Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon dalam Masa 3 Hari!

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon | Pernah dengar pepatah ‘Biarkan Si Luncai terjun dengan labu-labunya?’. Kenapa agaknya Si Luncai ni terjun dengan labu kan? kenapa la tak terjun dengan buah tembikai je  😀

Antara khasiat biji labu yang ingin MV kongsikan hari ni ialah:

  • Magnesium untuk kesihatan jantung
  • Zinc untuk sokongan imunisasi
  • Tumbuhan berasaskan asid lemak omega-3
  • Kesihatan prostat
  • Trytophan untuk tidur yang lebih baik
  • Manfaat untuk wanita putus haid
  • Kesan anti-diabetes
  • Manfaat anti radang

credit : Dr.Mercola

Tu dia! Banyak rupanya manfaat biji labu ni kan. Tu belum masuk bab isinya pula.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Apa itu NutriFeron®?

Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi yang membantu MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

?Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
?Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
?Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
?Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

NutriFeron® bertindak untuk “MENGEJUTKAN” ASKAR-ASKAR ANTIBODI di dalam tubuh manusia untuk bekerja sekiranya terdapat jangkitan dan serangan VIRUS @ BAKTERIA dari luar.

Interferon pula adalah protein yang membantu sistem pertahanan badan terhadap virus, bakteria, parasit atau sel sel tumor.

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Fungsi NutriFeron® yang memberikan manfaat kepada sistem imun termasuklah:

  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
  • Melawan kanser dan tumor
  • Melindungi daripada influenza
  • Meringankan tekanan dan kelesuan
  • Melambatkan penuaan
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C
  • Mengurangkan simptom menopaus
  • Mengurangkan gejala PMS

NutriFeron® – Interferon Semulajadi Membantu Mantapkan Sistem Imun Tubuh Badan

Siapa yang disarankan mencuba NutriFeron® ni?

  1. individu yang ingin mengekalkan imuniti tubuh,
  2. individu yang bermasalah dalam sistem imunisasi tubuh badannya
  3. individu yang mendapati pengambilan vitamin c tidak memberi kesan
  4. sering sakit, demam dan selsema yang berpanjangan

Dah faham kan pasal NutriFeron® ni?Jom kita berkongsi pendapat pengguna pula.

Testimoni #1

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Masalah TONSIL
Dahulu beliau dan suami mempunyai masalah TONSIL dan alami demam dan sakit tekak hampir setiap minggu (sebelum kenal Shaklee) sampai doktor pun cadangkan untuk operate buang tonsil.

Lepas amalkan Nutriferon + Vitamin C secara konsisten, masalah tonsil hilang, beliau jarang demam dan dah boleh minum ais and surprisingly dah TAK PERLU OPERATE!

Testimoni #2

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Masalah Asma dan Ekzema
Anak disahkan ekzema yang teruk sejak bayi dan melarat mendapat asma.

Konsisten 1/4 sachet Nutriferon setiap hari, Alhamdulillah kulit semakin elok, dah boleh main lari2 dan tak mudah selsema.

Doktor pun dah hentikan pengambilan inhaler dan krim untuk ekzema anak.

Antibodi tak kuat? Mudah diserang penyakit? Nak sihat untuk aktiviti harian? Jom dapatkan NutriFeron® sekarang juga!

Kuatkan Sistem Imun dengan Nutriferon

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

Testimoni Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam | Hari ni MV nak kongsikan kisah pelanggan Puan Oja. Sangat tak best kalau ada resdung dan jerawat ni kan?. Tapi dengan pendekatan yang betul boleh membantu mengurangkan masalah resdung dan jerawat menjadi lebih teruk. Kalau setakat ada sikit-sikit tu biasa lah…

MV kongsikan 6 Tips Atasi Jerawat Yang Boleh Diamalkan

Gadis remaja terutamnya mesti stress tahap gaban bila tiba-tiba ada masalah jerawat ni. Tapi dalam keadaan terdesak jangan terburu-buru buat tindakan yang memburukkan lagi keadaan. Sepanjang pengalaman MV merawat jerawat, tips utama yang sangat membantu ialah:

  1. Pilih Produk Penjagaan Kulit Wajah Yang Sesuai – MV pernah cuba nak beli set penjagaan muka yang terkenal dan mahal tapi dinasihatkan supaya guna produk yang lembut, semulajadi dan selamat. Tak semestinya kena beli yang mahal!
  2. Buat Rawatan Facial – Pergi ke pusat rawatan wajah ataupun spa kecantikan yang mahir dalam rawatan kulit. Kadang-kadang kita ada masalah blackhead, whiteheat, jerawat batu dicampur pula dengan resdung dan sebagainya. Jadi mereka ni akan bantu buang dan rawat jerawat tanpa memudaratkan kulit muka.
  3. Minum Teh Hijau – MV amalkan minum teh hijau setiap hari. Tujuannya untuk detoks keluar toksin-toksin dalam badan yang boleh jadi punca jerawat.
  4. Bertenang Dan Take It Easy! – Adalah normal bagi remaja yang sedang alami perubahan hormon mendadak alami masalah jerawat. Semakin dewasa hormon makin stabil dan jerawat makin kurang.
  5. Jaga PemakananWe are what we eat. Elakkan makanan yang allery pada kulit macam udang, sotong dan ikan bilis. Makanan ni akan buatkan resdung bertambah teruk dan jerawat semakin menjadi-jadi.
  6. Buat Mask – MV amalkan buat masker vitamin E dan C sahaja sebulan sekali. Kalau yang suka kepada facial mask tu boleh gunakan yang natural.

Sangat penting sebenarnya berusaha amalkan nutrien yang baik untuk kulit. Sebab kecantikan dan kesihatan bermula daripada dalam badan. Bila dalaman sihat insyaAllah akan terserlah pada luaran.

Jom lihat Cik S, yang dah kembali ceria dengan wajah yang berseri-seri.

Akibat Jerawat, Muka Berparut dan Kusam

Testimoni Resdung, Jerawat, Muka Berparut dan kulit Kusam
************************************************************

Customer saya nie ada resdung. Jadi, kulit pun alah, sangat sensitif, naik banyak jerawat dan banyak parut. Semalam bila jumpa untuk COD Shaklee, perasan yang kulit dia dah licin, tiada jerawat dan parut mcm dulu. Tinggal ‘kawah’ aje.

Terkejut sangat dengan perubahannya. First time jumpa dalam 25/5/2015, memang nampak kusam, dan boleh nampak jelas kulit problem walaupun dia pakai foundation.

Boleh lihat perbezaan kulit wajah di dalam gambar (dengan izin customer), nampak ketara kan?

Untuk memperbaiki lapisan sel-sel kulitnya yang agak rosak kerana masalah redung dan berjerawat, saya sarankan beliau ambil ESP untuk baik pulih sel. Dan tambahan Vitamin C sebagai sumber anti-oksidan, tingkatkan antibodi badan melawan resdung, serta sumber kolagen untuk memperbaiki lapisan kolagen yg rosak. Vitamin-C juga membantu mencerahkan kulit kusam. Dan, beliau juga mengamalkan berbekam untuk membuang toksin dalam badan.

*Kredit testimoni customer: Celiknutrisi.my

Manfaat vitamin yang diambil oleh Cik S ni ialah:

  • Sustained Release Vita-C Plus™ – Membantu mengawal bakteria yang menyebabkan jerawat dan mengurangkan radang kemerahan akibat jerawat. Ianya juga antioksidan yang membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari dan radikal bebas.
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder  – Kaya dengan asid amino protein yang sangat penting untuk menggalakkan pertumbuhan sel, kuku, rambut yang sihat. Seterusnya menipiskan parut dan melegakan luka. Terbaik untuk gantikan sel kulit yang rosak dan nipiskan parut lama.

Alhamdulillah setakat ini banyak feedback positif yang diterima daripada mereka yang menggunakan produk ini. Ini secara tidak langsung membuktikan produk Shaklee juga membantu menyelesaikan masalah resdung dan jerawat.

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image kat bawah ini dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351

Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita | Alhamdulillah semalam MV dapat beli sebotol Vivix® selepas hampir 3 tahun perjalanan penyusuan anak kedua MV. Vivix® tidak digalakkan untuk ibu menyusu dan hamil atas sebab kandungan antioksidan dan polifenol yang tinggi didalamnya.

Suka sangat sebab mana tahu dengan konsisten Vivix® sebotol ni ada rezeki MV hamil anak ketiga pula. Kolagen MV dah pernah amalkan dulu semasa menyusukan adik. Yang hairannya, si adik ni memang suka menyusu tau, maybe ada bau ikan kot dalam kolagen tu. Weee~~~

Masa amalkan kolagen dulu, terasa sangat kesannya seawal 5 hari. Pantaskan? Kolagen ni molekulnya sangat ringan, sebab itu senang nak diserap oleh badan. Hanya bancuh dengan air tanpa kacau, then terus minum!

Kalau sesiapa yang pernah mencuba pasti tahu kebaikannya. Ramai orang ingat kolagen ni nak tegang sana sini, tapi sebenarnya manfaat kolagen lebih daripada itu dan ianya sangat penting untuk badan kita.

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita dengan Collagen Powder

Pasti ramai yang nak tahu apa ramuan hebat yang terkandung didalam kolagen Shaklee ni kan?

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

#1. Kolagen dari sisik ikan merah

  • sumber kolagen yang sangat tahan lasak dan elastik, kesepaduan sel dan berkapasiti tinggi bagi mengekalkan kelembapan dan jsisim molekul yang rendah untuk penyerapan terbaik.

#2. Ekstrak Biji Camellia japonica

  • Biji ini mengandungi asid oleik iaitu sati emolien dan pelembap kulit yang hebat. Ianya juga mengandungi isoflavon yang bertindak sebagaoa antioksidan semulajadi .

#3. Ekstrak Pfaffia

  • membantu asid hyaluronic dan gungsi kolagen, yang menjadikan kulit sentiasa lembap dan licin. Ianya juga bermanfaat untuk menstabilkan hormon.

#4. Elastin dari kolagen ikan

  • Kolagen ikan mengandungi elastin yang bekerjasama dengan kolagen untuk mengekalkan kulit sentiasa tegang, anjal dan elastik

#5. Vitamin B dan C

  • Vitamin B penting untuk metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel
  • Vitamin C pula menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan sel dalaman kita

#6. Ekstrak kerang

  • Glucosamine adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi

#7. Lactobacillus acidophilus

  • Bakteria ini membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen

Sana sini orang duk sebut-sebut kebaikan Vivix® ni, Alhamdulillah dengan izin Allah sudah ramai perokok tegar yang dah berhenti merokok, pesakit strok sudah boleh berjalan, pesakit kanser disahkan bebas kanser dan macam-macam lagi.

“Rokok terasa Pahit setelah Mencuba Vivix”

Vivix® Kaya Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Jeragat semakin pudar dan Kulit Nampak Bersih

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Antara bahan yang terkandung dalam Vivix® adalah:

  1. Muscadine Grape dengan nama saintifiknya ‘Vitis Rotundifolia’ merupakan anggur yang luarbiasa, terkenal dengan profil yang kaya dengan polifenol unik dengan pelbagai khasiat kesihatan. Ia mengandungi spektrum polifenol yang menyeluruh seperti resveratrol dan kuersetin. Tambahan pula, perbezaan kromosom yang terdapat pada Anggur Muscadine iaitu sebanyak 20 berbanding 19 kromosom bagi anggur biasa dapat menghasilkan Asid Elagic yang telah terbukti mampu meningkatkan fungsi, prestasi dan keberkesanan keseluruhan sel.
  2. Polyganum Cuspidatum yang dikenali sebagai ‘Japanese Knotweed’ kaya dengan Resveratrol. Resveratrol merupakan sumber polifenol terhebat yang dipercayai berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan tubuh secara menyeluruh.
  3. Purple Carrot dan European Elderberries merupakan tumbuhan unik yang kaya dengan sebatian anthocyanins nya. Anthocyanins merupakan sejenis antioksidan yang telah dikaji secara meluas dapat menyokong kesihatan selular dan menyekat tindak balas tekanan biologi.

Jom tengok apa kata pengguna lain yang sememangnya pengamal tegar Vivix® dan collagen powder ni.

Testimoni #1

Kesan ‘laugh line’ berkurangan selepas 21 hari pengambilan collagen.

Ramuan Hebat dari Bahan Semulajadi untuk Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Testimoni #2

Kesan pigmentasi semakin samar. Kesan calar-calar sunburn semua sudah tiada.

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Testimoni #3
Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Inilah dia Datin J pengguna tegar shaklee sejak 2010 . Vivix dan collagen adalah kegemarannya. .

umur beliau dah 53 thn punya 3 org cucu…gambar dengan cucu 2 tahun lepas..yang berwarna hijau last disember.

Testimoni #4

 

Kulit Lebih Sihat dan Cantik Jelita

Ni pulak Datin L jiran kami pengguna tegar supplement shaklee…

Products kegemaran beliau adalah vivix dan collagen…umur 43 thn tp nampak mude….

Jangan tunggu lagi. Dapatkan satu botol untuk anda!

Yes, I Want To Order Right Now!

It’s Easy To Order…

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu | Melalui dua kehamilan, MV tahu yang MV hamil sebelum mengambil ujian kerana ada tanda-tanda awal kehamilan. Namun ada juga wanita yang terpaksa melakukan berkali-kali ujian kehamilan sebelum keputusan positif diketahui.

Sesetengah wanita mungkin mengalami gejala-gejala dalam minggu-minggu pertama kehamilan, sementara yang lain mungkin di pertengahan kehamilan. Tanda-tanda awal kehamilan juga boleh serupa dengan gejala yang dialami sebelum tempoh haid.

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

Ada 10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu, antaranya :

1.Puting menjadi lembut atau kadangkala sakit apabila disentuh/sore breast

Sesetengah wanita tahu mereka mengandung berdasarkan tanda ini sahaja. Sekiranya hamil, pastinya kita dapat mengesan yang buah dada dan puting menjadi lembut sekitar tiga minggu selepas persenyawaan (bila haid kita lewat seminggu). Buah dada juga akan membengkak – tanda yang sama sebelum kita haid.

Kesan kesakitan semasa awal kehamilan adalah disebabkan oleh peningkatan pengeluaran hormon estrogen dan progesteron. Payudara mengalami perubahan sebagai persediaan untuk menyusukan bayi.

Macam pengalaman MV sendiri, memang terasa ada perubahan macam tu ketika hamil kedua-dua anak dulu.

2. Pendarahan implantasi atau kekejangan

Tompok warna kemerahan boleh kelihatan semasa proses implantasi (embrio melekat pada dinding uterus) kalau kita sah mengandung. Bagaimanapun darah ini berbeza daripada darah haid kerana ia bertompok dan warnanya merah jambu.

kekejangan juga biasanya berlaku di awal kehamilan. Ni, ada kalanya juga berlaku kepada MV semasa kehamilan pertama.

“Punca Kaki Kejang Semasa Mengandung”

3. Nipple darkening

Di sekitar yang sepatutnya kita datang haid, kita akan dapati kawasan areola menjadi semakin gelap dan bertambah lebar. Saluran darah nampak jelas dan bonjolan kecil yang terdapat di atas areola juga semakin bertambah.

4. Keletihan

Walaupun gejala ini adalah sangat tidak spesifik dan mungkin berkaitan dengan pelbagai faktor, wanita hamil sering menggambarkan perasaan keletihan paling biasa antara 8-10 minggu.

5. Morning sickness

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

Sesetengah wanita tidak pernah mengalami gejala ini, manakala yang lain mempunyai loya teruk. Permulaan yang paling biasa adalah di antara minggu ke-2 dan ke-8 kehamilan. Kebanyakan wanita akan bebas daripada gejala morning sickness sekitar minggu ke-13 atau ke-14, tetapi yang lainnya mungkin mengalami loya sepanjang kehamilan.

Alhamdulillah MV tak pernah alami gejala morning sickness yang teruk. Setakat muntah angin biasa-biasa ja.

6. Kerap Buang Air Kecil

Sesetengah wanita akan lebih kerap membuang air kecil disebabkan oleh perubahan hormon, bermula kira-kira 6 hingga 8 minggu.

7. Sembelit

Rembesan hormon yang berlebihan semasa mengandung menyebabkan intestin (usus kecil) mengendur dan menjadi kurang efisien. Kesannya, kita berhadapan dengan masalah membuang air besar.

8. Suhu badan meningkat

Jika suhu badan tidak turunseperti sebelum ovulasi berlaku walaupun tempoh haid telah berlalu, maka confirm lak ita hamil. Suhu badan akan naik antara 7-12 hari selepas peningkatan suhu semasa ovulasi.

9. Tidak datang haid

Ini adalah tanda yang paling jelas yang menunjukkan kita hamil. Kita senang ketahui andai perjalanan haid kita selama ini tetap.

10. Mengandung! 🙂

Ujian kehamilan yang positif, tahniah!

Adakah anda ingin kekal cergas dan sihat semasa mengandung?

Secara asasnya mengikut Kementerian Kesihatan Malaysia, di bawah program Kesihatan Ibu dan Kanak-kanak, setiap wanita hamil akan dijaga rapi melalui perkhidmatan kesihatan di Malaysia.

Pengambilan vitamin dan mineral yang mencukupi juga amat dititik beratkan buat semua ibu hamil. Setiap ibu hamil akan dibekalkan dengan 4 vitamin asas:

  1. Vitamin b complex
  2. Vitamin c
  3. Folic acid
  4. Iron tablet (sama ada ferrous fummarate atau ferrous sulphate)

“Mengurangkan Keletihan Semasa Hamil”

Pengambilan vitamin semasa kehamilan bukan sahaja mencukupkan keperluan bagi bayi yang sedang membesar, malah menjadikan si ibu sentiasa sihat dan bertenaga. Jangan jadikan proses kehamilan adalah mimpi ngeri bagi anda. Tubuh badan cergas bertenaga akan menjadikan kita lebih bersedia untuk menerima kehadiran si kecil.

Kekal Jelita Ketika Hamil”

Kenapa Ramai Ibu Hamil Memilih Set Kehamilan Shaklee?

Secara umum jika anda lihat, tiada beza antara vitamin Shaklee dan vitamin KKM! Hampir sama kan, cuma perbezaannya ditambah ostematrix, omegaguard dan ESP.

Bezanya ialah pada kualiti. Vitamin Shaklee pula vitamin semulajadi yang di extract dari tumbuh-tumbuhan. Vitamin ini lebih mudah diserap di dalam badan kerana ia adalah semulajadi. Kebanyakan vitamin yang dijual adalah vitamin synthetic.

Set Kehamilan Shaklee terdiri dari:

  1. Vita-Lea® Iron Formula
  2. B-Complex
  3. Sustained Release Vita-C Plus™
  4. OsteMatrix™
  5. ESP – Soy Protein Isolate Powder **Optional**
  6. OmegaGuard™ **semasa trimester kedua

10 Tanda Kehamilan yang Wanita Perlu Tahu

Semuanya berjumlah RM582. Tapi istimewanya bulan Januari ni ada tawaran YES Wellness Pack dengan potongan 5% daripada harga AHLI sekiranya anda mendaftar keahlian terus.

Harga yang jauh lebih JIMAT dan ibu-ibu berpeluang untuk mendapatkan cash bonus pada bulan hadapan pula. Kira beruntung la kan?

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image kat bawah ini dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu | Pengalaman berpantang anak sulung penuh kelesuan dan kurang bermaya setiap masa. Trauma kot sebab bersalin anak sulung, kena potong hidup-hidup masa operate. Anak pula taknak menyusu direct masa tu, kena bengkak susu ketika berpantang selepas dua minggu bersalin. Setiap masa kena pumping nak bagi anak minum susu ibu. Lepas 3 minggu pun badan masih rasa tak kuat sangat. Tapi, Alhamdulillah anak sangat baik, menyusu dengan botol diam ja, tak da la nak berjaga malam, asyik tidur saja.

Tapi bab pelawasan memang tak best sangat sebab sembelit, sakitnya tu Allah saja yang tahu. Menangis la kat dalam toilet tu menahan sakit.

Pengalaman bersalin kali pertama agak kurang menyeronokkan.

Tetapi selepas 1 tahun 8 bulan..sampai masa nak bersalin anak kedua memang nekad nak berpantang cara moden tanpa jamu.

Tak nak dah alami sembelit sambil menagis dalam toilet.

Tak mau orang asyik tegur muka pucat lesu tak cukup hemoglobin masa berpantang.

Dan, yang paling penting tak mau stress, nak berpantang dengan tenang dan badan sentiasa bertenaga.

Masa berpantang anak sulung dulu, sibuk duk memilih set bersalin yang berasaskan jamu. Langsung tak terlintas nak fikir keperluan nutrisi badan untuk pemulihan selepas bersalin. Sebab, tak sangka pula nak kena operate, potong hidup-hidup macam tu kan.

So, masa bersalinkan anak kedua, MV banyak buat kajian nak guna Set Berpantang Shaklee sepenuhnya. Dalam banyak-banyak produk di luar sana, set ini lah yang selamat diambil tanpa beri kesan jaundice pada bayi dan sangat bagus untuk ibu menyusu. Set ini juga bantu mempercepatkan penyembuhan luka selepas bersalin.

Set Kehamilan, Berpantang dan Menyusu yang Terbaik!

Memang set berpantang inilah yang menawan hati MV untuk di ambil selepas bersalin. Inilah pengalaman berpantang tanpa jamu yang lengkap dengan

  • Vita-Lea® Iron Formula
  • B-Complex
  • Sustained Release Vita-C Plus™
  • OmegaGuard™
  • OsteMatrix™
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder
  • Zinc Complex
  • Vita-E Complex™
  • Alfalfa Complex

Sehingga sekarang MV masih konsisten makan set ini walaupun anak kedua dah berumur 3 tahun. Set ni sangat berbaloi sebab tahan sehingga 1-6 bulan.

Alhamdulillah syukur, aturan Allah memang hebat. Berpantang anak kedua memang sangat berbeza, dalam tempoh seminggu dah rasa badan macam recover sepenuhnya. Tapi, MV tetap ikut amalan berpantang selepas bersalin dan penjagaan berpantang secara tradisional juga. Sebab arwah mama bising, walaupun dah sihat tapi kena duduk diam-diam takut bentan, nanti susah.

Alhamdulillah, memang tiada la masalah sembelit, susu pun dapat buat banyak stok, badan sangat bertenaga, nurse pun puji luka cepat kering, hemoglobin pun ok, rahim pun kecut dengan cepat.

Rupanya bukan MV sahaja yang merasai manisnya pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu dengan Set Semulajadi Shaklee, tetapi ramai lagi yang melalui  pengalaman yang sama macam MV.

Jom kongsikan apa kata mereka semua.

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu : Luka Cepat Sembuh, Bertenaga dan Tiada Sembelit Walaupun Berpantang Tanpa JAMU!

Testimoni #1.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #2.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #3.
Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #4.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #5.Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Testimoni #6.

Pengalaman hamil, bersalin, berpantang dan menyusu

Set Berpantang ini lengkap dengan:

  • OsteMarix™ – RM61.00
  • OmegaGuard™ – RM136
  • Sustained Release Vita-C Plus™ – RM92.50
  • Alfalfa Complex (S) – RM53.75
  • Vita-Lea® Iron Formula – RM88.75
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder – RM150

Pengalaman Hamil, Bersalin, Berpantang dan Menyusu

Semuanya berjumlah RM582. Tapi istimewanya bulan Januari ni ada tawaran YES Wellness Pack dengan potongan 5% daripada harga AHLI sekiranya anda mendaftar keahlian terus.

Harga yang jauh lebih JIMAT dan ibu-ibu berpeluang untuk mendapatkan cash bonus pada bulan hadapan pula. Kira beruntung la kan?

Untuk bakal ibu yang pertama kali menempuh pengalaman berpantang, MV nasihatkan buatlah pilihan yang bijak untuk anda dan bayi. Jangan jadi macam MV, rasa kurang seronok dengan pengalaman berpantang sulung. Namun, Alhamdulillah Allah gantikan dengan keseronokan berganda semasa berpantang anak kedua dengan set Shaklee ini.

Pemilihan Set Kehamilan, Berpantang dan Menyusu seharusnya tidak dipandang enteng kerana dalam tempoh ini, ianya amat kritikal bagi seorang ibu mendapatkan semua nutrisi dan khasiat yang mencukupi bagi membantu mengembalikan kesihatan dan penyembuhan luka dalaman selepas bersalin secara keseluruhan.

Sekiranya bakal-bakal ibu berhasrat nak alami tempoh pengalaman manis yang menyeronokkan dengan Set Berpantang Shaklee, jangan segan silu terus contact MV untuk dapatkan kesitimewaan konsultasi dan cara pengambilan yang betul.

Kalau nak beli direct secara online, boleh klik sahaja image kat bawah ini dan hubungi MV untuk cara pengambilannya.

esell-shaklee-logo-500x351