Badan Penuh Toksin? Jom Detoks Parasit…

Badan Penuh Toksin? Jom Detoks Parasit…

Alfalfa Complex, Detox, DTX Complex, Garlic Complex, Herb-Lax™, NutriFeron®, Peppermint-Ginger Plus, Shaklee Products, Testimonials, Tips
Detoks Parasit | Hari ni MV bercerita lagi tentang detoks. Tapi kali ini detoks parasit pula. Kita pasti terkejut apabila mengetahui kita membawa parasit dalam badan kita kan? ... Eh dalam perut kita ada parasit ka? Ya, Parasit perlukan tubuh badan manusia untuk terus hidup. Dan kita mesti tak menyangka badan kita ni jadi 'rumah' untuk parasit. Parasit ni culprit utama kepada masalah usus kita. Itulah sebabnya mereka menghisap nutrien dari badan kita, menghalang kita daripada mendapat khasiat yang kita perlukan dari makanan kita. Paling teruk lagi dia akan masuk ke tisu badan dan organ badan kita. Ibarat pokok menumpang yang berjenis parasit, dia semakin segar, gemuk dan sihat, pokok tumpangannya pula semakin kecut, tak bermaya dan akhirnya boleh mati. Macam tetamu yang tak diundang pun ya. Jom kita tengok jenis parasit mana yang suka sangat 'port' dalam tubuh badan…
Read More
Kesan Sepanjang Proses Detoks yang Awesome

Kesan Sepanjang Proses Detoks yang Awesome

Alfalfa Complex, Detox, Digestive Health, DTX Complex, Essential Nutrition, Herb-Lax™, Liver Health, Peppermint-Ginger Plus, Shaklee Products, Testimonials, Tips
Kesan Sepanjang Proses Detoks | Alhamdulillah MV dah berjaya habiskan 21 hari cabaran detoks Shaklee dan Clean Eating bersama #gengJDECanggun pada 7 May hari tu. Kalau ada banyak sangat toksin dalam badan, maka kita akan mengalami banyak fenomena yang dikenali sebagai Healing Crisis. Sepanjang mengamalkan pemakanan clean eating dan juga suplemen detoks, MV akui memang ada healing crisis yang dialami. Healing crisis ini adalah berbeza-beza antara kami didalam kumpulan JDEC ini dan ianya bergantung pada jumlah bahan-bahan toksin yang terkumpul di dalam badan masing-masing. Ini merupakan petanda, “sikit je lagi, dah nak baik tu.” Kesan Sepanjang Proses detoks yang dialami sepanjang 21 hari cabaran Pening! Tekanan darah yang tinggi, tanda detoksifikasi Kerap membuang air kecil dan besar. Memang terasa selalu ke toilet setiap 30 minit, syukur la toilet dekat ja, so tak kisah la ulang alik berapa kali pun.…
Read More
Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Alfalfa Complex, Collagen Powder, Detox, Digestive Health, DTX Complex, ESP - Soy Protein Isolate Powder, Essential Nutrition, Healthy Nutrition, Healthy Weight, Herb-Lax™, Lecithin, Liver Health, Meal Shakes, Peppermint-Ginger Plus, Performance® Natural Orange
Promosi Shaklee Bulan Mei 2016 | Lamanya tak bersua. Hari ni sudah separuh bulan Mei 2016. Kali ni MV betul-betul tertinggal kapal terbang. Selepas mengharung 8 hari tanpa internet akibat masalah TMnet kat kawasan rumah. Ini la baru berpeluang nak update blog. Sebenarnya MV baru lepas ikut program Eat Clean dengan detoks shaklee. Tapi yang tu lain kali MV cerita kesudahannya ya. Sangat- sangat teruja kot. Promosi Shaklee Bulan Mei 2016 ini tentunya serbuk kolagen terbaik iaitu Collagen Powder!. Promosi ini pasti ramai yang suka. Terutama bagi yang nak tampil dengan kulit yang cantik, sihat, gebu, dan berseri di hari raya nanti. Collagen ni kalau nak kesan yang lebih efektif, kena amalkan dengan pengambilan Vitamin C. Tapi kalau nak canrik kena pastikan badan kita detox dulu tau. After detox, toksin dah disingkirkan, baru senang…
Read More