Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Merokok Mengurangkan Kualiti Sperma dan Menjejaskan Kesuburan

Merokok Mengurangkan Kualiti Sperma | Tahun lepas MV bersembang dengan kakak ipar sulung. Masa tu kakak MV baru sahaja melahirkan anak lelaki tunggal mereka (anak ke-5). Mereka berkahwin pada tahun yang sama namun dia masih belum diberi rezeki zuriat. Alhamdulillah mereka ni pasangan yang sangat sabar.

Arwah mama dan ibunya juga berkali-kali suruh dia berubat, ambil jamu, berurut dan bermacam lagi lah ikhtiar yang lain dan memang kakak tu pergi buat even berjumpa dengan Pakar O&G, Dr Hamid Arshat. Namun, mungkin belum rezeki mereka lagi tak dikurniakan zuriat, sedangkan pada pandangan MV, kakak tiada masalah kitaran haid atau pun masalah kesihatan yang lain secara zahir.

Tapi pada masa yang sama MV lihat abang tu memang tak pernah lekang dari mulut dengan rokok. Sehari sampai berbatang-batang rokok dia hisap. Sebut je rokok apa yang dia tak hisap, semua dah pernah try kot.

MV terdetik juga masa tu, adakah mungkin masalahnya pada abang? MV tidaklah mengatakan dengan pasti puncanya daripada abang. Walau bagaimanapun tidak salah untuk kita berikhtiar. Tapi dalam kes seperti ini, bukan sahaja isteri, malah suami pun perlu usaha memperbaiki taraf kesihatan diri dan amalkan gaya hidup sihat.

Kesan Merokok Pada Kesuburan & Sperma Lelaki

Kajian menunjukkan sebanyak 50 peratus kaum lelaki di Malaysia adalah perokok dan rakyat Malaysia membelanjakan RM1.5 bilion setiap tahun untuk membeli rokok.

Merokok Mengurangkan Kualiti Sperma

Kadar nikotin yang tinggi dalam rokok menyebabkan saluran darah ke zakar menjadi sempit dan tersumbat, oleh itu nikotin mengakibatkan masalah erectile dysfunction iaitu mati pucuk.

Asap rokok memberi kesan jangka panjang kerana boleh menyebabkan kerosakan kekal pada sel yang bertanggungjawab menghasilkan sperma, mengakibatkan kurang sperma dihasilkan.

Kajian American State University mendapati sperma perokok lelaki mengalami perubahan yang menyebabkan proses persenyawaan menjadi sukar.

Semua perubahan ini berlaku kerana kandungan bahan dalam tembakau boleh meniru bahan kimia semula jadi badan, iaitu asetilkolin. Asetilkolin ialah kimia yang membawa maklumat ke sel saraf dan ketidakseimbangannya boleh memberi kesan kepada tekanan darah, corak tidur, ingatan, fungsi mental dan aktiviti seksual.

Merokok Mengurangkan Kualiti Sperma

Jumlah sperma yang sangat kurang

Merokok juga mengurangkan kuantiti sperma. Ini kerana bahan kimia mencegah penyerapan vitamin dan mineral dalam air mani seperti kekurangan vitamin B12, vitamin E dan zat galian.

Oleh sebab itu, ada pasangan yang sukar mendapat zuriat kerana masalah kesuburan.

Merokok merendahkan tahap hormon kesuburan diperlukan untuk pembiakan sperma dalam kilang. Kadar peratusan bilangan sperma boleh merosot daripada beratus-ratus juta kepada satu angka dalam keadaan serius.

Merokok juga mengganggu pergerakan sperma. Sperma perlu bergerak laju dan sehala supaya dapat bergerak dalam kelajuan baik supaya mudah sampai ke destinasi. Ini terhalang akibat merokok. Bilangan sperma yang sampai tidak cukup untuk berinteraksi dengan ovum bagi memudahkan penetrasi satu sperma ke dalam telur semasa proses persenyawaan.

Merokok juga menyebabkan penghasilan sperma abnormal akibat tindak balas bahan radikal bebas daripada bahan kimia rokok.

MV berharap agar maklumat ini dapat membuka minda dan mendorong para suami untuk berhenti merokok.

Merokok Mengurangkan Kualiti Sperma, Jadi BERHENTI MEROKOK Sekarang!

MV nasihatkan para suami berhenti merokok jika mahu sperma berkualiti dan keluarga tercinta. Kurangkan stress dan ambil masa untuk berehat dan bercuti bersama keluarga.

Apa Kaitan Merokok & Vivix?

Merokok Mengurangkan Kualiti Sperma

Tahukah kita yang Vivix membantu para lelaki diluar sana lenyapkan ketagihan merokok dengan mudah dan seterusnya berhenti merokok?

Merokok Mengurangkan Kualiti Sperma

Alhamdulillah, akhirnya perokok tegar berhenti merokok dengan Vivix Shaklee. Sebenarnya kunci terpenting untuk berhenti merokok adalah iman dan ketaatan kepada Allah (kerana Allah melarang hambaNya memudaratkan diri), serta kemahuan yang kuat. 🙂

esell-shaklee-logo-500x351

Pilihan Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi

Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi | Oh! Hari baru bulan baru ni cuaca sungguh terik walau pun jam baru menunjukkan pukul 9.00 pagi! Nampaknya sinaran cahaya matahari menerangi seluruh Bangi ni dengan teriknya. Syukur ada juga matahari kan  🙄

Siapa yang suka smoothie? Mesti ramai kan yang suka smoothie, macam MV kalau ke Alamanda, Putrajaya memang suka ke kafe BOOST, MV dan suami berkongsi minum weekend warrior protein smoothies (banana, blueberries, oat, low fat milk, vanilla yogurt, chia seeds and protein booster) , manakala anak-anak suka local favourite juices campuran watermelon dan lychee. Rasanya yang fresh TANPA gula sangat melazatkan.

Smoothies ni sebenarnya boleh dijadikan ‘meal replacement’ yang berkhasiat dan mudah. Mudah sahaja nak buat smoothies ni. Hanya sediakan buah-buahan atau sayuran yang kita nak then blend ja. Kita juga boleh tambah serbuk protein ke dalam smoothie sebagai energy booster.

Sangat elok untuk diet kerana apabila kita diet, kita perlu dapatkan bekalan protein yang secukupnya. Bukan terus tak makan tau.

Smoothies yang sihat juga sebenarnya boleh membantu mengimbangi tahap tekanan darah kita.

Menurut Harvard School of Public Health, kita perlu berusaha untuk mengambil sekurang-kurangnya sembilan hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan setiap hari, tetapi tentu sukar bagi sesetengah orang yang tak suka nak makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk ikut cadangan tu. So, paling senang dan melazatkan buatla smoothies  😉

Menyediakan smoothie yang sihat dengan menggabungkan semua makanan yang baik pastinya memenuhi citarasa kita juga.

Kalau ada dikalangan ahli keluarga kita yang mengalami masalah hypertension ni, kita digalakkan untuk makan makanan TERBUKTI secara santifik untuk turunkan tekanan darah yang kaya dengan potassium, nitrate dan vitamin C kerana ianya boleh membantu melawan kesan natrium pada tekanan darah.

Makanan ini juga boleh membantu mengurangkan risiko kegagalan buah pinggang dan kehilangan mineral tulang dalam badan kita.

Campuran makanan yang kaya dengan antosianin bersama-sama dengan makanan yang kaya dengan nitrat, kalium, dan probiotik adalah smoothie yang sesuai untuk menurunkan tekanan darah kita.

Kebanyakan sayur-sayuran mengandungi pelbagai mikronutrien – vitamin dan mineral, serta sebatian bermanfaat lain. Banyak sayur-sayuran menyediakan sumber yang kaya dengan vitamin C, sejenis nutrien yang membantu mengekalkan tisu penghubung, serta vitamin B penting untuk metabolisme kita.

7 Jenis Green Smoothies untuk tekanan darah tinggi yang boleh diamalkan setiap hari

Selalu kalau minum smoothie, kita letak buah-buahan dan sayuran je kan, tapi kali ini MV nak berkongsi resipi Green Smoothies untuk Mengawal Tekanan Darah Tinggi berserta protein terbaik Shaklee iaitu Cinch® Shake Mix, ESP – Soy Protein Isolate Powder dan Meal Shakes untuk kita amalkan.

“Cinch Shake TERBUKTI Rendah Indeks Glisemik”

Senang je resipinya dan siapa yang ada Shake n Take tu lagi senang, blend semua bahan-bahan, siap dan boleh terus minum!

Strawberry Lemonade Shake:

Green Smoothies untuk tekanan darah tinggi

Mangosteen Energizer:

Green Smoothies untuk tekanan darah tinggi

Vitamin C Booster Smoothie:

Green Smoothies untuk tekanan darah tinggi

Kale Booster Smoothie:

Green Smoothies untuk tekanan darah tinggi

Cinch Strawberry kiwi Smoothies:

Green Smoothies untuk tekanan darah tinggi

Strawberry Banana Shake:

Green Smoothies untuk tekanan darah tinggi

Meal Shakes Chocolate Banana Smoothie:

Green Smoothies untuk mengawal tekanan darah tinggi

Buah-buahan berry seperti blueberry dan strawberry kaya dengan antocyanin serta membantu menyingkirkan natrium dan air yang berlebihan dari badan. Pisang kaya dengan kalium dan nutrien penting yang lain membantu dalam menurunkan darah tahap tekanan. Buah kiwi kaya dengaan vitamin C pula membantu dalam memerangi radikal bebas.

Kale dipenuhi dengan serat dan sulfur yang membantu hati kita sihat dan berfungsi dengan lancar.

Kalau smoothies ini ditambah dengan yogurt, susu (fresh milk, full cream milk atau skim milk) dan badam pasti melazatkan lagi campuran smoothies kita. Dan, untuk rasa lebih kenyang taburkan la flaxseeds atau chia seeds.

Untuk hasil yang terbaik, boleh amalkan minum smoothie ni setiap hari sewaktu sarapan atau snek petang.

Diet hanyalah satu permulaan …

Sudah tentu terdapat banyak faktor lain yang mempengaruhi tekanan darah tinggi.

Ini termasuk aktiviti fizikal, tidur yang cukup, pendedahan cahaya matahari, meditasi dan cara kita mengawal stress.

Namun, paling penting What goes into your mouth pastinya faktor yang sangat mempengaruhi tekanan darah kita.

Terdapat begitu banyak makanan semulajadi yang boleh membantu mengawal tekanan darah kita terutamanya jika kita nak mengelakkan pengambilan ubat-ubatan farmaseutikal untuk tempoh jangka masa panjang.

esell-shaklee-logo-500x351

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan | Mata berselaput memang sangat mengganggu penglihatan. Ia kelihatan seperti lemak putih. Masalah selaput mata atau ‘pterigium’ disebabkan oleh pertumbuhan fibriosis yang membentuk selaput nipis dari bahagian putih mata yang berbentuk segitiga dan membesar ke arah kornea.

Masalah selaput mata ni pernah dialami oleh mak mertua MV tahun lepas. Ia menyebabkan penglihatannya semakin kabur dan terpaksa membuang selaput pada mata menerusi pembedahan.

Selepas selamat menjalani pembedahan, MV memberikan sebotol CarotoMax kepada mak untuk mempercepatkan penyembuhan pembedahan tu. Tak sangka pula selepas seminggu, bila buat susulan di klinik, Doktor sahkan saraf mata mak dah kembali ok.

Bagaimana penyakit selaput mata @ Katarak ini Memberi Kesan Kepada Penglihatan?

Protein berkumpul di lensa mata menyebabkan penglihatan kabur kerana cahaya minima yang masuk ke dalam. Pada awalya mungkin tidak disedari kerana ia berlaku secara perlahan.Tapi lama kelamaan ia makin besar dan semakin mengganggu penglihatan.

Sumber : National eye institute

Penyakit katarak atau selaput mata merupakan masalah penglihatan yang paling kerap dihadapi oleh warga emas di seluruh dunia. Proses peningkatan usia dikenal pasti punca penyakit tersebut.

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

Kanta mata asal yang jernih bertukar secara perlahan-lahan menjadi keruh menyebabkan pandangan menjadi kabur.

Menurut statistik Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), penyakit ‘usia emas’ itu menyumbang kepada 48 peratus atau 18 juta penduduk dunia.

Senario yang sama juga turut berlaku di negara ini. Ramai warga emas mendapatkan rawatan di hospital kerajaan atau swasta kerana masalah katarak.

Rata-rata pesakit katarak berusia melebihi 60 tahun. Penyakit ini berlaku secara perlahan-lahan dan biasanya melibatkan kedua-dua belah mata tanpa mengira jantina lelaki atau wanita.

Antara faktor yang menyebabkan penyakit ini adalah kencing manis, pendedahan kepada sinaran cahaya ultraviolet, merokok dan pengambilan alkohol.

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

Happy sangat Bila Boleh beri kesihatan pada mak..

Mak mengalami masalah katarak mata kedua belah menyebabkan penglihatan mak kurang jelas.. Takut Nak menjalini katarak mata saya belikan mak Vivix Shaklee pada 08.02.16

Alhamdulillah mak baru Minum 1/2 botol Vivix, nampak perubahan mata mak terutama sebelah kiri yang bebas dari katarak tersebut.

Bukan Itu Sahaja, mak juga mengalami masalah lutut, Kini lutut mak semakin ok Dan mak tak perlu Kan painkiller untuk hilangkan sakit lutut mak..

Happy sangat, InshaAllah berbakti pada orang tua adalah satu nikmat yang sangat membahagiakan seorang Anak..

Testimoni ke-2

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

Mak mengalami masalah katarak dan susah untuk berjalan walaupun bertongkat 4, sendi lutut mak yang sakit menyukarkan pergerakan mak.

Syukur Alhamdulillah, kini mak dah boleh berjalan tanpa menggunakan tongkat dan boleh solat macam dulu.

Selain set sendi, dah tentulah suplemen terbaik Shaklee iaitu VIVIX

Testimoni ke-3

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

“Mak rasa mata makin terang selepas mencuba vivix..macam tak rasa pakai spec pun”

Amalkan karotenoid bagus untuk kesihatan mata kita. Paling mudah amalkan pengambilan CarotoMax, 2 biji sehari.

Carotomax mengandungi 6 jenis karotenoid yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold dan lain-lain.

“Antioksidan Berfungsi Melindungi Sel dan Menguatkan Sistem Imun”

Pakar nutrisi juga mencadangkan kita mengambil 5-9 hidangan sayuran dan buahan bagi mengekalkan kepekatan beta karotena di dalam darah, seterusnya memelihara kesihatan mata, kulit dan mencegah kanser.

Siapa yang belum kenal dengan Vivix Shaklee ni, sila angkat keyboard  😎

Ramuan yang digunakan untuk menghasilkan 1390mg pati botanikal dalam sebotol vivix ni memang mempunyai kuasa antioksidan yang kuat.

Walaupun hanya 150ml sebotol, vivix dapat memberi bekalan antioksidan untuk 1-2 bulan lamanya. Ia hanya memerlukan sesudu kecil sahaj setiap hari.

MV syorkan Vivix ini untuk dihadiahkan kepada mereka yang tersayang terutamanya kedua ibubapa kita.

Tak rugi kita mencuba kaedah alternatif yang bersifat semulajadi kan? Kalau buat pembedahan pun paling murah RM4000 sebelah mata. Kalau beli sebotol vivix baru RM475.

Promosi hebat vivix bulan ini anda akan mendapat:

Masalah Selaput Mata Sembuh Tanpa Pembedahan

Jika hendak mendaftar sebagai ahli, boleh hubungi MV. Jom sama-sama rebut peluang sementara promosi masih ada ni. Tetapi kalau nak beli terus melalui shaklee, anda boleh klik eSell ya  😉

esell-shaklee-logo-500x351

Alhamdulillah, Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Perokok Tegar Berhenti Merokok | Sudah bermacam iklan di tv memberikan kesan negatif tentang bahaya nikotin dan rokok ni. Namun, berapa ramai yang ambil kisah dan berapa ramai pula yang tak endah langsung?

MV kurang pasti akan kewujudan ubat untuk berhenti merokok. Tetapi, jika mencari penawar untuk mengurangkan ketagihan kepada menghisap rokok ini memang ada. Dari kurang ketagih sehingga akhirnya terus nak berhenti dari jadi perokok tegar.

Akhirnya Perokok Tegar Berhenti Merokok

Seperti abah kawan kita ni yang ambik Vivix sebagai ihtiar. Akhirnya dapat juga berhenti menghisap rokok. .

Alhamdulillah ….tak sangka abah perokok tegar akhirnya tak nak hisap rokok lagi…..bayangkan dari umur 5 tahun dah merokok…akhirnya dapat juga penawar nya.

“Jangan biarkan Rokok Merosakkan Kesihatan”

perokok tegar akhirnya berhenti merokok

Ini adalah kenyataan. Tetapi mengapa vivix? Apa benda didalam sebotol vivix ni?

perokok tegar berhenti merokok

Vivix ialah resveratrol yang kaya dengan polifenol dan mengandungi 4 ekstrat botani yang utama

  • Ekstrak Anggur Muscadine
  • Ekstrak Lobak Ungu
  • Ekstrak Elderberry Eroppah
  • Ekstrak Polygonum Cuspidatum

Bagaimana vivix membantu perokok tegar berhenti merokok?

Banyak kajian yang dijalankan untuk mengetahui kaitan resveratrol dan nikotin ni. Kajian ini dijilidkan dan boleh didapati menerusi US National Library of Medicine National Institue of Health.

studies have confirmed that resveratrol can modulate multiple pathways involved in cell growth, apoptosis, and inflammation. Its anti-carcinogenic effects appear to be closely associated with its antioxidant activity, and thus the use of resveratrol in human cancer chemoprevention, provide a rationale in support of its use.

  1. Vivix menyingkirkan nikotin dari dalam darah, organ dan seluruh badan kita. Apabila kandungan nikotin semakin berkurangan dan tiada didalam darah, maka ketagihan merokok pun akan hilang.
  2. Selain sebagai agen detoks, Vivix juga mengurangkan peningkatan dopamin didalam otak. Dikatakan mereka yang mempunyai masalah ketagihan dengan bahan terlarang seperti nikotin, tahap dopamin dalam neuron otak akan meningkat. Vivix sangat bagus untuk melenyapkan ketagihan merokok dengan mudah.
  3. Vivix juga mengurangkan simptom ‘withdrawal’ bila berhenti merokok. Simptom ni boleh jadi teruk mengikut keadaan badan perokok tu. Sebab tu, bila perokok tegar ni cuba nak berhenti, dia kena macam-macam penyakit, senang cerita badan ‘shocked’ dengan keadaan yang dia tak biasa (tiada sumber nikotin). InsyaAllah, vivix boleh meredakan kejutan badan perokok tu.

“Rokok Terasa Pahit Setelah Mencuba Vivix”

Tidak mustahil perokok tegar akhirnya berhenti merokok sekiranya:

  • Niat dengan disusuli perbuatan
  • Berikhtiar untuk berhenti dengan bersungguh-sungguh
  • Berdoa dengan penuh kesabaran
  • Tidak mudah putus asa
  • Sokongan dan semangat dari ahli keluarga

Jika anda di luar sana gusar bagaimana nak menghentikan tabiat merokok suami atau ayah, anda boleh mulakan dengan mencuba vivix.

Kali ini anda berbelanja untuk HIDUP, bukan berbelanja untuk MATI!

esell-shaklee-logo-500x351

Ambil Lebih Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata | Zaman moden sekarang ni, banyak teknologi yang mengeluarkan cahaya seperti telefon bimbit, tablet, televisyen, komputer/laptop, dan macam-macam lagi menjadi tatapan harian mata kita.

Tapi kita sedar tak apabila zaman semakin canggih dengan teknologi, kita sebenarnya telah mendedahkan beban yang sangat berat kepada mata kita. Hampir 1 daripada 3 orang dewasa mesti ada handphone kan?. Selain penting untuk berhubung, ianya juga digunakan untuk urusan perniagaan, mencari maklumat, bersosial, menonton cerita, beriadah dan juga bermain game.

Agak-agak kalau kita dapat berenggang dengan handphone selama sejam sahaja, gelisah tak jadinya?

Ambil Lebih Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Apakah karotenoid? Ianya adalah nutrien larut lemak, yang bermaksud kita menyerap sumber ini dengan baik apabila kita makan sumber ini bersama-sama dengan sumber lemak, seperti minyak zaitun, kacang, atau avocado.

Mengapa kita memerlukan karotenoid? Mereka ialah fitonutrien yang membantu melawan kerosakan radikal bebas dan memberikan antioksidan penting untuk menghindari penyakit dan mengurangkan keradangan.

Apakah penyakit yang berkaitan dengan mata?

  1. Age-related Macular Degenartion (AMD)
    Kerosakan yang kronik pada saraf retina mata yang memberikan kesan pada kawasan tengah penglihatan. Selaunya berlaku pada mereka yang berusia lingkungan 60-an dan ke atas.
  2. Katarak
    Katarak adalah kanta yang kabur yang memberi kesan kepada penglihatan. Kebanyakannya berkait rapat dengan penuaan. Penyakit ini berkait dengan ketidakseimbangan protein dan cecair yang merosakkan kanta mata. Biasanya usia 40-50an ke atas akan mengalami masalah penglihatan ini.
  3. Diabetic retinopati
    Keadaan ini berlaku disebabkan kesan negatif komplikasi diabetes yang memberi kesan pada salur darah pada retina.
  4. Glaukoma
    Glaukoma menyebabkan kerosakan keadaan saraf optik mata yang menjadi semakin teruk dari hari ke hari. Ianya terjadi disebabkan pendedahan kepada sinar UV secara langsung kepada mata dan lama kelamaan mata boleh menjadi buta.

Makanan yang kaya dengan Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Beta-carotene (β-carotene) and A-carotene (α-Carotene) merupakan antioksidan dan pigmen semula jadi yang terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Sumber Beta-carotene didapati dalam makanan seperti squash, bayam, keledek dan lobak merah.

Beta-carotene dianggap antioksidan dan juga merupakan pelopor kepada vitamin A yang membantu mengekalkan kulit yang sihat dan memainkan peranan penting dalam kesihatan mata.

Ia juga membantu dalam melambatkan proses degenerasi makular (AMD) akibat penuaan. Ia melindungi mata kita daripada dua penyakit – sindrom mata kering dan rabun malam.

Lutein dan Zeaxanthin adalah dua antioksidan yang membantu dalam mencegah penyakit mata seperti degenerasi makula dan katarak. Sumber terbaik karotenoid ini adalah sayuran berdaun hijau gelap dan sayur-sayuran cruciferous  (bayam, kale, turnip greens, tauge, dan lain-lain).

“Manfaat Lutein untuk Penglihatan”

Astaxanthin ialah kumpulan karotenoid yang hanya terdiri dari oksigen dan ia adalah dalam kumpulan xanthophylls. Sumber karotenoid ini ialah halia, black beans, broccoli dan pisang

“Keistimewaan Astaxanthin”

Lycopene mengurangkan risiko untuk mendapat penyakit seperti kanser prostat. Sumber ini boleh ditemui didalam buah tomato.

Kebanyakan kita ni sangat memilih nak makan sayur dan buah-buahan kan? So, penyelesaian mudah rajinkan diri ambil suplemen untuk kesihatan mata kita.

Tahukah anda sebelum Vivix dicipta, CarotoMax® merupakan vitamin yang sangat popular dalam mencegah dan merawat kanser. Sifat antioksidan yang sangat tinggi dalam CarotoMax® ini berupaya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

CarotoMax® ni memang fungsi utamanya ialah untuk kesihatan mata. tetapi ianya juga membantu menghalang penyakit kanser kerana ianya tiggi sumber antioksidan. Ianya mengandungi 6 KAROTENOID TERBAIK untuk kesihatan mata yang OPTIMUM.

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Vivix merupakan campuran botani yang kaya dengan resveratrol, phytonutrien dan polifenol. Vivix membantu memperbaiki saraf mata dan otak serta menjadikannya sihat dan mampu menghalang terjadinya glaukoma.

Testimoni pengguna yang mempunyai masalah Eye Floater@Tompok Hitam tak perlu buat pembedahan selepas mencuba Vivix dan CarotoMax.

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Alhamdulillah selepas rutin mengambil 2 suplemen di atas ibu kawan Puan Nusaybah yang mempunyai masalah eye floaters bertambah pulih. Paling seronok ialah beliau tidak perlu membuat pembedahan mata. Kesihatannya juga bertambah baik dimana badan semakin bertenaga.

Harga sebotol vivix hanyalah RM475 dan sebotol carotomax pula berharga RM74. Rasanya jauh lebih murah jika dibandingkan dengan kos pembedahan yang menelan belanja ribuan ringgit dan kesan sampingannya.

Walau apapun kita diminta berusaha yang terbaik dan selepas itu serahkan segala urusan kepada DIA yang MAHA PENYEMBUH. InsyaAllah semoga beroleh kebaikan dan kesihatan yang baik dengan izinNYA.

Karotenoid Bagus untuk Kesihatan Mata

Sekiranya anda mengalami masalah mata seperti rabun, katarak, galukoma, boleh la berikhtiar dengan 2 suplemen tu. Vivix masih ada promosi twinpack, setiap pembelian 2 botol akan mendapat diskaun 5%, keahlian percuma dan cash back bernilai RM38 pada bulan berikutnya.

esell-shaklee-logo-500x351