Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik | Tahu tak amalan berjalan kaki selama 30 minit tanpa henti sebanyak 3 kali seminggu dapat membantu menghindari penyakit kronik?

Banyak fakta kesihatan tentang terapi jalan ditemui oleh pakar kesihatan. Antaranya pakar kesihatan seuruh dunia menyatakan bahawa berjalan cepat selama satu jam mampu membakar 300 kalori pada setiap sesi aktiviti. Ada juga fakta menjelaskan terapi jalan ini baik untuk kesihatan paru-paru, saluran darah dan mengurangkan risiko serangan jantung termasuk untuk golongan perokok.

Malah pakar perubatan dan kesihatan turut menjelaskan aktiviti berjalan yang dilakukan secara konsisten ini mampu  memulihkan dan memperbaiki sistem tubuh manusia.

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik Rakyat Malaysia

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

  1. Strok ~ Kajian yang dilakukan oleh Harvard School of Public Health terhadap 70,000 responden yang mengamalkan aktiviti berjalan kaki selama 20 jam seminggu didapati kurang berisiko untuk mendapat serangan strok.
  2. Jantung ~ Terapi jalan membantu fungsi otot jantung mengepam darah untuk keperluan ke seluruh tubuh selain memastikan peredaran darah berjalan dengan sempurna. Selain itu, terapi jalan juga  berupaya untuk meningkatkan kolesterol HDL yang bertindak sebagai span penyerap kolesterol LDL yang secara tidak langsung membantu mengurangkan risiko terkena serangan jantung sehingga 50%. Bahaya plak kolesterol di dalam arteri menyebabkan strok dan serangan jantung.
  3. Osteoporosis ~ Terapi jalan bukan hanya membantu menjaga fungsi urat saraf, otot tubuh dan sistem peredaran darah didalam tubuh tetapi juga mengurangkan risiko kerapuhan tulang akibat kekurangan kalsium di dalam tubuh.
  4. Kencing Manis ~Laporan penelitian Natinal Institute of Diabetes and Gigesive & Kidney Disease menyatakan risiko terkena penyakit diabetes jenis 2 dapat dikurangkan dengan melakukan terapi jalan sejauh 6 kilometer sejam dalam tempoh 50 minit. Amalan secara rutin akan mengurangkan pergantungan penderita diabetes kepada ubat. SO, kita boleh kawal diabetes tanpa suntikan insulin.
  5. Kanser ~ Terapi jalan sangat istimewa kerana ia membantu mengurangkan kemunculan sel kanser terutamanya kanser usus besar. Risiko sel kanser dapat dikurangkan kerana sewaktu melakukan aktiviti berjalan kaki, tubuh akan turut bergerak dan melancarkan peristaltik usus sehingga dapat melawaskan pembuangan air besar yang tertahan didalam usus individu.
  6. Obesiti ~ Tompokan lemak di bawah kulit akan terbakar dengan cepat ketika berjalan kaki selama sejam secara rutin di bawah sinaran matahari. Apabila lemak terbakar maka ia dapat menurunkan berat badan dan menjadikanna lebih stabil. Kajian juga membuktikan bahawa berjalan laju dapat membakar sehingga lima kalori dalam masa seminit. Obesiti dan diabetes adalah penyakit utama rakyat Malaysia.

credit : CDC, NIH

Tips membuat aktiviti Terapi Jalan untuk mencapai 10,000 langkah secara berkesan

Terapi Jalan Dapat Hindarkan 6 Jenis Penyakit Kronik

Anda boleh memulakan terapi jalan secara perlahan-lahan dengan melakukan aktiviti berjalan setempat. Terapi berjalan yang dimulakan dengan berjalan setempat membantu meningkatkan peredaran darah ke seluruh badan.

Selepas dah biasa, baru mula dengan berjalan perlahan-lahan. Mulakan dalam tempoh 20 minit sehari selama 5 hari dan tambah mada berjalan sebanyak 10 minit pada setiap minggu hingga anda mampu melakukan aktivit berjalan kaki selama 1 jam sehari.

Terapi berjalan perlu dilakukan selama setengah jam dalam seminggu bagi memastikan keadaan kesihatan berada di tahap yang memuaskan. Anda boleh dapatkan pedometer sebagai alat untuk mengukur berapa langkah yang sudah anda lakukan setiap kali melakukan terapi jalan ini.

Pastikan juga kasut yang digunakan bersesuaian dan selesa serta menyerap peluh.

Jadikan aktiviti ini sebagai satu rutin harian, berdisiplin, komitmen dan berusaha untuk melakukannya secara konsisten.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA dengan Protein!

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA | Ramai yang sanggup berhabis wang untuk memiliki kulit wajah yang cantik kan?. Namun tidak semua mempunyai kemampuan macam ini. Bagi yang ingin nampak cantik, kurus dan bertenaga, dengan relanya MV ingin membantu anda memiliki semua itu. Selain murah, ia juga tidak mempunyai kesan sampingaan yang tidak baik.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA dengan ESP Soy Protein Isolate Powder

esp3

Selain Vivix®, ESP Soy Protein Isolate Powder adalah pilihan kedua terbaik bagi mereka yang ingin mengekalkan dan meningkatkan kesihatan dan kecantikan secara keseluruhan.

ESP Soy Protein Isolate Powder telah pun disahkan melalui Identity Preservation Program untuk memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai sehinggalah diproses.

Yang penting kena tahu bezakan soya bahaya dan tidak bahaya. Antara panduan untuk tentukan soya yang selamat :

✔️ ditanam secara organik
✔️ soya non-GMO
✔️ diproses menggunakan air
✔️ anti-thyroid & anti-growth substance mesti disingkirkan
✔️ diproses tanpa haba
✔️ lengkap dengan asid amino penting
✔️ ditambah dengan formula calcium

Setiap pagi memang tak pernah tinggal breakfast dengan ESP ni. My favourite instant breakfast. Sebab rasa dia sedap sangat! Bila MV mix dengan fresh milk atau sunquick rasanya lagi bertambah sedap! Even MV hanya minum ESP sahaja namun MV tetap rasa KENYANG dan BERTENAGA untuk menjalankan tugas harian. Bukan itu sahaja, ESP juga adalah nutrien penting untuk kulit cantik berseri sepanjang masa!

Sampai ada pengguna yang cakap JIMAT duit sarapan bila dah minum ESP ni.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Protein ESP Shaklee memang terkenal dan terbukti berkesan. Ianya membantu dengan mudah menghapuskan kulit muka berminyak dan hilangkan bekas parut jerawat berlubang. Cubalah!

Ada juga pengguna yang berpantang secara moden dan mengamalkan ESP.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Ibu-ibu yang nak kurus tanpa mengganggu proses penyusuan pun boleh amalkan pengambilan ESP ni tau! Perubahan kulit semasa mengandung kan boleh mengakibatkan kesan stretchmark yang sukar nak hilang? So, dengan amalkan protein ESP ni, insyaAllah kesan tu akan pudar. MV yakin dengan yang ni sebab sendiri punya dah memang tak nampak pun.

Mudahnya Nak CANTIK, KURUS dan BERTENAGA

Setiap hidangan ESP Soy Protein Isolate Powder bersamaan dengan 2X daging, 4X telur dan 12X susu rendah lemak. Ini adalah pilihan protein untuk seisi keluarga mengekalkan diet seimbang.

Best kan ESP Soy Protein Isolate Powder ni? sebab tu la produk ni sangat HOT di Shaklee.

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Testimoni JERAGAT Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih | Apabila usia meningkat, kebanyakan wanita akan mengalami masalah jeragat pada kulit wajah. Punca sebenar ialah kerana kadar kolagen didalam tubuh yang semakin berkurangan, diet pemakanan yang tidak sihat, ketidakstabilan hormon, tekanan dan bermacam lagi punca.

Masalah jeragat di Malaysia boleh dikatakan terlalu biasa berlaku pada wanita. Mungkin faktor cuaca penyumbang utama dalam masalah ini.

PENTING : INI UNTUK ANDA YANG NAK KULIT LEBIH BERSERI SAHAJA

Sudah bermacam yang di cuba daripada yang murah sehingga yang mahal. Tetapi langsung tiada perubahan. Kekecewaan demi kekecewaan dirasakan apabila menilik kulit wajah yang yang masih tidak berubah.

Ramai wanita yang sedih melihat wajah yang semakin kusam akibat kesan jeragat yang menebal. Keyakinan diri semakin hilang. Sama seperti testimoni pelanggan kami ni.

Pengambilan Vitamin Bantu Kurangkan Masalah Jeragat

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Mak sy umo 48 taun.. Tahun ni.. Alami jeragat teruk sebab ambk pil perancang.. Xle stop ambk perancang nnt dpt adk.. ..

So dh lama la muka kusam n berjeragat.. Pakai macam2 produk dah.. Elok la gebu tp jeragat nampak jgk.. Mcm setompok tanda lahir dh..

Sampai abah cakap ” dahla, dah x cantik nak wat camne”.. .. Sy bg mak try sebotol..

Mula2 mak ckp ngantuk la along.. Mak tak blh buat kerja.. Sy cakap teruskan je.. Bykkn minum air 0.. Lepas sebulan mcm tu.. Nampak pudar jeragat mak.. N nmpk bersih kulit.. Kawan2 ofis mak pon tegur.. Dorg ckp.. Nmpk muda..

Skang dah nk masok botol ketiga dah.. Hehe.. Sy add on lg scp..

Tambahan… Sepanjang consume.. Asma mak xde menyerang lg.. Harap2 pulih sepenuhnya..

[ Ibu kepada Puan Akmal]

Namun, Alhamdulillah selepas mengamalkan Vivix® secara konsisten, jeragat dah semakin pudar, kulit pun nampak bersih,

Kebaikan Resveratrol di dalam Vivix® untuk Penjagaan Kulit.

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Resveratrol merupakan perubatan alternatif semulajadi popular yang menawarkan pelbagai manfaat kesihatan. Ia banyak didapati secara semula jadi dalam kulit anggur. Kajian The Grape Antioxidant Resveratrol for Skin Disorders: Promise, Prospects, and Challenges menunjukkan bahawa resveratrol boleh melawan kerosakan kulit yang disebabkan oleh cahaya ultraungu.

Muscadine Grapes Resveratrol

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

Anggur Muscadine digelar “a fascinating super grape that is like no other grape in the world” dan ia mempunyai 20 chromsome (berbanding buah anggur merah hanya 19) dan ini adalah sebab ia mempunyai ciri-ciri kesihatan yang luar biasa. Walaupun Resveratrol didapati dalam semua anggur merah – anggur Muscadine mempunyai lebih 6 kali ganda jumlah Resveratrol yang dijumpai dalam anggur merah. Anggur Muscadine juga mengandungi antioksidan 40 kali ganda berbanding anggur biasa.

sumber : altmedicine, NCBI, powersupplements

Kenapa Semakin Ramai yang mencuba Vivix®?

  1. Kulit merah dan gatal-gatal akibat SENSITIF hilang
  2. KULIT BERMINYAK terhapus dan terkawal.
  3. JERAWAT BATU @ BERNANAH semakin hilang.
  4. Kulit terasa TEGANG & ANJAL
  5. JERAGAT semakin pudar
  6. PORI-PORI besar semakin halus.
  7. GARIS KEDUTAN hilang.
  8. Kulit semakin BERSERI.
  9. Kulit semakin BERSIH & CERAH.
  10. Mengecut dan membasmi JERAWAT HALUS/MERAH
  11. WHITEHEAD/BLACKHEAD lenyap.

Selain mengamalkan penjagaan dalaman, anda juga boleh mencuba Skincare NutriWhite dari gabungan 16 ramuan botani yang mujarabSkincare ini sudah terbukti selamat dan berkesan.

Mengapa anda perlu membuat pembelian Vivix® sekarang?

Sebabnya promosi jualan AWAL tahun Vivix® telah kembali sehingga 30hb Januari 2016 ini.

Jeragat Semakin Pudar dan Kulit Nampak Bersih

?Beli 2 diskaun 5%?
?Beli 6 dapat 7?

Apa lagi yang kami tawarkan?

  • FREE membership bagi setiap pembelian minimum 2 botol Vivix®
  • FREE postage seluruh Malaysia
  • Cash rebate
  • FREE consultation

Jangan tunggu lagi. Dapatkan satu botol untuk anda!

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Skincare Nutriwhite Gabungan 16 Ramuan Botani yang Mujarab

Gabungan 16 Ramuan Botani yang Mujarab

Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab | Cantik Dalam, Cantik Luaran! Andai Shaklee telah menjadi pilihan kesihatan dalaman anda, pasti kecantikan luaran juga mahu dibelai dengan produk Shaklee yang bersumberkan alam semulajadi kan?

Nutriwhite adalah rangkaian produk kecantikan wajah semulajadi yang berasaskan konsep ‘flawless beauty sourced from nature, perfected by science yang bermakna kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains.

Khas untuk menyelesaikan masalah jeragat, pigmentasi, tompok hitam dan sebagainya yang menjadikan kulit wajah kelihatan kusam. Ia diperbuat dari bahan-bahan semulajadi yang tidak memberi kesan sampingan. Serlahkan kecantikan anda dengan rangkaian produk Nutriwhite.

Lebih sesuai untuk kulit NORMAL, TIDAK TERLALU SENSITIF dan JERAWAT yang teruk sebab ianya berfungsi lebih kepada mencerah dan kandungan Vitamin c yang tinggi tidak sesuai untuk kulit yang sensitif dan berjerawat teruk.

Perbezaan NutriWhite selain gabungan 16 ramuan botani yang mujarab ialah:

  • Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika
  • 3 tahun pembangunan produk
  • Pemilihan bahan aktif dan mentah yang diperolehi dari 16 buah negara
  • Ujian yang menyeluruh
  • Ramuan gabungan yang optimum, selamat dan berkesan tanpa paraben
  • Vitamin C derivatif (ascorbyl / glucoside) ramuan selamat dan terbukti
  • Patent-pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan bercahaya

Gabungan 16 ramuan botani yang mujarab dan paling tulen untuk NutriWhite. 

  • Bearberry – meringankan, melegakan dan mengurangkan keradangan
  • Soybean – mencerahkan, melembutkan, melembap dan mengurangkan tompok
  • Skullcap – meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid
  • Beech Tree – meringankan, meningkatkan proses semulajadi dan melegakan kulit
  • Strawberry Begonia -mencerahkan dan pigmentasi
  • Mullberry – mencegah kerosakan kulit dan melembap
  • Peony – mencerahkan, melembapkan dan mengurangkan keradangan
  • Rosemary – mengetatkan, merangsangkan dan mengurangkan keradangan
  • Aloe Vera – melegakan, melembapkan dan keradangan
  • Mountain Arnica – mengurangkan keradangan dengan flavones
  • Cat’s Claw – menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  • Kudzu Leaf & Roots – menegang dan mengurangkan keradangan
  • Linden – menyuburkan dan menghidrat di peringkat dalam
  • Marshmallow – melembapkan dengan tanin
  • Seaweed – mengeluarkan, memelihara dan menegangkan
  • Green Algae – menyahtoksin dan melembapkan

Hari ni MV nak share testimoni pengguna yang menggunakan produk rangkaian skincare NUTRIWHITE.

Gentle Deep foaming Cleanser membersih kulit dengan sempurna dari daripada segala kekotoran dan minyak yang berlebihan. Juga bertindak untuk mencerahkan kulit secara semulajadi. Alhamdulillah, MV sudah berjumpa pencuci muka yang best.

Testimoni #1.

Gabungan 16 Ramuan Botani yang Mujarab

Testimoni #2

Gabungan 16 Ramuan Botani yang Mujarab

Testimoni #3

Gabungan 16 Ramuan Botani yang Mujarab

Hidung menggerutu dan penuh daki? Nak singkirkan whitehead dan blackhead? MV cadangkan penggunaan Gentle Action Makeup Remover untuk membersihkan sisa make up, habuk serta minyak yang membersih jauh ke dalam rongga liang pori wajah. Ia juga bertindak dengan mudah menghilangkan sel kulit mati dari wajah dan badan kita.

Testimoni #4

Gabungan 16 Ramuan Botani yang Mujarab

Untuk mengekalkan kecantikan wajah bukan hanya sekadar membersihkan wajah dari kotoran tetapi juga dengan pemakaian krim malam. Mostly krim malam dan krim mata bukannya berharga seringgit dua. So, make it worth while for every cents of penny you spent. Dengan Overnight Renewal Whitening Cream ini, anda boleh elakkan EYEBAG hanya dengan sapuan krim ni secara konsisten. Pentingnya penggunaan krim malam ini kerana ia bertindak memperbaiki sel kulit semasa anda tidur. Anda akan merasa bangun pagi dengan kulit yang lebih segar, berseri dan cerah semulajadi.

Testimoni #5

Gabungan 16 Ramuan Botani yang Mujarab

Ternyata NutriWhite memang selamat, berkesan dan value for money. Sesuai untuk lelaki dan wanita. Tahan berbulan-bulan lamanya..

“Tips Mencuci Muka yang Betul”

“Rutin Langkah Penjagaan Kulit untuk Kulit Cantik Sempurna”

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉esell-shaklee-logo-500x351

Sumber Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE | Kita dikhabarkan dengan kematian seorang pelajar perubatan tahun akhir Universiti Cairo, Nurul Izzaty Izyan Roselan, 23, yang disahkan meninggal akibat SLE pada hari Jumaat, 18 DISEMBER 2015 yang lalu. Berita selanjutnya di BHOnline.

Lebih lima juta penduduk dunia menghadapi masa depan yang tidak menentu selepas didiagnos dengan masalah ‘systemic lupus erythematosus’ (SLE) atau Lupus. Untuk di Malaysia, boleh merujuk kepada Persatuan SLE Malaysia.

Sehingga kini, tiada ubat dan kajian mendalam bagi menangani lupus. Simptomnya yang menyerupai simptom penyakit lain turut menyebabkan pesakit tersalah diagnos. Jadi, tidak pelik walaupun lupus sudah dikenali dalam dunia perubatan sejak 1800, ubat-ubatan mengawal lupus masih ‘dipinjam’ daripada penyakit lain.

SLE sukar dikesan dan tiada penawar untuk penyakit SLE

SLE dilabel sebagai penyakit 1000 wajah kerana penghidapnya menunjukkan gejala penyakit lain seperti demam, sakit sendi, keletihan, sakit otot dan ruam kulit.

Keadaan itu menyebabkan pesakit menerima rawatan bagi penyakit yang tidak mereka alami. Buat masa ini pesakit lupus tidak dapat diubati dan mungkin boleh membawa maut.

Lupus adalah penyakit yang menyerang individu berusia 15 hingga 44 tahun. Kebanyakan pesakit Lupus adalah wanita dan biasanya mereka diserang lupus pada usia kesuburan.

Pesakit lupus mungkin terpaksa mengambil berjenis-jenis ubat dan rawatan bergantung kepada organ mana yang terjejas dan tahap seriusnya serangan penyakit ini kepada mereka.

Rawatan lupus termasuklah pengambilan kartikosteroid dalam dos tinggi, ubat anti malaria, imunosupresif dan ubat anti penolakan yang awalnya dikaji untuk pesakit barah dan pemindahan organ.

Mengenali ‘systemic lupus erythematosus’ (SLE)

SLE merupakan sejenis penyakit kronik autoimun yang menyebabkan antibodi yang berfungsi melindungi badan bagi melawan penyakit tiba-tiba menyerang sel badan atau organ manusia.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Sistem imun adalah sistem dalam tubuh yang sangat kompleks untuk menentang ejen jangkitan penyakit seperti bakteria dan bendasing yang masuk ke tubuh. Bagaimanapun, bagi pesakit SLE, mereka menghasilkan antibodi abnormal dalam darah yang mensasarkan tisu dalam tubuh sendiri.

Disebabkan antibodi dan sel pengiring radang boleh membabitkan mana-mana tisu dalam badan, lupus berpotensi menjejaskan mana-mana kawasan tubuh. SLE boleh menyebabkan penyakit kulit, paru-paru, jantung, buah pinggang, sendi atau sistem saraf.

Sedikit perkongsian daripada salah seorang pesakit SLE yang telah mengambil Vivix® dan B-Complex sebagai alternatif kepada penyakitnya.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE

Seorang remaja perempuan, berusia 18 tahun telah disahkan menghidap SLE pada Januari 2015 dan beliau telah mencuba Vivix® pada awal Februari 2015. Alhamdulillah, katanya beliau dapat perkembangan yang positif setelah mengambil Vivix®.

Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLE 1

Pengambilan steroid 6 biji sehari telah dikurangkan kepada 5 biji. Doktor sendiri terkejut dengan perkembangan positif beliau. Walaupun doktor pernah mengatakan penyakit ini tiada ubatnya, namun sekurang-kurangnya beliau merasakan masih ada peluang untuk hidup sihat sebagaimana mereka yang lain. Vivix® membantu mengurangkan kesan penyakit SLE tanpa pengaruh steroid.

Pengedar Shaklee, Puan Iffah juga ada menceritakan pengalamannya sebagai pesakit SLE dan beliau telah 5 tahun mengamalkan Vivix® sebagai alternatif pengambilan steroid untuk pesakit SLE.

Sedikit kajian yang berkaitan dengan Resveratrol dan Lupus (SLE) didalam The Journal of Immunology, 2013, 190, 137.6 “Resveratrol ameliorates lupus by epigenetic modulation” boleh dijadikan panduan untuk mereka yang menghidap penyakit ini.

sumber : The Journal of Immunology

BERITA BAIK untuk mereka yang ingin mendapatkan Vivix® hanya pada bulan Januari 2016!

Harga Vivix dengan YES Wellness Pack (Healthy Young Living) menawarkan kepada anda:

  • POTONGAN harga 5%
  • P.E.R.C.U.M.A Keahlian (bernilai rm69)
  • P.E.R.C.U.M.A penghantaran
  • Rebat Bonus Rm36

Yes, I Want To Order Vivix® Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351