Author Archives: noriza rahman

About noriza rahman

mommavogue, noriza shaklee, shaklee malaysia, shaklee bandar baru bangi, shaklee kajang, shaklee putrajaya, shaklee semenyih, shaklee bangi, pengedar shaklee,blog shaklee, set bersalin, set breastfeeding, set sendi, masalah kolesterol, kolagen shaklee, jana pendapatan dari rumah, side income shaklee, work at home mom, kerja dari rumah, WAHM, buat duit, bisnes online, shaklee online.

Badan Penuh Toksin? Jom Detoks Parasit…

Detoks Parasit | Hari ni MV bercerita lagi tentang detoks. Tapi kali ini detoks parasit pula.

Kita pasti terkejut apabila mengetahui kita membawa parasit dalam badan kita kan? …

Eh dalam perut kita ada parasit ka? Ya, Parasit perlukan tubuh badan manusia untuk terus hidup. Dan kita mesti tak menyangka badan kita ni jadi ‘rumah’ untuk parasit. Parasit ni culprit utama kepada masalah usus kita.

Itulah sebabnya mereka menghisap nutrien dari badan kita, menghalang kita daripada mendapat khasiat yang kita perlukan dari makanan kita.

Paling teruk lagi dia akan masuk ke tisu badan dan organ badan kita.

Ibarat pokok menumpang yang berjenis parasit, dia semakin segar, gemuk dan sihat, pokok tumpangannya pula semakin kecut, tak bermaya dan akhirnya boleh mati. Macam tetamu yang tak diundang pun ya.

Jom kita tengok jenis parasit mana yang suka sangat ‘port’ dalam tubuh badan kita ni :

detoks parasit

  1. Roundworms/Ascaris iaitu cacing gelang
    Hidup di dalam perut dan usus, cacing ini masuk melalui makanan kurang masak dan tercemar.
  2. Pinworms iaitu cacing kerawit
    Hidup di dalam saluran usus dan paru-paru, cacing kecil putih keluar pada waktu malam untuk bertelur sekitar dubur. Ia adalah sangat kecil dan bawaan udara.
  3. Hookworms iaitu cacing tambang
    Ia masuk melalui air minuman yang tercemar, atau secara langsung melalui kaki. Telurnya boleh mengeram sampai 10 tahun.
  4. Tapeworms iaitu cacing pita
    Masuk ke dalam badan melalui daging lembu, ikan yang dimasak separa mentah. Mereka hidup dalam saluran lower intestinal tract kita.

Tak sanggup rasanya nak bayangkan yang kita bela semua parasit ni dalam tubuh kita!

Kita perlu segera bertindak MENGHAPUSKAN parasit dari badan!

Tanda-tanda Jangkitan Parasit

  1. Gatal disekitar dubur terutama pada waktu malam
  2. Rasa letih dan cepat marah
  3. Perut kembung dan berangin
  4. Mata berair dan dengungan dalam telinga
  5. Ketagihan gula yang serius
  6. Makan dan tidak pernah rasa kenyang

Cara terbaik untuk menghapuskan parasit dari badan kita ialah dengan detoks parasit

Bila dah tahu tanda dijangkiti parasit ini sudah tentunya kita nak tahu apa yang kita boleh lakukan untuk mengelakkan jangkitan parasit ini kan?

Kita semua ada parasit, yang beza cuma banyak atau sedikit. Sebab itu perlu kita detoks usus secara berkala.

Nak HAPUSKAN parasit ni kena mulakan dengan selalu membersihkan usus dengan bahan-bahan semulajadi penentang terhadap parasit.

Bahan-bahan semulajadi yang membantu menyingkirkan Parasit

  • Wormwood
  • Clove Powder
  • Black Walnut Hulls
  • Biji labu
  • Bawang putih
  • Peppermint

Paling menarik kita tak perlu susah payah nak cari bahan semulajadi ni sebab Shaklee telah melancarkan KEMPEN JOM DETOX THE SHAKLEE WAY.

detoks parasit

Kempen ini adalah satu kaedah MENYINGKIRKAN parasit dari badan dengan suplemen Shaklee dan diet yang bersesuaian.

Apa yang berlaku apabila kita amalkan detoks parasit ini?

Manfaat daripada detoks parasit adalah sangat luar biasa. Selepas beberapa hari kita mulakan regim ini, kita akan mengalami perubahan ini:

  1. Pengurangan berat badan
  2. Kurang ketagihan makanan
  3. Kitaran haid yang kurang menyakitkan
  4. Perut kempis
  5. Kulit semakin bersih dan cerah

Oleh yang demikian, langkah pertama untuk mengelakan parasit masuk ke dalam badan adalah dengan menjaga kebersihan terutamanya persekitaran, makanan dan diri sendiri. Mudah kan?

Detoks yang disertai dengan menu makanan yang seimbang dan sihat akan lebih membuahkan hasil yang lebih baik. Pembersihan total gitu ?

Testimoni Hot Kesan Detoks Parasit

#1. Lebih bertenaga dan tidak lemau Selepas 3 kali lakukan DETOKS PARASIT

detoks parasit

#2. Tiada lagi ketagihan GULA selepas mengamalkan soft detoks parasit

detoks parasit

#3. Metabolisma meningkat, keinginan makanan manis berkurang selepas mengikut program detoks parasit

detoks parasit

#4. Tiada keinginan makanan manis, badan pun tidak mudah letih, kerap lapar pun berkurangan selepas detoks parasit!

detoks parasit

#5. Berat idaman selepas konsisten dengan detoks parasit!

detoks parasit 4

So, who’s with me? Sesiapa yang berminat nak join program Detoks Parasit bulan Mei ni kena cepat-cepat bertindak sebab kita nak mula pada 21 – 25 Mei (5 hari ) dan 26 – 30 Mei 2016 ( 5 hari).

Apa yang kita dapat apabila join Program ini?

Bergantung kepada jenis program detoks, dan perlu mendapatkan suplemen yang berkaitan sebelum memulakan program.

Menu makanan 7 hari dan resepi sarapan istimewa akan diedarkan secara PERCUMA!

esell-shaklee-logo-500x351

Kesan Sepanjang Proses Detoks yang Awesome

Kesan Sepanjang Proses Detoks | Alhamdulillah MV dah berjaya habiskan 21 hari cabaran detoks Shaklee dan Clean Eating bersama #gengJDECanggun pada 7 May hari tu.

Kalau ada banyak sangat toksin dalam badan, maka kita akan mengalami banyak fenomena yang dikenali sebagai Healing Crisis.

Sepanjang mengamalkan pemakanan clean eating dan juga suplemen detoks, MV akui memang ada healing crisis yang dialami.

Healing crisis ini adalah berbeza-beza antara kami didalam kumpulan JDEC ini dan ianya bergantung pada jumlah bahan-bahan toksin yang terkumpul di dalam badan masing-masing.

Ini merupakan petanda, “sikit je lagi, dah nak baik tu.”

Kesan Sepanjang Proses detoks yang dialami sepanjang 21 hari cabaran

  1. Pening! Tekanan darah yang tinggi, tanda detoksifikasi
  2. Kerap membuang air kecil dan besar. Memang terasa selalu ke toilet setiap 30 minit, syukur la toilet dekat ja, so tak kisah la ulang alik berapa kali pun. Sebab air memang kena minum dengan cukup
  3. Badan berangin terkentut! Part ni sangat best sebab semua yang amalkan alfalfa dan peppermint ginger plus cakap ada keluar angin atas dan bawah. Jadi kalau kentut memang ada ‘bau’ busuk, bersyukur lah sebab badan kita sedang buang toksin yang membahayakan tubuh.
  4. Keletihan, berasa mengantuk – Tubuh berasid, fungsi hati yang lemah, terlalu letih, memerlukan rehat yang lebih. Kesan ni semua rasai. Wajib ambil nap 10 minit untuk hilangkan kesan mengantuk tu.
  5. Haid terlewat!. Ingatkan dah pregnant, rupa-rupanya hormon tunggang langgang so detoks ni sedang memperbetulkan hormon badan MV.

Proses detoks ini sebenarnya satu proses sepanjang hayat. Proses ini tidak akan berhenti selagi terdapat toksin di dalam tubuh badan kita.

Sebab itu, dalam proses detoks, kita akan merasai penderitaan sebelum menikmati kebahagian

Apabila kita mengamalkan pemakanan yang sihat, kita sedang menuju ke arah pengembalian kesihatan dan dapat menikmati kehidupan yang lebih sihat, baik dari segi jasmani atau rohani.

Kesan Sepanjang Proses Detoks

Dalam proses detoks ini, perubahan yang sangat jelas ialah penurunan berat badan. Berat badan MV turun dari 55.8kg kepada 52.8 kg dan kini telah menjadi stabil.

Peraasan MV juga sangat gumbira bila ukur lilit badan pun semakin mengecil 2 inch.

Singkirkan Toksin Dengan Set Detox Shaklee dan Rasai Kesan Sepanjang Detoks dengan Gembira

Shaklee menawarkan produk detox untuk membantu membersihkan badan kita daripada bahan kimia toksik, menjaga kesihatan hati, membersihkan kolon, membina mikroflora usus kita dan banyak lagi.

Marilah kita bertukar kepada pemakanan sihat dan seterusnya menghadapi tindak balas detoks dengan penuh keyakinan dan kesabaran. Kesabaran dan usaha kita dalam menghadapi tindak balas detoks akan mengembalikan kesihatan.

Kempen Jom Detoks The Shaklee ini berlangsung dari bulan April sehingga Jun 2016 ini.

Testimoni dari group Ireach ni sebagai BUKTI nyata yang DETOKS ni memang memberi perubahan yang besar kepada hidup kita.

#1. Turun 2kg selepas 4 hari detoks
Kesan Sepanjang Proses Detok

#2. Kesan Seawal 4 hari selepas detoks shaklee

Kesan Sepanjang Proses Detok

#3. Baru 5 hari detoks, suami tegur perut dah kempis!

Kesan Sepanjang Proses Detok

#4. PERUT KEMPIS & BERAT TURUN selepas 7 hari detoks

Kesan Sepanjang Proses Detoks

Seronokkan bila baca testimoni orang, terasa auranya. Sempat lagi ni kalau nak cuba.

Kempen ini juga membantu kita semua detoks dengan kaedah yang betul sebab Meal Plan juga disediakan.

Set ini kalau kita beli, terus layak jadi ahli Shaklee. 😉

MV juga mengesyorkan anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit@debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D

esell-shaklee-logo-500x351

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016 | Lamanya tak bersua. Hari ni sudah separuh bulan Mei 2016. Kali ni MV betul-betul tertinggal kapal terbang. Selepas mengharung 8 hari tanpa internet akibat masalah TMnet kat kawasan rumah. Ini la baru berpeluang nak update blog.

Sebenarnya MV baru lepas ikut program Eat Clean dengan detoks shaklee. Tapi yang tu lain kali MV cerita kesudahannya ya. Sangat- sangat teruja kot. Promosi Shaklee Bulan Mei 2016 ini tentunya serbuk kolagen terbaik iaitu Collagen Powder!. Promosi ini pasti ramai yang suka. Terutama bagi yang nak tampil dengan kulit yang cantik, sihat, gebu, dan berseri di hari raya nanti.

Collagen ni kalau nak kesan yang lebih efektif, kena amalkan dengan pengambilan Vitamin C. Tapi kalau nak canrik kena pastikan badan kita detox dulu tau. After detox, toksin dah disingkirkan, baru senang suplemen ini nak menyerap masuk ke sistem tubuh kita. Jangan risau, Shaklee tau apa yang kita perlukan untuk membantu kita menjalani proses detox ini. Sebab ada offer juga untuk suplemen detox Shaklee ini! Scroll ke bawah tau. 😉

Retail Price Shaklee Collagen Powder : RM 298.00

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Beli 6 PERCUMA 1 : Total RM 1895.28 dan kita layak untuk join ahli Shaklee secara PERCUMA tau!!
✔ FREE MEMBERSHIP (Jimat RM69)
✔ FREE POSTAGE (Jimat RM10)
✔ CASH BONUS
✔ DISKAUN LAGI 8%

Beli 2 LESS 5% : Total RM600.17

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Retail Price Alfalfa Complex : RM53.75 (S), RM97.50(L)

Beli 3 PERCUMA 1 : Total RM 170.93 [Alfalfa Complex (S)] & RM 310.05 [Alfalfa Complex (L)]

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Retail Price Vitalea For Children : RM 111 (60 biji)
Beli 3 PERCUMA 1 : Total RM 352.98

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Ini semua harga pasaran tau, kalau nak harga ahli kena jadi ahli la, jadi ahli seumur hidup dan tak payah renew membership hanya RM68.90 (SEUMUR HIDUP) tau!

Set detoks dalam kempen Jom Detox the shaklee way seperti yang MV terangkan kat atas tadi pun still ada lagi promosinya sehingga bulan Jun 2016!

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Detox ni proses yang sangat penting. Ianya berperanan untuk singkirkan toksin dari badan dan ia merupakan basic things untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Selepas proses detoks yang berkesan barulah serapan nutrisi ke dalam badan kita kembali normal.

Last but not least, Shaklee juga tidak ketinggalan untuk memperkenalkan Set Ramadhan Shaklee iaitu: ESP energizing soya protein Meal shakes Performance Drink dan Lecithin.

Promosi Shaklee Bulan Mei 2016

Kesihatan kita sangat mahal kan? Tak boleh dijual beli. Jagalah nikmat kesihatan yang ada dengan sebaik mungkin.

DAPATKAN TAWARAN HARGA HEBAT PROMOSI SHAKLEE BULAN MEI 2016 SEKARANG! 

Promosi Terakhir Vivix® Twin Pack, Jangan sampai TERLEPAS!

Vivix® Twin Pack | Alahai tinggal dua hari saja lagi promosi Vivix® Twin Pack akan meninggalkan kita. Rasa macam nak minta extend lagi supaya semua orang dapat menikmati khasiat dan kelebihannya.

Tak apa MV kongsikan lagi kebaikan Vivix ni, mana tau terbuka hati kita nak beli hari-hari terakhir ni kan?

Vivix® Twin Pack

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Vivix® mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah “Oxidative Damage” yang menjadi punca kepada sel-sel dalam tubuh badan menjadi rosak.

Kebaikan Vivix®

  • Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan
  • Memelihara keseluruhan kesihatan
  • Anti oksida yang sangat baik – awet muda
  • Membantu anda merasa lebih bertenaga
  • Mengurangkan risiko kanser
  • Membantu pesakit diabetis
  • Menguatkan sistem imun

Ini kisah suami Puan Yati yang dah koma 2 bulan. Berbagai-bagai cara Puan Yati ikhtiarkan. Akhirnya seorang pengedar Shaklee mencadangkan beliau mencuba Vivix® untuk pulihkan sel-sel dan saraf suaminya yang rosak.

Puan Yati kongsikan perubahan yang berlaku selepas 5 hari suaminya minum Vivix®.

Vivix® Twin Pack

“Hari ke 5 abang minum Vivix

Tekanan darah turun normal.. Sebelum itu 170/100 ke atas dan dipantau dengan 4 jenis ubat.. Sejak ambil Vivix.. tekanan darah normal 120/68 dan ubat diberhentikan
Ketika sesi physio, abang sudah boleh angkat dan tahan berat badan sendiri
Kaki kiri abang dah boleh gerak
Abang boleh menelan
Jangkitan darah berkurangan dan semakin baik
Buah pinggang berfungsi dengan baik
Syukur.. Alhamdulillah.”

Bersyukur sangat Puan Yati di atas perubahan suaminya. Menitis air mata kesyukuran.. Isteri mana sanggup tengok si dia yang tersayang terbaring tak boleh bergerak kan.

“Vivix® Menjadi Pilihan Artis Malaysia”

“Luka Kemalangan Cepat Sembuh Selepas Mencuba Vivix® 2 botol”

“Rokok Terasa Pahit Selepas Mencuba Vivix®”

Kenapa MV menggalakkan ambil Vivix® Twin Pack terus?

Sebotol Vivix® berharga RM 475 untuk kegunaan 2 bulan. Dengan pembelian Vivix® Twin Pack, kita jimat RM 157. Best kan?

Vivix® Twin Pack
Banyak lagi kelebihan yang bakal kita dapat dengan pembelian Vivix® Twin Pack ni:

  1. PERCUMA keahlian Shaklee (bernilai RM75.90)
  2. Kos penghantaran PERCUMA (bernilai RM10.60)
  3. Diskaun 5% dari harga asal
  4. Cash Bonus pada bulan hadapan sebanyak 5%!

Tunggu apa lagi? Rebutlah peluang dapatkan Set Vivix® Twin Pack ini HARI INI juga!

Hubungi MV untuk order Vivix® Twin Pack anda sekarang atau anda boleh order sendiri dengan menekan imej di bawah.

esell-shaklee-logo-500x351

Jom Detox The Shaklee Way

Jom Detox The Shaklee Way | Jom Detox Cara Shaklee adalah sebuah program bertujuan untuk mengetahui bagaimana konsep detoks Shaklee dapat membantu untuk meningkatkan tenaga, memiliki kulit yang lebih cantik, badan cergas dan sihat serta melawaskan sistem penghadaman dan pencernaan.

Jom Detox The Shaklee Way

Adakah Badan Kita Perlu Detoks?

Jawapan ringkasnya adalah “YA”. Fikirkan semua pencemaran yang terdedah kepada kita setiap hari. Ada yang seperti bernafas dalam wasap berbahaya sambil duduk dalam trafik jam, tergesa-gesa, sedut asap petrol apabila mengisi minyak, keracunan dari ubat-ubatan preskripsi, dan racun perosak daripada makanan yang kita makan, bahan pencuci, kosmetik dan pelbagai lagi.

Dan, bahan toksin ni bila dah masuk ke dalam bukan tinggal didalam usus sahaja malahan boleh ada kat dalam paru-paru, hati, buah pinggang dan seluruh badan.

Jom Detox The Shaklee Way

Bagaimana Badan Kita ‘Membersihkan’ Diri?

Setiap bahan kimia yang memasuki aliran darah kita akan dihantar melalui hati atau ginjal dan akan ditapis keluar ke sistem limfa untuk dihapuskan secara semula jadi. Tetapi apabila terlalu banyak tekanan, penyakit, poor nutrition, pendedahan berlebihan kepada toksin, atau kecederaan, sistem imun kita menjadi terbeban dan mewujudkan tindak balas keradangan.

Program Jom Detox The Shaklee Way ini menekankan 3 Organ utama yang terlibat dalam menapis toksin keluar

Jom Detox The Shaklee Way

Paru-paru

Paru-paru ni membantu oksigen yang kita sedut dari udara luar memasuki sel-sel merah dalam darah. Sel darah merah ni la yang membawa oksigen ke seluruh tubuh kita dan akan digunakan dalam sel-sel yang terdapat didalam badan kita. Bila dah sedut oksigen, paru-paru akan menyingkirkan gas CO2 apabila kita menghembus nafas.

Jom Detox The Shaklee Way

Paru-paru menukar pH darah dengan menambah atau mengurangkan jumlah CO2 dalam badan kita. Selain itu, ia juga menyingkirkan buih atau gas dari saluran darah.

Jom Detox The Shaklee Way

Buah pinggang

Buah pinggang ni sangat kecil dan bersaiz sebesar kacang, lebih kurang segenggam tangan kita. Ia adalah sophisticated trash collector. Setiap hari ia memproses kira-kira 200 liter darah untuk menapis keluar 2 liter bahan buangan dan air berlebihan. Hebat kan?

Buah pinggang mengeluarkan bahan buangan dan air berlebihan daripada darah untuk membentuk air kencing.

Jom Detox The Shaklee Way

Hati

Hati adalah organ pepejal terbesar dalam badan dan memainkan peranan yang amat penting dalam proses penghadaman.

Hati juga merupakan organ utama untuk detoksifikasi bersama-sama dengan buah pinggang.

Tugasnya menapis darah yang datang dari saluran pencernaan sebelum disalurkan ke seluruh badan.

Ia menghapuskan dan membuang bahan yang dihasilkan semasa metabolisme nutrien dan yang masuk ke dalam badan dalam bentuk ubat, asap rokok, toksin alam sekitar, dan lain-lain.

Jom sertai #LiveAmazing #HidupHebat dengan Set Detox Shaklee.

Jom Detox The Shaklee Way

Bulan ni Shaklee memperkenalkan kempen Jom Detox Shaklee Way iaitu set detoks bagi memastikan kita semua sentiasa dalam keadaan sihat.

Kesan daripada amalan detoks ini, badan kita akan merasa perubahan:

  • lebih bertenaga
  • kulit yang lebih cantik berseri
  • lebih fokus
  • lebih sihat dn mantap
  • penghadaman yang lebih baik
  • lega dari masalah kembung perut dan pedih ulu hati

Jom Detox The Shaklee Way

Kita tidak boleh menghalang pembentukan toksin berbahaya dalam badan kita, tetapi dengan cara mudah dan semula jadi, ianya boleh membantu menyingkirkan toksin sebelum mereka merosakkan kesihatan kita.

“Singkirkan toksin dari badan”

Testimoni pengedar shaklee Puan Ebby MohFat yang menyahut cabaran Jom Detox The Shaklee Way

Puan Ebby berjaya menurunkan berat badan dan tiada lagi craving makanan dan minuman manis.

“2009 tu masa kawen umur nak masuk 20tahun berat masa tu 120kg tinggi 170cm masa ni karada x de..so x tau la brp body age..

2012 anak 2 berat 140kg umur 23tahun..masa ni dah kenal shaklee (2011)..beli repacking shaklee (alfalfa, herblax dan lecithin) dr seorang kawan FB..bukan dr group ini..GBS ke apa nama group tu..set nyusu n kurus..sbb b tandem nursing..tp b x konsisten..so ignore..2012 masa kenduri kawen anak Sariza saiz b d paksa rela kot oleh upline masuk shaklee..kikiki,,tp b x buat belian juga..belian pertama b alfalfa je..pastu herblax..pastu lecithin..ebby FTWW..so paham2 la..nak membeli kalo x de duit dr suami ss la kan..hehehe..tp sbb shaklee ni set dia banyak so beli sikit2 bulan depanbeli lg n lg…

So jangan tya set apa b makan sbb b x blh jawab..sbb b x amik set..tp blh senarai apa yg b ambik…

Alfalfa, herblax, omega, carotomax, esp, ostematrix, lecithin, vita C, vitalea dan PD

Now, b buat detoks parasit untuk kesihatan..tp hasil dia..da x de craving ni..x mkn nasi sehari pon no hal lahh…pejam mata ja..kekadang paksa makan…dlu nsi lemak time lapar 2bungkus skali hadap..skrg beli sbungkus pon kadang tgh makan burpp kenyang..g kedai pikir2 nak makan apa…sbb selera xde last2 order je apa2…air da xde minat ngan air manis ni

so, sapa yg ada customer yg nak diet..b suggest buat detoks parasit dulu sebab bila detoks automatik kita tak rasa craving dah

buat 5 hari pun dah boleh nampak hasil…”

Jom Detox The Shaklee Way

Jom Detox The Shaklee Way

Jom Detox The Shaklee Way

Ok, nanti MV update lagi perkembangan terkini cabaran 21 hari detoks bersama Shaklee dan Clean Eating ya. Since program ni sangat bermanfaat so WHY NOT kita sharing untuk membantu orang lain kan?#LiveAmazing #HidupHebat

Nak tahu pasal detoks? Jom, hubungi MV sekarang dan kalau nak order sendiri set ni boleh ke imej esell ya

esell-shaklee-logo-500x351