat radang dan bengkak disebabkan oleh lendir yang berlebihan. Sinusitis kebanyakannya disebabkan oleh kulat, bakteria dan virus jangkitan yang menyebabkan keradangan. Sakit kepala, sakit di bahagian muka, batuk, hidung dan saliran tersumbat, sakit tekak dan demam adalah tanda-tanda resdung.

Rawatan resdung

Antibiotik dan ubat-ubatan antikulat adalah preskripsi yang sama untuk pesakit yang didiagnosis dengan resdung. Vitamin C, terutama dalam bentuk semula jadi, adalah satu lagi suplemen tambahan digunakan secara meluas untuk melawan jangkitan sinus.

Kenapa Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan Sinus?

Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan Resdung

Vitamin C adalah antioksidan yang sangat baik yang meningkatkan fungsi imun dan melindungi badan daripada virus. Ia juga menyingkirkan radikal bebas dan patogen yang cenderung untuk melemahkan sel-sel.

Vitamin C bertindak sebagai antihistamin dan mengurangkan tahap histamin yang dihasilkan di dalam badan. Histamin merupakan bahan kimia semulajadi yang dikeluarkan oleh badan untuk mempertahankan serangan alergen.

Vitamin C boleh mengurangkan keradangan dan bengkak pada rongga hidung dan juga boleh membawa kelegaan sakit di bahagian muka dan sakit kepala. Pengambilan vitamin C dengan bioflavonoid boleh membantu untuk mengecilkan bengkak membran sinus dan mempercepatkan proses penyembuhan.

Vitamin C boleh memerangi resdung paling kronik dengan menghasilkan interferon antibodi. Ini meterai sel-sel daripada menyerang patogen dan meningkatkan sistem imun. Vitamin C adalah decongestant semulajadi dan membantu mengeringkan rongga hidung radang, sinus paranasal dan poket udara di atas dan di bawah mata.

Credit : findhomeremedy, newportnaturalhealth & livestrong

Dalam family MV, memang familiar sangat resdung ni. Adik beradik semua ada resdung termasuklah MV sendiri. Kalau tenyeh-tenyeh hidung sebab gatal, siap ada bau lagi dalam hidung. Pernah jugalah pergi berubat kampung dulu tapi tiada nampak perubahan ketara.

Alhamdulillah sejak mengamalkan B-Complex, Sustained Release Vita-C Plus™, Alfalfa Complex dan Garlic Complex pada Februari 2013 hingga kini, resdung semakin melarikan diri dari MV  😀

Jom kita tengok testimoni pengguna lain pula.

Sy guna set resdung Shaklee vitamin C, Bcomplex dan alfalfa complex..selepas 10 tahun br rasa mcm boleh bernafas dgn segar dan lancar..alhamdulillah sangat kannn…”

Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan Resdung

Bulan ni paling sesuai la kalau nak mencuba Set Resdung Shaklee sebab boleh JIMAT harga vita-C plus. Ada promosi Buy 2 Get 5% Off untuk belian Vita-C ni.  😎

Vitamin C Sesuai Untuk Melawan Jangkitan resdung

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Kunyit Herba Semulajadi untuk Mencegah Kanser

Kunyit herba semulajadi untuk mencegah kanser

Kunyit herba semulajadi untuk mencegah kanser | Kunyit memang terkenal dalam masakan masyarakat India kan? Kunyit ni sangat terkenal untuk melawan keradangan dan mengurangkan kesakitan sendi.

RAMAI yang tidak sedar di sebalik simbolik warna kuning emas, kunyit yang merupakan tumbuhan yang mempunyai 1,001 khasiat yang mampu mencegah dan mengurangkan penderitaan akibat penyakit-penyakit berprofil tinggi seperti kanser, Alzheimer dan diabetes.

KUNYIT BUKAN SEKADAR RAMUAN UNTUK MASAKAN

Sejak kebelakangan ini, kunyit mulai mendapat tumpuan ramai kerana keupayaannya dalam pencegahan banyak penyakit.

Kunyit Herba Semulajadi untuk Mencegah Kanser

Pengkaji herba dari Universiti Oxford, Profesor Gerard Bodeker memberitahu, kunyit mengandungi bahan aktif yang dikenali sebagai curcumin yang berperanan mencegah penyakit seperti kanser payudara, prostat dan mengurangkan kolesterol dalam badan.

Kajian menunjukkan curcuminoid mempunyai sifat anti oksida, anti radang dan menurunkan takat kolestrol. Ia merupakan sejenis perencat COX-2 semulajadi bagi melegakan kesakitan dan juga adalah agen anti-kanser.

Bolehkah makan kari membantu mencegah kanser pangkal rahim?

Beberapa kajian telah dijalankan dan cucurmin dikenalpasti mengatasi pembiakan sel-sel kanser pangkal rahim serta menggalakkan apoptosis sel-sel HPV-positif. Kajian pada tahun 2014 juga telah menunjukkan keberkesanan cucurmin yang mengandungi penyediaan polyherbal yang membersihkan kegatalan dan kerengsaan faraj yang sering dikaitkan dengan jangkitan HPV.

Kunyit Herba Semulajadi untuk Mencegah Kanser

sumber : easyhealthoptions, zliving & earthclinic

Bagaimana kunyit boleh menghalang kanser?

Kunyit boleh menghalang kanser melalui pengawalan DNA sel kanser itu sendiri. Sel-sel kanser adalah sama seperti sel lain didalam tubuh manusia kerana ia mengandungi DNA. DNA ini mengawal pertumbuhan dan pembiakan. Dengan menambahkan kunyit ke dalam diet harian, ianya mungkin boleh menghentikan pertumbuhan dan penyebaran sel-sel kanser kerana cucurmin mengubah arahan DNA sel-sel kanser dan berkesan mematikan sel-sel kanser.

Kunyit juga adalah ‘super bff’ untuk hati kita. kunyit membantu meningkatkan detoks hati, dengan membantu enzim yang aktif menyingkirkan pemakanan yang diketahui carcinogen.

Kunyit Herba Semulajadi untuk Mencegah Kanser

Banyaknya khasiat dan kebaikan kunyit ni kan..sebelum ni kita mungkin mengenalinya hanya sebagai rempah ratus yang digunakan didalam masakan harian. Namun, didalamnya terkandung 1001 khasiat yang mampu untuk menyembuhkan pelbagai penyakit kronik di dunia ni. Sebab itu juga Shaklee memperkenalkan DTX™ Complex. Ianya membekalkan nutrisi sokongan dengan kombinasi milk thistle dan artichoke serta pelbagai herba berkhasiat bagi melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi tubuh untuk menjaga kesihatan hati.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Krim Mata yang Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan | Mata adalah salah satu bahagian yang sepatutnya mendapat perhatian khusus. Selain kerana fungsinya, mata juga berperanan penting dalam ketrampilan seseorang.

Cuba bayangkan, jika mata bengkak, ada lingkaran hitam, dan garis-garis halus di sekitar mata? Sudah tentu penampilan kita kurang mantap, bukan?

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Jangan risau, ADA PENYELESAIANNYA! Enfuselle Eye Treatment mampu untuk Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan di sekitar mata serta lingkaran gelap bawah mata anda!

Fungsi utama krim ini adalah untuk memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap; termasuklah lingkaran gelap di bawah mata.

Ia diperbuat daripada bahan semulajadi, serta tidak mengandungi bahan kimia yang boleh mendatangkan kesan sampingan buruk ke atas kulit anda. Ramuan utama yang digunakan ialah Beech Tree Bud Extract dan Grape Seed Extract.

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Beech Tree Bud ini hidup kira-kira 250 tahun dan dikenali sebagai ‘Tree of Everlasting Youth’  yang memberikan daya tahan dan sokongan yang kukuh terhadap kulit.

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Ekstrak tunas pokok Beech adalah ramuan semulajadi anti-penuaan, ekstrak pokok beech bud mengandungi unsur peptida, dan flavonoid yang membantu mengukuhkan struktur epidermis kulit, menjadikannya lebih tegang dan mengurangkan garis-garis wajah.

Ekstrak tunas pokok Beech mengandungi hydroxyproline yang membantu meningkatkan kolagen dan elastin. Ini seterusnya meningkatkan keanjalan kulit anda dari dalam.

Ramuan kedua terpenting ialah ekstrak biji anggur yang mengandungi sejenis proanthocyanidin, yang membantu mengekalkan keanjalan kulit, dan membantu menstabilkan tahap kolagen dalam kulit. Ekstrak biji anggur juga mengandungi alpha hydroxy acids, yang biasanya digunakan dalam produk penjagaan kulit untuk membantu pengelupasan sel-sel kulit mati.

Ekstrak biji anggur adalah sumber terbaik vitamin C dan E, dan juga sebagai antioksidan dikenali sebagai flavonoid, yang boleh memperbaiki tekstur kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan.

credit : grannymed & huffingtonpost

Eye Treatment ~ Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara

Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.

  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
  • lembut di sekitar mata
  • Sempurna untuk bahagian leher dan bibir

sumber : Shaklee Malaysia

Testimoni pengguna yang mengamalkan krim mata Enfuselle ini boleh membuktikan kesahihannya mengurangkan kedutan dan lingkaran gelap bawah mata.

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E yang Mantap!

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E Vitamin E (d-Alpha Tocoferol) adalah suatu antioksida yang memelihara sel-sel tubuh daripada kerosakan akibat oleh radikal bebas. Ianya bersifat larut lemak yang disimpan di dalam organ seperti hati, jantung, darah, otot, testis, uterus dan kelenjar pituitari. Vitamin E juga menjadikan sistem imun tubuh badan menjadi kuat dan membenarkan tubuh membina sel darah merah yang bertanggungjawab untuk menghantar oksigen kepada tisu badan.

Selenium pula adalah mineral dalam kelompok zat gizi mikro yang mana ia mampu memberi jutaan manfaat kepada tubuh. Selenium membantu penyerapan khasiat vitamin E dengan lebih berkesan. Selenium akan bertindak lebih efektif sebagai antioksidan bila bergabung dengan vitamin E. Selenium membenarkan badan untuk membina sel darah putih yang membantu tubuh melawan penyakit dan jangkitan.

Ekstrak Biji Anggur mengandungi polifenol, protein, karbohidrat dan lipid. Polifenol mempunyai kuasa antioksidan sebanyak 50x ganda lebih baik daripada vitamin E dan 20x ganda lebih baik daripada vitamin C. Salah satu polifenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric proanthocyanidins) lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien lain.

Credit : LiveStrong, ProstateHealthNaturally, UniversityofMaryland & canyonranch

Vita-E Complex™ Shaklee adalah Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Gabungan Selenium dan Vitamin E 1

Shaklee telah memperbaharui formula dan ianya menjadikan perbezaan Vita-E Complex™ dengan vitamin E di pasaran sangat ketara. Semua gabungan ini menjadikan Vita-E Complex™ membantu:

#1. Meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan, terutama pada pergerakan sperma.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

#2. Membantu untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

#3. OPC (oligomeric proanthocyanidins) yang berada dalam ekstrak biji anggur menghalang pengeluaran DHT, salah satu faktor utama dalam kehilangan rambut. OPC juga merangsang folikel rambut, menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Banyakkan Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E dalam Vita-E Complex™ ni? Jika anda tidak pernah merasainya, inilah masa untuk anda mencubanya.

Dapatkan Vita-E Complex™, vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Sejenis vitamin antioksidan yang larut lemak serta menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan sistem imun.

Testimoni rambut anak MV yang gugur kesan dari bisul dah kembali pulih selepas konsisten dengan menyapu Vita-E Complex™ selama 3 bulan.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Selain makan, Vita-E Complex™ boleh juga dibuat masker untuk memudarkan kesan parut hitam, melembut dan meratakan tona kulit dan menghilangkan parut jerawat.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Promosi clearance stock menawarkan belian 2 botol dengan potongan harga 50%. Jika sebelum ini anda perlu membayar RM168.54 untuk sebotol. Now, RM157.94 untuk 2 botol, memang menJIMATkan, betul tak? Lebih memeranjatkan lagi, anda bakal menerima sebotol VITA-LEA P.E.R.C.U.M.A. jika anda mendaftar terus sebagai ahli.

Promosi Penghabisan Stok Vita-E Complex™ berakhir 30 Oktober 2015!

Gabungan Selenium dan Vitamin E 2

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351