Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Sumber Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE | Kita dikhabarkan dengan kematian seorang pelajar perubatan tahun akhir Universiti Cairo, Nurul Izzaty Izyan Roselan, 23, yang disahkan meninggal akibat SLE pada hari Jumaat, 18 DISEMBER 2015 yang lalu. Berita selanjutnya di BHOnline.

Lebih lima juta penduduk dunia menghadapi masa depan yang tidak menentu selepas didiagnos dengan masalah ‘systemic lupus erythematosus’ (SLE) atau Lupus. Untuk di Malaysia, boleh merujuk kepada Persatuan SLE Malaysia.

Sehingga kini, tiada ubat dan kajian mendalam bagi menangani lupus. Simptomnya yang menyerupai simptom penyakit lain turut menyebabkan pesakit tersalah diagnos. Jadi, tidak pelik walaupun lupus sudah dikenali dalam dunia perubatan sejak 1800, ubat-ubatan mengawal lupus masih ‘dipinjam’ daripada penyakit lain.

SLE sukar dikesan dan tiada penawar untuk penyakit SLE

SLE dilabel sebagai penyakit 1000 wajah kerana penghidapnya menunjukkan gejala penyakit lain seperti demam, sakit sendi, keletihan, sakit otot dan ruam kulit.

Keadaan itu menyebabkan pesakit menerima rawatan bagi penyakit yang tidak mereka alami. Buat masa ini pesakit lupus tidak dapat diubati dan mungkin boleh membawa maut.

Lupus adalah penyakit yang menyerang individu berusia 15 hingga 44 tahun. Kebanyakan pesakit Lupus adalah wanita dan biasanya mereka diserang lupus pada usia kesuburan.

Pesakit lupus mungkin terpaksa mengambil berjenis-jenis ubat dan rawatan bergantung kepada organ mana yang terjejas dan tahap seriusnya serangan penyakit ini kepada mereka.

Rawatan lupus termasuklah pengambilan kartikosteroid dalam dos tinggi, ubat anti malaria, imunosupresif dan ubat anti penolakan yang awalnya dikaji untuk pesakit barah dan pemindahan organ.

Mengenali ‘systemic lupus erythematosus’ (SLE)

SLE merupakan sejenis penyakit kronik autoimun yang menyebabkan antibodi yang berfungsi melindungi badan bagi melawan penyakit tiba-tiba menyerang sel badan atau organ manusia.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Sistem imun adalah sistem dalam tubuh yang sangat kompleks untuk menentang ejen jangkitan penyakit seperti bakteria dan bendasing yang masuk ke tubuh. Bagaimanapun, bagi pesakit SLE, mereka menghasilkan antibodi abnormal dalam darah yang mensasarkan tisu dalam tubuh sendiri.

Disebabkan antibodi dan sel pengiring radang boleh membabitkan mana-mana tisu dalam badan, lupus berpotensi menjejaskan mana-mana kawasan tubuh. SLE boleh menyebabkan penyakit kulit, paru-paru, jantung, buah pinggang, sendi atau sistem saraf.

Sedikit perkongsian daripada salah seorang pesakit SLE yang telah mengambil Vivix® dan B-Complex sebagai alternatif kepada penyakitnya.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Seorang remaja perempuan, berusia 18 tahun telah disahkan menghidap SLE pada Januari 2015 dan beliau telah mencuba Vivix® pada awal Februari 2015. Alhamdulillah, katanya beliau dapat perkembangan yang positif setelah mengambil Vivix®.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE 1

Pengambilan steroid 6 biji sehari telah dikurangkan kepada 5 biji. Doktor sendiri terkejut dengan perkembangan positif beliau. Walaupun doktor pernah mengatakan penyakit ini tiada ubatnya, namun sekurang-kurangnya beliau merasakan masih ada peluang untuk hidup sihat sebagaimana mereka yang lain. Vivix® membantu mengurangkan kesan penyakit SLE tanpa pengaruh steroid.

Pengedar Shaklee, Puan Iffah juga ada menceritakan pengalamannya sebagai pesakit SLE dan beliau telah 5 tahun mengamalkan Vivix® sebagai alternatif pengambilan steroid untuk pesakit SLE.

Sedikit kajian yang berkaitan dengan Resveratrol dan Lupus (SLE) didalam The Journal of Immunology, 2013, 190, 137.6 “Resveratrol ameliorates lupus by epigenetic modulation” boleh dijadikan panduan untuk mereka yang menghidap penyakit ini.

sumber : The Journal of Immunology

BERITA BAIK untuk mereka yang ingin mendapatkan Vivix® hanya pada bulan Januari 2016!

Harga Vivix dengan YES Wellness Pack (Healthy Young Living) menawarkan kepada anda:

  • POTONGAN harga 5%
  • P.E.R.C.U.M.A Keahlian (bernilai rm69)
  • P.E.R.C.U.M.A penghantaran
  • Rebat Bonus Rm36

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir. Ini Penawarnya!

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir | Pernah dengar sakit gout tak? Adakalanya kaki boleh membengkak dan sakit. Deritanya seperti kaki dicucuk-cucuk oleh jarum. Kalau nak berjalan pun teramat sakit. MV ada abang dan bapa mertua yang menghidap gout ni, so boleh tahu la macam mana rasanya sakit tu.

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

Ada orang cakap penyakit gout ni penyakit orang kaya, kerana ianya berpunca dari mereka yang suka makan daging merah, udang, kerang-kerangan dan makanan laut yang lain. Gout ni paling ramai yang menghidapinya ialah kalangan lelaki berusia lebih 40an. Namun ada antara kes gout juga menyerang lelaki berusia awal 30an. Sakit sendi ni derita sepanjang hayat.

Apa sebenarnya penyakit dan Punca Masalah Gout

Gout adalah sejenis penyakit sendi yang disebabkan oleh hablur-hablur asid urik pada sendi. Ia disebabkan oleh paras asid urik yang tinggi dalam badan. Asid urik merupakan hasil lebihan sel-sel mati yang terdapat pada hati dan lebihan asid amino akibat pengambilan protein yang tinggi.

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

Apabila tahap asid urik dalam darah ini terus meningkat, sebahagian asid urik ini akan membentuk “uric acid crystals” pada bahagian sendi-sendi dan ini akan menyebabkan sendi ini mengalami sakit, sukar di bergerak, pembengkakan dan inflamasi. Gout selalunya menyerang sendi pada ibu jari kaki seperti gambar.

Untuk sistem badan yang normal, asid urik sepatutnya boleh dikeluarkan melalui urin dan najis. Masalah timbul apabila asid urik tidak mampu dikeluarkan dan akhirnya semakin meninggi dalam badan sehingga membentuk hablur kristal pada bahagian sendi. Paling menakutkan sekiranya tidak dirawat, ia boleh menyebabkan kehadiran kristal atau batu dalam buah pinggang. Maka terjadilah kegagalan fungsi buah pinggang atau pun lebih dikenali sebagai sakit buah pinggang.

sumber : DietvsDisease, emedicinehealth, arthritis, PubMed, NaturalNews

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir, Berhenti Dari Memakan Painkiller Dan Ubat Gout!

Artikel di dalam NCBI “The effect of resveratrol on the recurrent attacks of gouty arthritis”, 2014 Nov 26 menekankan bahawa resveratrol  mungkin digunakan untuk menghalang serangan ‘gouty arthritis’ berulang kerana perencatan keradangan artikulardan penurunan serum asid urik.

Artikel di Natural News “Grapes Offer Natural Cures for Gout and Rheumatoid Arthritis Pain Relief”, May 17, 2010 menyatakan anggur mengandungi bioflavonoid yang dikenali sebagai quercertin. Kuasa Antioksidan ini berfungsi untuk merangsang sistem imun melawan jangkitan, keradangan dan melegakan pedih gejala artritis reumatoid serta menawarkan kelegaan sendi dan otot kepada pesakit gout dan artritis.

Anggur merupakan penawar semulajadi untuk Gout dengan menguraikan kristal asid urik untuk kelegaan semulajadi.

Terlalu banyak kebaikan Resveratrol dari anggur ni, MV makin teruja bila setiap fungsinya diterangkan secara terperinci dan kebanyakannya diterangkan dalam medical term, dengan mechanism of action of resveratrol. Mungkin sebab inilah Vivix® digelar ‘tonik ajaib”. Khasiat resveratrol dan polifenol dalam Vivix® ni sudah diketahui umum. Mekanisma tindakannya sangat mengujakan.

Jom berkongsi kegembiraan seorang pesakit yang dah lama derita dengan GOUT ni.

DERITA Puluhan Tahun Penghidap GOUT Berakhir

” Ayah menderita gout berpuluh tahun. Pain killer dan ubat gout peneman setiap hari. Salah makan sikit je mesti gout datang.

Tapi sejak amalkan vivix satu sudu kecil setiap hari, Alhamdulillah takde lagi gout menjengah. Yang bestnya, boleh tinggalkan dah ubat gout dan painkiller yg dah bertahun ambik tu

Jika anda pesakit gout, atau sedang risau kesihatan ibu ayah yang sedang alami masalah gout, jangan tunggu lama-lama dan bergantung harap kepada pain killer. Makin lama bertangguh, makin derita mereka sehingga nak solat pun terganggu.

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

Harga sebotol Vivix® hanyalah RM475 dan belian 2 botol Vivix®, melayakkan anda dapat penjimatan sehingga 20%.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Kisah Pengalaman Pesakit yang Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3 | Sebut mengenai penyakit kanser ni memang seriau jadinya, lebih-lebih lagi jika ada diantara ahli keluarga kita yang mengalaminya. Mohon dijauhkan! Walaupun kita sedar setiap penyakit ada penawarnya, pastinya ia bukan satu perkara yang mudah untuk dihadapi. Sokongan ahli keluarga, rakan-rakan dan masyarakat sekeliling ama penting.

Apa itu kanser?

Kanser adalah kelas penyakit yang dicirikan oleh pertumbuhan sel luar kawalan. Terdapat lebih daripada 100 jenis kanser yang berbeza. Kanser membahayakan tubuh apabila sel-sel rosak membahagi tanpa kawalan untuk membentuk ketulan atau gumpalan tisu dipanggil tumor. Tumor boleh membesar dan mengganggu sistem penghadaman, saraf dan peredaran darah, dan mereka boleh melepaskan hormon yang mengubah fungsi badan.

Apa yang menyebabkan terjadinya kanser?

Kanser adalah akhirnya hasil daripada sel-sel yang tumbuh tanpa kawalan dan tidak mati. Sel-sel biasa dalam badan mengikuti jalan yang teratur pertumbuhan, bahagian, dan kematian. Kematian sel diprogram dipanggil apoptosis, dan apabila proses ini rosak, kanser mula terbentuk. Tidak seperti sel-sel biasa, sel-sel kanser tidak mati dan terus membesar dan membahagi. Ini membawa kepada jisim sel-sel yang tidak normal yang tumbuh di luar kawalan.

Ada banyak sebab mengapa kanser boleh terjadi. Antaranya genetik, radiasi, gaya hidup, pemakanan yang pelbagai faktor lain. Pesakit kanser yang tidak mahu dapat rawatan awal, dianggap sebagai membunuh diri. Selagi ada nyawa, berusahalah. Kemungkinan besar akan bertemu dengan ‘ubat’ yang serasi dengan kanser yang dihidapi.

Testimoni Vivix: Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Memandangkan bulan ni promo Vivix®, suka MV nak berkongsi testimoni customer yang mempunyai tumor dan disahkan kanser tahap 3, beliau mengambil Vivix® sebagai ikhtiar. Alhamdulillah syukur dengan kehendakNya, mereka disahkan bebas kanser tahap 3.

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

“Testimoni adik ipar..december 2012 dia menjalani pembedahan buang tumor sebesar 13cm seminggu sebelum akad nikah. Selepas seminggu nikah dia dikhabarkan berita sedih bahawa tumor tersebut merupakan cancer tahap 3.. die consume vivix selama sebulan.. kemudian hasil check up mendapati dia telah bebas daripada cancer.. bulan lepas dia di khabarkan terdapat cyst sebesar 3.2cm di ovari kiri pula.. berkat consume gla, cyst tersebut telah mengecut dan kini dia dah hamil 6 minggu..”

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

“Patient ni baru habis check up dengan doc, the finding was he is free from cancer cell. Dia started dengan cancer prostage stage 3. Then secondary to his bone. Dalam 3-4 months juga dia consume vivix..Memang energetic lah sia after that”

Berkat usaha dan semestinya dengan izin dari Nya juga, customer ni berjaya sembuh sepenuhnya dari kanser.

Bagaimana Vivix® Bantu Tingkatkan Kesihatan Sel Pesakit Kanser?

Vivix mengandungi resveratrol yang terbukti melalui kajian-kajian saintifik boleh membantu membetulkan sel-sel yang rosak. Apabila sel-sel rosak telah dibetulkan, mereka akan mematikan diri dengan sendirinya (apoptosis) dan menyebabkan kanser berkurang dan akhirnya hilang.

‘Resveratrol’ adalah bahan utama di dalam sebotol Vivix®. Ianya adalah bahan yang didapati dari beberapa tumbuh-tumbuhan, termasuk kulit grape skins, pomegranate, raw cacao, peanuts dan beri seperti raspberi dan mulberi, diketahui mempunyai beberapa kesan kesihatan yang berfaedah.

Kajian telah dilakukan, dan ianya bertindak sebagai antioksidan, anti-radang, dan anti-karsinogenik dan faedah-faedahnya dianggap meliputi pencegahan dan rawatan penyakit-penyakit kronik seperti kanser dan penyakit Alzheimer, antara lain.

Berikut adalah bukti kajian ke atas Resveratrol.

Kajian dari Annals of the New York Academy of Sciences 2011, kajian ke atas resveratrol menunjukkan ianya mempunyai kesan anti-kanser.

Pada 2008, kajian pada kultur sel, kesan resveratrol menyekat kanser payudara dari terus berkembang di peringkat awal. Hasil kajian diterbitkan dalam Penyelidikan Pencegahan Kanser, kajian itu mendapati bahawa resveratrol membantu menghalang estrogen dari bertindak balas dengan molekul DNA dan membentuk sebatian yang menandakan permulaan pembentukan sel kanser.

Tahun 2007, laporan oleh Biologi Kanser & Terapi, resveratol bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).

Satu lagi kajian tahun 2008 di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kanser prostat (mungkin disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen).

sumber : Medicalxpress, OnlineLibrary, Mercola.com

DAPATKAN Vivix® SEKARANG UNTUK YANG TERSAYANG!

Sel kanser sangat pantas merebak, jadi usah bertangguh-tangguh lagi!

Disahkan Bebas Kanser Tahap 3

Testimoni Ovarian Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Harga sebotol Vivix® hanyalah RM475 dan belian 2 botol Vivix®, melayakkan anda dapat penjimatan sehingga 20%.

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur Selepas Mengamalkan Vivix®

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur | Sempena bulan promosi VIVIX ni, MV nak kongsikan beberapa testimonial Vivix® Shaklee. Boleh baca, manalah tau sama situasi dengan anda semua, boleh la try untuk selesaikan masalah anda.

Setiap wanita yang ada masalah kesihatan dalaman, mesti rasa risau. Lebih-lebih lagi jika masalah dalaman itu melibatkan penyakit di dalam rahim macam ovarian cyst, pcos ataupun fibroid.

Penyakit ini akan mempengaruhi kadar kesuburan seseorang wanita dan menentukan samada rahim seorang wanita itu kuat atau tidak untuk hamil.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Ovarian Cyst

Ovarian Cyst adalah kantung yang berisi lendir/air yang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.

Sumber : OvaryResearch, gynaechoice, ladycarehealth

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Polycystic Ovary Syndrome

Polycystic Ovary Syndrome adalah suatu keadaan di mana kilang telur atau ovari menjadi bengkak kerana benih-benih telur telah terperangkap di dalam ovari dan tidak dapat melakukan proses penetasan pada waktu subur. Dan apabila keadaan seperti ini berlaku, lama-kelamaan ovari akan membengkak dan menimbulkan pelbagai jenis masalah pada wanita tersebut. Jika tidak dirawat, PCOS boleh menyebabkan beberapa gangguan lain dalam jangka masa panjang, senario yang paling teruk ialah kemandulan.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur Selepas Mengamalkan Vivix®

Perlu MV ingatkan disini. Ramai yang menganggap selepas cyst dibuang, maka mereka telah terselamat dari penyakit tersebut. Sebenarnya SALAH !

Cyst boleh berulang dan tumbuh kembali walaupun telah dibuang melalui pembedahan.

Oleh itu, bagi pesakit cyst perlulah lebih menekankan aspek kesihatan diri, pemakanan yang bagus dan suplemen yang menyediakan badan anda dengan nutrien penting yang diperlukan untuk kekal sihat dan melawan PCOS atau Ovarian cyst ini.

Ya, masih ada lagi rawatan cyst tanpa pembedahan. Tak percaya? Jom kita baca kisah dari customer yang menghidap ovarian cyst dan period yang tidak teratur kembali normal setelah konsisten dengan Vivix®

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

“Vivix pun mengecutkan cyst, hari tu besar ckit, la ni da mengecut”

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

“Saya ada pcos + cyst, sebab tulah saya ssh nak dpt bby n period saya x teratur. Alhamdulillah, lepas 3 bln saya amalkan vivix, dan suplemen asas yang lain, perios saya mula teratur”

Vivix® ini mengandungi antioksidan yang tinggi yang mampu MEMBUNUH SEL- SEL radikal bebas didalam badan kita.

Testimoni Cyst Mengecut dan Period Kembali Teratur

Kalau ada antara ANDA atau AHLI KELUARGA ada penyakit seperti di bawah, MV rekomenkan ambil Vivix®.

✅Pesakit Kencing Manis
✅Pesakit Darah Tinggi
✅Pesakit Strok
✅Pesakit SLE
✅Pesakit Jantung
✅Pesakit Radang Usus
✅Pesakit Gout
✅Pesakit Cancer
✅Pesakit Cyst / Fibroid / Ovari
✅Pesakit Nyanyuk
✅Pesakit Derita Sakit Sendi
✅Pesakit Lemah Daya Tahan Sakit
✅Berhenti Merokok

Promosi sangat berbaloi di awal tahun baru ni dengan pembelian 2 botol Vivix® SHAKLEE ??anda akan perolehi:
? FREE POSTAGE
? FREE GIFT
? DISCOUNT 5%

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Lecithin Meredakan Bengkak Susu dengan Cepat dan Mudah

Lecithin Meredakan Bengkak Susu | Pernah tak antara anda yang mengalami bengkak susu?Bengkak susu memberi kesan kepada hampir semua ibu-ibu baru dalam tempoh beberapa minggu pertama melahirkan anak kerana badan masih dalam proses penyesuaian dengan kehendak bayi.

Siapa yang pernah kena bengkak susu mesti tahu betapa sakitnya semasa bengkak susu tu. Bila pam pun sikit ja susu keluar. Baby dah minum pun still sakit lagi. Kadang sampai demam.

Pengalaman MV Meredakan Bengkak Susu

Pengalaman MV pula, setiap kali bersalin memang akan kena bengkak susu. Bukan tahap bengkak biasa-biasa saja tetapi sehingga demam, ada tompok-tompok merah kat payudara. Rasa yang sangat sakit dan panas kalau tersentuh. Kadang-kadang sampai tak keluar pun susunya walaupun bengkak.

Selepas seminggu bersalin mesti kena. Sebab susu macam tiba-tiba keluar dengan super banyak tapi baby masa tu kan masih minum sikit-sikit. Dan biasanya bermula dengan payudara sebelah kiri.

Mungkin juga disebabkan posisi penyusuan yang kurang sempurna menyumbang kepada faktor bengkak susu ni.

Bagaimana untuk Melegakan Bengkak Susu?

Jika dah susukan anak, tapi masih tak surut bengkaknya, apa yang boleh kita buat?

Selain dari pam keluar atau picit puting supaya susu keluar, kita boleh amalkan makan Lecithin.

Apa kaitan lecithin dengan masalah bengkak susu yang ibu menyusu hadapi?

Menurut Kelly Bonyata yang merupakan IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) ;

“Lecithin has been recommended to combat recurrent plugged ducts. The usual recommended dosage for recurrent plugged ducts is 3600-4800 mg lecithin per day, or 1 capsule (1200 milligram) 3-4 times per day. After a week or two with no blockage, mom can reduce the dosage by one capsule. If there is no blockage within another 2 weeks she can reduce it again by one. Mom may need to continue taking 1-2 capsules per day if stopping the lecithin leads to additional plugged ducts.”

Source : kellymomSelfcarers

Ramai dah cuba amalkan LECITHIN untuk meredakan bengkak susu ni. Lihat saja testimoni mereka.

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Sebiji lecithin mengandungi 530mg lecithin. Sebab tulah MV makan 3 biji lecithin sebagai first aid kit masa MV berpantang dulu 😉

Ya, Lecithin bukan sahaja membantu membakar lemak tetapi dapat membantu mengurangkan bengkak susu!

Lecithin Meredakan Bengkak Susu 1

Ada juga petua orang-orang terdahulu menggunakan ketulan ais yang dibalut dengan kain atau kelopak kobis yang sejuk dari peti sejuk sebagai salah satu teknik tuam sejuk yang membantu meredakan bengkak susu.

Penyusuan bayi bukanlah sesuatu yang mudah, semula jadi tanpa apa-apa masalah.  Kita ibu-ibu perlu ambil tahu dan dapatkan ilmu secukupnya tentang penyusuan bayi.

Jika anda mempunyai petua lain atau Cara Mengatasi dan Mengurangkan Bengkak Susu yang anda buat dan menjadi, jom kongsi dengan kami! Perkongsian anda sangat di hargai!

Promosi Akhir Tahun Shaklee Disember 2015 Lecithin Yang Memang Best

Promosi Lecithin Buy 7 at 6 & Buy 2 LESS 5%

Lecithin Meredakan Bengkak Susu

Anda berminat untuk mendapatkan Lecithin untuk melegakan masalah bengkak susu isteri anda?

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

 

esell-shaklee-logo-500x351