Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Benarkah Cacing Punca Anak Kurang Zat?

Cacing Punca Anak Kurang Zat

Cacing Punca Anak Kurang Zat | Rasanya last kita makan ubat cacing masa kecil dulu kan? Agak-agak dah dewasa ni ada ambil lagi ke tak? MV pun tak pernah ambil dah since dewasa ni. Since, ramai yang share tentang ‘parasit’ dan cacing, so MV pun nak berkongsi maklumat juga la. Kalau ada haiwan pelihraan di rumah macam kucing pastinya mereka lagi kerap makan ubat cacing berbanding kita kan?  😛

Lazimnya kanak-kanak lebih kerap mendapat jangkitan cacing berbanding orang dewasa, kenapa ya?. Cuba kita lihat, kanak-kanak mudah dijangkiti cacing kerana tabiat suka menghisap jari, suka mengutip, kadang-kadang makan tanah, suka bermain lumpur dan kotoran, tidak pakai kasut keluar rumah dan adakalanya kurang menjaga kebersihan tangan selepas keluar tandas.

Cacing yang paling kerap menyerang manusia ialah cacing benang, cacing gelang dan cacing kerawit.

Benarkah cacing punca anak kurang zat?

Cacing benang – telur cacing yang terlekat pada minuman, makanan dan tangan akan masuk ke dalam badan. Kemudian ia akan menetas di usus kecil. Lavanya akan hidup dibahagian usus bawah rektum hingga menjadi cacing dewasa. Pada waktu malam, cacing betina akan keluar melalui dubur. Di situlah ia bertelur dengan banyak dan kemudian mati.

Seringkali kita melihat anak-anak mengalami kegatalan di bahagian dubur di waktu malam kan? Kanak-kanak perempuan juga akan mengalami ketagalan pada kemaluannya.

Cacing ini berjangkit apabila anak kita menggaru duburnya dan melekat kepada kuku yang seterusnya disebarkan melalui udara kepada kawan-kawan sekitarnya.

Cacing gelang – masuk ke dalam badan kanak-kanak melalui sayuran atau buah-buahan yang ditanam. Biasanya telur cacing melekat disitu.

Apabila kanak-kanak makan sayuran atau buahan yang tidak dicuci dengan sempurna makan ia akan ikut sekali masuk ke dalam usus. Disitu telur menetas dan menjadi larva. Kemudian, cacing dewasa betina boleh hidup selama setahun atau lebih dan akan bertelur di usus kecil. Telur itu akan dikembalikan melalui najis manusia.

Sukar untuk melihat tanda awal diserang oleh cacing gelang ini. Apabila keadaan sudah menjadi kronik, ia akan mengakibatkan sesak nafas, batuk kering, muntah, loya dan sakit perut.

Cacing kerawit – Telurnya disebar melalui najis kanak-kanak yang diserang cacing kerawit. Kemudian telur itu akan bertukar menjadi larva dan masuk ke dalam badan anak melalui kulit.

Apabila sudah masuk melalui kulit, ia akan mengikut aliran darah hingga ke paru-paru. Apabila terbatuk atau menelan kahak, larva terus masuk ek usus. Disitu, ia akan melekat pada dinding usus sehingga dewasa. Cacing kerawit betina akan bertelur dan dikeluarkan semula melalui najis untuk membiak di dalam badan orang lain pula.

Dalam masa dua minggu, cacing kerawit akan sampai ke usus dan menyebabkan hilang selera makan, cirit birit dan sakit perut.

Apa Langkah Berwaspada yang perlu diambil?

  • Jumpa doktor untuk mengambil ubat cacing.
  • Semua ahli keluarga juga harus memakan ubat cacing ini termasuk ibu dan ayah.
  • Potong kuku pendek.
  • Basuh sayur-sayuran bersih, masak betul-betul terutama daging.
  • Pakai kasut atau selipar ketika keluar rumah.
  • Sekiranya ada haiwan peliharaan seperti kucing, periksa juga tapak kaki dan badan mereka.
  • Amalkan membasuh tangan (anda dan anak anda), sebelum dan selepas makan.
  • Juga cuci tangan dengan sebersih-bersihnya selepas membuang air besar.
  • Kerapkan membersih badan dan mencuci dubur untuk menghilangkan telur cacing yang ada

Perlukah Ubat Cacing untuk Kanak-Kanak?

Menurut Dr Zubaidi, ubat cacing perlu diberikan kepada dalam jarak antara enam bulan hingga setahun sekali. Deworming secara berkala juga akan membantu mengeluarkan cacing dari susu kanak-kanak yang dijangkiti.

Ubat cacing boleh diberi enam bulan sekali dengan sukatan dos 200 miligram untuk kanak-kanak bawah dua tahun, manakala 400 miligram untuk kanak-kanak berusia dua tahun ke atas.

Ada 2 jenis ubat cacing

Cacing Punca Anak Kurang Zat

  1. Albendazole/mebendazole. Ubat ini tidak diserap di dalam badan, jadi ia tinggal di dalam usus besar dan kecil . Ia menghalang sistem kemasukan glukosa yang di perlukan untuk tenaga oleh cacing. Oleh itu, cacing tidak dapat bergerak aktif dan kemudiannya mati.
  2. Pirantel Pamoate. Ubat ini juga tidak larut di dalam air. ubat ini akan melumpuhkan otot cacing dan menyebabkan cacing-cacing tertanggal dari dinding usus dan dikeluarkan bersama-sama dengan najis.

Tidak semua jangkitan cacing itu merbahaya tetapi rawatan serta pencegahan awal harus dipertimbangkan demi kesihatan dan kualiti hidup.

Perlu diingatkan, ubat cacing bukan sahaja perlu diberi kepada kanak-kanak sahaja tetapi ibu bapa juga perlu mengambilnya, malah jika ada membela haiwan peliharaan seperti kucing, haiwan tersebut perlu sentiasa dalam keadaan bersih terutama di bahagian tapak kaki dan badan serta turut diberi ubat cacing.

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami?

Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami

Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami | Apabila berbicara soal kesuburan, seringkali wanita yang diperSALAHkan. Istilah kemandulan dahulunya dilabelkan kepada isteri apabila tidak hamil selepas berkahwin, malah dijadikan alasan untuk berpisah atau mencari pengganti teman hidup.

 Namun, menarik apabila menyedari masalah sebenar kesuburan adalah berpunca dari kedua-dua lelaki dan perempuan dalam peratusan yang hampir sama.

Apabila diselidiki punca masalah kesuburan, berikut adalah pecahan penyebab :

  1. 30% kes berpunca daripada pihak lelaki
  2. 30% kes berpunca daripada pihak wanita
  3. 30% berpunca daripada kedua-dua pihak
  4. 10% kes tidak dapat dikesan punca pada kedua-dua pihak

Membincangkan persoalan kemandulan lelaki lebih sukar daripada membincangkan kemandulan wanita. Ramai yang menyangka jika lelaki berupaya mengalami ketegangan zakar, pancutan air mani, maka kelelakiannya terbukti. Namun, tidak semestinya begitu. Anda perlu ketahui kesihatan organ reproduksi lelaki.

Jenis-jenis dan punca masalah kesuburan lelaki adalah seperti :

  • kurang bilangan sperma (oligozoospermia)
  • pergerakan sperma lemah (asthenozoospermia)
  • bentuk sperma tidak normal (teratozoospremia)
  • ketiadaan sperma (azoospermia)
  • masalah berkaitan zakar yang tidak dapat bertahan ketegangan (impotens)
  • ketidakupayaan ejakulasi (impotens)

Apabila pasangan berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan kesuburan, lazimnya pihak lelaki akan diminta menjalani ujian air mani. Air mani bukan sahaja diperiksa dari segi zahirnya (warna, pencairan, isipadu dll) tetapi juga diperiksa di bawah mikroskop untuk menentukan bilangan sperma.

Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami

Diagnosis dan Ujian

Analisis air mani menilai ciri-ciri tertentu air mani lelaki dan sperma yang terkandung di dalamnya. Ciri-ciri yang diukur dengan analisis air mani hanya beberapa faktor kualiti air mani. Dianggarkan kira-kira 30% lelaki dengan analisis air mani normal sebenarnya mempunyai fungsi sperma tidak normal.

Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami

Empat perkara utama yang diberikan perhatian semasa analisis air mani ialah :

  1. isipadu air mani
  2. bilangan sperma di dalam air mani
  3. peratusan sperma mengikut kelas pergerakan
  4. peratusan sperma berbentuk normal

Tips untuk Meningkatkan Bilangan Sperma dan Kesuburan Lelaki

Salah satu perkara yang paling penting yang boleh membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma ialah dengan mengekalkan diet yang sihat. Pastikan makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran serta bijirin penuh dan mengelakkan perkara-perkara yang tidak baik seperti tembakau, kopi, alkohol, dan bahan tambahan tiruan lain yang diletakkan di dalam banyak jenis makanan.

Terdapat juga beberapa suplemen yang boleh diambil untuk membantu meningkatkan jumlah sperma lelaki. Tiga yang paling popular yang telah dikenali untuk meningkatkan kesuburan lelaki adalah vitamin C, E dan zink. Ini membantu mengelakkan sperma untuk melekat bersama-sama dan meningkatkan jumlah pergerakan sperma. Ia juga boleh meningkatkan tahap testosteron dan meningkatkan jumlah sperma dan motilitas sperma.

“Zinc untuk penghasilan sperma sihat”

Ikhtiar untuk Subur dan Hamil dengan Suplemen Shaklee

Anda sudah lama berikhtiar untuk mendapatkan zuriat namun belum berjaya hamil? Apakat anda mencuba dengan suplemen Shaklee pula. Mungkin dengan asbab musababnya Allah mengurniakan zuriat yang anda nanti-nantikan selama ini.

Ramai pengguna yang dah berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Pengguna-pengguna di bawah adalah antara yang telah berusaha dan Alhamdulillah berjaya hamil dengan izinNya juga.

Testimoni #1

Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami

Testimoni #2

Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami

Kalau anda perasan, setiap pelanggan di atas tidak mengambil suplemen yang sama untuk kesuburan. Sebenarnya ia bergantung kepada masalah sebenar kesukaran untuk hamil individu tersebut. MV akan cuba sesuaikan suplemen dengan masalah individu tersebut. Namun ada baiknya juga sekiranya dapat mengambil set penuh kesuburan kerana ada kemungkinan perkara-perkara lain yang menjadi punca tanpa kita mengetahuinya.

Anda ada kekangan bajet? Jangan risau MV akan bantu ada dengan set bajet kesuburan.

Jangan lupa terus berdoa.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik | Tahu tak amalan berjalan kaki selama 30 minit tanpa henti sebanyak 3 kali seminggu dapat membantu menghindari penyakit kronik?

Banyak fakta kesihatan tentang terapi jalan ditemui oleh pakar kesihatan. Antaranya pakar kesihatan seuruh dunia menyatakan bahawa berjalan cepat selama satu jam mampu membakar 300 kalori pada setiap sesi aktiviti. Ada juga fakta menjelaskan terapi jalan ini baik untuk kesihatan paru-paru, saluran darah dan mengurangkan risiko serangan jantung termasuk untuk golongan perokok.

Malah pakar perubatan dan kesihatan turut menjelaskan aktiviti berjalan yang dilakukan secara konsisten ini mampu  memulihkan dan memperbaiki sistem tubuh manusia.

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik Rakyat Malaysia

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

  1. Strok ~ Kajian yang dilakukan oleh Harvard School of Public Health terhadap 70,000 responden yang mengamalkan aktiviti berjalan kaki selama 20 jam seminggu didapati kurang berisiko untuk mendapat serangan strok.
  2. Jantung ~ Terapi jalan membantu fungsi otot jantung mengepam darah untuk keperluan ke seluruh tubuh selain memastikan peredaran darah berjalan dengan sempurna. Selain itu, terapi jalan juga  berupaya untuk meningkatkan kolesterol HDL yang bertindak sebagai span penyerap kolesterol LDL yang secara tidak langsung membantu mengurangkan risiko terkena serangan jantung sehingga 50%. Bahaya plak kolesterol di dalam arteri menyebabkan strok dan serangan jantung.
  3. Osteoporosis ~ Terapi jalan bukan hanya membantu menjaga fungsi urat saraf, otot tubuh dan sistem peredaran darah didalam tubuh tetapi juga mengurangkan risiko kerapuhan tulang akibat kekurangan kalsium di dalam tubuh.
  4. Kencing Manis ~Laporan penelitian Natinal Institute of Diabetes and Gigesive & Kidney Disease menyatakan risiko terkena penyakit diabetes jenis 2 dapat dikurangkan dengan melakukan terapi jalan sejauh 6 kilometer sejam dalam tempoh 50 minit. Amalan secara rutin akan mengurangkan pergantungan penderita diabetes kepada ubat. SO, kita boleh kawal diabetes tanpa suntikan insulin.
  5. Kanser ~ Terapi jalan sangat istimewa kerana ia membantu mengurangkan kemunculan sel kanser terutamanya kanser usus besar. Risiko sel kanser dapat dikurangkan kerana sewaktu melakukan aktiviti berjalan kaki, tubuh akan turut bergerak dan melancarkan peristaltik usus sehingga dapat melawaskan pembuangan air besar yang tertahan didalam usus individu.
  6. Obesiti ~ Tompokan lemak di bawah kulit akan terbakar dengan cepat ketika berjalan kaki selama sejam secara rutin di bawah sinaran matahari. Apabila lemak terbakar maka ia dapat menurunkan berat badan dan menjadikanna lebih stabil. Kajian juga membuktikan bahawa berjalan laju dapat membakar sehingga lima kalori dalam masa seminit. Obesiti dan diabetes adalah penyakit utama rakyat Malaysia.

credit : CDC, NIH

Tips membuat aktiviti Terapi Jalan untuk mencapai 10,000 langkah secara berkesan

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

Anda boleh memulakan terapi jalan secara perlahan-lahan dengan melakukan aktiviti berjalan setempat. Terapi berjalan yang dimulakan dengan berjalan setempat membantu meningkatkan peredaran darah ke seluruh badan.

Selepas dah biasa, baru mula dengan berjalan perlahan-lahan. Mulakan dalam tempoh 20 minit sehari selama 5 hari dan tambah mada berjalan sebanyak 10 minit pada setiap minggu hingga anda mampu melakukan aktivit berjalan kaki selama 1 jam sehari.

Terapi berjalan perlu dilakukan selama setengah jam dalam seminggu bagi memastikan keadaan kesihatan berada di tahap yang memuaskan. Anda boleh dapatkan pedometer sebagai alat untuk mengukur berapa langkah yang sudah anda lakukan setiap kali melakukan terapi jalan ini.

Pastikan juga kasut yang digunakan bersesuaian dan selesa serta menyerap peluh.

Jadikan aktiviti ini sebagai satu rutin harian, berdisiplin, komitmen dan berusaha untuk melakukannya secara konsisten.

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA dengan Protein!

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA | Ramai yang sanggup berhabis wang untuk memiliki kulit wajah yang cantik kan?. Namun tidak semua mempunyai kemampuan macam ini. Bagi yang ingin nampak cantik, kurus dan bertenaga, dengan relanya MV ingin membantu anda memiliki semua itu. Selain murah, ia juga tidak mempunyai kesan sampingaan yang tidak baik.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA dengan ESP Soy Protein Isolate Powder

esp3

Selain Vivix®, ESP Soy Protein Isolate Powder adalah pilihan kedua terbaik bagi mereka yang ingin mengekalkan dan meningkatkan kesihatan dan kecantikan secara keseluruhan.

ESP Soy Protein Isolate Powder telah pun disahkan melalui Identity Preservation Program untuk memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai sehinggalah diproses.

Yang penting kena tahu bezakan soya bahaya dan tidak bahaya. Antara panduan untuk tentukan soya yang selamat :

✔️ ditanam secara organik
✔️ soya non-GMO
✔️ diproses menggunakan air
✔️ anti-thyroid & anti-growth substance mesti disingkirkan
✔️ diproses tanpa haba
✔️ lengkap dengan asid amino penting
✔️ ditambah dengan formula calcium

Setiap pagi memang tak pernah tinggal breakfast dengan ESP ni. My favourite instant breakfast. Sebab rasa dia sedap sangat! Bila MV mix dengan fresh milk atau sunquick rasanya lagi bertambah sedap! Even MV hanya minum ESP sahaja namun MV tetap rasa KENYANG dan BERTENAGA untuk menjalankan tugas harian. Bukan itu sahaja, ESP juga adalah nutrien penting untuk kulit cantik berseri sepanjang masa!

Sampai ada pengguna yang cakap JIMAT duit sarapan bila dah minum ESP ni.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Protein ESP Shaklee memang terkenal dan terbukti berkesan. Ianya membantu dengan mudah menghapuskan kulit muka berminyak dan hilangkan bekas parut jerawat berlubang. Cubalah!

Ada juga pengguna yang berpantang secara moden dan mengamalkan ESP.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Ibu-ibu yang nak kurus tanpa mengganggu proses penyusuan pun boleh amalkan pengambilan ESP ni tau! Perubahan kulit semasa mengandung kan boleh mengakibatkan kesan stretchmark yang sukar nak hilang? So, dengan amalkan protein ESP ni, insyaAllah kesan tu akan pudar. MV yakin dengan yang ni sebab sendiri punya dah memang tak nampak pun.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Setiap hidangan ESP Soy Protein Isolate Powder bersamaan dengan 2X daging, 4X telur dan 12X susu rendah lemak. Ini adalah pilihan protein untuk seisi keluarga mengekalkan diet seimbang.

Best kan ESP Soy Protein Isolate Powder ni? sebab tu la produk ni sangat HOT di Shaklee.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Testimoni JERAGAT Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih | Apabila usia meningkat, kebanyakan wanita akan mengalami masalah jeragat pada kulit wajah. Punca sebenar ialah kerana kadar kolagen didalam tubuh yang semakin berkurangan, diet pemakanan yang tidak sihat, ketidakstabilan hormon, tekanan dan bermacam lagi punca.

Masalah jeragat di Malaysia boleh dikatakan terlalu biasa berlaku pada wanita. Mungkin faktor cuaca penyumbang utama dalam masalah ini.

PENTING : INI UNTUK ANDA YANG NAK KULIT LEBIH BERSERI SAHAJA

Sudah bermacam yang di cuba daripada yang murah sehingga yang mahal. Tetapi langsung tiada perubahan. Kekecewaan demi kekecewaan dirasakan apabila menilik kulit wajah yang yang masih tidak berubah.

Ramai wanita yang sedih melihat wajah yang semakin kusam akibat kesan jeragat yang menebal. Keyakinan diri semakin hilang. Sama seperti testimoni pelanggan kami ni.

Pengambilan Vitamin Bantu Kurangkan Masalah Jeragat

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Mak sy umo 48 taun.. Tahun ni.. Alami jeragat teruk sebab ambk pil perancang.. Xle stop ambk perancang nnt dpt adk.. ..

So dh lama la muka kusam n berjeragat.. Pakai macam2 produk dah.. Elok la gebu tp jeragat nampak jgk.. Mcm setompok tanda lahir dh..

Sampai abah cakap ” dahla, dah x cantik nak wat camne”.. .. Sy bg mak try sebotol..

Mula2 mak ckp ngantuk la along.. Mak tak blh buat kerja.. Sy cakap teruskan je.. Bykkn minum air 0.. Lepas sebulan mcm tu.. Nampak pudar jeragat mak.. N nmpk bersih kulit.. Kawan2 ofis mak pon tegur.. Dorg ckp.. Nmpk muda..

Skang dah nk masok botol ketiga dah.. Hehe.. Sy add on lg scp..

Tambahan… Sepanjang consume.. Asma mak xde menyerang lg.. Harap2 pulih sepenuhnya..

[ Ibu kepada Puan Akmal]

Namun, Alhamdulillah selepas mengamalkan Vivix® secara konsisten, jeragat dah semakin pudar, kulit pun nampak bersih,

Kebaikan Resveratrol di dalam Vivix® untuk Penjagaan Kulit.

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Resveratrol merupakan perubatan alternatif semulajadi popular yang menawarkan pelbagai manfaat kesihatan. Ia banyak didapati secara semula jadi dalam kulit anggur. Kajian The Grape Antioxidant Resveratrol for Skin Disorders: Promise, Prospects, and Challenges menunjukkan bahawa resveratrol boleh melawan kerosakan kulit yang disebabkan oleh cahaya ultraungu.

Muscadine Grapes Resveratrol

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Anggur Muscadine digelar “a fascinating super grape that is like no other grape in the world” dan ia mempunyai 20 chromsome (berbanding buah anggur merah hanya 19) dan ini adalah sebab ia mempunyai ciri-ciri kesihatan yang luar biasa. Walaupun Resveratrol didapati dalam semua anggur merah – anggur Muscadine mempunyai lebih 6 kali ganda jumlah Resveratrol yang dijumpai dalam anggur merah. Anggur Muscadine juga mengandungi antioksidan 40 kali ganda berbanding anggur biasa.

sumber : altmedicine, NCBI, powersupplements

Kenapa Semakin Ramai yang mencuba Vivix®?

  1. Kulit merah dan gatal-gatal akibat SENSITIF hilang
  2. KULIT BERMINYAK terhapus dan terkawal.
  3. JERAWAT BATU @ BERNANAH semakin hilang.
  4. Kulit terasa TEGANG & ANJAL
  5. JERAGAT semakin pudar
  6. PORI-PORI besar semakin halus.
  7. GARIS KEDUTAN hilang.
  8. Kulit semakin BERSERI.
  9. Kulit semakin BERSIH & CERAH.
  10. Mengecut dan membasmi JERAWAT HALUS/MERAH
  11. WHITEHEAD/BLACKHEAD lenyap.

Selain mengamalkan penjagaan dalaman, anda juga boleh mencuba Skincare NutriWhite dari gabungan 16 ramuan botani yang mujarabSkincare ini sudah terbukti selamat dan berkesan.

Mengapa anda perlu membuat pembelian Vivix® sekarang?

Sebabnya promosi jualan AWAL tahun Vivix® telah kembali sehingga 30hb Januari 2016 ini.

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

?Beli 2 diskaun 5%?
?Beli 6 dapat 7?

Apa lagi yang kami tawarkan?

  • FREE membership bagi setiap pembelian minimum 2 botol Vivix®
  • FREE postage seluruh Malaysia
  • Cash rebate
  • FREE consultation

Jangan tunggu lagi. Dapatkan satu botol untuk anda!

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.