Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Selepas 10 hari Menggunakan Set Berpantang Premium

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh | Semasa melahirkan anak, ibu mesti dinasihatkan agar tidak mengangkat punggung semasa meneran supaya bahagian pangkal rahim tu tak terkoyak kan? Tapi, masa meneran mestilah tak ingat apa yang berlaku. Yang kita ingat adalah sakitnya sahaja. Dan paling penting kita nak cepat baby tu keluar saja 🙂 Tapi, akibatnya, kemungkinan untuk terkoyak teruk tu kita kenalah tanggung sendiri. Bila terkoyak banyak, banyaklah yang kena jahitnya. Ngeri bila fikir-fikirkan kembali saat kena jahit tu.

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Apa itu episiotomi? secara umumnya, episiotomi adalah luka yang dikaitkan dengan bersalin secara normal. Walaupun begitu, tidak semua kelahiran normal akan dilakukan episotomi. Episiotomi berbeza dengan luka biasa. Episiotomi adalah luka akibat digunting oleh doktor. Manakala luka biasa adalah yang berlaku secara semula jadi semasa proses kelahiran. Lepas bersalin, luka tersebut akan dijahit dengan benang yang akan hancur sendiri selepas beberapa hari. Biasanya luka episiotomi akan sembuh dalam tempoh 10 hingga 14 hari.

Mempercepatkan Penyembuhan Luka Jahitan Episiotomi dan Jahitan Tidak Terbuka Semula

1. Pastikan Hygiene Terjaga

Pastikan luka dilapkan kering-kering selepas ke tandas dan sapukan ubat luka yang diberi oleh doktor. Selepas mandi, pastikan luka tersebut dilapkan kering-kering. Hal ini sangat penting kerana jika lembap, jangkitan mudah berlaku.

2. Keringkan Dengan Udara

Jika berpeluang, ambil masa dalam sehari untuk membiarkan luka terdedah supaya luka mengalami pengudaraan yang baik.

3. Sitz Bath

Rendaman air garam. Ambil segenggam garam kasar dan larutkan di dalam satu jag air panas. Kemudian campurkan dengan air biasa supaya campuran tersebut menjadi suam dan tuangkan di dalam besen. Duduk di dalam besen tersebut selama 10-15 minit. (Tidak ramai yang sanggup lakukan)

4. Cukupkan Nutrien Membantu Penyembuhan Luka dan Elakkan Sembelit

Sekiranya inginkan luka jahitan episiotomi sembuh, pengambilan makanan seimbang penting. Pastikan tubuh cukup vitamin terutama vitamin C kerana dapat mempercepatkan proses penyembuhan. Selepas bersalin digalakkan mengambil multivitamin. Makan sayur dan buah-buah banyak kerana kandungan seratnya boleh mengurangkan sembelit.

Amalan Berpantang Selepas Bersalin yang Boleh dan TIDAK Boleh dilakukan

Set Berpantang Shaklee Membantu Mempercepatkan Luka Jahitan Episiotomi Sembuh Dengan Cepat

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Set Berpantang Shaklee adalah Set Berpantang secara moden yang mendapat kepercayaan dan diakui terbaik bagi ibu berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pemulihan dan perawatan selepas bersalin dan semasa berpantang bagi tujuan penyusuan susu ibu secara eksklusif, serta penurunan berat badan secara semulajadi dan selamat. MV juga ada pengalaman berpantang TANPA jamu semasa melahirkan anak kedua dahulu.

Set Berpantang Shakee ada 3 pakej kombinasi pilihan menhikut kesesuaian keperluan ibu berpantang dan juga bajet masing-masing. 3 pakej itu termasuklah Set Asas (Rawatan Dalaman), Set Extra (Rawatan dalaman + Penyusuan) dan Set Premium (Rawatan Dalaman + penyusuan + kekal ramping)

Jom tengok bagaimana Puan Erni yang mengalami luka episiotomi teruk semasa berpantang anak kedua tetapi Alhamdulillah sembuh selepas 10 hari mengamalkan Set Berpantang Premium Shaklee.

Puan ni menghubungi MV pada 11 Disember yang lepas. Asalnya hanya nak mencuba Zinc Complex. Tetapi selepas mengetahui punca sebenar dan mendengar konsultasi dan penerangan dari MV, beliau bersetuju nak mencuba Set Berpantang Premium Shaklee terus, Alhamdulillah.

Ini adalah mesej dari Puan Erni hari ni ” Semua dah ok kak…jahitan baik semua dh..kalau tau dr awal2 kluar spital sy nk amek Shaklee”

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Kesimpulannya Set Berpantang Shaklee diakui dapat memenuhi keperluan ibu berpantang bagi tujuan pemulihan dalaman yang optima selepas bersalin. Selain itu, set ini juga sangat menjimatkan bagi ibu-ibu kerana ia bukan sahaja untuk kegunaan semasa berpantang, TETAPI juga boleh dimulakan semasa kehamilan dan diteruskan selepas habis berpantang.

Luka Jahitan Episiotomi Sembuh

Sekiranya anda sedang hamil dan sedang mencari set bersalin yang sesuai, anda boleh cuba Set Healthy Prenatal & Postnatal Shaklee. Setiap pembelian pek ini anda layak menerima 5% diskaun dari harga biasa.

Apakah tips anda untuk penyembuhan selepas bersalin?

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih Selepas Pengambilan Kolagen

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih | Orang dahulu mempercayai jari kaki yang rapat mencegah sinaran cahaya matahari dan ini menyebabkan ulat air mudah membiak. Istilah ‘ulat air’ digunakan sesetengah orang kerana mereka tidak tahu ia sebenarnya berpunca daripada pembiakan kulat.

Punca Gatal Celah Tangan dan Kaki, Angkara Ulat Air!

Jangkitan ulat air atau nama lain yang biasa kita dengar ‘kaki makan air’ adalah satu penyakit kulit. Ia sering berlaku dan ramai orang akan mengalaminya sekurang-kurangnya sekali dalam hidup mereka. Biasanya berlaku di kalangan lelaki dewasa dan remaja.

Apa Itu Ulat Air?

Ulat air merupakan kulapuk yang menimbulkan rasa gatal apabila ia menyerang tangan dan kaki. Rasa gatal dan tak selesa ini mungkin akan bertambah jika terlibat dengan aktiviti berpeluh atau menggunakan stokin. Ulat air ini berpunca daripada kulapuk tricophyton yang berkembang di dalam air. Ulat air ini tidak berlaku di kalangan orang yang biasanya berkaki ayam kerana kadar lembapan, peluh dan juga kekurangan pengalihan udara yang baik pada kaki mewujudkan keadaan yang sangat sesuai bagi ulat air membiak. Namun, kadangkala ulat air ini boleh berlaku disebabkan kita menggunakan air yang tidak bersih untuk mencuci kaki ataupun tangan.

Tanda Ulat Air Menyerang

Kebiasaannya ulat air ini akan menyerang di celah-celah jari kaki atau tangan. Pada sebilangan orang, kulit di celah jari tangan dan kaki akan mengelupas, merekah dan berkuping. Selain itu,kadang-kadang terdapat kemerahan dan juga lecetan pada tapak kaki dan di sepanjang bahagian tepi kaki. Perubahan kulit ini mungkin diikuti dengan rasa gatal.

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih semula selepas pengambilan 5 sachet Collagen Powder Shaklee

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih

Perkongsian Puan Arnie “Sebulan lepas jari manis diserang ulat air. Mula2 hanya beberapa biji mata air sahaja. Lama kelamaan biji2 ini menjadi banyak, tumbuh rapat2, dan kulit seakan menggerutu. Saya mula menggaru kerana rasa gatal & tidak selesa. Tanpa disedari, ia berjangkit ke jari tengah pula. Keadaan menjadi menjadi teruk bila biji2 air nie pecah, dan menyebabkan kulit luka berlubang. Rasa pedih tiap kali basuh pinggan, especially bila potong bawah (memasak)!

Banyak kali ajak hubby ke klinik, tapi tak pergi2 sbb tak tau nak ke klinik mana atau jumpa specialist mana.

Awal bln nie mula ambil kolagen. Lps 2 sachet kolagen memang rasa tapak tangan makin lembut. Tapi tak sangka ada efek pada jari nie juga – kulit yg rosak menjadi kering dan boleh dikopek, tapi tiada kulit rosak di bawahnya, diganti dgn kulit baru. Tak seperti sblm nie, makin dikopek makin berlubang ke dalam lapisan kulit. Saya tak sangka kolagen beri efek positif yg cepat pada serangan ulat air nie, maka tak sempat ambil gambar sebelum. Hanya sempat ambil gambar lepas sachet ke-2 shj. Yg nie pun teruk kan? Bayangkan jari saya sebelum tue?

Kini sisa serangan ulat air tue masih ada. Tapi dah tak sakit, dan kulit jari bertambah baik. Syukur!”

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih

Collagen Powder ni dihasilkan dari sisik ikan merah iaitu sumber kolagen yang tahan lasak. Kenapa MV katakan begitu? Sebab ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di lautan sedalam 5000m. Di bawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yang biasa untuk hidup. Apa kehebatan ikan merah ni lagi? Ia sangat lasak dan elastik, kepaduan sel yang sangat tinggi, tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan dan juga jisim molekul yang sangat rendah.

PROMOSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER, DISEMBER 2015 BELI 6 PERCUMA 1, BELI 2 KOTAK DISKAUN 5%

Ulat Air yang Menyerang Celah-celah Jari Pulih

Beli 6 kotak Shaklee Collagen powder pada bulan ini, anda juga akan turut menerima:

  1. Free 1 kotak COLLAGEN POWDER
  2. Free Shaklee Membership bernilai RM65
  3. Menerima Cash Bonus dari Shaklee ke dalam akaun bank anda pada bulan hadapan sebanyak RM111.

Hilangkan Bekas Parut Jerawat Berlubang

“Miliki Payudara Tegang dan Montok”

Jadi dah tahu Promosi Shaklee Disember 2015, so apa lagi jom grab harga luar biasa Collagen Powder ini!

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata | Secara umumnya jerawat adalah sejenis penyakit kronik yang dihidapi hampir 80% masyarakat di negara kita terutamanya di kalangan remaja dan orang dewasa. Masalah jerawat memberi kesan kepada rupa paras serta keterampilan seseorang kerana ia dapat dilihat dengan jelas dan boleh meninggalkan kesan parut kekal di kulit muka jika tidak dirawat dengan segera.

Bukan itu sahaja, jika masalah jerawat yang dihidapi kronik, ia juga mampu memberi kesan negatif kepada tahap keyakinan diri penghidap tersebut kerana seseorang yang mempunyai masalah jerawat terutama masalah jerawat kronik selalunya akan merasa diri mereka tidak cantik untuk dipandang.

“Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang”

Ramai yang inginkan kulit mereka bebas dari masalah jerawat, tidak kira kronik atau pun biasa. Anda boleh kenali masalah kesihatan melalui kedudukan jerawat.

Jom MV memperkenalkan vitamin didalam SET KECANTIKAN SHAKLEE yang famous itu untuk anda pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata dan kembali berkeyakinan.

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

  • Vita-E Complex™ : Merupakan antioksidan yang sangat hebat dan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan yang terlalu cepat. Antioksidan yang tinggi turut membantu memastikan sel-sel tubuh berada dalam keadaan sihat dan muda. Kajian menunjukkan pengambilan Vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat pendedahan kepada sinaran UV, secara tidak langsung membantu membaikpulih pigmentasi kulit.
  • Sustained Release Vita-C Plus™ : Antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya bertindak melambatkan proses kerosakan sel oleh tindak balas radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedutan serta garis penuaan. Vitamin C juga bertindak melindungi serta memperbaiki kulit dan bahan utama dalam sintesis kolagen.
  • B-Complex : Mengandungi 8 kumpulan Vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain. Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. Umum mengetahui yang B-Complex sangat berguna untuk mengawal stress serta mendatangkan kesan tenang dan persaan gembira. Stress yang tak terkawal kan salah satu faktor yang menyumbang kepada pelbagai masalah kulit.

Ramai yang dah cuba set ini. Alhamdulillah dalam hanya beberapa minggu saja, mereka telah rasai #shakleeeffects daripada pengambilan suplemen ini. Lihat saja testimoni pengguna di bawah ni.

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

Pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata

No wonder mereka yang amalkan suplemen ini makan hari makin cantik dan semakin awet muda  😉

Jom pulih dari masalah kulit berjerawat, tona kulit lebih sekata dengan SET KECANTIKAN SHAKLEE yang super awesome ni.

Anda bagaimana?..Excited tak nak mencuba Set kecantikan Shaklee ini?

Manfaat Vitamin B untuk Kesihatan Kulit

Kelebihan Pengambilan Vitamin C & E Secara Serentak

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia untuk Kesihatan Keseluruhan

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia | Pernah dengar tak yang Vivix® menjadi pilihan artis Malaysia sebagai suplemen harian dalam kehidupan mereka?

Alhamdulillah, walaupun ramai yang anti Shaklee namun masih ramai lagi juga yang sentiasa dengan produk Shaklee. Shaklee tidak pernah menggunakan khidmat artis untuk menjadi duta mereka. Kenapa? kerana sesiapa yang mendaftar menjadi pengedar Shaklee, maka secara automatik diri mereka menjadi DUTA produk Shaklee, hebatkan?

Actually, Vivix® bukan sekadar untuk golongan artis sahaja. Kita pun boleh consume sebab harganya semua mampu milik.

Kenapa Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia?

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Vivix® dihasilkan daripada campuran botani terbaik :

  1. Muscadine Grape ~mengandungi asil ellagik dalam kepekatan yang tinggi dan mempunyai ciri untuk menghentikan kimiapenyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.
  2. European Elderberry ~ bukan hanya kaya dengan antioksidan tetapi juga vitamin A, B, C dan nutrien asid amino, karoteoid, tannin dan rutin. Iamembantu menguatkan sistem imunisasi dan mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung.
  3. Purple Carrot ~ sumber vitamin A terbaik dan mengandungi fitokimia hebat. Ia mempunyai kandungan asid klorogenik yang tinggi, yang dapat mengurangkankesan diabetes serta memberi kesan kepada saluran darah.
  4. Polyganum Cuspidatum ~ merupakan sumber resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan,merendahkan kolesterol dan tekanan darah serta mengurangkan berat badan.

“Manfaat Vivix untuk kesihatan yang Premium”

4 Mekanisma Penting Vivix®

  1. Ramuan Vivix® melindungi dan memperbaiki sellular DNA.
  2. Ramuan Vivix® mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.
  3. Ramuan Vivix® menggalakkan biogenbesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan tenaga di dalam sel.
  4. Ramuan Vivix® adalah 10x lebih kuat daripada resveratrol (ramuan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan protin AGE.

Wah! Teruja nak tahu siapa artis Malaysia yang memilih Vivix® untuk cantik dan sihat?

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian dari pelakon Ashraf Muslim yang mengamalkan Vivix®, omegaguard, vitamin E dan zinc untuk kesihatan dalaman lelaki

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian ritrud727 “Sblm tido wajib ambik vivix duu, nak tau khasiat vivix?Mmmmmm…byk sgt!!! Salah satu detox darah. Walaupun harga vivix agak mahal tp mmg SGT BERBALOI!Org ckp duit bole cari kannn…keshatan itu penting..cegah sblm terlambat””

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian emma maembongVivix terasa seperti pati ribena, Kesan dalam 24 jam kulit jadi glowing dan rasa segar!”

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Perkongsian Ayu raudhah: “Menyentuh mengenai makanan, Ayu kurang mengambil nasi dan snagat mengawal makan, Disebabkan berat badan mudah naik, Ayu perlu mengambil jumlah makanan pada kadar sedikit. Selain mengawal pemakanan, Ayu turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu Vivix Shaklee

Nak Beli Vivix Tapi Mahal! Macam Mana?

Harga jualan biasa Vivix® ialah RM475.00 sebotol. Sebotol mengandungi 150ml dan boleh tahan sebulan lebih dengan pengambilan hanya sesudu teh setiap hari. Vivix® berkepekatan tinggi sangat, sebab itu hanya minum sesudu teh sahaja. Jadi sebenarnya Vivix® sangat menjimatkan dan khasiatnya tu lebih-lebih lagi jauh mahal berbanding harganya.

Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia

Anda tersangat beruntung kerana Shaklee memberi HARGA ISTIMEWA dengan pembelian Healthy Young Living Vivix® sepanjang bulan November ini.

Tapi kalau nak lebih untung, pembelian dengan 2 botol Vivix® melayakkan anda mendapat KEAHLIAN secara P.E.R.C.U.M.A dan diskaun pembelian sehingga 20%.

Tapi perlu diingatkan, nilai kesihatan jauh lebih bernilai. Jika ada wang berkepuk tetapi anda dalam kesakitan, pasti terasa tidak bernilai wang itu. Cegah sebelum parah, amalkan gaya hidup sihat.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas | Awet muda ertinya mempunyai paras hormon yang tinggi sebagai mana kita di usia muda. Bagi mereka yang tampak muda meskipun berusia dan awet muda secara semula jadi, itu bermakna kelenjar hormon mereka adalah lebih aktif dan mungkin bersaiz lebih besar daripada orang lain.

Penuaan merupakan masalah kesihatan utama bagi wanita berumur 40-an. Ia sering dikaitkan dengan menopaus. Gejala-gejala ini perlu dititik beratkan kerana jangka hayat bagi seorang wanita boleh mencecah hingga 80 tahun. Ia lebih panjang daripada jangka hayat sebelum ini.

Fenomena Wanita Berusia

Apabila wanita menjangkau umur 50-an, mereka akan sentiasa risau. Idea penuaan mula membelenggu diri. Namun, sudah menjadi tradisi dan realiti bahawa setiap manusia tidak mampu lari daripada kitaran tersebut. Sekiranya bijak, kita mampu melambatkan proses tersebut.

Berat badan meningkat, kulit kering, muka sembap, rambut rapuh dan gugur, kerap letih, mengantuk, pergerakan dan tindak balas menjadi perlahan. Simptom-simptom ini sering dianggap sebagai perkara semula jadi dalam proses penuaan, terutama bagi wanita yang menjangkau usia 40-an.

Boleh dikatakan hampir semua orang turut mengalami gejala sama, tetapi pada tahap berbeza. Namun, hakikatnya ia bukan sebahagian daripada proses semula jadi penuaan kerana ada orang masih mampu bergiat aktif, nampak awet muda, cergas dan tajam fikirannya, walaupun usia melebihi separuh abad.

Diet sihat dan Gaya Hidup Aktif

Pemakanan yang mengikut konsep piramid makanan hakikatnya memenuhi keperluan diet sihat manusia. Pada masa yang sama, ia mengelakkan kekurangan atau pengambilan zat berlebihan yang boleh menyumbang kepada risiko penyakit,

Sayur-sayuran bertindak sebagai antioksida dan merupakan zat penting yang dapat mengurangkan kesan negatif radikal bebas. Radikal bebas itu bertindak sebagai bahan reaktif yang berupaya memusnahkan sel membran, tisu dan organ.

Selain itu, pengambilan multivitamin boleh membantu kita menjalani kehidupan dengan lebih yakin.

Bagi memastikan tubuh menjalankan fungsinya dengan betul, kita digalakkan mengambil suplemen dalam bentuk multivitamin. Apabila umur menjangkau 40 tahun, pengambilan nutrisi perlu selaras dengan gaya hidup.

Perubahan gaya hidup turut mempengaruhi motivasi seseorang untuk bersenam. Meskipun begitu, masih belum terlambat bagi mereka yang berumur lebih 40 tahun untuk mengekalkan kecergasan mereka dengan melakukan aktiviti yang sesuai dengan usia mereka.

Pada peringkat permulaan, aktiviti berjalan kaki dan melakukan aerobik di antara 10 hingga 15 minit sudah memadai.

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas Dengan Vivix®!

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Vivix® adalah minuman pekat yang berwarna merah yang mengandungi bahan-bahan asli anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum yang Kaya Resveratrol yang bersifat anti-oksida, melambatkan proses penuaan (anti-penuaan), anti-inflamasi dan anti kanser. Ketahui manfaat Vivix® untuk kesihatan yang premium!

Resveratrol adalah kumpulan tumbuhan yang mengandungi polyphenols. Resveratrol mempunyai antioksida, memelihara badan melawan sebarang kerosakan yang berkaitan dengan kanser dan penyakit jantung.

Kuasa Lobak Ungu Untuk Kesihatan dan Kecantikan

Vivix® merupakan supplemen anti penuaan terbaik dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.

Bagaimana Vivix® membantu melawan penuaan?

Antioksida dalam reseveratrol Vivix® melambatkan kitaran dan kematian sel, melambatkan proses penuaan dan membantu meningkatkan ketahanan antioksidan untuk kulit yang lebih sihat.

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix® telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisme penuaan iaitu dengan cara :

1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
2. Memberi impak positif kepada proses pengawalan genetik
3. Menggalakkan biogenesis ( pembentukan baru ) mitochondria
4. Melambatkan pembentukkan protin AGE ( Advanced Glycation End products )

Cuba teka berapa umur untie Azizah ni??? Anda rasa sampai tak 60-an??? Nampak awet muda kan?

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Puan Azizah dah mengamalkan suplemen Shaklee selama 20 tahun dengan konsisten dan paling digemarinya ialah Vivix®.

Harga Vivix® RM475 sebotol..Eh tunggu dulu! Anda boleh beli dengan promosi set Healthy Living Package YES! Beli twin pack, dapat F.R.E.E keahlian.

Awet Muda dan Sihat di Usia Emas

Pemakanan Anti Penuaan Untuk Kekal Awet Muda

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351