5 Hari Terindah Lalui Cabaran Detoks dan Clean Eating

5 Hari Terindah Lalui Cabaran Detoks dan Clean Eating

Alfalfa Complex, Diari MommaVogue, DTX Complex, Healthy Nutrition, Herb-Lax™
5 Hari Terindah Lalui Cabaran Detoks dan Clean Eating | Alhamdulillah, berjaya juga MV mengharungi 5 hari cabaran detoks bersama #gengJDECanggun dan #jomdetoxshakleeways. Mula-mula nak start tu memang macam-macam alasan ada, takut tak sempatla, takut nanti makanan tak sedap la.. Bagi MV la, kalau tak mencuba takkan tahu apa keputusannya, dan juga takkan tahu apa kebaikan detoks ni kepada badan MV sendiri. Sebelum ni memang la amalkan makan vitamin suplemen Shaklee ni setiap hari, namun cara pemakanan tu sangat TIDAK menepati cara yang betul. Asal boleh masuk anak tekak ja MV makan. Tapi setelah di guide oleh kak cun Tuty Rahiza, memang terasa oh bagusnya makan macam ni, masak cara macam ni, dan makan pula tu sampai 6 kali sehari. Penat tau MV sebab nak kena makan sampai 6 kali…
Read More
21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating

21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating

Alfalfa Complex, Cinch® Energy Tea Mix, Diari MommaVogue, Digestive Health, DTX Complex, Essential Nutrition, Healthy Weight, Herb-Lax™, Liver Health, Peppermint-Ginger Plus, Tips, Weight Management
21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating | Hari ni bermula la cabaran MV bersama group Jom detoks Eat Clean bergurukan kak Cun Tuty Rahiza. 3 perkara ditekankan dalam 21 Hari Cabaran Detoks Shaklee dan Clean Eating ni: Detoks dengan suplemen Shaklee Makan sedap-sedap sebanyak 6 kali sehari dengan menu Eat Clean. Bersenam setiap hari. Sebenarnya kak cun Tuty ni adalah anak didik dari program Eat Clean Cikgu Yun. Kalau nak tahu siapa beliau sila terjah IG @heyitsyunyun ya. MV sangat kagum dengan semangat beliau yang dahulunya 120 kg, kini turun berat sebanyak 40 kg dalam masa setahun setengah. Dan beliau masih lagi terus bersemangat menurunkan berat badan beliau sebanyak 20 kg. Hebat!!! Ini la coach MV, kak cun Tuty yang pada asalnya 82kg berat selepas bersalin dan beliau bermula pada 78kg untuk batch 8…
Read More
Cara Mudah Hilangkan Demam dan Selsema TANPA Ubat

Cara Mudah Hilangkan Demam dan Selsema TANPA Ubat

Antioxidants, Health Info, Healthy Nutrition, Heart Health, Immune Booster, OmegaGuard™, Shaklee Products, Sustained Release Vita-C™ Plus, Testimonials, Tips
Hilangkan Demam dan Selsema TANPA Ubat | Dulu masa MV tak mengenali Shaklee kalau demam dan selsema pasti mencari paracetamol seperti panadol actifast, panadol soluble ataupun Vitamin C soluble kat farmasi. Paracetamol ni sebenarnya mengurangkan penghasilan tentera-tentera baik dalam badan kita. Kalau tentera pun tiada maka tiada la peperangan kan? Sebab tu badan kita bila makan paracetamol cepat lega demam. Padahal apa yang terjadi, kalau kuman tu jenis virus biasa saja dia akan singgah berehat di mana-mana nod limfa. Kalau yang jenis ganas, dia akan menyerang organ dalaman kita. Maka, jadilah pneumonia, bronkitis, meningitis dan asma. Petua hilangkan demam dan selsema TANPA ubat dengan cepat Lebihkan Minum Air Kosong Kalau anak-anak dan MV demam, kami memang amalkan minum air kosong ni dalam 1-3 liter sehari. Ini bertujuan untuk membersihkan sistem tubuh badan dari kuman. Selain tu, ia juga berfungsi untuk mengelakkan dehidrasi akibat pengeluaran hingus…
Read More