Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu | Melalui dua kehamilan, MV tahu yang MV hamil sebelum mengambil ujian kerana ada tanda-tanda awal kehamilan. Namun ada juga wanita yang terpaksa melakukan berkali-kali ujian kehamilan sebelum keputusan positif diketahui.

Sesetengah wanita mungkin mengalami gejala-gejala dalam minggu-minggu pertama kehamilan, sementara yang lain mungkin di pertengahan kehamilan. Tanda-tanda awal kehamilan juga boleh serupa dengan gejala yang dialami sebelum tempoh haid.

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

Ada 10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu, antaranya :

1.Puting menjadi lembut atau kadangkala sakit apabila disentuh/sore breast

Sesetengah wanita tahu mereka mengandung berdasarkan tanda ini sahaja. Sekiranya hamil, pastinya kita dapat mengesan yang buah dada dan puting menjadi lembut sekitar tiga minggu selepas persenyawaan (bila haid kita lewat seminggu). Buah dada juga akan membengkak – tanda yang sama sebelum kita haid.

Kesan kesakitan semasa awal kehamilan adalah disebabkan oleh peningkatan pengeluaran hormon estrogen dan progesteron. Payudara mengalami perubahan sebagai persediaan untuk menyusukan bayi.

Macam pengalaman MV sendiri, memang terasa ada perubahan macam tu ketika hamil kedua-dua anak dulu.

2. Pendarahan implantasi atau kekejangan

Tompok warna kemerahan boleh kelihatan semasa proses implantasi (embrio melekat pada dinding uterus) kalau kita sah mengandung. Bagaimanapun darah ini berbeza daripada darah haid kerana ia bertompok dan warnanya merah jambu.

kekejangan juga biasanya berlaku di awal kehamilan. Ni, ada kalanya juga berlaku kepada MV semasa kehamilan pertama.

“Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung”

3. Nipple darkening

Di sekitar yang sepatutnya kita datang haid, kita akan dapati kawasan areola menjadi semakin gelap dan bertambah lebar. Saluran darah nampak jelas dan bonjolan kecil yang terdapat di atas areola juga semakin bertambah.

4. Keletihan

Walaupun gejala ini adalah sangat tidak spesifik dan mungkin berkaitan dengan pelbagai faktor, wanita hamil sering menggambarkan perasaan keletihan paling biasa antara 8-10 minggu.

5. Morning sickness

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

Sesetengah wanita tidak pernah mengalami gejala ini, manakala yang lain mempunyai loya teruk. Permulaan yang paling biasa adalah di antara minggu ke-2 dan ke-8 kehamilan. Kebanyakan wanita akan bebas daripada gejala morning sickness sekitar minggu ke-13 atau ke-14, tetapi yang lainnya mungkin mengalami loya sepanjang kehamilan.

Alhamdulillah MV tak pernah alami gejala morning sickness yang teruk. Setakat muntah angin biasa-biasa ja.

6. Kerap Buang Air Kecil

Sesetengah wanita akan lebih kerap membuang air kecil disebabkan oleh perubahan hormon, bermula kira-kira 6 hingga 8 minggu.

7. Sembelit

Rembesan hormon yang berlebihan semasa mengandung menyebabkan intestin (usus kecil) mengendur dan menjadi kurang efisien. Kesannya, kita berhadapan dengan masalah membuang air besar.

8. Suhu badan meningkat

Jika suhu badan tidak turunseperti sebelum ovulasi berlaku walaupun tempoh haid telah berlalu, maka confirm lak ita hamil. Suhu badan akan naik antara 7-12 hari selepas peningkatan suhu semasa ovulasi.

9. Tidak datang haid

Ini adalah tanda yang paling jelas yang menunjukkan kita hamil. Kita senang ketahui andai perjalanan haid kita selama ini tetap.

10. Mengandung! 🙂

Ujian kehamilan yang positif, tahniah!

Adakah anda ingin kekal cergas dan sihat semasa mengandung?

Secara asasnya mengikut Kementerian Kesihatan Malaysia, di bawah program Kesihatan Ibu dan Kanak-kanak, setiap wanita hamil akan dijaga rapi melalui perkhidmatan kesihatan di Malaysia.

Pengambilan vitamin dan mineral yang mencukupi juga amat dititik beratkan buat semua ibu hamil. Setiap ibu hamil akan dibekalkan dengan 4 vitamin asas:

  1. Vitamin b complex
  2. Vitamin c
  3. Folic acid
  4. Iron tablet (sama ada ferrous fummarate atau ferrous sulphate)

“Mengurangkan Keletihan Semasa Hamil”

Pengambilan vitamin semasa kehamilan bukan sahaja mencukupkan keperluan bagi bayi yang sedang membesar, malah menjadikan si ibu sentiasa sihat dan bertenaga. Jangan jadikan proses kehamilan adalah mimpi ngeri bagi anda. Tubuh badan cergas bertenaga akan menjadikan kita lebih bersedia untuk menerima kehadiran si kecil.

Kekal Jelita Ketika Hamil”

Kenapa Ramai Ibu Hamil Memilih Set Kehamilan Shaklee?

Secara umum jika anda lihat, tiada beza antara vitamin Shaklee dan vitamin KKM! Hampir sama kan, cuma perbezaannya ditambah ostematrix, omegaguard dan ESP.

Bezanya ialah pada kualiti. Vitamin Shaklee pula vitamin semulajadi yang di extract dari tumbuh-tumbuhan. Vitamin ini lebih mudah diserap di dalam badan kerana ia adalah semulajadi. Kebanyakan vitamin yang dijual adalah vitamin synthetic.

Set Kehamilan Shaklee terdiri dari:

  1. Vita-Lea® Iron Formula
  2. B-Complex
  3. Sustained Release Vita-C Plus™
  4. OsteMatrix™
  5. ESP – Soy Protein Isolate Powder **Optional**
  6. OmegaGuard™ **semasa trimester kedua

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

Semuanya berjumlah RM582. Tapi istimewanya bulan Januari ni ada tawaran YES Wellness Pack dengan potongan 5% daripada harga AHLI sekiranya anda mendaftar keahlian terus.

Harga yang jauh lebih JIMAT dan ibu-ibu berpeluang untuk mendapatkan cash bonus pada bulan hadapan pula. Kira beruntung la kan?

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image kat bawah ini dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu | Pengalaman berpantang anak sulung penuh kelesuan dan kurang bermaya setiap masa. Trauma kot sebab bersalin anak sulung, kena potong hidup-hidup masa operate. Anak pula taknak menyusu direct masa tu, kena bengkak susu ketika berpantang selepas dua minggu bersalin. Setiap masa kena pumping nak bagi anak minum susu ibu. Lepas 3 minggu pun badan masih rasa tak kuat sangat. Tapi, Alhamdulillah anak sangat baik, menyusu dengan botol diam ja, tak da la nak berjaga malam, asyik tidur saja.

Tapi bab pelawasan memang tak best sangat sebab sembelit, sakitnya tu Allah saja yang tahu. Menangis la kat dalam toilet tu menahan sakit.

Pengalaman bersalin kali pertama agak kurang menyeronokkan.

Tetapi selepas 1 tahun 8 bulan..sampai masa nak bersalin anak kedua memang nekad nak berpantang cara moden tanpa jamu.

Tak nak dah alami sembelit sambil menagis dalam toilet.

Tak mau orang asyik tegur muka pucat lesu tak cukup hemoglobin masa berpantang.

Dan, yang paling penting tak mau stress, nak berpantang dengan tenang dan badan sentiasa bertenaga.

Masa berpantang anak sulung dulu, sibuk duk memilih set bersalin yang berasaskan jamu. Langsung tak terlintas nak fikir keperluan nutrisi badan untuk pemulihan selepas bersalin. Sebab, tak sangka pula nak kena operate, potong hidup-hidup macam tu kan.

So, masa bersalinkan anak kedua, MV banyak buat kajian nak guna Set Berpantang Shaklee sepenuhnya. Dalam banyak-banyak produk di luar sana, set ini lah yang selamat diambil tanpa beri kesan jaundice pada bayi dan sangat bagus untuk ibu menyusu. Set ini juga bantu mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin.

Set Kehamilan, Berpantang dan Menyusu yang Terbaik!

Memang set berpantang inilah yang menawan hati MV untuk di ambil selepas bersalin. Inilah pengalaman berpantang tanpa jamu yang lengkap dengan

  • Vita-Lea® Iron Formula
  • B-Complex
  • Sustained Release Vita-C Plus™
  • OmegaGuard™
  • OsteMatrix™
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder
  • Zinc Complex
  • Vita-E Complex™
  • Alfalfa Complex

Sehingga sekarang MV masih konsisten makan set ini walaupun anak kedua dah berumur 3 tahun. Set ni sangat berbaloi sebab tahan sehingga 1-6 bulan.

Alhamdulillah syukur, aturan Allah memang hebat. Berpantang anak kedua memang sangat berbeza, dalam tempoh seminggu dah rasa badan macam recover sepenuhnya. Tapi, MV tetap ikut amalan berpantang selepas bersalin dan penjagaan berpantang secara tradisional juga. Sebab arwah mama bising, walaupun dah sihat tapi kena duduk diam-diam takut bentan, nanti susah.

Alhamdulillah, memang tiada la masalah sembelit, susu pun dapat buat banyak stok, badan sangat bertenaga, nurse pun puji luka cepat kering, hemoglobin pun ok, rahim pun kecut dengan cepat.

Rupanya bukan MV sahaja yang merasai manisnya pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu dengan Set Semulajadi Shaklee, tetapi ramai lagi yang melalui  pengalaman yang sama macam MV.

Jom kongsikan apa kata mereka semua.

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu : Luka Cepat Sembuh, Bertenaga dan Tiada Sembelit Walaupun Berpantang Tanpa JAMU!

Testimoni #1.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #2.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #3.
Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #4.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #5.Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #6.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Set Berpantang ini lengkap dengan:

  • OsteMarix™ – RM61.00
  • OmegaGuard™ – RM136
  • Sustained Release Vita-C Plus™ – RM92.50
  • Alfalfa Complex (S) – RM53.75
  • Vita-Lea® Iron Formula – RM88.75
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder – RM150

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu

Semuanya berjumlah RM582. Tapi istimewanya bulan Januari ni ada tawaran YES Wellness Pack dengan potongan 5% daripada harga AHLI sekiranya anda mendaftar keahlian terus.

Harga yang jauh lebih JIMAT dan ibu-ibu berpeluang untuk mendapatkan cash bonus pada bulan hadapan pula. Kira beruntung la kan?

Untuk bakal ibu yang pertama kali menempuh pengalaman berpantang, MV nasihatkan buatlah pilihan yang bijak untuk anda dan bayi. Jangan jadi macam MV, rasa kurang seronok dengan pengalaman berpantang sulung. Namun, Alhamdulillah Allah gantikan dengan keseronokan berganda semasa berpantang anak kedua dengan set Shaklee ini.

Pemilihan Set Kehamilan, Berpantang dan Menyusu seharusnya tidak dipandang enteng kerana dalam tempoh ini, ianya amat kritikal bagi seorang ibu mendapatkan semua nutrisi dan khasiat yang mencukupi bagi membantu mengembalikan kesihatan dan penyembuhan luka dalaman selepas bersalin secara keseluruhan.

Sekiranya bakal-bakal ibu berhasrat nak alami tempoh pengalaman manis yang menyeronokkan dengan Set Berpantang Shaklee, jangan segan silu terus contact MV untuk dapatkan kesitimewaan konsultasi dan cara pengambilan yang betul.

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image kat bawah ini dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh | Siapa pernah dapat demam chicken pox? Yang dah mengalaminya pasti trauma kan? Trauma sebab seluruh badan termasuk muka dan tangan berparut dan berlekuk-lekuk kesan chicken pox tersebut.

Siapa yang tak stress bila tengok muka macam tu kan? Nak pula gadis yang tengah menunggu masa untuk ke jinjang pelamin. Oh memang tak senang duduk dibuatnya, habis satu badan penuh parut.

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

Demam campak (Cacar air) adalah penyakit yang sangat mudah berjangkit yang disebabkan oleh virus Varicella-zoster (VZV). Virus sama juga menyebabkan herpes zoster (kayap) di kalangan orang dewasa. Ia menyebabkan lepuh seperti ruam, gatal-gatal, keletihan, dan demam. Cacar air boleh menjadi serius, terutama pada bayi, orang dewasa, dan orang yang mempunyai sistem imun yang lemah. Ia merebak dengan mudah dari orang yang dijangkiti kepada orang lain yang tidak pernah mempunyai cacar air atau menerima vaksin cacar air. Cacar merebak di udara melalui batuk atau bersin.

Tanda dan Gejala Demam Campak

Sesiapa yang belum pernah menghidap cacar air atau menerima vaksin cacar air boleh mendapat penyakit ini. Cacar air paling biasa dalam 5-10 hari.

Gejala umum cacar air ialah ruam yang bertukar menjadi gatal, berisi cecair lepuh yang akhirnya menjadi scabs. Ruam pertama mungkin muncul di muka, dada, dan ketika itu merebak ke seluruh badan, termasuk di dalam mulut, kelopak mata, atau kawasan kemaluan. Ia biasanya mengambil masa kira-kira seminggu untuk semua lepuh menjadi scabs.

Tanda-tanda biasa lain yang mungkin mula muncul 1-2 hari sebelum ruam termasuk:

  • Demam panas
  • Keletihan
  • Hilang selera makan
  • Sakit kepala

Sumber : Centers for Disease Control, MedlinePlus

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh dengan Suplemen Shaklee

Semua orang mesti tak sanggup nak tengok muka bintik – bintik hodoh kan? Cuba tengok perbezaan Puan Nur Maidah Mazni dulu dengan sekarang.

Kesan Demam Campak Hilang TANPA Tinggalkan Parut yang Hodoh

“Assalamualaikum…selamat pagi..:)

harini share testimoni sendiri la pulak…sebelum ni eid selalu cerita yang eid kena ciken pox kan…y tudung coklat masa muka berparut ciken pox..lebam bawah mata tak yah cakap lah…parut merata kat muka…masa tudung putih tu after ambik vitamin E dan Esp…parut da pudar…tinggal yang lekuk-lekuk da…masa ni muka kiranya dah 90% pulih la…n yang tudung hijau tu gambar harini…masih lagi ada parut, tapi dah tak nampak sangat…dan parut jerawat pun cepat pudar…:)

saya hanya MC seminggu sahaja untuk ciken pox… dan xsepenuhnya sembuh lagi…tak terasa nak sambung MC sebab kerja banyak…terus mengadu pada kak Hani..saya nak beli ESP supaya ada tenaga saya ke kelas…xmengantuk dan xletih…kak Hani masa tu suruh saya ambil ESP dan vitamin E untuk pudarkan parut kat muka…parut masa tu teruk…saya sendiri pun gerun tengok…lepas tu, saya terus beli set D yang terdiri daripada Vitamin B complex dan E complex, masa tu vitamin C tade lagi… dan saya add on GLA complex…

eid konsisten ambik vitamin E, vitamin C dan ESP…ada jugak waktu muka kusam sebenarnya, tapi malam before sleep eid akan buat masker vitamin E…sapu kat muka..ngan bibir sekali..kulit bibir mengelupas, elok sapu vitamin E…vitamin C eid memang ambik tak pernah skip… “

banyak yang berubah…saya senaraikan satu persatu…
~ kulit dah x kusam…lembut dan kurang berminyak….
~ parut ciken pox..semakin lama semakin menipis dan beransur hilang…
~ nampak lebih bermaya dan lebih sihat…
~ GLA complex stabilkan hormon saya dan period pain dah xteruk macam
dulu…
~ E complex sembuhkan luka ciken pox saya dengan cepat…
~ ESP bagi tenaga cukup untuk saya walaupun terlambat ambil lunch..

ini yang saya rasa…dan, ada juga sepupu serta junior saya tegur kulit muka saya…hari jumaat lepas, saya ada lab waktu petang…dengan cuaca panas dan saya hanya memakai baby powder…sebab pelembap olay dah habis…sampai kat lab, duduk berbual dengan junior…dan dia cakap…muka kak eid nampak bersih…dah x macam dulu…terus hati berbunga-bunga…dan jujur saya bagitahu dia, saya guna supplement shakle..(kongsi rahsia sket..ehehe)

kazen-kazen yang tengok gambar ni pun cakap kulit makin cerah… nampak bersih dan sihat…dan insyaAllah, perjalanan saya dengan supplement shaklee ni akan berterusan sampai bila-bila…janji xnak
curang dah…:)

Cantik dah sekarang. Muka licin berseri, satu parut pun tak de. Happy tak terkata kan? ?

Hebat kan? Seperti tiada apa pun yang berlaku pada wajahnya. Jika anda sayangkan wajah anda, cepat bertindak dari sekarang. Jangan kemudian hari kecewa pula.

Peringatan ini juga buat si gadis manis yang ingin ke jinjang pelamin tak lama sebulan dua ni. Oh memang mimpi ngeri kalau parut dan “kawah” penuh dimuka. Mak andam nak bersolek pun susah, habis makeup tebal 40 inci ?

Untuk pembelian produk tanpa promosi menggunakan kad DEBIT/CREDIT anda, sila klik eSELL dan dapatkan secara terus  😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

5 Bulan Konsisten Untuk Atasi Masalah Resdung dan Kulit Muka Berjerawat

Konsisten Untuk Atasi Masalah Resdung dan Kulit Muka Berjerawat

Konsisten Untuk Atasi Masalah Resdung dan Kulit Muka Berjerawat | Jerawat bukanlah sejenis penyakit yang membahayakan nyawa seseorang. Namun dengan kehadiran walau sebiji jerawat pun, pastinya rasa resah gelisah sepanjang hari, rasa rendah diri dan sebagainya..Betul tak?? Tambah lagi kalau jerawat batu yang besar dan bernanah. Nak keluar rumah pun rasa malu, berjumpa kawan memang dielakkan la, serba serbi tak kena.

Masalah jerawat berlaku kerana berlakunya radang pada tisu di bahagian dalam kelenjar minyak kulit. Jika seseorang itu menghadapi masalah jerawat pada kulit, ia dikaitkan dengan masalah ketidakseimbangan hormon, pemakanan, persekitaran, penyakit keturunan, psikologi, pra-haid atau jangkitan bakteria.

Sebenarnya ramai di kalangan kita yang tersalah anggap bahawa jerawat juga berpunca daripada penyakit resdung. Sebenarnya, tiada kaitan langsung jerawat dan resdung ni. Resdung adalah sejenis alahan yang kebanyakannya dihidapi secara turun temurun. Simptom penyakit resdung ini menyebabkan hidung, mata dan kulit muka mengalami kegatalan yang teramat.

Bagaimana rangkaian produk shaklee boleh membantu mengatasi masalah resdung dan kulit berjerawat dengan berkesan tanpa kesan sampingan yang tidak diingini?

Konsisten Untuk Atasi Masalah Resdung dan Kulit Muka Berjerawat

5 Bulan Konsisten Untuk Atasi Masalah Resdung dan Kulit Muka Berjerawat dengan Produk Shaklee

Ini Puan Siti Suhaila yang mengalami masalah jerawat kronik akibat menggunakan skincare berbahaya dan alahan resdung. Alhmdulillah setelah konsisten selama 5 bulan dengan produk Shaklee, sekarang kulit beliau kembali sihat. Alhamdulillah, derita yang ditanggung bertahun-tahun kini telah selesai. Siapa tak gembira kan kulit dah cantik, halus mulus, gebu gebas kan? MV pun jelous tengok muka puan ni…hohoi

Konsisten Untuk Atasi Masalah Resdung dan Kulit Muka Berjerawat

Inilah apa yang dikongsikan oleh Puan Suhaila..

MATI HIDUP SEMULA !!

AKIBAT TERGUNA SKINCARE BERBAHAYA + ALLERGY RESDUNG

Dulu rasa mcm dah mati,xmau jumpa sesapa,sedih ,kecewa,malu ,Sgt2 lh down …

Tapi sekarang dah jadi RATU SET KULIT CANTIK!!!

Alhamdulillah.. syukur

Tak sampai 6 bulan konsisten dengan SHAKLEE PRODUCT, akhirnyaaaa IMPROVEMENT terlalu banyak yang sy dapat.

Dulu kemain JERAWAT NANAH, JERAWAT BATU, PARUT semua ada. Dek kerana tersalah memakai satu produk yang tinggi bahan kimia. SERAM nengok uiiiii. Tambahan pula ada resdung yang teruk.

Antara SET CANTIK yang kak bell konsisten sampai LICIN, GEBU, ANJAL :

? ESP
? ALFALFA
? GARLIC
? VITAMIN C
? VITAMIN E
? B COMPLEX
? SET NUTRIWHITE
? VITALEA

Set resdung yang selalu diamalkan ialah B complex, Vitamin C dan Alfalfa. Anda perlu tahu mengapa vitamin C sesuai untuk melawan resdung ni. Untuk Set Kecantikan Basic pula, elok amalkan B complex, Vitamin C dan Vitamin E. Ramai bagi feedback yang bagus bila mengamalkan triple vitamin ni terutamanya bila pengambilan vitamin C dan E diambil secara serentak.

Protein ESP Shaklee memang terkenal dan TERBUKTI berkesan. Jadi, memang pilihan ramai pengguna la untuk dapatkan kulit cantik.

Garlic Complex pula sebagai sokongan sistem imun badan melawan jangkitan jerawat tu.

Set Nutriwhite pula ialah rangkaian produk kecantikan wajah semulajadi dari gabungan 16 ramuan botani yang mujarab. Pilihan ini adalah berkesan untuk kulit wajah licin berseri tanpa jerawat dan rutin langkah penjagaan kulit untuk lebih sempurna.

So apa tunggu lagi? Pilihlah yang terbaik untuk kesihatan dalaman dan kecantikan luaran anda. Sudah semestinya Shaklee pilihan MV.

Untuk pembelian produk tanpa promosi menggunakan kad DEBIT/CREDIT anda, sila klik eSELL dan dapatkan secara terus  😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Ubat Sendi Mengandungi Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang | Isu rampasan ubat mahupun bahan kesihatan lain bukan masalah baru negara kita. Pelbagai lambakan produk di pasaran sekarang ni yang melibatkan ubatan tiruan mahupun bahan yang digunakan tidak mendapat kelulusan KKM.

Demi mengaut keuntungan, ada pengusaha yang sanggup menggadaikan kesihatan pengguna dengan memasarkan ubatan yang tidak menepati piawaian kesihatan. Golongan macam ni la yang menipu dengan meletakkan label bahan herba terpilih dan menidakkan kandungan bahan kimia didalam produk keluaran mereka.

Walaupun banyak rampasan dan tangkapan yang dibuat oleh pihak berkuasa namun masih ramai lagi pengusaha yang degil dan berani menipu untuk mengaut keuntungan yang besar.

Gempar suatu ketika dulu dengan rampasan yang melibatkan ubat penawar sendi tulang milik seorang kanak-kanak genius.

Berdasarkan ujian makmal oleh Bahagian Perkhidmatan Farmasi, mereka mengesahkan pil tersebut mengandungi bahan kimia Dexamethasone iaitu sejenis dadah steroid yang boleh membahayakan kesihatan pengguna. Kandungan rempah ratus seperti halia dan madu yang terdapat pada label juga diragui.

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang dan Berbahaya

Dexamethasone adalah sejenis dadah steroid yang paling kuat. Ia berpotensi menyebabkan kesan sampingan dalam jangka masa cukup singkat. Dexamethasone boleh melemahkan sistem imun dan menjadikan badan lebih mudah untuk mendapat jangkitan atau semakin teruk jangkitan yang dah sedia ada.

Bahan ini selalu digunakan untuk mengecutkan tumor dalam otak, mengecutkan tulang belakang dan sebaliknya. Namun, penggunaanya harus dikawal dan hanya doktor yang boleh memberikan preskripsinya.

Dr Zubaidi juga menekankan supaya berhati-hati dengan penjualan ubat di jalanan yang ada steroid.

Dexamethasone boleh meresap ke dalam susu ibu dan boleh membahayakan bayi yang menyusu.

Pengambilan ubat steroid dalam jangka masa panjang juga akan menyebabkan tulang rapuh yang seterusnya mengakibatkan osteoporosis. Pengambilan yang berlebihan juga akan menyebabkan kesan pada keseluruhan anggota termasuklah gangguan sistem saraf.

Berdasarkan kesan sampingan ini, maka kita sebagai pengguna seharusnya berhati-hati dalam memilih sebarang ubat-ubatan yang dijual di pasaran. Tidak semua yang dijual itu mengandungi herba 100% dan mendapat pengesahan dari Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sumber : Drugs

Bagaimana untuk mengatasi arthritis secara semulajadi?

  1. Bersenam untuk otot berfungsi dengan baik dan sempurna
  2. Mengamalkan diet yang seimbang
  3. Kurangkan stress
  4. Pengambilan suplemen kesihatan

Vivix® Membantu Masalah Sendi Rheumatoid Arthritis

Adakah anda tergolong di dalam kalangan individu yang mempunyai masalah Sendi? Mengalami sengal-sengal di bahagian sendi. Sukar untuk berjalan dan kerap rasa letih? Kesakitan di bahagian sendi seperti tangan, lutut, sendi jari kaki, bahu dan sebagainya. Tidak boleh melakukan kerja terlalu banyak dan terlalu lama? Tahukah anda, ia merupakan antara tanda-tanda anda memiliki masalah sendi Arthritis? Adakah masalah sendi ini tidak boleh di atasi? Apakah punya jalan penyelesaian untuk mengatasi masalah sendi Arthritis ini?

Testimoni Vivix® ~ Kurangkan Sakit Arthritis dan Muka Nampak Fresh

MV nak share tentang perkembangan seorang pelanggan upline MV, Puan Arnie yang mengalami masalah Arthritis dan mengamalkan pengambilan Vivix® Shaklee dalam dua bulan.

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Alhamdulillah, nikmat yang MV tidak dapat gambarkan apabila mendengar insan lain sihat dan aktif setelah mencuba produk Shaklee. Dan, lebih membahagiakan lagi mampu membuka mata saudara lain untuk mencuba juga.

Bagaimana Vivix® membantu mengurangkan sakit sendi?

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Vivix® dirumus daripada 4 bahan utama iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Bayangkan, dari 4 bahan utama, 3 daripadanya mempunyai sifat anti radang yang sangat kuat. Jadi tak hairanlah kalau dengan pengambilan selama 2 bulan sahaja mampu mengurangkan sakit sendi dan arthritis kan?

Steroid Mengakibatkan Reput Tulang

Ramai orang mengadu Vivix® ni MAHAL!. Adakah mungkin mahal bagi anda? Atau mungkin murah dan berbaloi bagi anda berbanding anda terpaksa melalui dan menahan kesakitan akibat masalah Sendi dan Arthritis ini? Pilihan anda di mana? Pengguna lain sudah memilih dan telah melihat, merasai dan mengakui hasilnya sendiri.. Anda bagaimana? Tunggu dan lihat? Atau ingin bertindak sekarang?

Ingin rebut tawaran hebat ni? JOM!

Untuk mendapatkan promosi JANUARI 2016 boleh hubungi MV ye.

Untuk pembelian Vivix® tanpa promosi menggunakan kad DEBIT/CREDIT anda, anda boleh klik eSELL dan dapatkan secara terus:D

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.