Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Kisah Pengalaman Pesakit yang Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3 | Sebut mengenai penyakit kanser ni memang seriau jadinya, lebih-lebih lagi jika ada diantara ahli keluarga kita yang mengalaminya. Mohon dijauhkan! Walaupun kita sedar setiap penyakit ada penawarnya, pastinya ia bukan satu perkara yang mudah untuk dihadapi. Sokongan ahli keluarga, rakan-rakan dan masyarakat sekeliling ama penting.

Apa itu kanser?

Kanser adalah kelas penyakit yang dicirikan oleh pertumbuhan sel luar kawalan. Terdapat lebih daripada 100 jenis kanser yang berbeza. Kanser membahayakan tubuh apabila sel-sel rosak membahagi tanpa kawalan untuk membentuk ketulan atau gumpalan tisu dipanggil tumor. Tumor boleh membesar dan mengganggu sistem penghadaman, saraf dan peredaran darah, dan mereka boleh melepaskan hormon yang mengubah fungsi badan.

Apa yang menyebabkan terjadinya kanser?

Kanser adalah akhirnya hasil daripada sel-sel yang tumbuh tanpa kawalan dan tidak mati. Sel-sel biasa dalam badan mengikuti jalan yang teratur pertumbuhan, bahagian, dan kematian. Kematian sel diprogram dipanggil apoptosis, dan apabila proses ini rosak, kanser mula terbentuk. Tidak seperti sel-sel biasa, sel-sel kanser tidak mati dan terus membesar dan membahagi. Ini membawa kepada jisim sel-sel yang tidak normal yang tumbuh di luar kawalan.

Ada banyak sebab mengapa kanser boleh terjadi. Antaranya genetik, radiasi, gaya hidup, pemakanan yang pelbagai faktor lain. Pesakit kanser yang tidak mahu dapat rawatan awal, dianggap sebagai membunuh diri. Selagi ada nyawa, berusahalah. Kemungkinan besar akan bertemu dengan ‘ubat’ yang serasi dengan kanser yang dihidapi.

Testimoni Vivix: Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Memandangkan bulan ni promo Vivix®, suka MV nak berkongsi testimoni customer yang mempunyai tumor dan disahkan kanser tahap 3, beliau mengambil Vivix® sebagai ikhtiar. Alhamdulillah syukur dengan kehendakNya, mereka disahkan bebas kanser tahap 3.

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

“Testimoni adik ipar..december 2012 dia menjalani pembedahan buang tumor sebesar 13cm seminggu sebelum akad nikah. Selepas seminggu nikah dia dikhabarkan berita sedih bahawa tumor tersebut merupakan cancer tahap 3.. die consume vivix selama sebulan.. kemudian hasil check up mendapati dia telah bebas daripada cancer.. bulan lepas dia di khabarkan terdapat cyst sebesar 3.2cm di ovari kiri pula.. berkat consume gla, cyst tersebut telah mengecut dan kini dia dah hamil 6 minggu..”

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

“Patient ni baru habis check up dengan doc, the finding was he is free from cancer cell. Dia started dengan cancer prostage stage 3. Then secondary to his bone. Dalam 3-4 months juga dia consume vivix..Memang energetic lah sia after that”

Berkat usaha dan semestinya dengan izin dari Nya juga, customer ni berjaya sembuh sepenuhnya dari kanser.

Bagaimana Vivix® Bantu Tingkatkan Kesihatan Sel Pesakit Kanser?

Vivix mengandungi resveratrol yang terbukti melalui kajian-kajian saintifik boleh membantu membetulkan sel-sel yang rosak. Apabila sel-sel rosak telah dibetulkan, mereka akan mematikan diri dengan sendirinya (apoptosis) dan menyebabkan kanser berkurang dan akhirnya hilang.

‘Resveratrol’ adalah bahan utama di dalam sebotol Vivix®. Ianya adalah bahan yang didapati dari beberapa tumbuh-tumbuhan, termasuk kulit grape skins, pomegranate, raw cacao, peanuts dan beri seperti raspberi dan mulberi, diketahui mempunyai beberapa kesan kesihatan yang berfaedah.

Kajian telah dilakukan, dan ianya bertindak sebagai antioksidan, anti-radang, dan anti-karsinogenik dan faedah-faedahnya dianggap meliputi pencegahan dan rawatan penyakit-penyakit kronik seperti kanser dan penyakit Alzheimer, antara lain.

Berikut adalah bukti kajian ke atas Resveratrol.

Kajian dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011, kajian ke atas resveratrol menunjukkan ianya mempunyai kesan anti-kanser.

Pada 2008, kajian pada kultur sel, kesan resveratrol menyekat kanser payudara dari terus berkembang di peringkat awal. Hasil kajian diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.

Tahun 2007, laporan oleh Biologi Kanser & Terapi, resveratol bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).

Satu lagi kajian tahun 2008 di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen).

sumber : Medicalxpress, OnlineLibrary, Mercola.com

DAPATKAN Vivix® SEKARANG UNTUK YANG TERSAYANG!

Sel kanser sangat pantas merebak, jadi usah bertangguh-tangguh lagi!

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Testimoni Ovarian Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Harga sebotol Vivix® hanyalah RM475 dan belian 2 botol Vivix®, melayakkan anda dapat penjimatan sehingga 20%.

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur Selepas Mengamalkan Vivix®

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur | Sempena bulan promosi VIVIX ni, MV nak kongsikan beberapa testimonial Vivix® Shaklee. Boleh baca, manalah tau sama situasi dengan anda semua, boleh la try untuk selesaikan masalah anda.

Setiap wanita yang ada masalah kesihatan dalaman, mesti rasa risau. Lebih-lebih lagi jika masalah dalaman itu melibatkan penyakit di dalam rahim macam ovarian cyst, pcos ataupun fibroid.

Penyakit ini akan mempengaruhi kadar kesuburan seseorang wanita dan menentukan samada rahim seorang wanita itu kuat atau tidak untuk hamil.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Ovarian Cyst

Ovarian Cyst adalah kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.

Sumber : OvaryResearch, gynaechoice, ladycarehealth

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Polycystic Ovary Syndrome

Polycystic Ovary Syndrome adalah suatu keadaan di mana kilang telur atau ovari menjadi bengkak kerana benih-benih telur telah terperangkap di dalam ovari dan tidak dapat melakukan proses penetasan pada waktu subur. Dan apabila keadaan seperti ini berlaku, lama-kelamaan ovari akan membengkak dan menimbulkan pelbagai jenis masalah pada wanita tersebut. Jika tidak dirawat, PCOS boleh menyebabkan beberapa gangguan lain dalam jangka masa panjang, senario yang paling teruk ialah kemandulan.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur Selepas Mengamalkan Vivix®

Perlu MV ingatkan disini. Ramai yang menganggap selepas cyst dibuang, maka mereka telah terselamat dari penyakit tersebut. Sebenarnya SALAH !

Cyst boleh berulang dan tumbuh kembali walaupun telah dibuang melalui pembedahan.

Oleh itu, bagi pesakit cyst perlulah lebih menekankan aspek kesihatan diri, pemakanan yang bagus dan suplemen yang menyediakan badan anda dengan nutrien penting yang diperlukan untuk kekal sihat dan melawan PCOS atau Ovarian cyst ini.

Ya, masih ada lagi rawatan cyst tanpa pembedahan. Tak percaya? Jom kita baca kisah dari customer yang menghidap ovarian cyst dan period yang tidak teratur kembali normal setelah konsisten dengan Vivix®

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

“Vivix pun mengecutkan cyst, hari tu besar ckit, la ni da mengecut”

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

“Saya ada pcos + cyst, sebab tulah saya ssh nak dpt bby n period saya x teratur. Alhamdulillah, lepas 3 bln saya amalkan vivix, dan suplemen asas yang lain, perios saya mula teratur”

Vivix® ini mengandungi antioksidan yang tinggi yang mampu MEMBUNUH SEL- SEL radikal bebas didalam badan kita.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Kalau ada antara ANDA atau AHLI KELUARGA ada penyakit seperti di bawah, MV rekomenkan ambil Vivix®.

✅Pesakit Kencing Manis
✅Pesakit Darah Tinggi
✅Pesakit Strok
✅Pesakit SLE
✅Pesakit Jantung
✅Pesakit Radang Usus
✅Pesakit Gout
✅Pesakit Cancer
✅Pesakit Cyst / Fibroid / Ovari
✅Pesakit Nyanyuk
✅Pesakit Derita Sakit Sendi
✅Pesakit Lemah Daya Tahan Sakit
✅Berhenti Merokok

Promosi sangat berbaloi di awal tahun baru ni dengan pembelian 2 botol Vivix® SHAKLEE ??anda akan perolehi:
? FREE POSTAGE
? FREE GIFT
? DISCOUNT 5%

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Lecithin Meredakan Bengkak Susu dengan Cepat dan Mudah

Lecithin Meredakan Bengkak Susu | Pernah tak antara anda yang mengalami bengkak susu?Bengkak susu memberi kesan kepada hampir semua ibu-ibu baru dalam tempoh beberapa minggu pertama melahirkan anak kerana badan masih dalam proses penyesuaian dengan kehendak bayi.

Siapa yang pernah kena bengkak susu mesti tahu betapa sakitnya semasa bengkak susu tu. Bila pam pun sikit ja susu keluar. Baby dah minum pun still sakit lagi. Kadang sampai demam.

Pengalaman MV Meredakan Bengkak Susu

Pengalaman MV pula, setiap kali bersalin memang akan kena bengkak susu. Bukan tahap bengkak biasa-biasa saja tetapi sehingga demam, ada tompok-tompok merah kat payudara. Rasa yang sangat sakit dan panas kalau tersentuh. Kadang-kadang sampai tak keluar pun susunya walaupun bengkak.

Selepas seminggu bersalin mesti kena. Sebab susu macam tiba-tiba keluar dengan super banyak tapi baby masa tu kan masih minum sikit-sikit. Dan biasanya bermula dengan payudara sebelah kiri.

Mungkin juga disebabkan posisi penyusuan yang kurang sempurna menyumbang kepada faktor bengkak susu ni.

Bagaimana untuk Melegakan Bengkak Susu?

Jika dah susukan anak, tapi masih tak surut bengkaknya, apa yang boleh kita buat?

Selain dari pam keluar atau picit puting supaya susu keluar, kita boleh amalkan makan Lecithin.

Apa kaitan lecithin dengan masalah bengkak susu yang ibu menyusu hadapi?

Menurut Kelly Bonyata yang merupakan IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) ;

“Lecithin has been recommended to combat recurrent plugged ducts. The usual recommended dosage for recurrent plugged ducts is 3600-4800 mg lecithin per day, or 1 capsule (1200 milligram) 3-4 times per day. After a week or two with no blockage, mom can reduce the dosage by one capsule. If there is no blockage within another 2 weeks she can reduce it again by one. Mom may need to continue taking 1-2 capsules per day if stopping the lecithin leads to additional plugged ducts.”

Source : kellymomSelfcarers

Ramai dah cuba amalkan LECITHIN untuk meredakan bengkak susu ni. Lihat saja testimoni mereka.

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Sebiji lecithin mengandungi 530mg lecithin. Sebab tulah MV makan 3 biji lecithin sebagai first aid kit masa MV berpantang dulu 😉

Ya, Lecithin bukan sahaja membantu membakar lemak tetapi dapat membantu mengurangkan bengkak susu!

Lecithin Meredakan Bengkak Susu 1

Ada juga petua orang-orang terdahulu menggunakan ketulan ais yang dibalut dengan kain atau kelopak kobis yang sejuk dari peti sejuk sebagai salah satu teknik tuam sejuk yang membantu meredakan bengkak susu.

Penyusuan bayi bukanlah sesuatu yang mudah, semula jadi tanpa apa-apa masalah.  Kita ibu-ibu perlu ambil tahu dan dapatkan ilmu secukupnya tentang penyusuan bayi.

Jika anda mempunyai petua lain atau Cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu yang anda buat dan menjadi, jom kongsi dengan kami! Perkongsian anda sangat di hargai!

Promosi Akhir Tahun Shaklee Disember 2015 Lecithin Yang Memang Best

Promosi Lecithin Buy 7 at 6 & Buy 2 LESS 5%

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Anda berminat untuk mendapatkan Lecithin untuk melegakan masalah bengkak susu isteri anda?

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

 

esell-shaklee-logo-500x351

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan Diri dan Keluarga

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan

Jangan Biar Rokok Merosakkan KesihatanMEROKOK satu isu yang susah ditangani terutama sekali kat Malaysia ni. Walaupun dah pelbagai cara kerajaan buat supaya rakyatnya tak makan asap, masih juga tak berkesan. Pengharaman iklan rokok di mana-mana media massa, pengharaman penjualan rokok kepada kanak-kanak dibawah umur, mewajibkan pengeluar rokok menampalkan sticker akibat rokok kepada individu di kotak rokok dan sebagainya masih juga tidak dapat membendung masalah budaya merokok dikalangan rakyat.

Umumnya, setiap orang faham dan mengerti akan hakikat ini. Namun masih ramai yang memilih untuk meneruskan tabiat merokok atau masih hendak mencuba perbuatan merokok, seolah-olah mereka merelakan tubuh mereka dirosakkan oleh bahana rokok ini. Padahal mereka mempunyai pilihan untuk menyelamatkan diri dengan tidak merokok.

Kenapa merokok itu dianggap sebagai suatu isu? Bukankah rokok adalah salah satu sumber terbesar pendapatan negara?

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan

ANCAMAN ROKOK KEPADA MANUSIA DAN PERSEKITARAN

Banyak kajian yang dilakukan berkait dengan kesan buruk atau bahaya rokok yang ternyata tidak hanya menyebabkan kanser paru-paru sahaja tetapi juga penyakit-penyakit memudaratkan yang lainnya.

Risiko terkena pneumonia, emfisema, dan bronkitis kronik meningkat kerana tabiat merokok. Asap rokok yang disedut selama bertahun-tahun menyebabkan sel-sel di kerongkong menjadi rengsa dan berubah kepada sel abnormal iaitu sel kanser yang berupaya memusnahkan sel-sel normal lain.

Selain menyebabkan barah paru-paru, rokok juga meningkatkan risiko serangan penyakit barah yang lain seperti barah mulut, bibir, usus esofagus, dan kerongkong.

Rokok juga menyebabkan komplikasi daripada diabetes, seperti penyakit mata, penyakit jantung, strok, penyakit pembuluh darah, dan penyakit ginjal.

Rokok juga boleh menyebabkan kebutaan. Seorang yang merokok dapat meningkatkan risiko degenerasi makula iaitu penyebab kebutaan yang di alami orang tua.

Kesan rokok kepada wanita juga mengundang ancaman yang lebih buruk. Merokok boleh menyebabkan kemandulan kepada wanita. Bagi wanita yang hamil, merokok bukan sahaja menjejaskan kesihatan ibu, malah turut menjejaskan anak kandungannya.

Asap rokok juga mengancam kanak-kanak sebagai perokok pasif. Perokok pasif adalah orang yang menyedut asap rokok basi yang datang dari perokok secara tidak langsung.

Gangguan pernafasan juga sering terjadi kepada seseorang yang menghidu asap rokok yang terlampau banyak.

MV pasti semua sudah maklum akan keburukan rokok terhadap kesihatan si perokok dan juga orang sekeliling, pencemaran alam, serta beberapa isu perdebatan para ulama tentang hukum merokok.

Kalau sudah sedia maklum, kenapa masih juga merokok?

Jangan Biarkan Rokok Merosakkan Kesihatan dan Pulihkan Sel Badan dengan Vivix®

Ya, memang susah nak berhenti merokok. Siap menggigil satu badan kalau tak dapat hisap rokok satu hari kan. Tapi, percayalah, jika anda ada niat untuk berhenti merokok, Allah akan permudahkan dan tunjukkan jalan.

Bagaimana Vivix® memulihkan DNA seorang perokok tegar?

Badan perokok telah dipenuhi dengan nicotine. Nicotine yang telah diserap sekian lama di dalam tubuh ini menjadikan sel & DNA perokok itu menjadi ROSAK.

Apabila si perokok mula mengambil Vivix®, sel & DNA mereka dipulihkan menjadi keadaan asal sepertimana keadaan semulajadi manusia yang sepatutnya. Justeru, apabila perokok cuba untuk menyedut nikotin semula daripada rokok, badan akan secara automatik MENOLAK bahan berbahaya yang mengancam kesihatan tubuh ini.

Ini selaras dengan FUNGSI Vivix® sebagai antioksidan yang sangat baik. Ia menyahkan radikal bebas yang dibawa masuk oleh nikotin ke dalam badan, memperbaiki DNA serta tubuh manusia secara keseluruhannya di peringkat selular (sel).

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan

TESTIMONI BERHENTI MEROKOK dengan mengamalkan Vivix®

Ia sudah terbukti berkesan. Betul ke berkesan? Tak mengapa, biar gambar yang berbicara bagaimana mereka berjaya berhenti merokok hanya dengan sesudu Vivix®. (*kesan terhadap setiap orang mungkin berbeza bergantung kepada keadaan fisiologi dan sejarah kesihatan)

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan

Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan
Jangan Biar Rokok Merosakkan Kesihatan

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Selepas 10 hari Menggunakan Set Berpantang Premium

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh | Semasa melahirkan anak, ibu mesti dinasihatkan agar tidak mengangkat punggung semasa meneran supaya bahagian pangkal rahim tu tak terkoyak kan? Tapi, masa meneran mestilah tak ingat apa yang berlaku. Yang kita ingat adalah sakitnya sahaja. Dan paling penting kita nak cepat baby tu keluar saja 🙂 Tapi, akibatnya, kemungkinan untuk terkoyak teruk tu kita kenalah tanggung sendiri. Bila terkoyak banyak, banyaklah yang kena jahitnya. Ngeri bila fikir-fikirkan kembali saat kena jahit tu.

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Apa itu episiotomi? secara umumnya, episiotomi adalah luka yang dikaitkan dengan bersalin secara normal. Walaupun begitu, tidak semua kelahiran normal akan dilakukan episotomi. Episiotomi berbeza dengan luka biasa. Episiotomi adalah luka akibat digunting oleh doktor. Manakala luka biasa adalah yang berlaku secara semula jadi semasa proses kelahiran. Lepas bersalin, luka tersebut akan dijahit dengan benang yang akan hancur sendiri selepas beberapa hari. Biasanya luka episiotomi akan sembuh dalam tempoh 10 hingga 14 hari.

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Jahitan Episiotomi dan Jahitan Tidak Terbuka Semula

1. Pastikan Hygiene Terjaga

Pastikan luka dilapkan kering-kering selepas ke tandas dan sapukan ubat luka yang diberi oleh doktor. Selepas mandi, pastikan luka tersebut dilapkan kering-kering. Hal ini sangat penting kerana jika lembap, jangkitan mudah berlaku.

2. Keringkan Dengan Udara

Jika berpeluang, ambil masa dalam sehari untuk membiarkan luka terdedah supaya luka mengalami pengudaraan yang baik.

3. Sitz Bath

Rendaman air garam. Ambil segenggam garam kasar dan larutkan di dalam satu jag air panas. Kemudian campurkan dengan air biasa supaya campuran tersebut menjadi suam dan tuangkan di dalam besen. Duduk di dalam besen tersebut selama 10-15 minit. (Tidak ramai yang sanggup lakukan)

4. Cukupkan Nutrien Membantu Penyembuhan Luka dan Elakkan Sembelit

Sekiranya inginkan luka jahitan episiotomi sembuh, pengambilan makanan seimbang penting. Pastikan tubuh cukup vitamin terutama vitamin C kerana dapat mempercepatkan proses penyembuhan. Selepas bersalin digalakkan mengambil multivitamin. Makan sayur dan buah-buah banyak kerana kandungan seratnya boleh mengurangkan sembelit.

Amalan Berpantang Selepas Bersalin yang Boleh dan TIDAK Boleh dilakukan

Set Berpantang Shaklee Membantu Mempercepatkan Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Dengan Cepat

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Set Berpantang Shaklee adalah Set Berpantang secara moden yang mendapat kepercayaan dan diakui terbaik bagi ibu berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pemulihan dan perawatan selepas bersalin dan semasa berpantang bagi tujuan penyusuan susu ibu secara eksklusif, serta penurunan berat badan secara semulajadi dan selamat. MV juga ada pengalaman berpantang TANPA jamu semasa melahirkan anak kedua dahulu.

Set Berpantang Shakee ada 3 pakej kombinasi pilihan menhikut kesesuaian keperluan ibu berpantang dan juga bajet masing-masing. 3 pakej itu termasuklah Set Asas (Rawatan Dalaman), Set Extra (Rawatan dalaman + Penyusuan) dan Set Premium (Rawatan Dalaman + penyusuan + kekal ramping)

Jom tengok bagaimana Puan Erni yang mengalami luka episiotomi teruk semasa berpantang anak kedua tetapi Alhamdulillah sembuh selepas 10 hari mengamalkan Set Berpantang Premium Shaklee.

Puan ni menghubungi MV pada 11 Disember yang lepas. Asalnya hanya nak mencuba Zinc Complex. Tetapi selepas mengetahui punca sebenar dan mendengar konsultasi dan penerangan dari MV, beliau bersetuju nak mencuba Set Berpantang Premium Shaklee terus, Alhamdulillah.

Ini adalah mesej dari Puan Erni hari ni ” Semua dah ok kak…jahitan baik semua dh..kalau tau dr awal2 kluar spital sy nk amek Shaklee”

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Kesimpulannya Set Berpantang Shaklee diakui dapat memenuhi keperluan ibu berpantang bagi tujuan pemulihan dalaman yang optima selepas bersalin. Selain itu, set ini juga sangat menjimatkan bagi ibu-ibu kerana ia bukan sahaja untuk kegunaan semasa berpantang, TETAPI juga boleh dimulakan semasa kehamilan dan diteruskan selepas habis berpantang.

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Sekiranya anda sedang hamil dan sedang mencari set bersalin yang sesuai, anda boleh cuba Set Healthy Prenatal & Postnatal Shaklee. Setiap pembelian pek ini anda layak menerima 5% diskaun dari harga biasa.

Apakah tips anda untuk penyembuhan selepas bersalin?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351