Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Krim Mata yang Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan | Mata adalah salah satu bahagian yang sepatutnya mendapat perhatian khusus. Selain kerana fungsinya, mata juga berperanan penting dalam ketrampilan seseorang.

Cuba bayangkan, jika mata bengkak, ada lingkaran hitam, dan garis-garis halus di sekitar mata? Sudah tentu penampilan kita kurang mantap, bukan?

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Jangan risau, ADA PENYELESAIANNYA! Enfuselle Eye Treatment mampu untuk Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan di sekitar mata serta lingkaran gelap bawah mata anda!

Fungsi utama krim ini adalah untuk memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap; termasuklah lingkaran gelap di bawah mata.

Ia diperbuat daripada bahan semulajadi, serta tidak mengandungi bahan kimia yang boleh mendatangkan kesan sampingan buruk ke atas kulit anda. Ramuan utama yang digunakan ialah Beech Tree Bud Extract dan Grape Seed Extract.

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Beech Tree Bud ini hidup kira-kira 250 tahun dan dikenali sebagai ‘Tree of Everlasting Youth’  yang memberikan daya tahan dan sokongan yang kukuh terhadap kulit.

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

Ekstrak tunas pokok Beech adalah ramuan semulajadi anti-penuaan, ekstrak pokok beech bud mengandungi unsur peptida, dan flavonoid yang membantu mengukuhkan struktur epidermis kulit, menjadikannya lebih tegang dan mengurangkan garis-garis wajah.

Ekstrak tunas pokok Beech mengandungi hydroxyproline yang membantu meningkatkan kolagen dan elastin. Ini seterusnya meningkatkan keanjalan kulit anda dari dalam.

Ramuan kedua terpenting ialah ekstrak biji anggur yang mengandungi sejenis proanthocyanidin, yang membantu mengekalkan keanjalan kulit, dan membantu menstabilkan tahap kolagen dalam kulit. Ekstrak biji anggur juga mengandungi alpha hydroxy acids, yang biasanya digunakan dalam produk penjagaan kulit untuk membantu pengelupasan sel-sel kulit mati.

Ekstrak biji anggur adalah sumber terbaik vitamin C dan E, dan juga sebagai antioksidan dikenali sebagai flavonoid, yang boleh memperbaiki tekstur kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan.

credit : grannymed & huffingtonpost

Eye Treatment ~ Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara

Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.

  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
  • lembut di sekitar mata
  • Sempurna untuk bahagian leher dan bibir

sumber : Shaklee Malaysia

Testimoni pengguna yang mengamalkan krim mata Enfuselle ini boleh membuktikan kesahihannya mengurangkan kedutan dan lingkaran gelap bawah mata.

Mengurangkan Kedutan dan Memperlahankan Proses Penuaan

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E yang Mantap!

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E Vitamin E (d-Alpha Tocoferol) adalah suatu antioksida yang memelihara sel-sel tubuh daripada kerosakan akibat oleh radikal bebas. Ianya bersifat larut lemak yang disimpan di dalam organ seperti hati, jantung, darah, otot, testis, uterus dan kelenjar pituitari. Vitamin E juga menjadikan sistem imun tubuh badan menjadi kuat dan membenarkan tubuh membina sel darah merah yang bertanggungjawab untuk menghantar oksigen kepada tisu badan.

Selenium pula adalah mineral dalam kelompok zat gizi mikro yang mana ia mampu memberi jutaan manfaat kepada tubuh. Selenium membantu penyerapan khasiat vitamin E dengan lebih berkesan. Selenium akan bertindak lebih efektif sebagai antioksidan bila bergabung dengan vitamin E. Selenium membenarkan badan untuk membina sel darah putih yang membantu tubuh melawan penyakit dan jangkitan.

Ekstrak Biji Anggur mengandungi polifenol, protein, karbohidrat dan lipid. Polifenol mempunyai kuasa antioksidan sebanyak 50x ganda lebih baik daripada vitamin E dan 20x ganda lebih baik daripada vitamin C. Salah satu polifenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric proanthocyanidins) lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien lain.

Credit : LiveStrong, ProstateHealthNaturally, UniversityofMaryland & canyonranch

Vita-E Complex™ Shaklee adalah Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Gabungan Selenium dan Vitamin E 1

Shaklee telah memperbaharui formula dan ianya menjadikan perbezaan Vita-E Complex™ dengan vitamin E di pasaran sangat ketara. Semua gabungan ini menjadikan Vita-E Complex™ membantu:

#1. Meningkatkan kualiti air mani dan mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan, terutama pada pergerakan sperma.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

#2. Membantu untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

#3. OPC (oligomeric proanthocyanidins) yang berada dalam ekstrak biji anggur menghalang pengeluaran DHT, salah satu faktor utama dalam kehilangan rambut. OPC juga merangsang folikel rambut, menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Banyakkan Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E dalam Vita-E Complex™ ni? Jika anda tidak pernah merasainya, inilah masa untuk anda mencubanya.

Dapatkan Vita-E Complex™, vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Sejenis vitamin antioksidan yang larut lemak serta menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat disamping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan sistem imun.

Testimoni rambut anak MV yang gugur kesan dari bisul dah kembali pulih selepas konsisten dengan menyapu Vita-E Complex™ selama 3 bulan.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Selain makan, Vita-E Complex™ boleh juga dibuat masker untuk memudarkan kesan parut hitam, melembut dan meratakan tona kulit dan menghilangkan parut jerawat.

Gabungan Selenium, Ekstrak Biji Anggur dan Vitamin E

Promosi clearance stock menawarkan belian 2 botol dengan potongan harga 50%. Jika sebelum ini anda perlu membayar RM168.54 untuk sebotol. Now, RM157.94 untuk 2 botol, memang menJIMATkan, betul tak? Lebih memeranjatkan lagi, anda bakal menerima sebotol VITA-LEA P.E.R.C.U.M.A. jika anda mendaftar terus sebagai ahli.

Promosi Penghabisan Stok Vita-E Complex™ berakhir 30 Oktober 2015!

Gabungan Selenium dan Vitamin E 2

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Meningkatkan Mood dan Tenaga Secara Semulajadi

Meningkatkan Mood dan Tenaga Secara Semulajadi | Dengan arus kemodenan yang mengejar masa, kita selalu merasakan bahawa 24 jam sehari itu tidak mencukupi untuk menguruskan segala urusan disamping merehatkan badan yang terus-menerus dikerah untuk menyelesaikan tugas, betul kan?

Bagaimana nak atasi masalah badan letih dan lesu ni?

Apakah cara terbaik untuk kita meningkatkan mood dan tenaga secara semulajadi agar kekal cergas sepanjang hari dan fokus dalam tugas seharian?

Hari ini MV nak kongsikan 6 tips untuk kekalkan kita bertenaga dan sentiasa ceria sepanjang hari.

1. Makan makanan yang seimbang

Mempunyai diet yang seimbang yang termasuk protein berkualiti, sumber karbohidrat yang baik, dan lemak yang sihat adalah kunci untuk mendapatkan tenaga.

2. Dapatkan tidur yang berkualiti

Tidur yang berkualiti sekurang-kurangnya 6-8 jam sehari. Ia penting untuk memastikan tubuh kita cukup rehat. Bila tubuh cukup rehat, ia akan lebih segar dan bertenaga di keesokan hari nya.

3. Rehat apabila ada masa

mengambil 10-20 powernaps minit bila-bila masa anda berpeluang untuk berehat.

4. Minum air kosong banyak

Tubuh kita lemah sebab sel badan kering, tak cukup hidrasi. Dehidrasi boleh menyebabkan keletihan dan minda yang kurang fokus. Jadi penyelesaian yang mudah adalah untuk minum lebih banyak air!

5. Tingkatkan pengambilan magnesium

Magnesium adalah makanan tambahan yang menakjubkan yang diperlukan untuk lebih daripada 300 fungsi enzim tindakbalas biokimia dalam badan termasuklah penukaran glukosa kepada tenaga. Kadang-kadang gejala tenaga yang rendah dan mood boleh disebabkan oleh kekurangan magnesium.

6. Pengambilan makanan sumber vitamin B

Salah satu peranan utama vitamin B adalah untuk menjana pengeluaran tenaga. Baik sumber protein berkualiti dan makanan yang sihat akan membantu menyediakan vitamin B.

credit : Mercola & GoodFoodforMood

Amalkan tips–tips di atas, insyaAllah anda akan tampak ceria cergas bertenaga walaupun tengah malam kena bangun dengan kerap untuk menyusukan anak macam MV.

Bagaimana Pengambilan Suplemen Mampu Meningkatkan Mood dan Tenaga Secara Semulajadi?

Zaman milenia ni semuanya perlu pantas sehingga tidak sempat untuk merehatkan badan, apatah lagi memikirkan keperluan nutrien dalam badan. Dengan adanya suplemen, ia menjadikan hari kita lebih mudah.

Ostematrix mengandungi magnesium yang membantu kita mendapatkan tidur yang berkualiti. Maksud tidur yang berkualiti adalah tidur yang betul-betul membantu tubuh kita rehat, bukan tidur-tidur ayam.

Meningkatkan Mood dan Tenaga Secara Semulajadi

Vita-Lea® Iron Formula mengandungi zat besi yang sangat penting untuk mengangkut oksigen dalam darah kita. Bila darah cukup oksigen, peredaran darah dalam tubuh akan jadi lebih lancar dan bertenaga.

Meningkatkan Mood dan Tenaga Secara Semulajadi

B complex membantu dalam pembebasan tenaga, metabolisma karbohidrat,lemak dan protein.

Ketahui Kepentingan Komponen B-complex

Meningkatkan Mood dan Tenaga Secara Semulajadi

Apa tunggu lagi? Dapatkan segera vitamin Shaklee bagi memastikan anda kekal sihat dan proaktif sepanjang hari.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Antioksidan Berfungsi Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun | Jika anda percaya menunggu sehingga jatuh sakit baru bertindak adalah satu cara berhadapan dengan panyakit, maka biaya kesihatan anda akan semakin MAHAL.

Tubuh manusia terdapat sejumlah bakteria, virus dan juga sel ganas yang tidak akan menjadi ancaman jika sistem imun kita bekerja dengan baik dalam melaksanakan fungsinya.

Rangsang Sistem Imun anda

Sistem imun manusia adalah penting kerana ia menjadi sistem pertahanan semula jadi yang melindungi tubuh daripada serangan penceroboh seperti bakteria dan virus. Tanpanya, agen-agen berbahaya ini boleh berleluasa dalam tubuh kita dan menjejaskan kesihatan dan kesejahteraan kita.

Semua orang mempunyai sistem imun, bezanya ialah sama ada ia lemah atau kuat. Jika pertahanan imun kita KALAH, maka risiko penyakit akan menunjukkan ‘dirinya’.

Sistem imun terdiri daripada satu rangkaian sel-sel, tisu-tisu dan organ-organ yang bekerja di badan anda untuk melindungi anda daripada pelbagai organisma berbahaya, seperti bakteria dan virus. Penyelenggaraan sistem imun yang sihat melibatkan tabiat penjagaan diri dan diet seimbang yang kaya dengan nutrien, seperti vitamin. Vitamin bekerja bersama-sama untuk memastikan kita sihat, dan vitamin dengan aktiviti antioksida memainkan peranan yang penting dalam mengukuhkan sistem imun anda.

Antioksidan Berfungsi Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

Antioksidan mempunyai keupayaan untuk menderma elektron kepada molekul radikal bebas yang tidak stabil supaya ia kembali stabil.

Antioksidan bertindak melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Apabila badan memproses makanan ke bawah, pengoksigenan – atau oksigen memasuki sel-sel anda – berlaku, dan proses semula jadi ini membentuk hasil sampingan sebatian yang berkeliaran dengan bebas kepada sel-sel yang berbeza dan organ-organ. Radikal bebas menyebabkan kemudaratan sel dan keradangan jika badan tidak mempunyai cukup antioksidan untuk meneutralkan dan mengelakkan kerosakan. Vitamin A, C dan E berfungsi sebagai antioksidan untuk melindungi sel dan menguatkan sistem imun anda.

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

Vitamin E, beta karotena dan vitamin C adalah 3 antioksidan yang paling berkuasa, semua dengan keupayaan untuk menderma elektron. Vitamin E dan beta karotena antioksidan yang melindungi membran sel dan pengangkut lemak dan membantu menghentikan tindak balas rantai dalam sel-sel. Vitamin C membantu melindungi tisu badan yang lain seperti kulit, cecair darah dari pencemaran udara dan asap rokok.

sumber : WebMDGoodFoodEating & NutritionJournal

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun daripada sumber makanan atau suplemen?

Buah-buahan segar dan sayur-sayuran menyediakan sumber terbaik antioksidan, dilengkapi dengan vitamin, mineral, dan lain-lain nutrien. Malangnya ramai orang tidak mampu makan buah-buahan segar dan sayur-sayuran yang cukup. Jika badan tidak mendapat cukup antioksidan, badan boleh berada di bawah serangan radikal bebas.

Jika anda tidak makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran serta makan makanan diet yang sihat secara keseluruhan, maka suplemen boleh menjadi cara yang baik untuk anda mendapatkan antioksidan yang diperlukan.

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

Rangkaian antioksidan CarotoMax, Vita-C Plus dan Vita-E Complex™ membantu anda melengkapkan keperluan antioksidan di dalam tubuh badan anda.

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

Jom rebut promosi penghabisan stok Vitamin E dan peluang anda untuk mendapatkan Vita-Lea® with Iron Formula secara percuma masih lagi terbuka sehingga 30 Oktober 2015 ini jika anda terus mendaftar keahlian Shaklee.

Miliki MultiVitamin TERTUA didunia secara P.E.R.C.U.M.A!

Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Kepentingan omega-3 DHA untuk Pertumbuhan Janin dan Bayi

Kepentingan omega-3 DHA

Kepentingan omega-3 DHA | Pemakanan ibu sebelum, semasa dan selepas kehamilan memainkan peranan yang penting dalam perkembangan janin dan bayi. Semasa mengandung, DHA menyokong otak bayi yang optimum, mata dan pembangunan sistem saraf.

Ia sukar diperolehi daripada sumber makanan kerana tidak semua makanan mempunyai asid lemak omega-3. Omega-3 DHA menyokong otak, mata dan sistem saraf pusat sebab ibu hamil sangat digalakkan mengamalkan pengambilannya sepanjang kehamilan.

“Sumber Semulajadi Omega-3”

Kepentingan omega-3 DHA dan Kehamilan

Sebelum dan sepanjang kehamilan, pemakanan memainkan peranan penting bukan sahaja untuk kesihatan ibu mengandung, tetapi juga untuk kesihatan bayi dalam kandungan. Menyedari kepentingan pengambilan omega-3 DHA kepada ibu hamil, National Institutes of Health and International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (NIH/ISSFAL) mencadangkan pengambilan omega-3 DHA sebanyak 300mg / hari

DHA adalah makanan otak sementara kalsium pula untuk tulang. Pembangunan otak bayi dan fungsi mata yang optimum bergantung kepada DHA.

“Makanan Tambahan Buat Minda Kanak-Kanak”

Pertumbuhan otak berlaku semasa trimester kedua kehamilan – dan sepanjang dua tahun pertama kehidupan – jadi ini adalah keperluan terbesar DHA.

Kajian telah menunjukkan bahawa EPA dan DHA adalah penting untuk perkembangan janin dengan baik, termasuk neuron, retina, dan fungsi imun.

Semasa mengandung, plasenta memindahkan nutrien, termasuk DHA, daripada ibu kepada janin. Jumlah omega-3 asid lemak pada janin berkait rapat dengan jumlah yang dimakan oleh ibu, jadi ia adalah penting untuk ibu mendapatkan nutrisi yang mencukupi.

“Vitamin Prenatal Buat Ibu Mengandung”

kepentingan omega-3 DHA

Semasa trimester ketiga, sejumlah besar DHA berkumpul dalam tisu janin. Kepentingan omega-3 DHA adalah untuk mengoptimakan fungsi otak (keupayaan mental untuk memahami sesuatu) dan keupayaan retina (mengoptimakan penglihatan untuk proses melihat).

Satu kajian didalam The American Journal of CLINICAL NUTRITION mendapati kanak-kanak yang ibunya mengambil suplemen DHA semasa hamil mempunyai kemahiran menyelesaikan masalah jauh lebih baik berbanding mereka yang ibunya tidak mengambil suplemen DHA semasa hamil.

Sumber : AmericanPregnancybrainstrongdhaAdvancesinNutrition & ajcn.nutrition

Jika anda ibu yang sangat prihatin dan mendambakan bayi yang sihat dan bijak, masih ada masa untuk anda memastikan mereka mendapat zat omega-3 DHA dari minyak ikan. Bertindak lah sekarang!.

Jom dapatkan sumber minyak ikan omega-3 yang paling tulen iaitu OmegaGuard™, Minyak Ikan Terbaik Didunia, sumber omega-3 DHA yang sangat tulen dan berkepekatan tinggi.

1 kapsul OmegaGuard™ membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

kepentingan omega-3 DHA

Bulan Oktober, promosi OmegaGuard™ untuk dapatkan harga dengan lebih murah dan pemberian Vita-Lea® with Iron Formula secara percuma jika mendaftar keahlian Shaklee. Sah sehingga 31 Oktober 2015 sahaja!.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351