Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Ketahui Pilihan Gabungan Vitamin Untuk Penyerapan Optimum !

Gabungan Vitamin Untuk Penyerapan Optimum

Gabungan Vitamin Untuk Penyerapan Optimum | Adakah anda tahu bahawa beberapa vitamin bergantung kepada satu sama lain untuk penyerapan maksimum oleh badan? Pernah tak anda makan suplemen atau apa-apa vitamin tapi tidak mendatangkan hasil? Maksud MV tidak memberi kesan yang anda inginkan?

Semua benda yang kita buat, perlukan ilmu. Nak memasak perlu ada ilmu, nak bercucuk tanam perlu ada ilmu, nak shopping online pun perlu ada ilmu. Eh nak shopping perlu ada ilmu?? Eh sudah tentu la, perlulah google juga tentang peniaga tu, mana tahu peniaga tu “atas angin” je kan?

So macam tu juga bila nak makan vitamin, kena ada ilmu juga, bukan main ‘laggar’ ja makan semua serentak. 😆

Ketahui Pilihan Gabungan Vitamin Untuk Penyerapan Optimum

Terdapat dua jenis vitamin, vitamin larut air dan vitamin larut lemak. Vitamin larut air termasuk vitamin A, D, E dan K manakala vitamin larut air merangkumi semua vitamin B dan asid askorbik.

Gabungan Vitamin Untuk Penyerapan Optimum

Kalsium dan Vitamin D

Penyerapan kalsium dipertingkatkan dengan vitamin D, yang membantu mencegah osteoporosis dan mengekalkan tulang yang kuat. Kalsium adalah mineral yang membantu membina tulang dan gigi yang kuat dan membantu mengawal pengecutan otot. Banyak kajian telah mendapati bahawa kombinasi kalsium dan vitamin D sangat berkesan dalam mengurangkan insiden keretakan non-vertebra dan tulang pinggul.

Asid Folik dan Vitamin C

Asid folik adalah vitamin larut air yang merupakan sebahagian daripada vitamin B kompleks. AAsid folik membantu sel-sel darah merah untuk mewujudkan DNA, dan membantu mencegah kecacatan kelahiran seperti spina bifida. Asid folik juga boleh membina semula sel-sel darah merah supaya kepekatan sel darah merah boleh meningkatk dan seterusnya  menaikkan tahap hemoglobin. Vitamin C adalah vitamin larut air yang membantu dalam keupayaan badan untuk menyerap asid folikmenguatkan sistem imun dan membantu dalam proses penyembuhan.

Zat Besi dan Vitamin C

Zat Besi diperlukan untuk membawa oksigen dan karbon dioksida dalam badan, dan ianya paling mudah diserap oleh badan apabila digabungkan dengan vitamin C. Vitamin C membantu menjaga gusi, jantung, kulit yang sihat serta sistem imun badan!

Zink dan Vitamin A

Vitamin A ialah nutien larut lemak yang biasanya bergabung dengan lemak dan minyak untuk meningkatkan penyerapan. Setiap sel di dalam badan memerlukan vitamin A. Nutrien ini mengawal pertumbuhan dan pembahagian sel-sel serta membantu badan untuk menghasilkan sel-sel darah putih. Zink adalah penting untuk fungsi optimum sistem imun. Vitamin A lebih cekap diserap dan digunakan oleh badan apabila bergabung dengan zink. Zink membantu meningkatkan sistem imun yang seterusnya melindungi badan daripada penyakit serta mempercepatkan penyembuhan luka. Vitamin A adalah antioksidan penting yang menyokong kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

*Credit : Livestrong, NaturalSociety, LiveLoveFruit & NationalLibraryofMedicine

Gabungan Vitamin Untuk Penyerapan Optimum

Sesetengah makanan tambahan berlawanan fungsi terhadap satu sama lain – seperti kalsium dan zat besi, Kalsium menjadikan badan lebih sukar untuk menyerap zat besi, jadi suplemen ini perlu diambil secara berasingan. Vitamin B dan E perlu diambil pada awal hari kerana mereka boleh meningkatkan tenaga. Suplemen kalsium perlu diambil pada waktu malam kerana badan membina semula tulang anda semasa tidur.

So, lepas ni jangan suka-suka makan vitamin ikut ‘mix’ sendiri ya. Kalau makan vitamin dengan ada ilmu baru la hasilnya pun akan mantap.

Vitamin C Untuk Mencerahkan Kulit – Lebih Baik Daripada Glutathione?

Vitamin C Untuk Mencerahkan Kulit

Vitamin C Untuk Mencerahkan Kulit | Mungkin anda pernah tertanya-tanya bolehkah dengan mengambil Vitamin C mencerahkan kulit? bagaimana sebenarnya Vitamin C membantu mencerahkan kulit?

Sebelum MV menjelaskan apa kaitan Vitamin C dengan warna kulit kita, MV fikir anda perlu mengetahui dulu apa Vitamin C ini.

Vitamin C dan Kulit

Kulit adalah organ badan yang terbesar dan paling berat, meliputi 12-20 kaki persegi dan mewakili 15% daripada berat badan. Kolagen adalah blok yang membina kulit. Kulit memperolehi kebaikan dari Vitamin C kerana sifat-sifat uniknya yang membentuk kolagen.

Vitamin C (juga dikenali sebagai asid askorbik) adalah vitamin larut air, dan diperlukan oleh badan kita untuk membentuk kolagen dalam tulang, rawan, otot dan saluran darah. Kita mendapat Vitamin C dari buah-buahan dan sayur-sayuran, terutamanya buah-buahan sitrus seperti lemon, limau dan oren.

Vitamin C untuk mencerahkan kulit

Kulit mempunyai 3 lapisan: epidermis (lapisan yang boleh dilihat), dermis (mengandungi folikel rambut, peluh dan minyak kelenjar) dan tisu subkutaneus (kusyen dan menebat bahagian dalam).

Warna kulit berasal dari pigmen yang dipanggil melanin. Pigmen ini dihasilkan oleh melanosit sejenis sel yang terdapat jauh di bawah kulit. Melanocytes menukarkan asid amino tyrosine kepada melanin dengan menggunakan enzim tyrosinase.

Melanin ada dalam dua bentuk. Pheomelanin lebih cerah dan memberikan warna kekuningan (yellowish). Eumelanin pula berwarna coklat gelap.

Glutathione membantu menentukan keseimbangan pigmen gelap dan cerah (pheomelanin dan eumelanin) di dalam kulit.

Vitamin C meningkatkan tahap glutathione dalam darah

Vitamin C bukan sahaja meningkatkan tahap Vitamin C dalam darah kita, ia juga meningkatkan tahap glutathione. Ada kajian yang dibuat menyatakan pengambilan 500mg vitamin C sehari meningkatkan kepekatan glutathione dalam darah sebanyak 50%.

Dos yang tinggi Vitamin C juga akan meningkatkan tahap glutathione semula jadi kita, jadi suplemen dengan Vitamin C adalah penting jika anda mahu untuk mencerahkan kulit anda.

*Credit : WhiterSkin, MedicineNetilluminatural6i & NewsMedical

Vitamin C Untuk Mencerahkan Kulit – Lebih Baik Daripada Glutathione?

Vitamin C untuk mencerahkan kulit

Semasa mencari untuk maklumat lanjut mengenai makanan tambahan glutation, MV terjumpa satu artikel yang bercakap tentang bagaimana pengambilan suplemen Vitamin C lebih berkesan untuk mencerahkan kulit dari glutathione.

Jika dilihat pada suplemen glutathione sebagai ejen memutihkan kulit, selalu ada phrase yang menyatakan “anda perlu mengambil dua kali ganda vitamin C untuk pemutihan kulit secara berkesan”. Yang menjadi pertanyaan, sekiranya glutathione memang berkesan dalam memutihkan kulit, kenapa perlu mengambil Vitamin C? Jawapannya sangat mudah : glutathione tidak boleh diambil secara berasingan kerana ianya teroksida atau kurang keberkesanan pengambilannya secara oral. Sebab itu, ramai penjual yang menekankan pengambilan glutathione dengan vitamin C untuk “back up”.

Vitamin C untuk mencerahkan kulit

Pakar kesihatan dan kecantikan juga mengesahkan bahawa vitamin C adalah lebih berkesan dalam pemutihan kulit berbanding glutathione. Dengan suplemen vitamin C sahaja, lebih kurang 3-6 bulan diperlukan untuk memutihkan kulit dan bersinar-sinar.

Adakah perlu mengambil Vitamin C untuk mencerahkan kulit ?

Ya, ya, dan ya! Jika mahu mencerahkan kulit anda dengan cara dalaman menggunakan makanan tambahan, detoxing atau menukar diet anda, Vitamin C tambahan adalah penting.

“Dos yang diperlukan untuk mencerahkan kulit ialah 20-40mg/kg. Jadi berat anda dalam kilogram didarabkan dengan 40mg, maka itulah amaun vitamin C yang anda perlukan setiap hari. Sekiranya pengambilan Vitamin C diambil melalui campuran buah-buahan dan suplemen, itu adalah yang terbaik!”

Sekiranya anda mencari produk Vitamin C untuk mencerahkan kulit secara semulajadi dan selamat, MV sangat syorkan anda mengambil Sustained Release Vita-C Plus™.

Ramai dah yang kagum dengan kehebatan Sustained Release Vita-C Plus™ yang boleh mencerahkan kulit dan menjadikan wajah berseri-seri.

Testimoni #1 Encik Izzul

Vitamin C untuk mencerahkan kulit

Selepas 5 bulan konsisten dengan mengambil Vitamin C, B-complex, Vitamin E dan ESP – Soy Protein Isolate Powder, beliau mendapat kulit muka yang lebih cerah! Jangan tak tahu abang sado pun nak kulit cerah juga tau. 😉

Testimoni #2. Puan Aneng

Vitamin C untuk mencerahkan kulit

Macam tak percaya tengok gambar Puan Aneng ni kan? Memang sangat ketara perubahannya selepas konsisten mengamalkan Vitamin C serta ESP – Soy Protein Isolate Powder selama 2 tahun dari tahun 2012 sehingga 2014!

BERKAITAN : Nutrien penting untuk kulit cantik berseri

Suplemen Vitamin C adalah lebih berkesan dalam mencerahkan kulit dari glutathione dan MV amat mencadangkan untuk anda semua membelanjakan wang anda pada sesuatu yang berfungsi dan bukannya mudah tertipu dengan pengambilan glutathione semata-mata.

Anda boleh dapatkan penjimatan dengan pembelian Set Kecantikan Kulit Shaklee bersama Sustained Release Vita-C Plus™ . Promosi Buy 6 get 7 dan juga Buy 2 get 5% off sepanjang bulan November ini.

Vitamin C untuk mencerahkan kulit

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit | Semakin usia meningkat, keanjalan kulit kita mula berkurangan dan kedutan mulai terbentuk. Faktor-faktor seperti pendedahan berlebihan kepada cahaya matahari, tekanan pengambilan makanan yang tidak sihat, merokok dan lain-lain juga memburukkan lagi proses kolagen berkurang, iaitu protein yang bertanggunjawab untuk membina dan mengekalkan keanjalan kulit.

Kehilangan keanjalan pada kulit di kalangan orang dewasa adalah disebabkan oleh kekurangan vitamin A, B, C dan E dalam diet. Ini membawa kepada terjadinya kedutan dan kendur di sepanjang muka dan badan.

Cara terbaik untuk mendapatkan manfaat maksimum daripada vitamin ini ialah dengan mengambil makanan semula jadi yang kaya dengan vitamin ini. Namun, jika anda tidak mendapat masa yang cukup untuk makan jumlah yang mencukupi daripada makanan maka suplemen juga boleh diamalkan.

Jadi nutrien apakah yang diperlukan untuk meningkatkan keanjalan kulit?

1.  Vitamin A

Vitamin A adalah vitamin yang membantu untuk membuang sel-sel kulit mati dan menjadikan kulit kelihatan tegang dan mengurangkan penampilan kedutan dan kulit kendur. Vitamin A merupakan vitamin antioksidan dan sangat bermanfaat untuk kulit kerana ia membantu kulit menghasilkan lebih banyak kolagen.

2. B Complex

Sekumpulan 8 vitamin, vitamin B kompleksboleh diperolehi melalui suplemen. Vitamin B membantu menjaga kulit agar sentiasa terhidart dan mengekalkan kelembapan kulit.

BERKAITAN : Manfaat Biotin untuk kesihatan diri

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

3. Vitamin C.

Vitamin C membantu melindungi kulit daripada sinar ultra violet matahari. Ia berfungsi dengan mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Radikal bebas akan meratah kolagen dan elastin, gentian yang menyokong struktur kulit, yang akan menyebabkan kedutan dan tanda-tanda awal penuaan.

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

4. Vitamin E

Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan sangat berkesan mengurangkan kedutan di muka. Pengambilan vitamin E adalah baik untuk keanjalan dan ketegangan kulit. Vitamin E menggalakkan penyembuhan kulit dan merangsang pengeluaran kolagen dalam kulit.

*Credit : SearchHomeRemedy, VitaminStore

Set Kecantikan Kulit Shaklee memenuhi  Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

Basically menurut Nutritionist Shaklee, vitamin untuk set kecantikan kuit Shaklee ada banyak. Tapi yang paling baik bertindak untuk kecantikan ialah Sustained Release Vita-C Plus™, Vita-E Complex™, ESP, Vivix, CoQ Health dan Collagen Powder.

Namun sekiranya kekangan bajet, anda boleh mengambil kombinasi Vita-E Complex™, B-complex dan Sustained Release Vita-C Plus™ yang akan membantu:

  1. Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  2. Mencegah pra penuaan
  3. Menjadikan kulit lebih anjal dan kenyal
  4. Mencerahkan kulit
  5. Menjaga kulit dari bahaya sinaran UV
  6. Mengurangkan parut jerawat
  7. Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  8. Menjadikan kulit wajah lebih berseri

Lihat saja betapa gembiranya pengguna setelah mendapat hasil yang memuaskan daripada Set Kecantikan Kulit Shaklee. MV kongsikan dari rakan seperjuang shaklee dari instagram shakleeterlajakmurah.

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

“Actually ini mak ina. Pengguna tegar Vitamin C. Kulit mak Ina sebelum ini sedikit KUSAM dan banyak kesan PIGMENTASI serta PORI BESAR. Tapi sejak amalkan Vitamin C, kulit dia dah gebu.

Mak Ina tahun ni dah 55 tahun tapi masih kuat dan alhamdulillah setakat ini tak ada penyakit”

Mak ina KONSISTEN AMALKAN ESP, VITAMIN C & ALFALFA

Teruja kan?

Bulan ni paling sesuai la kalau nak mencuba Set Resdung Shaklee sebab boleh JIMAT harga Sustained Release Vita-C Plus™. Ada promosi Buy 2 Get 5% Off dan Buy 6 Free 1 untuk belian Vita-C ni.  😎

Keperluan Vitamin untuk Meningkatkan Keanjalan Kulit

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Kebaikan dan Manfaat Minum Air Lemon Setiap Pagi Untuk Kesihatan

Kebaikan dan Manfaat Minum Air Lemon Setiap Pagi | Sesuatu yang amat penting untuk badan MV sekarang ni ialah melakukan “7 Days Spring Cleanse”, dan insyaAllah akan menjadi rutin juga untuk masa akan datang iaitu amalkan minum lemon setiap pagi. Perubahan ni amat memberikan perbezaan yang besar bagi diri MV.

Terdapat banyak kebaikan lemon yang telah diperakui selama berabad-abad. Manfaat lemon yang paling besar ialah antibakteria, anti-virus, dan kuasa merangsang sistem imun dan sebagai bantuan penurunan berat badan kerana jus lemon membantu pencernaan dan membersihkan hati.

Kebaikan dan Manfaat Minum Air Lemon Setiap Pagi

Lemon sangat kaya dengan kandungan asid sitrik, kalsium, magnesium, vitamin C, bioflavonoids, pektin, dan limonene-yang menggalakkan imuniti dan melawan jangkitan.

10 Kebaikan dan Manfaat Minum Air Lemon Setiap Pagi 

Ini adalah sebahagian manfaat yang badan MV alami setelah amalkan minum air lemon setiap pagi.

1. Membersih dan Meremajakan Kulit. Vitamin C dalam lemon meningkatkan pengeluaran kolagen, yang mengembalikan keanjalan kulit dan meremajakan kulit dari dalam badan untuk membantu mengekalkan penampilan kulit yang licin dan kelihatan muda.

2. Mengecutkan Jerawat dan Memudarkan Parut. Lemon mengandungi asid L-askorbik, astringen semula jadi yang membantu mengecutkan jerawat dengan cepat. Di samping itu, vitamin C dalam lemon menggalakkan pertumbuhan tisu kulit yang sihat dan juga mengurangkan penampilan parut jerawat dan bintik-bintik.

Ia juga mengandungi ciri-ciri antibakteria yang boleh membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat.

3. Merawat Kelemumur. Jus lemon boleh merawat kelemumur dan mengawal kegatalan pada kulit kepala. Ia membantu mengimbangi tahap pH kulit kepala dan mengurangkan rembesan minyak yang berlebihan, dua faktor penyumbang utama dalam kelemumur.

4. Mengurangkan Stretch Marks. Stretch mark ni biasa la kan untuk wanita yang pernah hamil. Dengan minum lemon, vitamin C didalamnya amat berkesan untuk menggalakkan sel-sel kulit yang baru.

5. Memudarkan Jeragat. Jeragat, tanda biasa matahari kulit yang rosak, boleh menjadi perhatian kecantikan untuk lelaki dan wanita. Jus lemon mempunyai sifat pelunturan yang boleh mencerahkan kesan jeragat.

6. Membantu Proses Penghadaman. . Jus lemon flushes keluar bahan toksin yang tidak diingini dari badan. Jus lemon juga membantu untuk melegakan gejala-gejala gangguan pencernaan, seperti pedih hulu hati, sendawa dan kembung.

7. Meningkatkan Sistem Imun Badan. Lemon kaya dengan vitamin C, yang besar untuk menentang selsema. Lemon tinggi kalium, yang merangsang otak dan fungsi saraf. Kalium juga membantu mengawal tekanan darah. Asid askorbik (vitamin C) yang terdapat dalam lemon menunjukkan kesan-kesan anti-radang, dan ia meningkatkan penyerapan zat besi di dalam badan. Lemon juga mengandungi saponin, yang menunjukkan ciri-ciri antimikrob selain dapat mengurangkan jumlah kahak yang dihasilkan oleh badan.

8. Merawat bibir pecah-pecah. Ini adalah masalah yang selalu MV alami. Setelah minum lemon, ia  membantu bibir menjadi lebih lembut dan cantik.

9. Mengurangkan Kesan Tumit Kaki Merekah. Tumit kaki merekah bukan sahaja kelihatan tidak menarik tetapi juga menyebabkan banyak ketidakselesaan. MV menggunakan jus limau untuk mengurangkan rasa tidak selesa dan mengurangkan kesan merekah di tumit tu.

Kebaikan dan Manfaat Minum Air Lemon Setiap Pagi

10. Membantu dalam penurunan berat badan. Lemon adalah tinggi dalam serat pektin, yang membantu melawan keinginan kelaparan dan menyekat penyerapan lemak. Kajian telah menunjukkan orang-orang yang mengekalkan diet yang lebih alkali, sebenarnya menurunkan berat badan lebih cepat.

credit : Top10Remedies & slism

Secara peribadi, MV mendapati membuat pilihan yang lebih baik sepanjang hari dengan memulakan hari untuk minum air lemon panas setiap pagi. Adakah anda juga minum air lemon setiap pagi? Apakah manfaat yang paling anda gemari?

Manfaat Vitamin B7 Biotin untuk Mengekalkan Kesihatan Rambut, Kuku dan kulit

Manfaat Vitamin B7 Biotin

Manfaat Vitamin B7 Biotin | Biotin, atau Vitamin B7, adalah vitamin larut air yang juga dikenali sebagai “vitamin H”, Biotin adalah salah satu vitamin B complex yang membantu badan menukarkan makanan kepada tenaga.

Secara khususnya, manfaat vitamin B7 biotin adalah untuk membantu menjaga rambut, kulit, kuku, mata, hati dan sistem saraf. Biotin juga merupakan nutrien penting semasa mengandung, kerana ia adalah penting untuk pertumbuhan embrio.

Vitamin B7 Biotin biasanya ditambah ke dalam produk rambut dan kecantikan kulit. Krim yang mengandungi vitamin B boleh menjadikan kulit sihat berseri-seri hampir serta-merta dan dalam masa yang sama menghidratkan sel-sel di samping meningkatkan tona kulit secara keseluruhan

Sumber semula jadi Biotin

Biotin boleh didapati dari sumber makanan, termasuk:

  • kuning telur
  • organ dalaman seperti hati
  • kacang, seperti badam, kacang tanah, pecans, dan walnut
  • mentega kacang
  • kacang soya dan kekacang lain
  • biji-bijian dan bijirin
  • pisang
  • cendawan

Manfaat Vitamin B7 Biotin untuk Mengekalkan rambut yang sihat, mencantikkan kulit dan kuku

Manfaat Vitamin B7 Biotin

Vitamin B7 diperlukan untuk mengekalkan kulit yang sihat, rambut dan kuku – jadi apabila seseorang mengalami kekurangan vitamin B7, gejala boleh ditunjukkan dalam bentuk rambut menipis, membelah dan rapuh, atau kulit kering dan mengeras.

Manfaat Vitamin B7 Biotin

Vitamin B kompleks adalah penting bagi mengawal selia metabolisme dan mengekalkan sistem saraf pusat. Menurut University of Maryland Medical Center, manfaat biotin (Vitamin B7) juga penting untuk kesihatan kulit, kuku dan rambut yang sihat.

Manfaat Vitamin B7 Biotin

Vitamin H adalah berguna untuk mengekalkan kelembapan kulit. Biotin juga membantu dalam proses pembaharuan kulit apabila bergabung dengan vitamin B yang lain.

Credit : DrAxe, Healthline

Apakah Keistimewaan Dan Perbezaan B Complex Shaklee Dengan Vitamin B Biasa?

Manfaat Vitamin B7 Biotin

  • Mengandungi kesemua 8 vitamin iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, Asid Folik dan Biotin sebagaimana yang dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama).
  • B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.

BERKAITAN : Ketahui Kepentingan Komponen B Complex

Mari kita lihat pula respon pengguna yang mengamalkan B Complex yang ada di dalam Set Kecantikan Shaklee ini.

Manfaat Vitamin B7 Biotin

“Banyak produk saya dah pakai, tak perlu kot mention disini, memang habis duit tiapbulan beli produk untuk rawat muka. Bulan 12 memang teruk sangat2, saya pergi hospital HSNZ untuk ambik darah. Doktor beritahu semua ok ja, dan minta saya untuk ambik vitamin yang boleh menambahkan zat, tambah pula saya kelihatanpucat time tu..

Pada hujung bulan 11, kawan kenalkan ESP, mulanya memang tak nak ambik tetapi bila diselidiki ttg shaklee ni, saya percaya kerana lebih 50 tahun sebenarnya syarikat ini bertahan.

Bulan 1 tahun 2014, ayah saya bawa pergi jumpa doktor pakar kulit dan beliau juga menasihati mengambil suplement/vitamin yang baik untuk puihkan kulit.

Setelah rawatan tersebut, saya teruskan dengan vitamin shaklee yang lain seperti Bcomplex + vit c+ vit e. Alhamdulillah Allah telah membantu saya keluar daripada ujian penyakit walaupun tidak serius seperti penyakit lain tetapi saya sudah berkeyakinan. Vitamin Shakleehanya usaha Allah jua yang menyembuhkan.”

Semua peringkat umur boleh mengambil B Complex ini, MV sendiri pun sudah merasai kehebatannya. Jadi mommies, adik-adik manis, jejaka tampan, kalau anda rasa mahu kulit cantik sekata dan bebas kusam, bolehlah mencuba ya. Paling best dapatkan terus Set Kecantikan lengkap. Setiap vitamin ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri dan mampu ‘menutupi’ kekurangan zat-zat didalam badan kita.

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351