Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Jom Menonton Boboiboy The Movie

Jom Menonton Boboiboy The Movie | Wajib TONTON, itu lah perkataan yang MV dapat simpulkan selepas menonton Boboiboy The Movie hari Sabtu (05032016) lepas. MV pergi kat GSC, Alamanda saja sebab dekat dengan rumah.

Sebenarnya MV dah lama berjanji nak bawa anak-anak menonton Boboiboy The Movie sebab depa dah tengok teaser kat TV setiap hari. So, wajib tunaikan janji la untuk gembirakan hati depa dua ni.

MV beli tiket online 5 hari sebelum sebab tak suka nak beratur lama dan berebut-rebut time nak beratur tu. So, masa nak masuk tu just scan ja QR code tu.

Peminat Cilik Menonton Boboiboy The Movie

Lihat la aksi anak-anak MV ni. Ni, masa tunggu kat bawah nak masuk panggung. Walaupun nampak muka ‘mamai’ baru bangun tidur tetapi tetap posing juga.

Muka eksaited nak tengok #boboboy movie… . . Jom kawan2…???

A photo posted by NORIZA ABDUL RAHMAN (@nord_mek_za) on

Yang ni sempat la bergambar dengan poster Boboiboy masa kat atas sebelum masuk panggung tu.

Peminat Cilik Menonton Boboiboy The Movie

Kalau yang tak tengok lagi teaser Boboiboy The Movie ni, anda boleh tengok yang ni.

SINOPSIS

Filem yang mengisahkan Boboiboy dan kawan-kawan yang cuba menyelamatkan Ochobot yang diculik oleh geng Tengkotak, untuk mengesan sfera kuasa. Ada adegan menyayat hati apabila Boboiboy hampir kehilangan Ochobot.

Kesimpulan Menonton Boboiboy The Movie

MV, suami dengan anak-anak memang enjoy la. Tambahan pula dengan watak Papazola dan Gopal yang sangat kelakar. Memang tak kering gusi la menonton. Papazola ni suka buat benda yang pelik. Dia ni suka selfie. Yang Si Gopal ni pula macam ala-ala badut. Adegan yang paling best, masa geng Boboiboy ni sampai ke Pulau Terapung mencari Ochobot.

Ada sesetengah lawak yang disampaikan dalam filem ini, membuatkan panggung wayang tu bergema dengan gelak ketawa ibubapa. Best sangat!

5 Sebab Wajib Menonton Boboiboy The Movie

  1. Sesuai untuk ditonton tidak mengira usia
  2. Mempunyai jalan cerita yang menarik!
  3. Memperkenalkan watak-watak baru seperti KlamKabot, Bora Ra, Gaganaz, YoYoOo dan Kikita
  4. Mempunyai nilai-nilai murni, nasihat dan pengajaran seperti nilai persahabatan, pengorbanan dan kasih sayang serta cinta.
  5. Dihasilkan 100 peratus ‘Made in Malaysia’ oleh Animonsta Studios

Berapa Bintang?

MV bagi 5/5 bintang untuk keseluruhan filem ini. Wajib menonton Boboiboy The Movie ini sebab filem ini awesome penuh aksi kelakar. Jalan cerita yang sangat menarik dan tidak langsung membosankan anak-anak. Setiap scene akan buat kita tergelak kecuali ending yang sangat touching my heart.

Filem animasi Boboiboy The Movie ini digarap cukup sempurna oleh pengarahnya. Kualiti, storyline dan emosi bergerak secara seimbang.

BoBoiBoy The Movie telah berjaya memecah rekod kutipan filem tempatan, dengan jumlah RM3.2 JUTA dalam 4 HARI PERTAMA! TERBAIK!

Tunggu apa lagi? Bawa satu keluarga pergi menonton Boboiboy The Movie di pawagam berdekatan rumah anda. Support filem ni sebab filem ni memang TERBAIK!

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor | Lambatnya nak ‘up’ kan entry ni…hari ni duk fikir cari ilham nak buat entry tak dapat-dapat. So, bila blogwalking tu dapat la idea yang MV nak buat.

Sebenarnya cerita ni bulan Januari yang lepas. MV dapat undangan dari blogger Deq Noor. Blogger ni lebih dikenali dengan nama DN. Beliau seorang engineer di syarikat consultant. Itupun kalau tak silap la kan. Lupa nak tanya sepenuhnya masa jumpa dulu.

MV kenali DN ni selepas selalu baca cerita beliau travel sana sini. Banyak pengalaman DN ni tau. Almaklumlah single kan, so ada la masa untuk diri sendiri. Orang cakap reward untuk freshkan diri sebelum kerja semula.

Sebelum ni pernah juga dapat hadiah dari DN sebab menjadi pengomen tegar bulanan di blog deqnoordotcom.

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor sebab MV dapat jemputan makan malam sesi 2 2015 untuk cabaran pengomen tegar July-Disember 2015. Sepanjang 6 bulan tu, MV telah mengomen sebanyak 75 komen. Agak banyak juga la tu.

Selain MV, blogger lain yang bertuah itu termasuklah JMR23, Broframestone, Ezad Skytech dan Afasz. Tapi puan Afasz tak dapat join, sebab duk jauh di Terengganu rasanya.

Kami makan di H Gallery Cafe Sunway Nexis, Kota Damansara. Kalau nak tengok review pasal restoran ni, boleh jengah ke blog Bro dan juga DN.

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor

Malam tu MV tak tahu nak pilih apa sebenarnya sebab menunya banyak yang western dan harga pun boleh tahan juga la. So, MV dengan selamat mencari menu yang harga pertengahan, kira sedap dan mampu nak makan la.

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor

Pan Fried Salmon with Arugula Mix Salad. Harganya dalam RM29~ sorry gambar tak cantik.

Yang bagusnya, DN memang menjemput seluruh keluarga tau untuk makan malam ni. So, MV tak da la rasa malu sangat nak bersembang. At least ada perempuan nak diajak borak kan. Boleh berkenalan dengan isteri JMR yang juga blogger. Isteri Bro pun blogger juga. So, memang heaven la malam tu. Anak-anak dengan riuh rendah diorang la.

Dalam duk borak sakan tu DN buat surprise lagi. Bagi gift untuk semua pengomen. Sangat terharu la dengan sikap DN ni. Pemurah yang amat. Moga bertambah la rezekinya dan cepat bertemu jodoh.

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor

Inilah si manis Deq Noor

Dah habis makan tu dalam pukul 10.30 juga rasanya. Kiranya memang masa tu anak-anak pun dah buat ‘peel’ la. Sign untuk balik la tu. Tapi sebelum pulang tu sempat juga bergambar beramai-ramai kat luar restoran. Tanda kenangan dengan blogger DN.

Seronoknya Diraikan Oleh Blogger Deq Noor

Alhamdulillah, makan pun kenyang, hadiah pun dapat, token pun ada juga tau.

Kalau anda nak merasa makan malam dengan DN ni, rajinkan diri pergi komen ya. Mana tahu rezeki anda pula. Kalau MV rajin dan menang sebagai pengomen tegar lagi boleh la berjumpa, kita kenal mesra di alam realiti pula.

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris bulan Mac 2016

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris | Pastinya ramai yang melompat kegembiraan bulan ni sebab promosi ESP Shaklee Memang Terlajak Laris datang lagi. Produk yang sangat HOT DEMAND dan HOT SELLING.

ESP Shaklee memang terlajak laris. Sudah la tu terlajak murah dan terlajak jimat pula. Jangan risau, lama lagi expiry date nya. So, tak ada masalah langsung kalau nak simpan sampai setahun pun.

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

MV sendiri memang pengguna tegar ESP – Soy Protein Isolate Powder ini sejak 2012 lagi.

Kita tengok apa kata Dr Bruce Miller tentang protein.

“..kulit yang PEJAL dan LICIN bergantung kepada PROTEIN yang BAIK KUALITInya. Komponen utama kulit adalah keratin,kolagen dan elastin yang semuanya terjadi daripada protein. Kita disarankan MENGURANGKAN LEMAK dalam diet kita untuk memperolehi kulit yang cantik. Apabila anda mengurangkan lemak,automatik anda akan mengurangkan protein. kerana kebanyakan makanan yang BERPROTEIN yang kita gemari mengandungi lemak. Jadi bagaimana nak membekalkan protein untuk nutrisi kulit yang sihat dan cantik?Inilah sebabnya saya dengan tegasnya mengesyorkan anda mengambil SUPLEMEN PROTEIN berasaskan SOYA yang berkualiti untuk melengkapi nutrisi kulit anda..”

ESP – Soy Protein Isolate Powder adalah makanan bernutrisi dan enak untuk seisi keluarga. Protein ESP Shaklee memang terkenal.

Anda ada masalah tona tidak sekata?, masalah whitehead dan blackhead?, parut jerawat berlubang?, kulit kusam? dan masalah berat badan? Ha, anda sepatutnya memilih ESP ni.

Lihat saja testimoni yang MV belanja ni. Pastinya anda terpukau dengan perubahan mereka.

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

Siapa yang perlukan ESP – Soy Protein Isolate Powder ni?

  1. Mereka yang ingin mengawal berat badan
  2. Berhajat untuk dapatkan kulit yang putih, gebu
  3. Yang telah lama mengalami masalah gastrik
  4. Yang ada masalah stretchmark
  5. Untuk tenaga Ibu hamil dan Ibu menyusu

ESP – Soy Protein Isolate Powder ini sebenarnya sesuai untuk semua golongan dengan 1001 khasiat yang terkandung didalamnya.

ESP Shaklee Memang Terlajak Laris

PROMOSI ESP KEMBALI DENGAN HARGA LEBIH MURAH & LEBIH JIMAT!

Serius, harga ESP kembali murah dengan promosi bulan ini. Rugi sangat kalau tak rebut peluang memborong ESP semasa bulan promosi ni.

Beli 1 MAHAL
Beli 2 Murah sikit
Beli 6 terus SANGAT UNTUNG

MV sediakan link paling mudah sekiranya anda berminat nak buat belian secara terus ke laman sesawang shaklee..hanya klik pada imej eSell yea 😉

esell-shaklee-logo-500x351

EcoWorld Season’s Flower Show dengan Sentuhan Romantis

EcoWorld Season’s Flower Show

EcoWorld Season’s Flower Show | EcoWorld Season’s Flower Show telah berlangsung bermula 13 Feb sehingga 6 Mac ini. Ianya yang dianjurkan oleh EcoWorld Gallery@Eco MajesticSemenyih.

MV juga tidak melepaskan peluang ni memandangkan Semenyih tu tidak la jauh sangat dengan Bangi ni. Masuk pun PERCUMA kan!

MV pergi hari Sabtu. Sesampainya di EcoMajestic, memang terkejut juga kerana begitu ramai orang kat sana. Suasananya amat meriah. Nak parking kereta punya la jauh. Tapi, Alhamdulillah ada disediakan shuttle van dan buggy untuk pengunjung ke pameran tu.

Setelah mengambil wristband (yang diberikan percuma), kami pun mempercepatkan langkah untuk segera ke taman bunganya.

Ada kemudahan seperti payung yang turut disediakan untuk pengunjung yang hadir. Booth makanan dan minuman juga turut ada untuk pengunjung kunjungi.

Terdapat 4 negara yang menjadi pilihan EcoWorld Season’s Flower Show iaitu London, Shanghai, Paris dan Amsterdam. Setiap landskap yang di buat adalah bertemakan setiap negara pilihan ini.

EcoWorld Season’s Flower Show menampilkan beberapa ikon Negara yang popular di seluruh dunia seperti France’s Eiffel Tower, China’s red lanterns, Netherland’s windmills and clogs, Britain’s red telephone booth and mailbox, serta Portugal’s umbrella sky

EcoWorld Season's Flower Show

Ini Pit Stop yang pertama MV dan family. So, anak-anak bila nampak buaian apa lagi, depa ingat boleh berayun la buaian ni. Tetapi malangnya, buaian ni statik, tak bergerak pun. So, ambil feel je la.

EcoWorld Season's Flower Show

Perjalanan diteruskan ke Amsterdam. Terdapat dua kincir angin di sini. Yang satu lagi adalah lebih cantik tetapi ramai orang di sekitarnya untuk snap gambar, so snap kat sini dulu la kan.

EcoWorld Season's Flower Show

Dah abis jelajah kat Amsterdam, MV teringin nak tengok show house pula. Ramai juga orang kat situ.

Dah puas menjelajah ke show house saja la nak bergambar berlatar belakangkan Payung terapung berwarna-warni tu, nampak tak? Itu lah Portugal’s umbrella sky.

EcoWorld Season's Flower Show

Melepasi payung warna warni tu, jumpa la kincir angin kedua. Nampak tak kincir angin yang kat belakang tu? Ha, anak-anak MV snap gambar dari jauh ja. Punya ramai orang kat situ.

EcoWorld Season's Flower Show

Masih lagi di Amsterdam, dalam Terompah Belanda gergasi (Dutch Clogs). Anak-anak tidak pernah ke Amsterdam jadi ini pun dah cukup baik untuk mereka. Cuaca time ni memang matahari betul-betul atas kepala.

EcoWorld Season's Flower Show

Kat belakang Dutch Clogs tu ada lembu, so anak-anak excited sangat nak snap kat sini.

EcoWorld Season's Flower Show

Last sekali area sini, cuba teka di mana anak MV sekarang? Hihi, kat Paris la kan!

EcoWorld Season's Flower Show

Sebelum balik tu lepak berehat dulu kat tepi tasik tu. Cer tengok telatah anak-anak MV ni. Bukan main best lagi depa kan.

MV tak sempat nak bergambar di China’s red lanterns sebab masa tu sesak dengan orang ramaiAnak-anak pun dah bising ‘kelaparan’.

Kami berada di sana untuk betul-betul sejam dan panas berpeluh. Sangat panas hari itu dengan orang yang macam sardin didalam tu.

EcoWorld Season’s Flower Show akan berlangsung hingga hujung minggu ini sahaja. MV menjangkakan lebih ramai pengunjung yang akan pergi hujung minggu ini.

Jemputan Makan Malam Bersama Team Denaihati

Jemputan Makan Malam Bersama Team Denaihati

Jemputan Makan Malam Bersama Team Denaihati | Alhamdulillah, rezeki manusia ni siapa yang tahu kan?. Patut la ada peribahasa “Untung sabut timbul, untung batu tenggelam”, “Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu”. Terkejut bila dapat mesej dari abam Kid Shakiddo.com semalam jemputan makan malam bersama team Denaihati Network.

Jemputan Makan Malam Bersama Team Denaihati

MV terpilih sebab menjadi 10 blogger paling peramah 2015. Peramah meninggalkan komen la  MV ni. Selain itu ramai juga yang MV kenali secara maya seperti MrHanafi, Sensasi2020, NikKhazami, SaniYunus dan Anuar. Ini semua rakan Best Blogger Network yang awesome. Rakan lain tu selalu juga MV mengunjungi blog mereka meninggalkan komen. Ini salah satu cara untuk meningkatkan trafik blog MV juga.

Jemputan Makan Malam Bersama Team Denaihati

MV pernah menang Top 5 penulis komen November 2015 tu, masa tu tinggalkan 204 komen. Rezeki dapatla merasa sekotak Codi Cafe bernilai RM55. Rasanya ada 2 kali merasa Codi Cafe ni.

Jemputan Makan Malam Bersama Team Denaihati

Terujanya MV nak bersua muka dengan semua blogger dan team Denaihati Network yang sememangnya terkenal dengan hashtag ‪#‎JemaahBisnisDenaihati‬ tu. Pastinya banyak ilmu yang boleh dikongsikan dengan MV blogger yang setahun jagung ni.

Siapa yang tak kenal dengan Denaihati Network ni kan. Pengasasnya ialah Tuan Amir Denaihati. Follower di facebook page sahaja 1,122,125 orang. Belum kira follower di instagram, twitter dan Google Plus. Pasti ramai yang kagum dengan usaha beliau untuk menaikkan jenama Denaihati Network ini.

Blog Denaihati pernah merangkul anugerah Best of Best Blog 2012, Most Creative Blog 2013 dan Best Personal Blog 2013. Tahun ini pula, blog Denaihati dicalonkan sebagai Best Blog of The Year MSMW 2016. Siapa yang belum mengundi tu sila lah cepat, mana tahu anda berpeluang mendapat Mini iPad pula dalam cabutan bertuah nanti.

InsyaAllah jika diizinkan Allah dapatla MV berjumpa dengan semua rakan blogger yang mendapat Jemputan Makan Malam Bersama Team Denaihati ni. Terharu rasanya sebab mendapat penghargaan macam ni.

Semoga team Denaihati Network terus berjaya dengan ‪#‎JemaahBisnisDenaihati yang mereka usahakan sekarang ini.