Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas?

Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas

Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas | Selalunya kalau berurut mesti guna minyak panas kan? Baru lah terasa badan tu panas ja. Namun, ada sesetengah orang sensitif dengan minyak panas ni, tambahan pula ibu yang tengah berpantang. So, apa alternatif yang ada?

Ha, ini lah MV nak cerita. Adik manis shaklee, Puan Nur tengah berpantang anak kedua sekarang ni. Kulit beliau memang sensitif sangat dengan minyak panas. So, apa lagi krim Herbal Blend® Multi-Purpose Cream la yang menjadi penyelematnya.

Nak Berurut Tetapi Kulit Sensitif dengan Minyak Panas

Ramai pengguna lebih mengenali krim Herbal Blend® Multi-Purpose Cream sebagai krim menghilangkan ruam anak dan mengurangkan kesan parut chicken pox.

Sebenarnya krim ni bukan khas untuk ruam atau chicken pox sahaja, tetapi ianya adalah krim herba pelbagai guna yang dirumus dari herba semulajadi untuk membantu menyelesaikan masalah kesihatan kita.

Antara kegunaan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream yang MV dah rasai kebaikan dan khasiatnya:

1) Tidur lena tanpa gangguan nyamuk

Dulu masa mula-mula nak try sebab ni la..kesian tengok anak-anak kena gigitan nyamuk dan gelisah ja bila tidur. Memang berbintik-bintik la kalau dah kena gigit tu, pastu bila garu kuat-kuat mula la berdarah, last part tinggal parut kat bekas gigitan. Tu yang beli krim ni…Alhamdulillah, setiap malam sebelum tidur memang sapu dulu seluruh tangan dan kaki. So, nyamuk pun tak berani nak mengganggu lagi. Tak perlu kan lagi semburan shieldtox atau lingkaran Fumakilla untuk menghalau nyamuk  😛

2) Melicinkan tumit kaki

Kulit kaki MV ni sentiasa kering. So, memang ada masalah tumit merekah. Dulu sebelum tidur selalu la sapu lotion kat kaki. Kononnya nak bagi licin la, padahal bangun pagi tu masih ada lagi kesan macam berminyak. Tapi hasil tak da la cun sangat. Namun, dengan penggunaan herbal blend ni memang best, sebab tumit kaki lembut dan sentiasa lembap. Kaki pun tak berminyak

3) Mengurangkan kesan luka dan melecur

Selalu bila time memasak tu, mesti ada terpercik minyak juga kan? So, macam tu juga MV, kalau goreng ayam atau ikan mesti ada yg meletup-letup sampai terkena minyak panas kat tangan. Apa lagi, yang teringat memang nak sapu krim ni saja la. Kalau dulu jenuh nak cari kicap atau ubat gigi sapu kat area yang kena melecur tu. Memang cepat ja terasa kesan krim ni meresap ke dalam kulit.

4) Menghilangkan kesan ruam anak

Bab ni MV paling suka sebab anak MV memang alah dengan krim steroid. Kalau bubuh krim steroid di tempat area ruam terutamanya di celah paha memang kulit anak akan jadi tak cantik..macam bertompok-tompok gitu. Tapi dengan krim herbal blend, tak jadi macam tu. Tona kulit tetap sama dan anak pun sangat selesa bila disapu krim ni pada kawasan celah paha tu.

5) Membantu pulihkan luka di sekitar puting

Kalau dah menyusukan anak tu confirm sedikit sebanyak anak kita akan gigit juga kan. So, kawasan puting tu memang melecet dan sakitnya memang sukar nak digambarkan. Jangan risau nak sapu kat area puting tu sebab ianya semulajadi dan takkan menjejaskan penyusuan anak kita. MV dah pernah cuba. Memula tu macam takut juga kan, tapi bila dah try, luka pun cepat healed, so tak risau la. Anak pun menyusu macam biasa ja.

Kenapa MV Memilih untuk Menggunakan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ni?

Bila tengok kehebatan krim ni, MV amat yakin untuk beli dan simpan stok untuk kegunaan keluarga.

Ramuan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream yang selamat kerana ia dihasilkan dari ekstrak herba semulajadi, iaitu sage, horse chestnut yarrow dan rosemarry

1) Sage

Sage adalah herba yang terkenal yang digunakan sebagai rempah dalam masakan dan dalm industri kosmetik, ia banyak digunakan sebagai pewangi kosmetik secara semulajadi.

2) Horse Chestnut

Horse Chestnut banyak digunakan di dalam krim untuk masalah ulcer kulit

3) Yarrow

Yarrow, digunakan pada zaman dahulu sebagai ubat luka di kalangan askar-askar perang purba. Ia dapat menyembuhkan luka, mengandungi antimikrob dan berupaya mengurangkan kesakitan.

4) Rosemary

Rosemarry dipilih sebagai ramuan utama krim ini kerana ia berfungsi melembapkan kulit, menyokong pembentukan kolagen yang sihat kerana ia menentang radikal bebas pada kulit. Ia juga berfungsi sebagai wangian semulajadi kepada krim Herbal Blend ini

Jadi, setelah melihat kepada ramuan dan fungsi-fungsi herba yang terpilih, tidak syak lagi bahawa krim kulit Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ini berkualiti dan berkesan dalam pemulihan kulit yang tidak sihat.

Jangan risau, kerana ianya memang selamat digunakan seawal dari usia bayi sehingga orang dewasa.

Pernah sapukan krim Herbal Blend® Multi-Purpose Cream ini pada kulit anda?

Jika belum pernah, pastikan anda mencubanya! Best!

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Cara Membuat Simpanan Tambahan Emas Public Gold

Simpanan Tambahan Emas Public Gold

Simpanan Tambahan Emas Public Gold | Ramai yang dah mula membuat pelaburan emas sekarang ni kan? Pelaburan emas ni kena check dulu syarikat yang berkenaan, mana tahu tiba-tiba kena sontot kan? Ada juga orang yang suka membeli emas dengan membuka akaun simpanan emas. Tapi bagi MV lebih suka memilih simpanan emas fizikal melalui Public Gold.

Simpanan emas fizikal ni nampak lebih telus sebab kita simpan sendiri emas tu. Kalau yang hobinya memang mengumpul emas, mereka jadikan emas ni sebagai satu bentuk saving. Simpanan emas ni pula boleh digunakan ketika kecemasan ataupun sebagai alat pelaburan jangka masa panjang.

Simpanan Tambahan Emas Public Gold

Selain Public Gold, GOLDCREST PAVILION (GCP), PowerGold, Harimau Mint Gold dan banyak lagi turut menawarkan jual beli emas. Semua ni memerlukan yuran keahlian. Tetapi dengan pembelian emas di Public Gold tak perlu pun yuran keahlian.

MV pun baru sahaja menambah simpanan emas Public Gold bulan Januari yang lepas. MV mula menyimpan dulu sebab nak selamatkan duit raya anak-anak kepada pelaburan emas. So dapatlah harga masa tu RM147/g..Hari ni pula bila MV check dah meningkat naik ke RM176/g..warghhhhhh!

Simpanan Tambahan Emas Public Gold

MV menyimpan melalui program Gold Accumulation Program. Bila kita membuat simpanan melalui program ni harga agak murah la sikit dari pasaran. Pembeli boleh mengeluarkan emas yang telah dikumpulkan didalam akaun GAP ke dalam bentuk emas fizikal dimana-mana cawangan Public Gold di seluruh negara.

Mudah tau nak buat Simpanan Tambahan Emas Public Gold ni..hanya login ke laman web Public Gold sahaja. Tapi, MV baru first time nak login kan. So, MV perlukan bantuan pihak Public Gold untuk aktifkan akaun tu dulu.

MV email ke gap@public.com.my dan nyatakan AC code : PGxxxxxx, no kad pengenalan, berapa amaun yang dah transfer ke akaun Public Gold dan sertakan bersama screenshot transaction bank tu.

Simpanan Tambahan Emas Public Gold

Then dia reply, MV dapat email macam ni..

Simpanan Tambahan Emas Public Gold

No PG0XXXXX ini mengesahkan yang MV adalah customer public gold. Nombor kod public gold ini adalah username untuk MV beli emas online setelah MV jadi pelanggan public gold. Nombor kod pg ini terdapat pada sales order yang dihantar ke emel MV masa mula-mula beli emas dulu.

So, dengan gumbiranya MV boleh login ke akaun selepas 48 jam tau, boleh la check dah berapa banyak simpanan emas dalam tu. Ni akaun MV setakat 18/2/2016. Baru sikit ja amaunnya.

Simpanan Tambahan Emas Public Gold

Mudah sahaja kan? Sekarang ni memang MV tak ambil lagi emas fizikal tu, biarkan duduk diam-diam kat sana. Lagi pun free ja kalau Public Gold yang simpan.. Wee~

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon dalam Masa 3 Hari!

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon | Pernah dengar pepatah ‘Biarkan Si Luncai terjun dengan labu-labunya?’. Kenapa agaknya Si Luncai ni terjun dengan labu kan? kenapa la tak terjun dengan buah tembikai je  😀

Antara khasiat biji labu yang ingin MV kongsikan hari ni ialah:

  • Magnesium untuk kesihatan jantung
  • Zinc untuk sokongan imunisasi
  • Tumbuhan berasaskan asid lemak omega-3
  • Kesihatan prostat
  • Trytophan untuk tidur yang lebih baik
  • Manfaat untuk wanita putus haid
  • Kesan anti-diabetes
  • Manfaat anti radang

credit : Dr.Mercola

Tu dia! Banyak rupanya manfaat biji labu ni kan. Tu belum masuk bab isinya pula.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Apa itu NutriFeron®?

Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi yang membantu MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

?Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
?Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
?Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
?Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

NutriFeron® bertindak untuk “MENGEJUTKAN” ASKAR-ASKAR ANTIBODI di dalam tubuh manusia untuk bekerja sekiranya terdapat jangkitan dan serangan VIRUS @ BAKTERIA dari luar.

Interferon pula adalah protein yang membantu sistem pertahanan badan terhadap virus, bakteria, parasit atau sel sel tumor.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Fungsi NutriFeron® yang memberikan manfaat kepada sistem imun termasuklah:

  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
  • Melawan kanser dan tumor
  • Melindungi daripada influenza
  • Meringankan tekanan dan kelesuan
  • Melambatkan penuaan
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C
  • Mengurangkan simptom menopaus
  • Mengurangkan gejala PMS

NutriFeron® – Interferon Semulajadi Membantu Mantapkan Sistem Imun Tubuh Badan

Siapa yang disarankan mencuba NutriFeron® ni?

  1. individu yang ingin mengekalkan imuniti tubuh,
  2. individu yang bermasalah dalam sistem imunisasi tubuh badannya
  3. individu yang mendapati pengambilan vitamin c tidak memberi kesan
  4. sering sakit, demam dan selsema yang berpanjangan

Dah faham kan pasal NutriFeron® ni?Jom kita berkongsi pendapat pengguna pula.

Testimoni #1

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Masalah TONSIL
Dahulu beliau dan suami mempunyai masalah TONSIL dan alami demam dan sakit tekak hampir setiap minggu (sebelum kenal Shaklee) sampai doktor pun cadangkan untuk operate buang tonsil.

Lepas amalkan Nutriferon + Vitamin C secara konsisten, masalah tonsil hilang, beliau jarang demam dan dah boleh minum ais and surprisingly dah TAK PERLU OPERATE!

Testimoni #2

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Masalah Asma dan Ekzema
Anak disahkan ekzema yang teruk sejak bayi dan melarat mendapat asma.

Konsisten 1/4 sachet Nutriferon setiap hari, Alhamdulillah kulit semakin elok, dah boleh main lari2 dan tak mudah selsema.

Doktor pun dah hentikan pengambilan inhaler dan krim untuk ekzema anak.

Antibodi tak kuat? Mudah diserang penyakit? Nak sihat untuk aktiviti harian? Jom dapatkan NutriFeron® sekarang juga!

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Testimoni Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam | Hari ni MV nak kongsikan kisah pelanggan Puan Oja. Sangat tak best kalau ada resdung dan jerawat ni kan?. Tapi dengan pendekatan yang betul boleh membantu mengurangkan masalah resdung dan jerawat menjadi lebih teruk. Kalau setakat ada sikit-sikit tu biasa lah…

MV kongsikan 6 Tips Atasi Jerawat Yang Boleh Diamalkan

Gadis remaja terutamnya mesti stress tahap gaban bila tiba-tiba ada masalah jerawat ni. Tapi dalam keadaan terdesak jangan terburu-buru buat tindakan yang memburukkan lagi keadaan. Sepanjang pengalaman MV merawat jerawat, tips utama yang sangat membantu ialah:

  1. Pilih Produk Penjagaan Kulit Wajah Yang Sesuai – MV pernah cuba nak beli set penjagaan muka yang terkenal dan mahal tapi dinasihatkan supaya guna produk yang lembut, semulajadi dan selamat. Tak semestinya kena beli yang mahal!
  2. Buat Rawatan Facial – Pergi ke pusat rawatan wajah ataupun spa kecantikan yang mahir dalam rawatan kulit. Kadang-kadang kita ada masalah blackhead, whiteheat, jerawat batu dicampur pula dengan resdung dan sebagainya. Jadi mereka ni akan bantu buang dan rawat jerawat tanpa memudaratkan kulit muka.
  3. Minum Teh Hijau – MV amalkan minum teh hijau setiap hari. Tujuannya untuk detoks keluar toksin-toksin dalam badan yang boleh jadi punca jerawat.
  4. Bertenang Dan Take It Easy! – Adalah normal bagi remaja yang sedang alami perubahan hormon mendadak alami masalah jerawat. Semakin dewasa hormon makin stabil dan jerawat makin kurang.
  5. Jaga PemakananWe are what we eat. Elakkan makanan yang allery pada kulit macam udang, sotong dan ikan bilis. Makanan ni akan buatkan resdung bertambah teruk dan jerawat semakin menjadi-jadi.
  6. Buat Mask – MV amalkan buat masker vitamin E dan C sahaja sebulan sekali. Kalau yang suka kepada facial mask tu boleh gunakan yang natural.

Sangat penting sebenarnya berusaha amalkan nutrien yang baik untuk kulit. Sebab kecantikan dan kesihatan bermula daripada dalam badan. Bila dalaman sihat insyaAllah akan terserlah pada luaran.

Jom lihat Cik S, yang dah kembali ceria dengan wajah yang berseri-seri.

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Testimoni Resdung, Jerawat, Muka Berparut dan kulit Kusam
************************************************************

Customer saya nie ada resdung. Jadi, kulit pun alah, sangat sensitif, naik banyak jerawat dan banyak parut. Semalam bila jumpa untuk COD Shaklee, perasan yang kulit dia dah licin, tiada jerawat dan parut mcm dulu. Tinggal ‘kawah’ aje.

Terkejut sangat dengan perubahannya. First time jumpa dalam 25/5/2015, memang nampak kusam, dan boleh nampak jelas kulit problem walaupun dia pakai foundation.

Boleh lihat perbezaan kulit wajah di dalam gambar (dengan izin customer), nampak ketara kan?

Untuk memperbaiki lapisan sel-sel kulitnya yang agak rosak kerana masalah redung dan berjerawat, saya sarankan beliau ambil ESP untuk baik pulih sel. Dan tambahan Vitamin C sebagai sumber anti-oksidan, tingkatkan antibodi badan melawan resdung, serta sumber kolagen untuk memperbaiki lapisan kolagen yg rosak. Vitamin-C juga membantu mencerahkan kulit kusam. Dan, beliau juga mengamalkan berbekam untuk membuang toksin dalam badan.

*Kredit testimoni customer: Celiknutrisi.my

Manfaat vitamin yang diambil oleh Cik S ni ialah:

  • Sustained Release Vita-C Plus™ – Membantu mengawal bakteria yang menyebabkan jerawat dan mengurangkan radang kemerahan akibat jerawat. Ianya juga antioksidan yang membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari dan radikal bebas.
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder  – Kaya dengan asid amino protein yang sangat penting untuk menggalakkan pertumbuhan sel, kuku, rambut yang sihat. Seterusnya menipiskan parut dan melegakan luka. Terbaik untuk gantikan sel kulit yang rosak dan nipiskan parut lama.

Alhamdulillah setakat ini banyak feedback positif yang diterima daripada mereka yang menggunakan produk ini. Ini secara tidak langsung membuktikan produk Shaklee juga membantu menyelesaikan masalah resdung dan jerawat.

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image kat bawah ini dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita | Alhamdulillah semalam MV dapat beli sebotol Vivix® selepas hampir 3 tahun perjalanan penyusuan anak kedua MV. Vivix® tidak digalakkan untuk ibu menyusu dan hamil atas sebab kandungan antioksidan dan polifenol yang tinggi didalamnya.

Suka sangat sebab mana tahu dengan konsisten Vivix® sebotol ni ada rezeki MV hamil anak ketiga pula. Kolagen MV dah pernah amalkan dulu semasa menyusukan adik. Yang hairannya, si adik ni memang suka menyusu tau, maybe ada bau ikan kot dalam kolagen tu. Weee~~~

Masa amalkan kolagen dulu, terasa sangat kesannya seawal 5 hari. Pantaskan? Kolagen ni molekulnya sangat ringan, sebab itu senang nak diserap oleh badan. Hanya bancuh dengan air tanpa kacau, then terus minum!

Kalau sesiapa yang pernah mencuba pasti tahu kebaikannya. Ramai orang ingat kolagen ni nak tegang sana sini, tapi sebenarnya manfaat kolagen lebih daripada itu dan ianya sangat penting untuk badan kita.

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita dengan Collagen Powder

Pasti ramai yang nak tahu apa ramuan hebat yang terkandung didalam kolagen Shaklee ni kan?

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

#1. Kolagen dari sisik ikan merah

  • sumber kolagen yang sangat tahan lasak dan elastik, kesepaduan sel dan berkapasiti tinggi bagi mengekalkan kelembapan dan jsisim molekul yang rendah untuk penyerapan terbaik.

#2. Ekstrak Biji Camellia japonica

  • Biji ini mengandungi asid oleik iaitu sati emolien dan pelembap kulit yang hebat. Ianya juga mengandungi isoflavon yang bertindak sebagaoa antioksidan semulajadi .

#3. Ekstrak Pfaffia

  • membantu asid hyaluronic dan gungsi kolagen, yang menjadikan kulit sentiasa lembap dan licin. Ianya juga bermanfaat untuk menstabilkan hormon.

#4. Elastin dari kolagen ikan

  • Kolagen ikan mengandungi elastin yang bekerjasama dengan kolagen untuk mengekalkan kulit sentiasa tegang, anjal dan elastik

#5. Vitamin B dan C

  • Vitamin B penting untuk metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel
  • Vitamin C pula menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan sel dalaman kita

#6. Ekstrak kerang

  • Glucosamine adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi

#7. Lactobacillus acidophilus

  • Bakteria ini membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen

Sana sini orang duk sebut-sebut kebaikan Vivix® ni, Alhamdulillah dengan izin Allah sudah ramai perokok tegar yang dah berhenti merokok, pesakit strok sudah boleh berjalan, pesakit kanser disahkan bebas kanser dan macam-macam lagi.

“Rokok terasa Pahit setelah Mencuba Vivix”

Vivix® Kaya Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Jeragat semakin pudar dan Kulit Nampak Bersih

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Antara bahan yang terkandung dalam Vivix® adalah:

  1. Muscadine Grape dengan nama saintifiknya ‘Vitis Rotundifolia’ merupakan anggur yang luarbiasa, terkenal dengan profil yang kaya dengan polifenol unik dengan pelbagai khasiat kesihatan. Ia mengandungi spektrum polifenol yang menyeluruh seperti resveratrol dan kuersetin. Tambahan pula, perbezaan kromosom yang terdapat pada Anggur Muscadine iaitu sebanyak 20 berbanding 19 kromosom bagi anggur biasa dapat menghasilkan Asid Elagic yang telah terbukti mampu meningkatkan fungsi, prestasi dan keberkesanan keseluruhan sel.
  2. Polyganum Cuspidatum yang dikenali sebagai ‘Japanese Knotweed’ kaya dengan Resveratrol. Resveratrol merupakan sumber polifenol terhebat yang dipercayai berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan tubuh secara menyeluruh.
  3. Purple Carrot dan European Elderberries merupakan tumbuhan unik yang kaya dengan sebatian anthocyanins nya. Anthocyanins merupakan sejenis antioksidan yang telah dikaji secara meluas dapat menyokong kesihatan selular dan menyekat tindak balas tekanan biologi.

Jom tengok apa kata pengguna lain yang sememangnya pengamal tegar Vivix® dan collagen powder ni.

Testimoni #1

Kesan ‘laugh line’ berkurangan selepas 21 hari pengambilan collagen.

Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Testimoni #2

Kesan pigmentasi semakin samar. Kesan calar-calar sunburn semua sudah tiada.

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Testimoni #3
Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Inilah dia Datin J pengguna tegar shaklee sejak 2010 . Vivix dan collagen adalah kegemarannya. .

umur beliau dah 53 thn punya 3 org cucu…gambar dengan cucu 2 tahun lepas..yang berwarna hijau last disember.

Testimoni #4

 

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Ni pulak Datin L jiran kami pengguna tegar supplement shaklee…

Products kegemaran beliau adalah vivix dan collagen…umur 43 thn tp nampak mude….

Jangan tunggu lagi. Dapatkan satu botol untuk anda!

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Follow Noriza Abdul Rahman untuk tips kesihatan dan pelbagai lagi kisah menarik pengguna Shaklee.

Untuk mendaftar keahlian segera (Express Enrollment) sila ke "Join Now' dan nikmati penjimatan harga yang terhebat untuk anda sebagai pengguna Shaklee.

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at mommavogue.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di mommavogue.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau rawatan kelewatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.