October 2016 29
Visceral Fat Berlebihan Adalah Tidak Sihat
Posted By : noriza rahman

Ramainya yang tak pernah ambil tahu bahawa beberapa jenis lemak berlebihan yang disimpan di sekitar organ-organ boleh menyumbang kepada penyakit jantung, demensia, kanser, kemurungan dan pelbagai penyakit lain. Apa itu Visceral Fat? Visceral fat ialah pengumpulan tisu

October 2016 25
Sukar Memujuk Anak Makan Sajian Buah dan Sayuran?
Posted By : noriza rahman

Sebenarnya tidak sukar memujuk anak makan sajian sayur dan buah-buahan, namun MV juga tidak menyangkal banyak ibu bapa yang pening kepala kerana anak-anak kecil mereka tidak menyukai kedua-dua jenis makanan ini. Yang penting ibubapa TIDAK putus asa!. Apa yang

October 2016 20
Keunikan Anggur Muscadine dan Manfaatnya
Posted By : noriza rahman

Siapa suka makan buah anggur, sila angkat keyboard ya. Ramai kan penggemar buah anggur termasuklah MV sekeluarga. Memang banyak jenis anggur di dunia. Salah satunya ialah anggur muscadine. Anggur Muscadine! Sebenarnya ramai yang tak tahu dan mungkin juga tak pernah dengar langsung

October 2016 19
Khasiat Chia Seed Dalam Diet Harian
Posted By : noriza rahman

Ch-ch-ch-chia! Bila terbaca perkongsian khasiat chia seed dari kak Jue di facebook hari tu, baru teringat yang MV pun ada beli organic chia seed kat tesco. Then, since seminggu ni memang MV mulakan hari dengan minuman dan

October 2016 18
Ketahui 5 Manfaat Resveratrol
Posted By : noriza rahman
Comments Off on Ketahui 5 Manfaat Resveratrol

Sekarang ni dah ramai yang beralih arah kepada rawatan alternatif selain ubat kan. Salah satunya ialah Resveratrol. Kalau buat pencarian dengan encik google banyak sangat manfaatnya. Tapi, MV hanya rajin nak kongsikan 5 Manfaat Resveratrol sahaja.

October 2016 15
Kelas Sarapan Minda Bersama Blogger Eizil
Posted By : noriza rahman

Hari ni anak-anak bangun dengan gembiranya sebab nak pergi main kat playground shakeli (baca shaklee ye). Diorang tak tahu yang ibunya ni lebih excited sebab nak sarapan minda bersama blogger Eizil. MV pernah jumpa blogger Eizil ni